Spring naar bijdragen

Geace

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    77
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Geace

  1. 2 uur geleden zei Lieke7777:

    Hopelijk kan je toch jezelf  herpakken  @Geace   is het eenmalig  uitglijder  of meerdere ?  Kom je  terug  op het pact  we trekken je wel naar boven  ' kom hier  vaker mee schrijven  als het  lastig   is zo kunnen we je helpen .. er door heen.

    Dit is mijn tweede uitval na zolang droog te zijn. 

     

  2. Ben gisteren wel iets moois tegen gekomen. Ben iemand die heel open staat voor het spirituele en blijkbaar zit dat een stuk ook in mezelf, maar soit, ben jaren mijn positieve energie gaan opladen bij iemand. Een heel lieve vrouw die klein begonnen is maar door haar grote succes zich meer is gaan toespitsen op het financiele en dat voelde voor mij niet meer goed, dus niet meer geweest. Was ook heel erg in de ban van haar stenen en....

    Voor de feestdagen was ik op zoek naar cadeautjes voor mijn kinderen, ging ik een winkeltje binnen waar ze alles verkochten, dus ook stenen, engelen, ..... Ik kreeg daar zo een warm gevoel en wou vanalles vragen aan de verkoopster. Maar het was te druk, hou ik niet van, dus vertrok. Maar ik wist dat ik snel eens terug wou gaan, dus daar stond ik gisteren. Deur open en de bazin zei: ik wist dat je terug zou komen. Hebben een uur gebabbeld, amai zo warm en oprecht. Maar ik kan hierover uren doorgaan.

    Zijn er nog die hiervoor openstaan? Gewoon een niewsgierig vraagje.

  3. Dank je, Maartje. En idd we zitten hier allemaal voor hetzelfde.

    Het niet drinken gaat goed, zeker met de antabus, het slecht slapen hoort erbij en zie ik maar als straf.

    Ben nu eens alle positieve dingen en negatieve dingen naast elkaar aan het schrijven en op moment is de lijst van positief langer:P.

     

  4. 9 minuten geleden zei Chrissie:

    Hoi Maartje, nog niet concreet,  wel een boek besteld en ik zit op de Facebook pagina : Leven zonder alcohol,  en dus op dit forum.  Het gaat me te ver om het hulpcircuit in te gaan,  ik vind dat ik het zelf moet kunnen op wilskracht en met steun van forums en praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. 

    Dat is gesproken.:)

  5. Hallo, heb een vreselijke nacht achter de rug! Niet in diepe slaap vallen, zweten, woelen, rare dromen. Maar dat hoort er bij en hier moet ik door. Ook misselijk van de antabus, pfff. Ik schrijf het maar even op, zodat ik het zeker niet vergeet en terug kan lezen als ik weer eens zin krijg en plots dat biertje op bezoek krijg. :mellow:

  6. 1 uur geleden zei Kyon:

    Wat heb je een goede stap gezet, en super dat je huisarts zo betrokken is. Dat gaat je vast helpen zo’n “stok” achter de deur!

    Heb ook wel een goede huisarts, dat moet ik wel zeggen. Want slapen gaat voor mij een probleem worden, maar daar kreeg ik niks voor. De ene verslaving oplossen en een andere beginnen, dat pakte niet bij hem. 

  7. 54 minuten geleden zei gelukkigzonder:

    Ik ben zo'n type wat het best aardig doet met van alles en nog wat en toch merkte ik al dik een jaar dat de alcohol niet meer een fijne aanwezigheid was bij mij. Dat het macht over mij had. Ik had er geen controle op. Ja, sommige maanden ging het top. Dan dronk ik even niet, maar viel toch weer terug.

    Wat ik vooral merkte was dat ik bij de eerste keer stoppen, non stop moest huilen de eerste maand.

    Dat heb ik nu helemaal niet. Ik voel me wat dat betreft beter. Wel die vermoeidheid, maar weet ook dat dit over gaat. Het is wel fijn om te weten wanneer dit over gaat. 

    Voor jou geldt, wat goed dat je de eerste stap hebt gezet om naar de huisarts te gaan. Schrijf maar flink van je af. 

    Het is wel niet mijn eerste keer dat ik stop. Ben een aantal jaren terug opgenomen geweest voor 6 weken, maar dat was horror voor mij, de eerste dagen zijt ge lam van de medicatie. Mijn kinderen kwamen op bezoek de eerste keer en die vroegen: zijn jullie allemaal paraplu!! En je moet het toch zelf doen. Vorig jaar 6 maanden droog geweest en toen ging het weer mis. Ik geef les in het 6de en ben iemand die heel erg bezig is met het welbevinden van kinderen, maar bij ons op school zijn prestaties belangrijk, ik krijg daar geen gehoor, maar 2 jaar later hoort ge dan dat het kind opgenomen is. En dan begint het weer. Dan komt de duivel op bezoek. Bij nieuwjaar 8 dagen droog en daar stond hem weer aan mijn deur. nu antabus nemen en gedaan ermee. Heb hier al veel gelezen en gesnottert, de steun die ge hier voelt is heel intens.

  8. 23 minuten geleden zei gelukkigzonder:

    Dag 18:

    ik slaap zo vast dat ik niet meer uit mezelf wakker word. Nieuwe ervaring moet ik zeggen. 
    Mijn lijf zegt: ik wil nog blijven liggen. 
    Ga wel veel later naar bed. Normaliter om 22.00 en nu na 23.30. 
    de middagen ben ik vaak nog moe. Maar rest van de dag Okay en zelfs actief/ energiek.

    De reden dat ik dit zo benadruk is omdat slaap voor mij een big issue is.

    Ik sliep makkelijk in met drank en vaak nog melatonine erin om vervolgens om 03.00 wakker te worden. In slechte tijden nam ik nog een borrel om weer verder te kunnen slapen. Schaam me dood maar dit is wel hoe het was. 
    viel dan binnen een uur vaak weer in slaap, maar kon ook weleens 2 uur duren.

    Was dan om 07.00 wakker en voelde me uiteraard vreselijk.

     

    mijn lijf heeft echt wat te verduren gehad maar ik merk al zoveel verbetering.

    Ik kan er ontzettend goed met mijn man over praten. Dat is zo helpend.

    Elke keer als ik craving heb, elke keer als ik weer wat wil opbiechten .

    Maar ook, zijn drank gebruik. Het mooie is, is dat hij minder drinkt nu. Hij heeft overigens geen probleem met alcohol MISbruik. Ik heb geen moeite als hij of anderen drinken. Dat maakt het proces makkelijker.

    Het gevaar zit me bij mij als ik denk: zo nu kan het wel weer en ik ben dan ook van plan om dit proces ook eerlijk te beschrijven .

     

     

     

    Zo mooi om te lezen. En zo herkenbaar. Voor mij is slaap ook zo belangrijk. Ook drinken om te kunnen slapen, 2u later wakker en ook terug wat drinken om te kunnen slapen. Gisteren naar de huisarts geweest. Het moet stoppen. Ben nu 24u droog en dus vandaag mijn eerste dag. Maar als ik dit lees geeft me moed. Dank je.

  9. Begin mijn draai te vinden op dit forum. Vandaag bij de huisarts geweest. Vanaf morgen zet ik een punt achter alcohol. Hij gaat mij steunen, want een opname zie ik niet zitten. Heb ik 6 jaar geleden gedaan, maar was echt horror hier in Belgie. Krijg meer steun op dit forum, en daar ga ik voor. Want ik geloof er echt in dat mij hier meer hulp wordt geboden als eender waar. Lotgenoten die begrijpen waar het probleem ligt. Die nu al zover staan, en blijven steunen. Geweldig, want blijkbaar ben je niet alleen. Dank je wel voor de verhalen waar ik kracht uit haal. X

×
×
  • Nieuwe aanmaken...