Spring naar bijdragen

Skooly

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    19
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Skooly's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Bedankt voor het delen. Het heeft mij al geholpen in mijn gedachtengang dat ik binnenkort misschien al klaar ben om bij een afspraak een biertje mee te drinken. Ik ben nu sinds dit jaar alcoholvrij en vind het toch wel saai worden het leven in corona-crisis. Maar ik weet best wel dat dat ik snel terug kan vallen in mijn oude gedrag en ik wil nooit meer dronken naar bed en met een kater opstaan. Beter dus maar even aan de alcoholvrij te blijven, daar heb je na 2 flesjes ook wel genoeg van en ik heb de roes niet nodig voor een gezellig avondje bedenk ik mij...
  2. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Wat is de wereld veranderd sinds mijn laatste update hier. Als ondernemer is alle zeilen bijzetten zonder salaris maar ach dat is een kwestie van nadenken en handelen. Gisteren kreeg ik voor het eerst de neiging om maar eens een fles gif, ehhh ik bedoel wijn, open te trekken. Ik dacht waarom niet, het leven is niet meer leuk zo. Dan maar even een fles wegtikken en morgen opnieuw beginnen. Ik heb mij kunnen inhouden en schoot vannacht ook nog wakker met een droom dat het allemaal voor niks was geweest het stoppen met drinken. Brrrr. Gelukkig ben ik door het moeilijke moment heen gekomen. Ik ben juist blij dat ik niet meer hoef de drinken en deze lastige tijd nuchter kan doorkomen zonder overdreven veel emotie. Maar het zal moeilijk zijn voor veel drinkers- en ex-drinkers want nu worden veel mensen op de proef gesteld. Ik wens iedereen veel kracht om door te zetten of te minderen/stoppen, want veel drinken helpt je niks in deze gezondheidscrisis. Er komt echt een einde aan deze ellende, al duurt het misschien langer als we willen of denken te kunnen opbrengen. Stay safe!
  3. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Hoi @Sensitief , het is echt de moeite waard zo te beginnen, desnoods zet je de wekker wat eerder en doe je oortjes in als je nog in bed ligt en luister je dan een kwartiertje. Maar je kan ook overdag als je even rust hebt er naar luisteren. Ik doen ook nog mijn oortjes in tijdens het werk (tip: koop hele goed oortjes bv van Sennheiser in de aanbieding, dat maakt de beleving echt nog mooier) en werk en luister tegelijk (soms bewust, maar het werkt ook onbewust als je geconcentreerd moet werken hoort je onderbewustzijn het nog steeds). Veel plezier!
  4. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Bedankt @Sensitief en @Lieke7777 voor jullie interesse! Op dit moment heb ik het moeilijk. Gelukkig niet met het niet drinken, dat gaat prima. Soms een keer een alcohol vrij biertje maar dat hou ik dan ook beperkt tot 1. Verder gewoon water en kruidenthee en soms wat koffie. Het vegan dieet gooit echter roet in het eten, mijn lichaam reageert er slecht op en ik heb overal pijn en voel mij futloos en soms licht in mijn hoofd. Ben daarom maar weer begonnen met gezonde vissoorten en wat kip te eten, aangevuld met vitaminen, mineralen, aminozuren en eiwitpoeder. Qua wilskracht gaat het dus goed, maar het lichaam moet alles bijzetten om deze verandering te doorstaan. Toch blijf ik vol goede moed en in ieder geval altijd positief. Elke morgen begin ik ook met onderstaande video en heb ik de hele dag de juiste mindset!
  5. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Dank je wel @Sensitief ! Nou ik weet nog niet of ik beloond ga worden voor alle inzet. Gisteren dagje motorbeurs en dan sta je daar om wat te eten en drinken en de enige optie was hamburgers en bier. Dat sta je dan! Toch maar de hamburger genomen en het bier afgeslagen. Toen kwam carnaval waarbij al bij de optocht veel mensen aan het bier zitten. Ik ben maar naar huis gegaan. Carnaval zonder alcohol is voor nu een brug te ver. Ik heb mij maar even opgesloten thuis, kan ik ook geen Carona virus oplopen (en drinken )
  6. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Ik ben weer een paar weken verder, en wat voor weken! Het was een rollercoaster van emotie en lichamelijk afzien. Ik was ondertussen ook nog gestopt met vlees eten, en jawel ik kreeg een tekort aan eiwitten en dan gaan je spieren pijn doen en wordt je stijf en stram. En moe. En verkouden. Echt afzien dus, en ondertussen toch willen doorgaan met alles. Afgelopen dagen ben ik proteine poeders op basis van kikkererwten gaan toevoegen aan mijn voeding, bijvoorbeeld door kefir. Merkte gelijk dat het weer beter gaat. Tussenstand: nog steeds geen druppel gedronken, veel downs door lichamelijk ongemak maar mentaal nog steeds net zo gedreven om niet te drinken. Nog een hele lange weg te gaan merk ik wel, al hoop ik dat het nu snel gaat en het als het voorjaar aanbreekt ik er helemaal klaar voor ben!
  7. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Vandaag kreeg ik een bericht van het "ikpas" iniatief. Leuk dat we klaar zijn, de maand is volgemaakt, en je krijgt een oorkonde.. Nou het stoppen met alcohol is nog lang niet klaar voor mij. Dit is pas het begin, wat is nu een maand? Ik ben nog lang niet hersteld, denk dat er nog zoveel gif in mijn lijf en vooral mijn hersenen zit dat ik nog een lange tijd te gaan heb voor ik echt hersteld ben van zoveel jaren gif drinken. Ik ga dan ook lekker door. De doelen zijn gezet: 2020 volledig alcoholvrij zodat ik weer 100% fris en fruitig wordt en mij maximaal kan focussen op al mijn zakelijke- en persoonlijke doelen. Geen zuipavonden meer met (h) ellendige katers de dag erop. Geen "tussendagen" dat er niks uit je handen komt omdat je zo lam als een garnaal bent. Gewoon stap voor stap naar je doelen werken. "Sustainable self management" noemt mijn coach dat. Ik houdt jullie op de hoogte mocht er interesse zijn om het te lezen, en anders heb ik het lekker van mij afgeschreven
  8. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Hoi @Sensitief : bijna een maand voor mij, goed hoor dat jij het ook zo volhoudt! Valt het je mee of is het toch lastig voor je? Afgelopen weekend viel mij wel zwaar, met diverse events waar alcohol werd geschonken ook door mijn vrienden. Dan moet je toch uitleggen waarom jij, die normaal vooraan stond bij de bar, nu geen alcohol drinkt. Maar heb geen moment de verleiding gehad iets te drinken. Ook omdat ik nog steeds niet helemaal fit ben en dus nog aan loop te tobben met mijn lijf (moe, pijn) en ik opeens behoefte krijg om te snoepen (wat ik nooit had en deed). Ik denk een trucje om mij toch te verleiding tot iets lekkers... Maar ik ga door, geen alcohol voor mij ook niet de komende maand. Betere tijden komen eraan, ik weet het zeker!
  9. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Even een update. Ik voel mij eindelijk weer wat beter. Heb weer kleur in mijn gezicht en kan weer normaal werken. Nog wel erg moe in de avond en bij het sporten moet ik de krachttraining nog terugschroeven. Nog niet helemaal hersteld dus, maar goed 3 weken alcoholvrij is natuurlijk nog niks. Ook merk ik dat minder dorst heb en ik minder water hoef te drinken, ook de nachten zijn een stuk rustiger. En mijn gezicht is niet meer opgeblazen. Ben wel B1 aan het bijslikken, naast een goede Multi-vitamine ik denk dat dit een goede keuze is. Ik ga dan ook lekker door na deze maand en drink geen druppel. Ik wil gaan beleven wat er nog meer gebeurt met geest en lichaam als ik helemaal stop met alcohol. Het valt mij ook niet zwaar om niet te drinken, ik denk omdat ik nog herstellende ben. Als ik weer 100% tipfit ben kan dit nog wel eens lastiger worden. Maar dat is dan weer een zorg voor later, stoppen met alcohol doe je per dag denk ik maar.
  10. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    @Sensitief: ik ga minimaal voor die 100 dagen: dat is een periode prima te overzien en geeft je rust dat je niet steeds met jezelf hoeft te onderhandelen wel/niet drinken. Maar misschien ga ik wel voor een volledig alcoholvrij 2020 zodat ik echt langere tijd los kom van het gif. Goede tips dat Sanolit en Iberis complex. Voor die 15 euro is dat wellicht wel een toevoeging aan de supplementen, jij ook veel sterkte de komende maanden en we helpen elkaar gewoon!! @lady jane: Ik hoorde laatst op TV dat een hersen chirurg claimde dat bij zware drinkers die stoppen de hersenen tot 1,5 jaar nodig hebben volledig te herstellen. Nog los van alle lichamelijke klachten en hersteltijd ben je zeker ook bezig met het mentale gedeelte van de verslaving. Daar werk ik overigens ook hard aan, zowel door bezoek aan een psychiater als sporten, meditatie en mindfulness en persoonlijke ontwikkeling dmv een coach en You tube filmpjes en boeken van o.a. Tony Robbins. Phoe he, het lijkt wel een nieuw leven zo!
  11. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Dank je wel @Sensitief voor je reactie! Goed van je om ook te stoppen! Ga je na deze maand nog door met stoppen? Ik drink wel genoeg water en thee, ik weet hoe belangrijk dat is. Slik ook vitamines bij, vandaag toch maar eens B1 apart gekocht als toevoeging op de multi-vitaminen en mineralen. Helaas voel ik mij nog zwaar ellendig. Weekend op wilskracht door alle klusjes en taken gekomen, nu even iets rustiger dan voel ik pas hoe brak ik mij echt voel. Maar ik ga door en heb het gevoel dat ik eind deze week door het zwaarste deel ben gekomen en mij langzaam beter ga voelen. Het weekend naar een beurs, dat zou een mooi moment zijn om de hele dag lekker in mijn vel te zitten. De motivatie is er, geen alcohol voor mij!
  12. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Dank je wel Maartje! Ik geloof ook dat het niet drinken mij veel gaat brengen. Nog steeds voel ik mij erg brak, alsof ik continue een kater heb. Al een week niet kunnen sporten daardoor. Ik moet nu op wilskracht doorzetten, ik zal wel zoveel (en lang) gedronken hebben dat Detoxen zo zwaar valt. Ik kijk uit naar het moment dat ik mij beter ga voelen. Voor nu overleven dus.
  13. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Inderdaad wat Bumperjim zegt, je kan ook los gaan zonder alcohol. Saai is een gevoel, en elk gevoel kan je zelf veranderen. Probeer misschien eens hier naar te luisteren, mij helpt het als ik mij ongeïnspireerd voel...
  14. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    @Lonster Ik weet niet of mijn persoonlijke volgende stap veel hulp biedt voor andere. Maar zoals ik het zie is stap 1 toegeven dat je een probleem hebt in inzicht krijgt waarom. Ik heb hiervoor in 2019 een coaching project gedaan en bij een psychiater geweest. Uiteraard heeft huidig ongewenst gedrag zijn oorzaak in oude trauma's en ingesleten overtuigingen. Daar heb ik hard aan gewerkt en nu zorg ik ervoor dat ik mij goed voel zonder afhankelijk te zijn van zaken als eten en drinken. Zaken als mediteren en sporten helpen hierbij. Drank absoluut niet. @maartje Dank je voor je verhaal, goed zeg! Dat ene jaar alcoholvrij is voor nu een prima doel!! PS: als je "echt" of "authentiek" bent kan je volgens mij nooit saai zijn!
  15. Skooly

    Even voorstellen: Skooly

    Dank je Lonster! En ja, "even" een invulling geven op een strategie was met een knipoog bedoeld. Het is geen zakelijk project. Je lichaam zit complex in elkaar, en je drink niet voor niks zoveel dus allerlei emoties en oude ervaringen en overtuigingen uit het verleden spelen ook een rol. Maar zoals gezegd de wil is er om door te pakken. Inzicht in het waarom het zover is gekomen heb ik nu wel, het is nu tijd voor de volgende stap.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...