Spring naar bijdragen

Catho

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Catho's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. @Maverick , hij zal mij vandaag terugbellen met de opties die hij heeft op korte termijn. Is bij mij natuurlijk niet alleen het alcohol misbruik, maar ook mijn verleden. (en recent verleden, mijn broer heeft 1,5 jaar geleden zelfmoord gepleegd) waar ik nu echt iets mee moet gaan doen. Hij wil graag dat ik nu op de goede plek terecht komt, en wilde daar even met een aantal collegae overleg over plegen. Even afwachten dus...
  2. Een erg goed weekeinde gehad, veel gepraat met mijn vriend... en gelukkig wil hij het nog een kans geven. Vanzelfsprekend zal het tijd nodig hebben om zijn vertrouwen weer terug te winnen, en zal ik knetterhard mijn best moeten doen om mezelf op de goede weg te houden. Een feestje en een zondagmiddag terras zonder een drup ... merk dat me dat erg goed bevalt... was niet makkelijk, maar voelde me er erg goed bij!
  3. Herkenbaar, nu 1 week gestopt... en ik merk dat de verschijnselen minder worden... inmiddels ook nog eens 3,5 kilo kwijt!
  4. Gisteren naar een bbq geweest, feestje van vrienden. Hun dochtertje was jarig. Normaal gesproken een zuip-event. Ik had me duidelijk voorgenomen dat als de verleiding te groot werd zou ik naar huis gaan, mijn vriend was het daar volledig mee eens. Het was een rare avond... je ziet iedereen om je heen dronken worden. Ook heb ik bewust gezien wat ik aan vloeistof drink op een avond... ik had een waterkan van 1,5 liter, 6 blikjes radler 0,0 en een halve fles ginger Ale.. normaal gesproken zou dat met alcohol zijn geweest.... ik drink gewoon veel vloeistof, door verveling? Geen idee... maar vond het wel een eye-opener... jullie hier ook ervaring mee?
  5. @knakker dank je... idd het vertrouwen komt te voet en gaat te paard.... denk zelfs in mijn geval met een F1 auto...
  6. @knakker dank je... had ik even nodig, zal ongetwijfeld tijd in beslag gaan nemen. Ik heb mijn vriend ongelooflijk veel pijn gedaan, en vertrouwen beschadigd ... maar ik moet idd die emoties verwerken zonder naar de fles te grijpen. Bedankt voor je steun!
  7. Ja dat hoop ik, zo gemotiveerd als ik nu ben ben ik nog niet eerder geweest...
  8. @PytjeIk heb hulp gezocht ga morgen langs mijn huisarts. @bumperjim ik moet daar idd mee leren leven, en terugvallen is ook niet erg, maar na nu zeker 5-6 keer toch wel echt toestanden en woedeaanvallen te hebben gehad, kan ik me qua relatie geen enkele terugval meer veroorloven (als er nog een relatie is..)
  9. Enige tijd geleden heb ik me hier ingeschreven, toen nog vol goede moed. Nu moest het me gaan lukken... nou dat is het niet geworden Ik ben een echte binge-drinker, kan gewoon niet stoppen als ik eenmaal begin, hou het dan ook niet bij 2 flessen, maar soms wel3-4 flessen wijn. Dit maakt dat ik waanideeën krijg, stemmen ga horen en compleet uit mijn plaat ga... geheel onterecht tegen degenen die me het meest dierbaar is. Hij heeft nu aangegeven dat het klaar is, dat hij dit niet meer aankan. (is de 4e keer dat dit gebeurd). Ben er kapot van, maar heb niet naar de fles gegrepen. sinds zaterdagnacht (wanneer het mis is gegaan) geen druppel meer aangeraakt. Het is ook terecht dat hij zegt, dit wil ik niet meer. We hadden een bourgondische relatie en ook hij lust een aardig glaasje... een fles of 2 is voor hem ook niet ingewikkeld, al heeft hij die boze buien niet die ik wel krijg. Weet en wist ook wel dat je als notoire alcoholist niet af en toe wel een glaasje kunt drinken, die afspraak heb ik nu ook keihard met mezelf gemaakt, ik moet hiervan af, en nooit meer alcohol drinken. Of de relatie ook echt over is weet ik nog niet, hij wil even tijd voor zichzelf om daarover na te denken..... ik zit hierin ook met twijfels. Stel dat het mij lukt om van de drank af te blijven, kom ik dan niet verschrikkelijk in de verleiding om toch weer een glas te doen als hij ook drinkt? Nu dus dag 5 zonder alcohol. I can do this!!!!
  10. Catho

    Nu is het genoeg!

    @billy1981 daar heb je idd wel een punt, ik denk idd dat die valkuil dan weldegelijk om de hoek ligt, en ik wil daar zeker niet terug naartoe.... Zoals ik me nu voel kan ik het wel aan, maar idd kan het over een uurtje zomaar anders zijn... ik wil zeker niet terug naar mijn oude gewoontes! Bedankt voor je reactie
  11. Catho

    Nu is het genoeg!

    @lonster ik dronk om de verkeerde reden, niet meer voor de gezelligheid. Wil graag hierin een goede modus vinden om niet meer te drinken om te vergeten of weg te stoppen. Voelde gisteren totaal geen drang om door te drinken, dus ik hoop dat ik het op deze manier kan blijven doen.
  12. Catho

    Nu is het genoeg!

    Lieve mensen, bedankt voor jullie reacties! gisteren een enorme uitdaging gehad, uit eten geweest... ben trots op mezelf dat ik 1 glas wijn als aperitief, en 1 glas tijdens diner heb genomen, terwijl mijn tafelgenoten er zeker 5 ophebben ben ik tussendoor op water over gegaan en ijsthee... eenmaal thuis had ik ervoor gezorgd dat er niks in huis was, dus lekkere pot thee gezet en op de bank met hondje en dekentje heerlijk een film gekeken... wat heerlijk om in het leven te staan, het leven te beleven en niet in een waas en een roes... nu volhouden!!!!!
  13. Catho

    Nu is het genoeg!

    hoi @Penny die herken ik idd maar al te goed, voelt heel goed en ik zie iedere dag weer in wat is heb gemist toen ik met de drank bezig was... ! Mama is weer mama! Hiep Hoi!
  14. Catho

    Nu is het genoeg!

    dank je Lady Jane!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...