Spring naar bijdragen

Prin6je

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    32
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Prin6je geplaatst

  1. O, wat vervelend dat misselijk zijn....ga echt maar gauw naar de huisarts...schaam je aub niet Hij zal zoveel mogelijk down om je te helpen en probeer veel water te drinken. Heel veel beterschap en succes
  2. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Dank je Huttola, Het is wel midden in de nacht, ben wakker geworden en nogmaals het nagenieten van gistermiddag. Het was een verschrikkelijk leuke middag en natuurlijk wijn er bij. Ik had er ook erg veel zin in..' S avonds ook nog. Maar was toch blij dat ik niks gedronken had. Een mevrouw zei dat ze maar niet ging koken...heb hem helemaal om....ik ben de hele avond helder geweest, wel moe. Probeer toch maar te gaan slapen..Trusten.
  3. Leuk dat jullie een meeting hebben gehad.. wie weet kom ik ook wel eens.. beloof echter niks. Het is hier heerlijk weer.. morgen krijgen wij een gast en heb ik een drukke workshop.. normaal gesproken een dag met veel wijn. Ik neem maar lekker cola light en pepsils o i d mee voor mij zelf. Ook probeer ik het niet te stressig te maken... houd gewoon een lekker middagslaapje en ipv veel te koken, nu maar eens gemakkelijk. soms vind ik dat best wel moeilijk. Fijne dag iedereen, geniet er van!
  4. Prin6je

    Trekmomenten

    Ga ik ook eens kopen , dank je.
  5. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    @ Huttula, dat van die lege flessen en gedoe, is gelukkig al weer ruim 10 jaar geleden bij mij.. toen dronk ik echt dagelijks en woog nog meer dan nu. maar dat vele! gelegenheidsdrinken is ook niet leuk... elke keer iet teveel is al niet leuk. Echt knap van je dat je al zo lang gestopt bent en dat daar ook nadelen aan verbonden waren... waarom kwam je op het forum? Om er van af te blijven, of om andere redenen, daar je al gestopt was. Bij mij gaat het goed.. nog niet gedronken, hoop ook niet dat dat gebeurt. Wel aanleidingen toe geweest, zelfs bij mijn moeder die mij zei dat er nog een rest wijn in de fles was. Eind van de middag weer bij vrienden, die dan gewoon zijn te drinken.. neem dan wel koffie of mijn eigen flesje cal.arme limonade mee. Morgen ook weer een workshop waar wijn geschonken word.. overal wordt tegenwoordig wijn gedronken.. volksdrank nr 1.
  6. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Vanavond feest gehad bij iemand die 60 geworden is. Ook bij deze mensen altijd veel lekkere drank. Ik heb genoten va Spa rood met scheut jus d'orange en fanta en heerlijk buffet. Een moeilijk moment toen ik zag hoe een vrouw zo lekker van een glaasje rosé aan het genieten was. Thuis was ik blij dat ik niet gedronken had.
  7. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Dank je..na die hele avond was ik nog lekker fit, terwijl die mevrouw er heel erg moe uit zag...
  8. Originally posted by: Prin6je ook ik wil een betere lever krijgen. Tips en adviezen bij leververvetting In alle gevallen is het verstandig om bij leververvetting: Geen alcohol te gebruiken. Ook wanneer alcoholgebruik bij u niet de oorzaak is. Gezond en gevarieerd te eten. Eet vet met mate en gebruik juist volop groente, fruit en volkoren producten. Te proberen een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Als u moeite heeft om gewicht te verliezen, kunt u een afspraak maken met een diëtist. Verder is een gezonde, gevarieerde voeding van belang en regelmatig sporten en bewegen. Het is belangrijk dat u uitbreiding van leververvetting en ontsteking van de levercellen voorkomt. De vetstapeling is omkeerbaar maar hoe verder deze zich uitbreidt hoe groter de kans op ontstekingen. Deze ontstekingen kunnen op den duur overgaan in levercirrose. Dit is een ernstige, onomkeerbare leverziekte waarbij levercellen vervangen worden door littekenweefsel. Wat is leververvetting? De lever speelt onder andere een belangrijke rol bij de vetstofwisseling in het lichaam. Als de vetstofwisseling verstoord raakt, kan vet gaan ophopen in de levercellen. Dit wordt leververvetting genoemd. Leververvetting is dus een stapeling van vet in de levercellen. Leververvetting is een omkeerbaar proces. Dat wil zeggen dat de vetstapeling verdwijnt zodra de oorzaak ervan wordt weggenomen. Wanneer de oorzaak van de leververvetting niet wordt weggenomen, breidt de vetstapeling zich uit. Bij 20% van alle patiënten waarbij de leververvetting langdurig aanwzig is, leidt leververvetting tot een ontsteking van de lever (hepatitis). Deze ontsteking kan op den duur overgaan in levercirrose. Levercirrose is een proces waarbij levercellen vervangen worden door littekenweefsel (bindweefsel). Levercirrose is een ernstige ziekte die zich steeds verder kan uitbreiden. In tegenstelling tot leververvetting is levercirrose een onomkeerbaar proces. Op den duur kunnen zeer ernstige complicaties ontstaan. Leververvetting is de meest voorkomende aandoening aan de lever. Het komt steeds vaker voor als gevolg van de veranderingen in onze voeding en leefgewoontes. Succes.quote>
  9. ook ik wil een betere lever krijgen. Tips en adviezen bij leververvetting In alle gevallen is het verstandig om bij leververvetting: Geen alcohol te gebruiken. Ook wanneer alcoholgebruik bij u niet de oorzaak is. Gezond en gevarieerd te eten. Eet vet met mate en gebruik juist volop groente, fruit en volkoren producten. Te proberen een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Als u moeite heeft om gewicht te verliezen, kunt u een afspraak maken met een diëtist. Verder is een gezonde, gevarieerde voeding van belang en regelmatig sporten en bewegen. Het is belangrijk dat u uitbreiding van leververvetting en ontsteking van de levercellen voorkomt. De vetstapeling is omkeerbaar maar hoe verder deze zich uitbreidt hoe groter de kans op ontstekingen. Deze ontstekingen kunnen op den duur overgaan in levercirrose. Dit is een ernstige, onomkeerbare leverziekte waarbij levercellen vervangen worden door littekenweefsel. Succes.
  10. Originally posted by: Prin6je Van mij ook iedereen een heel mooie vrijdag gewenst. Vrijdag voor het weekend was altijd ook zo'n dag om lekker wijn voor het (lange) weekend te drinken. Ik twijfel even of ik een lekker stukje ga joggen...het is nog vrij koel...maar ga het toch maar doen...eerste overwinning vandaag.quote> Lekker relaxt gejogd, slechts twee km, heel langzaam en ook nog gewandeld....maar ik voelde weer of ik de hele wereld aan kan...en dat streberige hoeft voor mij ook niet meer...was ik vaak genoeg. is dat niet een vorm om liefde te vragen? En is die liefde nooit genoeg als je jezelf minderwaardig voelt, of als je onzeker bent etc. Is dat niet voor veel mensen een tricker om te gaan drinken?
  11. Van mij ook iedereen een heel mooie vrijdag gewenst. Vrijdag voor het weekend was altijd ook zo'n dag om lekker wijn voor het (lange) weekend te drinken. Ik twijfel even of ik een lekker stukje ga joggen...het is nog vrij koel...maar ga het toch maar doen...eerste overwinning vandaag.
  12. Prin6je

    even voorstellen nikky

    Heel veel succes.
  13. Prin6je

    even voorstellen

    Heb nog eens je berichten gelezen..hoe is het nu met je onrust? En heb je nog een laad vit D gehalte? ...dan graag als de wiedeweerga vit D in ruime hoeveelheid gaan slikken. Veel mensen hebben er baat bij om depressiviteit daarmee de kop in te smoren. Fijne dag gewenst,
  14. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Gisteravond is heel goed gegaan met het bezoek aan die mevrouw..normaal verheugde ik me altijd om naar haar te gaan, vanwege de heerlijke wijn. Ik dacht dat we wat koffie zouden krijgen en daarna de wijn. Het is nog niet zo laat als we bij haar in de tuin komen. Op het tuintafeltje staat alles vast mooi gedekt voor een heerlijke maaltijd. Ze heeft een prachtig assortiment Franse kaasjes voor ons klaar staan waarbij haar wijn heerlijk moet smaken. 'Wat willen jullie hierbij drinken? Rosé, rode, witte wijn?' ' ..eh water graag! ' '?????' Ik was van plan geweest geen uitleg te geven; als ik water drink, drink ik water...maar ik zeg toch iets over misschien terugrijden met de auto etc. Als ik die lange avond daar met al die lekkere kaasjes wijn had gedronken, had ik zeker een fles ingeschonken gekregen..nu ook....met water..eerst voelde ik me wat zielig, maar de kaasjes met vers knapperig brood zijn zo lekker dat ik er die avond aan wen en het niet meer erg vind. Het is een warme, hete avond, dus wat ben ik blij, als ik ga slapen, geen wijn gedronken te hebben. Ik ga heerlijk slapen en ben blij met mijn overwinning. IK HEB GEMERKT DAT WANNEER IK VOOR ZO'N AVOND NOG EENS GOED BEDENK DAT IK ALLEEN WATER DRINK, NET NIET EENS ZO MOEILIJK IS.
  15. Prin6je

    even voorstellen

    Originally posted by: huttula hoi allemaal 32 jaar geleden begonnen met alcohol en tabak en dan er achter komen dat je niet meer zonder kan...moest ik ook toegeven ik was slaaf geworden. Na veel bloed zweet en tranen ben ik er nu 2 jaar van roken en 1,5 jaar van alcohol af. Daar ben ik ook heel erg blij mee..ben super trots dat ik dit gered heb Voel me geweldig,vrolijk positief,hoop energie die niet altijd kwijt kan Stoppen ergens mee is niet makkelijk,,want ook al ben je gestopt er komt daarna nog veel bij kijken en dat moet je ook overwinnen maar dan nuchter,<ik heb nu al 2 operaties en ben met de 3de bezig...alcohol en tabak waren geestelijk en lichammelijk min eigen medicijn> En de tijd dat je dronk en rookte moet je nu opvullen met andere dingen waarvan je genoeg doening krijgt. Nou ja genoeg werk aan de winkel dus. Ik ben benieuwd naar andere ervaringen van mensen vandaar dat ik me heb toegevoegd in dit Forum quote> Echt knap van je om al zo lang zonder alcohol te zijn. Goed voorbeeld voor mij,
  16. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Originally posted by: huttula @ prinsesje...ik was al van de drank af toen ik op dit forum kwam...dus mijn dagboek staat hier niet ...ligt veilig in burola Ik heb wel mijn voorstel draadje gebruikt om het nodige te plaatsen wat ik belangrijk vind,vond... Stoppen met drank,roken was voor mij een hele moeilijke...maar alles wat erna kwam was ook niet makkelijk...het leven zonder roes en altijd op zoek naar vervanging Heel herkenbaar van stiekum de drank in kopjes en al dat gedoe van die lege flessen.....ik had er een dagtaak aan Groetjes.. Dank je wel voor je antwoord, hoe kan ik jouw voorstellen vinden? Op Zoekterm? quote>
  17. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Vandaag een mooie zonnige dag..ik zit nog even lekker bij de open tuindeuren te genieten van de vogelgeluiden, een duif in de verte, een meesje tjilpt..vliegtuig hoog in de lucht. Vannacht heb ik goed geslapen, niet vroeg wakker geworden. Vanmiddag een ontmoeting met mensen die om een uur of half vijf een wijntje nemen..van sommigen vermoed ik dat ze thuis verder gaan met drinken. Deed ik ook weleens. Meestal kon ik de verleiding van een wijntje wel doorstaan, niet altijd. Vandaag weet ik dus zeker dat het geen wijn wordt. Ik neem dan nog een kopje koffie en om mijzelf niet zielig te vinden, mag ik er wat pure chocola bij nemen. Vanavond dan het bezoek aan de mevrouw..ook geen druppel wil ik dan. Vraag dan nog wel een extra kopje koffie. Gisteravond heb ik hier op de site alle berichtjes over het boek van Allan Car gelezen..heel boeiend, vooral om ge merken dat de schrijfster hiervan er erg veel aan heeft gehad. Er worden psychologische, maar ook fysische processen van de mens in relatie met alcohol uitgelegd. Ik heb nog een boekenbon, denk wel dat ik dat ga kopen. Verder wens ik iedereen een fijne dag.
  18. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Originally posted by: huttula Welkom prinsesje Het fijne van schrijven is dat je vaak het antwoord al zelf geeft...goed idee om je een dagboekje bij te houden Je kunt ook bv dit voorstel draadje als dagboek gebruiken Toen ik stopte heb ik een 100 dagen dagboek bij gehouden Het ligt bij mij in bureau la ..en af en toe lees ik er nog wel in Succes Leuk...heb je dat dagboek hier ergens geplaatst? quote>
  19. Heel interessant lijkt me het boek, heb nog een boekenbon!
  20. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Wens ik je ook heel veel suc6.
  21. Originally posted by: rapilos Ja Spud, Ik zie dit soort dingen ook vaak als afzien. Belachelijk, verslaafde mind he, Het helpt me wel eens, als ik mezelf voorstel als blij en vrolijk kind, van vroeger. Vond ik het toen ook afzien, omdat ik niet rookte of dronk.? Natuurlijk niet, had er net eens een besef van. Dus zo kan het dus wel.quote> Ja, zat ik nou vandaag ook net aan te denken...waar kon ik toen zo van genieten? Ook lekker ergens in een hoekje zitten met een mooi boek, kop chocolademelk. Of in de bus van school naar huis met mooi boek en klein zakje chips...wanneer was het de laatste x dat ik een mooi boek las? Moet ik echt weer gaan doen.
  22. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Leuk dat we dezelfde leeftijd hebben..ik zal jouw voorstellen ook eens lezen. Ik mag blij zijn dat ik geen werk heb, dus ik kan er wel wat aan toegeven...hoe lang duurde die vermoeidheid bij jou?
  23. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    Ja, had gisteren heel erg spierpijn van joggen, misschien ook wel nog van de alcohol zondag, man o man, was al om 21 uur in bed en toen om 2.00 uur al weer wakker. Was wel fijn dat ik toen lekker veel op deze site gekeken heb. vandaag nog maar klein beetje spierpijn, alles ging weer wat beter. Bitter lemon was ook lekker. Ik heb mijn man verteld dat ik niets meer drink....hij had er veel begrip voor. vroeg zich wel af of hij dan ook nooit meer kan drinken. ik zei dat ik liever niet veel in huis heb, hoogstens voor gasten, maar dat hij dan ms beter een klein flesje kan nemen. Hij vindt dat goed. Hij is iemand die de hele avond over een glaasje kan doen, soms twee, maar dan zit er vaak nog een rest in. Morgen is trouwens dat eerste bezoek buiten de deur..gaat wel lukken. Ik moest lachen om de opmerking dat iedereen een gegeven ogenblik wel weet dat ik niet meer nieuw ben. Vandaag ben ik nog eens nagegaan waarom ik toch steeds weer zoveel drink en wanneer dat begonnen is. Ik zal zeker al 24 of 25 jaar geweest zijn dat ik ging drinken. Ik denk dat ik het wel eens geproefd had, maar daar ik nogal giechelig en luidruchtig op een verjaardag kon zijn, wilde ik geen alcohol drinken. Stel dat mensen zouden denken dat dat gezellige van de wijn zou komen. Pas op bezoek bij mijn eerste man, eerste verkering ben ik in hun gezin gaan drinken en vond het gelijk heel lekker. Ik bedenk me ook dat ik bij het begin van die verkering behoorlijk dik was...daarna was ik heel slank geworden...zou toch niet door de wijn van toen komen dat ik zo slank werd? Dan wordt het nu ook heel goed oppassen als ik geen wijn meer drink. Wil sowieso afvallen. . later heb ik gedronken - niet veel. Maar wel wat tijdens borstvoeding gedronken tegen die pijnlijke kloven..moed indrinken......in eerste huwelijkstijd voor de gezelligheid..op vakantie samen een hele fles, en ik het extra glas wat er dan na delen overblijft ...tijdens spanningen in dat huwelijk veel sherry..na scheiding ook..werd nooit echt helemaal dronken, maar wel laveloos naar bed= ws ook dronken. In drie jaar alleen met de kinderen ook vaak een literpak goedkope wijn per avond die al vroeg begon..weet dat ik ook wel eens de ondertiteling op tv dubbel zag. Een gegeven ogenblik met tweede aanstaande man gezellig etentje gehad.veel brood met kruidenboter al voor het eigenlijke eten..toen nog het echte eten, karaf wijn er bij...ik ws weer veel meer gedronken. We gaan nog met de trein naar mijn vader en moeder thuis. O, wat een rare gewaarwording...er leek wel dik tapijt in de trein te liggen. Mijn aanstaande man moest me helpen om thuis te komen..wat voelde alles beroerd ..heb in het donker ergens op straat nog moeten overgeven...nog even naar een film gekeken, dr chivago..maar blackout na die tijd. Met mijn tweede man en kinderen waren er veel spanningen..kon ik niet tegen en ook niet met iemand over praten..misschien dat ik in die periode daarom ook heel veel gedronken heb...veel sherry en wijn. Uit theekoppen en stiekem flessen in glasbak gooien. Langzamerhand kinderen uit huis..nog wel stressig werk...maar ook dat heb ik niet meer. ik denk dat ik de laatste 10 jaar niet meer na het eten drink...maar..ook voor de koffie kan je nog veel drinken. En nu veel kleinkinderen geen huwelijksspanningen meer, geen stressig werk...en toch er steeds weer in trappen dat ik daarom wel weinig kan drinken..niet dus. Maar door de relatief rustige periode zal het moeten lukken nooit meer te drinken. Vooral weten wat ik bij spanningen kan doen. En bij vrolijke ontladingen na stressperiode wanneer er champagne knalt.En tijdens mijn vriendenbijeenkomsten..nog heel wat te leren. Vandaag is het ook weer gelukt... Ik weet zeker dat ik mij beter ga voelen.
  24. Prin6je

    Prinses stelt zich voor...

    IK wil dit wel als een soort dagboek gebruiken, maar kom ik dan niet steeds bovenaan, zodat het steeds weer lijkt dat ik nieuw ben? vanavond begint al goed...gaan we bij een heel leuke oudere mevrouw op bezoek die, zeker jaren geleden, toen haar man gestorven was, een drankprobleem had en nog steed veel inschenkt bij haar zelf en de ander. Ik wil geen druppel en zal kort zeggen dat ik wegens autorijden geen slok zal nemen...moet ik het wel even met manlief over hebben, die dat nog niet weet en op het laatste nippertje toch wel zal rijden.... Vanmiddag heb ik bruisend bronwater gekocht en ga voor bij het eten een zelfgemaakte bitter lemen maken: geraspte gele en witte citroenschil, kokend water erop om te trekken..wat zoetjes, een vit bruistablet en een paracetamol op een liter..kijken of dat lekker is. En nog een schaaltje cal vr zoutjes ..van die kleine krakelingetjes etc. Voel me niet ziek, wel heel moe..gisteren viel ik steeds in slaap, nadat ik 's Morgens gejogd had..hele dag last van spierpijn gehad...beter om om de dag of drie keer in de week te joggen ( en niet te ver hoor ) . Vandaag gaat het iets beter. Ik denk omdat ik maar heel kort slaap, heel vroeg, midden in de nacht wakker word. Voor vanavond heb ik weer melatonine gekocht, heb ik altijd veel baat bij.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...