Spring naar bijdragen

Mike1978

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Interesses
    Schrijven, sporten

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Mike1978's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Mike1978

    Terugval

    Ik had gisteren een verjaardag. Ik heb rijkelijk aan het bier gezeten en daar voel ik nu de gevolgen van. Ik voel me best schuldig tegenover mezelf, het is me toch niet gelukt. Mijn 'fuck it, je leeft maar 1 keer' houding nam de overhand. De eerstvolgende weekenden zal ik uitdagingen uit de weg gaan. Ik heb geen sociale gelegenheden op de planning, ik hoop dat ik geen redenen ga verzinnen. Voor nu voel ik vooral schuld en spijt. Ik ga de kater uitzitten. In elke zin van het woord.
  2. Mike1978

    Het weekend

    Bedankt voor je berichtje. Ik heb aankomende zaterdag een verjaardag, dus dat gaat een uitdaging worden. Het liefste zou ik afzeggen, maar dat is de weg niet. Ik moet zeggen dat ik nu na 2 weken zonder alcohol scherper en energieker ben dan heel lang het geval is geweest. Dat motiveert wel.
  3. Mike1978

    Het weekend

    Het is echt een wereld van verschil inderdaad. Ik zit hoog in mijn energie, ben positief en dat motiveert weer om door te zetten. Ik had vooral last van depressieve buien op maandag, angstig zelfs. Dat is nu niet het geval.
  4. Mike1978

    Het weekend

    Ja echt! Ik ben nog nooit zo energiek geweest op een maandag. Gek genoeg voelt het ook niet als een maandag. Omdat ik normaalgesproken heel laag in mijn energie zit na een weekend met drank.
  5. Mike1978

    Het weekend

    Ik heb hem toevallig net bekeken! Ik zag de naam voorbijkomen op het forum. Erg verhelderend en mooi uitgelicht inderdaad. Herkenbaar ook. Ik wist nooit aan mijn naasten goed uit te leggen wat ik precies voel als ik drink (of niet drink). Ik heb het filmpje doorgestuurd.
  6. Mike1978

    Het weekend

    Ja, ik ben best trots ook wel. Er kwam op maandag vaak ook niets uit mijn handen. Ik ben schrijver van beroep, dus dat gaat erg slecht met een angstige en neerslachtige kater. Ik ben blij dat ik mezelf hier heb aangemeld. Bedankt voor je reactie
  7. Mike1978

    Het weekend

    Ja inderdaad XD, de zondag. Ken je nagaan hoe erg dat in mijn hoofd zit, het drinken op zaterdag. Dat is mijn weekend. Normaal temper ik op zondag de nasleep met nog wat biertjes, tot die vervloekte maandag aanbreekt. Daar ga ik nu gelukkig geen last van hebben. Fris aan een nieuwe week beginnen is al heel lang geleden. Ben benieuwd. De eerste weekend zonder bingedrinken is gelukt. Mede dankzij de verhalen op dit forum.
  8. Mike1978

    Het weekend

    Bedankt voor je reactie. Het is inmiddels zondag, dus ik heb het 'overleefd'. Ik moest echt zoeken naar afleiding. Op naar het volgende weekend
  9. Mike1978

    Het weekend

    Ik drink door de weeks niets, maar ik moet eerlijk zeggen dat dit puur te maken heeft met het feit dat ik mijn verantwoordelijkheden, zoals werk, als stok achter de deur heb. In het weekend drink ik altijd. Vaak begint het op vrijdag, en dan weet ik op zaterdag wel een reden te vinden om ergens te gaan lunchen. De reden waarom mag duidelijk zijn. Daarna haal ik bier in de supermarkt en vind ik het 'gezellig', althans, dat maak ik mezelf wijs. Aan die gezelligheid komt een eind. In een mistige toestand drink ik op zondag nog een paar biertjes, maar ik moet er op maandag toch aan geloven. De nasleep. Een depressieve, angstige nasleep, die ik het liefste met alcohol de kop in zou drukken. Er komt op maandag dan weinig uit mijn handen, mijn energieniveau is laag en ik ben prikkelbaar. Ik heb ervoor gekozen om dit weekend niets te drinken. En ik voel me prima. Energiek, positief etc. Maar het is nu zaterdag, en ik heb het er wel moeilijk mee hoor. Het kost me moeite om geen reden te verzinnen om toch aan het bier te gaan, en dan moet ik zo nog boodschappen doen. Voor wie is dit herkenbaar? En hoe gaan jullie ermee om? gr
  10. Ik wil ook wel meedoen. Kunnen we geen appgroep starten ergens?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...