Spring naar bijdragen

Laelia

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Laelia's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Laelia

    Hallo allemaal

    Hoi "Roberto" Bedankt voor je bericht. Ja, toen ik vanmorgen wakker werd voelde ik aan de ene kant voldoening dat ik gisteren nuchter ben gebleven, en dan gepaard met angst voor de nieuwe dag (zal ik het volhouden?!). De laatste tijd begon ik soms rond het middaguur al te drinken en de trek begint dan dus ook rond die tijd nu dat ik gestopt ben. Ik merk dat ik mentaal ontzettend veel bezig ben met gestopt willen blijven enerzijds en willen gebruiken anderzijds. Ik probeer mijn dagen zoveel mogelijk te vullen met bezigheden die ik voorheen fijn vond om te doen, maar niet meer deed of onder invloed deed. Ik merk ook dat mijn verslaafde brein steeds op zoek is naar tactieken om die eerste te nemen, excuses te verzinnen enzovoorts. Ik probeer zoveel mogelijk tips over te nemen van andere alcoholisten in herstel o.a. op dit forum om om te gaan met trek. Groetjes!
  2. Laelia

    Verslaving en kinderen

    Hi Nerys, Ik las je bericht en voel veel herkenning. Ik heb een driejarig zoontje en ben ook alleenstaand. Ook ik heb dingen gedaan en gelaten vanwege mijn drankgebruik waar ik me erg voor schaam. Voorbeelden: drinken waar hij bij was; tegen hem liegen wat ik aan het drinken was als hij dat vroeg (hij kan nog niet lezen); een aantal keren ben ik toen hij in bed lag te slapen naar de kroeg gegaan om snel nog wat te drinken als mijn voorraad thuis op was; aan hem voorgelezen in beschonken toestand; in de wasbak overgeven terwijl hij op zijn iPad zat (hij heeft dit gelukkig nooit gemerkt); twee keer heb ik aangeschoten achter het stuur van mijn auto gezeten met hem op de achterbank. Langdurig alcoholgebruik doet je grenzen zo enorm vervagen. Als ik denk aan bovenstaande zaken voel ik mij de slechtste moeder van de wereld.
  3. Laelia

    Hallo allemaal

    Ik ben een 36-jarige vrouw uit Noord-Holland. Ik heb nu ongeveer drie en een half jaar een alcoholverslaving, en heb al veel geprobeerd om er blijvend vanaf te komen (AA, NA, Brijder, kliniekopname, alleen proberen) maar steeds terugval en uitglijders. Mijn vader was langdurig alcoholist en is door de complicaties daarvan eind 2012 overleden. Ik ben zelf alleenstaande moeder van een driejarig jongetje en hij is een van de grootste redenen waarom ik het toch weer elke keer probeer om van de drank af te blijven. Ik heb momenteel tweewekelijkse gesprekken met een coach en online gesprekken met een counselor uit Amerika. Over twee weken heb ik ook een gesprek met mijn behandeld psychiater van de GGZ om te starten met Refusal. Heb dit middel vorig jaar geslikt en kreeg er uitslag van op mijn rug, maar ja... wat is erger, een beetje jeuk of jezelf kapot maken door de drank? Ik ben gisteren overigens weer gestopt met drinken.
  4. Hallo, Ik ben nieuw hier. A.s. donderdag heb ik een gesprek met een arts waarin ik ga bespreken of het zinvol is om een aversiemiddel te gebruiken. Kan iemand mij uitleggen wat globaal het verschil is tussen de verkrijgbare middelen? Vind het eigenlijk doodeng om ermee te beginnen. Ik kan niet precies mijn vinger erop leggen waarom ik dat vind. Het idee om niet meer te mogen/kunnen drinken doet me juist extra veel "craven". Sombrero.
  5. Ik zit nu op dag twee van nuchterheid, en naarmate de avond nadert begin ik te denken aan het bier dat ik mijn moeder gisteren heb meegegeven om het ver van mij vandaan te houden. Ik fantaseer dat ik een koud blikje uit de koelkast haal, achter mijn laptop ga zitten, het blikje open en naar mijn mond toe breng. Hebben jullie ook (nog) weleens last van dit soort gedachten en hoe zou ik ermee om kunnen gaan?
  6. Dagpact: Vol Blondie Nikky Gipsy MijnGerrit Yogajuf Esje Erik Sombrero
  7. Hanneke, Ja, dat is ook het effect waarvan ik hoop dat de medicatie zal hebben. Je er veel meer van bewust zijn dat je een probleem hebt. Ik ben hard bezig om een andere invulling te geven aan mijn leven. In september begin ik met een nieuwe opleiding waar ik veel tijd en energie aan zal moeten besteden; dat kan ik niet combineren met drankgebruik. Eigenlijk staat alles in mijn leven op dit moment in het teken van stoppen met drinken.
  8. Goedemorgen, dit is mijn eerste echt deelname aan dit onderdeel van het forum. Aanstaande donderdag heb ik een afspraak met een psychiater van de Brijder. We gaan dan bespreken of het zinvol is om Refusal of Antabus te gaan nemen. Dit wordt mijn tweede nuchtere dag sinds de laatste keer dat ik dronk. Ik moet minstens vier dagen nuchter zijn om te beginnen met de medicatie. Spannend!
  9. Laelia

    Hallo allemaal

    Bedankt voor je advies, Hanneke!
  10. Laelia

    Hallo allemaal

    Hoi Bolletje, Ja, het is al vreselijk uit de hand gelopen helaas. Ik schaam er ook enorm voor eigenlijk. Mijn probleem is dat ik als ik eenmaal over de kater heen ben, ik denk: Nu kan ik wel weer gaan drinken", en dan ben ik weer terug bij af. De grootste redenen waarom ik ben begonnen met drinken zijn verveling (ik ben werkloos) en een aantal traumatische ervaringen wegdrinken die ik de afgelopen vier jaar te verduren heb gehad. Daarnaast voel ik me erg eenzaam omdat ik single parent ben (ik MOET stoppen voor mijzelf en mijn zoontje van anderhalf). Ik voel me ook eenzaam in mijn alcoholprobleem. Daarom heb ik mij aangesloten op dit forum, ga ik de groepstherapie volgen bij de Brijder en aanstaande donderdag ga ik voor het eerst een kijkje nemen bij de AA in mijn woonplaats. Ik was het vandaag zo spuugzat, dit gebruik en hoe ik mij voel.
  11. Hallo, ik heb mij vandaag aangesloten op dit forum en mij voorgesteld onder het juiste "forumkopje". Ik begrijp enkel nog niet zo goed waar dit onderdeel van het forum voor bedoeld is. Kan iemand mij dat uitleggen? Dank!
  12. Laelia

    Hallo allemaal

    Hallo, ik ben een vrouw van 34 die sinds ruim een jaar te kampen heeft met een alcoholverslaving. Ik drink zo'n beetje om de dag, en dan gemiddeld tien tot veertien kleine blikjes bier. Sinds een half jaar is het echt een probleem geworden dat veel van mijn leven beheerst. Ik red het niet meer in mijn eentje om te minderen of te stoppen, en daarom heb ik de hulp ingeschakeld van de Brijder. Volgende week maandag begin ik met een leefstijltraining, en ik overweeg sterk om met aversiemedicatie te beginnen, hoewel ik dat eigenlijk heel eng vind omdat ik niet zo sterk in mijn schoenen sta. Mijn omgeving is op de hoogte van mijn alcoholisme, maar iemand die het zelf niet is, kan zich lastig in jouw schoenen verplaatsen, om het zo maar te zeggen. Ik heb mij aangesloten op dit forum omdat ik informatie en steun zoek voor, tijdens en na mijn behandeling.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...