Spring naar bijdragen

Nok

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Nok's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Hoi Tammydm, Wat goed van je man dat hij de intentie heeft om te stoppen! Ikzelf ben nu ook al een aantal weken gestopt en ben van plan dit door te zetten. Mijn man heeft door dat ik het nu serieus meen en doet zoveel mogelijk met mij mee. Als hij kookt en we normaal een glaasje bij het koken zouden doen heeft hij nu Corona alcoholvrij voor ons gekocht. Voor de "moeilijke" momentjes. Niet dat dat alternatief persé moet maar ik vind het wel lief dat hij hierover nadenkt. En als ik een frisje neem dan doet hij ook mee. Dat betekent echt veel voor mij. Hij geeft mij hiermee het gevoel dat hij mij steunt en het een goede beslissing vind. Hij neemt hiermee ook het gevoel weg dat ik hem tekort doe omdat ik nu niet meer "gezellig' mee doe. In plaats daarvan doet hij nu "gezellig" met mij mee. Als we bezoek hebben of we gaan uit, dan drinkt hij wel en dat is ook helemaal oké. Beetje rekening houden met elkaar is denk ik genoeg.
  2. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Ja, afgelopen weekend naar het concert geweest. Het was heel erg gezellig en wel een bijzondere ervaring om zo maar te zeggen om dit nuchter mee te maken. Mijn vrienden hadden heel fijn gereageerd op mijn bericht dat ik niet mee ging drinken. Wel wat ongezellig in eerste instantie maar ze begrepen het wel. ik heb het idee dat ze het niet echt hebben gemerkt want ik heb overal gezellig aan mee gedaan (nuchter dan). Na het concert nog in een oer Hollands café beland. Voor een nuchter iemand is dat bijna niet te doen 🤪. Goed dat ik heb ervaren wat wel en waar het niet meer leuk voor me is.
  3. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Nee het is aanstaande vrijdag! Ik laat het weten!
  4. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Ja dus alcohol krijgt een te dominante plek. Dat is een gedeeld probleem. Die op korte termijn verlichting geeft en op de lange termijn alles behalve. Bedankt voor jullie openheid. Ja het is een proces met ups en downs. Elke dag zonder alcohol is er weer één denk ik dan maar.
  5. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Haha ja, dan zie je het pas goed. Wat was eigenlijk voor jullie de rede om te stoppen? Is dat moeilijk geweest? En hoe lang nu al nuchter?
  6. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Ja klopt. Ik ga sowieso niet drinken dat staat vast. Het is echt wennen. En ik denk dat ik zoals Lady Jane al schreef, na een jaar wordt het gemakkelijker, als je alles een keer (nuchter) hebt meegemaakt. Even doorheen dus......
  7. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Die oude bekende zei zelf, "ik schaam me dood dat je de hele tijd met zo'n dronken vrouw zit te praten". Voor mij hoeft ze zich niet te schamen maar dat had ze dus blijkbaar zelf. In de zin van, heb ik raar gedaan, of wat heb ik allemaal gezegd. De gastvrouw was wel degelijk dronken ben ik bang, kon niet meer op haar benen staan. ik denk dat ze het niet eens meer weet dat ze boos werd. En nee ze wist niet dat ik niet dronk want ik heb haar nauwelijks gesproken.
  8. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Ja Kane zonder drank is wel een uitdaging. We hebben dit lang geleden geregeld met hotel zodat we lekker kunnen indrinken en daarna op stap haha. Ik ben zo bang dat ik heel moe wordt maar goed we gaan het zien. Ook of ik durf los te laten, ik ga het proberen en ik zal een warming up doen!😀 Ik had afgelopen weekend een ander feest. Ik stond heel leuk te praten met een oude bekende, echt heel gezellig. Toen iemand anders noemde dat ik helemaal niet dronk en ik dit beaamde schaamde de oude bekende zich en zei "sta je nou de hele tijd met zo'n dronken persoon te praten". Het viel wel mee het was echt gezellig haar weer te zien, dus dat zei ik ook. Maar ze ging naar toilet en kwam nooit meer terug. 🙈 Best jammer. We gingen op tijd weg (23:30) en de dronken gastvrouw was boos dat we al gingen. Ja normaal blijven we plakken. Oh jee. Even wennen dit hoor.
  9. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Naar Kane in de Ziggo
  10. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Dank je wel Lady Jane. Je heb helemaal gelijk over dat sociale stuk. Ik denk dat ik wil voldoen aan de verwachtingen van deze vriendin. Maar mijn besluit staat vast om niet te bezwijken dus lijkt me een mooie kans om hierin te groeien. Het is inderdaad niet gemakkelijk omdat echt alle situaties "normaal" met alcohol zijn, het zit zo verweven in mijn leven. Gelukkig heb ik een man die mij volledig steunt en meedenkt en zelf nu ook veel minder drinkt. Fijn om te lezen dat het makkelijker wordt. Geen idee of een concert nuchter ook leuk kan zijn, we gaan het zien!
  11. Nok

    Mijn eerste concert zonder alcohol

    Dank jullie wel voor de reacties, wat fijn zeg. Ik ben het helemaal eens dat je iemand die niet drinkt niet hoeft te veroordelen maar bij deze ene vriendin ben ik daar wel een beetje ongerust over. Omdat wij altijd samen doorzakken en ze mensen die niet drinken ook echt saai vind. Maar het slaat natuurlijk nergens op dus ik begrijp goed de vraag, wat is de vriendschap dan waard. Ze zou graag een medestander hebben denk ik. En nuchtere mensen zien natuurlijk ook hoe dronken de ander dan doet, dat is misschien ook ongemakkelijk. Maar ik moet het inderdaad luchtig bekijken en niet te dramatisch inschieten. Het is mijn keuze. En ik weet het nog niet precies wat het me gaat brengen maar ik wil er wel voor gaan.
  12. Dag allemaal, ik ben een vrouw van 49 en nieuw op dit forum. Ik ben sinds 3 weken gestopt met alcohol. De rede is dat ik het gewoon zat was om katers te hebben en beschikbaar wil zijn voor mijn kinderen. Daarnaast heb ik bijna altijd een schuldgevoel als ik drink. Ik denk dat ik niet extreem drink maar wel bij alle feestjes en gelegenheden. En thuis tijdens het koken, even zitten in de zon, dat soort dingen. Ik heb een half jaar proberen te minderen met een app, maar dat lukt me helaas niet. Altijd een excuus om toch te drinken. Ik heb nu van de een op de andere dag besloten om te stoppen en nu al vier boeken uitgelezen over dit onderwerp. Dat helpt mij om niet chagrijnig te zijn maar eigenlijk opgelucht en blij te zijn dat ik aan mezelf werk en me gezonder ga voelen. Waar ik wel tegenaanloop is mijn omgeving. Ik heb een leuke en vrij grote sociale kring en iedereen drinkt. Sommige vinden het knap dat ik ben gestopt en geen probleem en anderen vinden het heel irritant. Die groepsdruk vind ik het lastigst. Volgende week ga ik naar een concert met een ander koppel en dat zijn echte drinkvrienden. Ik vraag me nu af, hoe is onze vriendschap zonder drank? Kan het dan nog overeind blijven? Volgende week is voor mij echt een uitdaging. Ik heb het onze vrienden nog niet durven zeggen dat ik ben gestopt. Ik vind het ook echt een dilemma hoe dit aan te pakken, ze gaan het niet leuk vinden. Moet ik het vooraf doen of tijdens het concert? iemand tips? Dank alvast voor het lezen. Ik heb zin om me aan te sluiten bij dit forum.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...