Spring naar bijdragen

Kustbewoner

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

450 profielweergaven

Kustbewoner's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Eigenlijk vind ik het nu maar lastig om iets niet in huis te hebben wat er normaal altijd wel is. Ik zit al de hele avond op hete kolen. Zal wel over gaan hoop ik.
  2. Kustbewoner

    Boodschappen doen

    Maar heeft zo'n medicijn geen andere nadelen? Ik ben er toch wat huiverig voor om het probleem met medicijnen op te lossen, hoewel het zeker (en gelukkig) een hulpmiddel kan zijn.
  3. Is dat ook symbolisch voor de omwenteling die je hebt gemaakt?
  4. Kustbewoner

    Even voorstellen

    Het gaat inderdaad om de kust (dus bv. het strand) en niet kunst (met n, wat je bv. aan de muur kunt hangen). Hoewel ik eigenlijk zo'n 15 km. van zee woon, ga ik daar graag wandelen. Vooral 's winters, als de elementen om je hoofd vliegen. Eigenlijk wilde ik een andere naam gebruiken, maar die was al in gebruik.
  5. Kustbewoner

    Boodschappen doen

    Vandaag anders opgelost: vanmiddag vrij genomen (thuiswerkdag, altijd gevaarlijk) en ruim voor de moeilijkste momenten vertrokken om ergens te gaan wandelen. Pas terug gekomen na winkelsluitingstijd. Nu moet ik morgenochtend boodschappen doen. Voordeel is dat de supermarkt op zaterdagochtend door heel veel bekenden bezocht wordt, dus hopelijk zijn er morgenochtend wat bekenden in de winkel. Dat zet een rem, want ik wil niet dat ze me zien met de nodige drank in het wagentje.
  6. Kustbewoner

    Even voorstellen

    De hulpverlening voor de depressie loopt al een tijdje. De scherpe kantjes daarvan zijn er wel af en op dat gebied gaat het iedere keer steeds beter. Nu begrijp ik wel wat ik door de drank heb geprobeerd weg te drinken. En dat dat geen oplossing is, uiteindelijk alleen een verdieping van het probleem. Van een depressie wordt je somber en van drank wat melancholisch, dus dat versterkt elkaar wel. Het op een andere wijze oplossen van de problemen werkt een stuk beter. Zelfs zo goed dat ik er spijt van heb dat ik dat nooit eerder heb gedaan. Wel merk ik dat als ik weer gedronken heb het slechter gaat en ik weer zenuwachtiger wordt. Nog een reden om echt te stoppen met drinken. Bovendien wordt ik er nogal moe van, zodat ik 's avonds om 21 uur eigenlijk al wil gaan slapen. En dat terwijl er genoeg leuke of ontspannende dingen zijn om 's avonds nog te doen.
  7. Hoe doen jullie het met boodschappen doen? Ik bedoel dat je dan in de supermarkt, naast alle andere dingen, ook langs de schappen met alcohol moet. In mijn supermarkt staat de soep en de rijst in een schap tegenover het bier, zodat het niet altijd te vermijden valt om er toch doorheen te lopen, met alle verleidingen van dien. Omdat ik overdag werk, moet ik vaak aan het einde van de middag of begin van de avond boodschappen doen. Tegelijk is dat het meest moeilijke moment van de dag. Hoewel ik me meestal voorneem om niets in huis te halen, komt daar in de praktijk niet veel van terecht. Hebben jullie tips hoe je hiermee het beste kunt omgaan?
  8. Van psychoses heb ik geen last, maar wel van depressies. Omdat beide psychische aandoeningen zijn gooi ik ze voor het gemak maar even op een hoop, hoewel ze vanzelfsprekend verschillend zijn. Van stoppen met drank kan dat erger worden. Van mijn, mislukte, stoppogingen herinner ik me dat de depressie weer de kop op stak en dan na verloop van tijd langzaam aan weer minder werd. Toen ik weer terug ging drinken was het weer over. Je probleem kan dus inderdaad met ontwenning samenhangen. Wellicht goed om het met een psycholoog of psychiater over te hebben, die kan het wellicht in de gaten houden. Een delirium schijnt nogal gevaarlijk te kunnen zijn.
  9. Het verhaal over drank en angst is herkenbaar. Angst kan een trigger zijn om te beginnen met drinken. Sowieso neemt drank remmingen weg. Bij de een uit zich dat in agressief gedrag, terwijl de ander bv. op sexueel gebied allerlei remmingen loslaat. Erg agressief wordt ik niet van drank, maar de keren dat ik met drank op achter het stuur zat (ja, dat is erg onverstandig, maar daar had toen geen boodschap aan) merkte ik wel dat mijn rijgedrag, los van de normale invloed van drank, veel agressiever werd dan ik normaal gesproken doe.
  10. Is er iemand in je omgeving die je vertrouwt en die je vaak bij sociale gelegenheden en andere moeilijke momenten treft? Anders kan zo'n persoon je in de gaten houden en als hij/zij ziet dat het mis gaat je waarschuwen of op een andere manier proberen van de drank af te houden. Uiteraard moet het dan wel iemand zijn waarvan je zeker weet dat het niet aan andere personen doorverteld wordt. Mijn zus weet het en waarschuwt me als het fout dreigt te gaan. Dat is waardevol, maar helaas is ze er niet altijd bij.
  11. Kustbewoner

    Even voorstellen

    Als nieuw forumlid kom ik me hier voorstellen. Al langere tijd kwam ik bij tijd en wijle langs dit forum, maar ik heb nog niet eerder de stap durven nemen om me in te schrijven. Het begon allemaal vrij onschuldig, met 's avonds na het werk enkele glazen wijn. Van lieverlee werd dit meer, totdat ik regelmatig de volgende dag een kater had, en los daarvan een schuldgevoel. Al vele malen heb ik me voorgenomen te stoppen met drinken, maar dat lukte steeds niet. Bovendien werd mijn stemming daardoor steeds minder: na afloop, juist als ik nuchter was, werd ik of heel somber, of juist extreem prikkelbaar. Beide gevallen hebben uiteraard een negatieve invloed op de contacten met anderen. Ik realiseer me dat er iets aan gedaan moet hebben en heb al vele malen geprobeerd te minderen of te stoppen. Soms lukt dat, maar het is me nog niet gelukt om langer dan een maand van de drank af te blijven. Steeds val ik weer terug in het oude gedrag. Nadat het gisteravond weer een keer mis gegaan is, heb ik nu het besluit genomen om me hier op dit forum aan te melden. Hopelijk helpt dit om definitief van de drank af te komen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...