Spring naar bijdragen

Strijkbout2

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Strijkbout2's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. (goeie dosis) melatonine is mijn beste vriend in de eerste week stoppen
  2. Heerlijk toch? Het is idd zo oneindig veel lekkerder wakkerder worden zo!
  3. Ja. Eraf komen kan echt weer heel lastig zijn. Een verslaving gaat 'slapen' als je stopt, naarmate de tijd vordert. En je maakt 'm weer wakker zodra je het weer een keer doet. Laat het je na een paar dagen langzaam maar zeker weer de verslaving los, gaat de heerlijkheid van het gestopt zijn weer de overhand nemen. de honeymoonfase komt ook weer steeds weer terug. Dat is dan wel weer fijn. Ik besef me dat ik een afwijkende vreemde idioot ben op dit terrein.
  4. Met de hulp van antabus, moet ik er eerlijk bij zeggen.
  5. Hmmmm nah, bij mij is het anders. Avondjes met vrienden (gelukkig zijn het er niet zo veel, anders was dat natuurlijk ook weer niet goed) vind ik werkelijk meerwaarde hebben. In mijn eentje zuipen voor tv/computer niet bepaald. Die roes is misschien lekker voor even. Maar al gauw wordt het eigenlijk maar bewustzijnsvernauwing, een wazige boel en de volgende dag weet ik het amper nog. En de volgende dag verrot, gaar en een zombie. Vind dát eigenlijk maar heel weinig waarde nog hebben. Dat is voor mij niet 'steeds weer proeven hoe lekker de roes ook alweer was'. Maar dat is een wel een proces geweest hoor. Denk dat de euforie die ik eerst altijd had in de eerste fase van de dronken avond bij mij ook gewoon minder geworden is. En daar deed ik het meestal voor. De verdoofde fase vind en vond ik nooit zo geweldig. Die fase vind ik duisterder.
  6. Nope, mijn knop is nog niet definitief om. Ik weet dat ik eerst aan de onderliggende dingen moet werken die maken dat het af en toe ff 'moet', anders blijven het dezelfde cirkeltjes. Vroeg of laat stuit ik op de muur, vind ik het leven zonder geen klap meer aan en ga ik me heel ellendig voelen. Moet eerst gaan werken op dat niveau. Hoop dat dat het dan ook echt zal wegnemen op den duur. Voor nu heb ik er vrede mee dat ik dan weer ff een paar maanden stop, tegen de muur stuit dan op den duur en dan weer ff 'moet', waarna ik er vervolgens dan op den duur weer he-le-maal klaar mee ben, en dan weer een poos stop. Hoe gek het ook klinkt, het werkt voor mij zo wel op die manier. En ook weer niet, net hoe je het bekijkt, haha. Nu ben ik weer gestopt, en vind het heerlijk gestopt te zijn. Maar na een maand of 2, tja, ik weet dat het vroeg of laat weer een keer niet te houden is en ik het nuchtere leven op den duur weer ga haten en het me de neus uit komt. Ik weet waardoor dat komt. Daar wil ik aan gaan werken. Zal dat dan het dan op den duur definitief oplossen? Ik hoop het wel. Al wil ik toch ook ergens echt de sporadische avondjes per jaar met vrienden en drank eigenlijk niet opgeven. Die zijn gewoon echt leuker dan zonder. Ja, het is een lastige.
  7. Jep, dat is zeker zo. Aan de alcohol zittend is de neiging groot alle kwaaltjes daarop a fte schuiven. Lang niet altijd terecht nee. Maar goed, als je veel zuipt, ligt het natuurlijk wel voor de hand dat er gevolgen door ontstaan, en neuropathie komt geloof ik wel bij 50% van de (zware) alcoholverslaafden voor. Maar goed, tja, het lichaam is een complex gebeuren. Als ik jouw klachten zo lees, valt dat dan best mee. Heb best ernstige dingen erover gelezen, waardoor ik wel dacht: show heey, dat is ook niet mis, die neuropathie! Vandaar dat ik een beetje dacht: 20 jaar geleden diagnose gehad, doorgegaan, dan zal het wel behoorlijk ernstig zijn. Maar niet dus.
  8. Poeh, heftig zeg. Het moge wel duidelijk zijn, aan de hand van de dingen die je beschrijft, datje inderdaad serieus in de gevarenzone zit. Levercirrose (je hoeft denk ik geen arts te zijn om te weten dat de symptomen die je beschrijft daar idd op wijzen) is echt wel iets om niet verder te laten vorderen. De opgezette dikke buik (waarschijnlijk meer dan 10 liter vocht) is echt een hele rode vlag. Zet je alsjeblieft heen over de angst om hulp te zoeken. Dat is niets anders dan je angstige en zelfsaborterende ego. Waarschijnlijk zal het alleen maar een gigantische opluchting brengen als je die stap wél zet. Waar je nu zit is de hel, en dat weet je heel goed zelf ook.
  9. Nou sowieso als ik echt van die dagen achter elkaar periodes heb soms, merk ik regerlmatig zo'n doof-achtig gevoel op sommigen plekken in m'n handen. Vage tintelingen ook soms. Duidelijk dat die aan de alcohol gerelateerd zijn. Maar dat had ik ook vroeger al, toen ik nog helemaal niet lang genoeg dronk om zoiets uberhaupt te kunnen ontwikkelen. Gaat ook altijd weer over. Nu had ik echter iets dat ik nooit eerder had ervaren: een heel vaag soort gevoel in m'n benen, wat heel lastig te beschrijven is. Echt pijn of zo kan ik het niet noemen (vandaar niet 'hardcore symptomen'), maar een vaag gevoel waarvan ik toch heel sterk het idee heb dat het niet anders dan m'n zenuwen konden zijn. En dat alles dan een beetje in vlagen. Ook nu voel ik het soms nog hoor. Maar het wordt wel per dag minder steeds. Tja, je weet het maar nooit. Kan zomaar een voorstadium zijn. Ik vertrouw iig niks waarvan ik weet dat het aan de alcohol gerelateerd is. Daar komen maar zelden goede dingen van. Maar soms dingen ook gewoon tijdelijk en niet permanent. Wat ervaar jij van die neuropathie dan? Hoe uit dat zich bij jou? Jij bent de afgelopen 20 jaar iig nog wel flinke periode doorgegaan volgens mij, dus dat bevindt zich dan ook in een behoorlijk gevorderd stadium, of valt het mee?
  10. Had overigens de afgelopen paar weken ineens lichte angst dat ik neuropathie aan het ontwikkelen was. Echt van die vreemde gewaarwordingen die me deden denken dat het m'n zenuwen betroffen. Maar merk dat het al wel weer per dag minder wordt, dus het zal wel niet. De hardcore symptomen die erbij horen herken(de) ik toch ook gelukkig geloof ik niet echt. Maar toch hè, al die risico's die je loopt met die troep. Allemaal echt niet ongegrond of zo die te vrezen. Je kunt zomaar ook slechts nog in een voorstadium zitten van zoiets. Je weet gewoon dat je met serieuze troep bezig bent, en ik weet maar al te goed wat je er wel niet allemaal van kunt krijgen.
  11. Jazekerrrrrrr!! Net weer ingenomen, 10 minuten geleden. Ben 'weer' op koers ja. De laatste weken was ik eigenlijk toch wel echt letterlijk teruggevallen in m'n oude gedrag. Anders dan de keren voorheen dat ik soms 'een terugval' noemde: dan had ik soms ff een paar dagen of weken dat ik dagen achter elkaar dronk en weer stopte. Maar nu dronk ik eigenlijk weer zoals ik het al jaren deed: niet als ik de volgende dag moest werken, wél als ik het me 'kon veroorloven' (dag vrij, weekje vakantie etc.). Realiseerde me het ineens dat ik weer precies zoals voorheen alcohol gebruikte. En dat ik daar natuurlijk ooit niet blij mee was en vanaf wilde. En dat alcohol gewoon een té destructief, schadelijk en giftig middel is om 'onbekommerd' te gebruiken 'ter vermaak' met een beetje zo'n gevoel 'tja, wat moet ik anders doen vanavond'..... nu weer aan de antabus en weer even voor een langdurige stop gaan. Als ik zo nodig even een altered state of mind wil, sta ik mezelf een beetje wiet vapen toe. Duizend keer minder ongezond en voor mij ook verder allesbehalve verslavend. Natuurlijk ook bij lange na niet zo bevredigend als het all the way gevoel van drank, maar goed als dát m'n stiekeme intentie ermee is weet ik ook dat ik het uberhaupt helemaal niet moet doen. Besluit regelmatig 's middags om het 's avonds te gaan doen, om er 's avonds dan weer achter te komen dat ik er eigenlijk helemaal geen behoefte aan heb. Pfff, wou dat ik die gezonde vrijblijvende relatie ook nog met alcohol had zeg. Wat alcohol betreft wil ik echt graag kunnen beperken tot alleen soms gezellige dronken avondjes met vrienden, een paar avondjes per jaar. Blijft voor mij toch significant leuker dan nuchter. Maar ja, het ligt zo gauw weer op de loer. Het kán, maar makkelijk is het niet.
  12. Strijkbout2

    Dit ben ik

    Heel goed bezig! En ja, herkenbaar, dat alleen wonen en het daardoor makkelijk kunnen verbergen.
  13. Mijn favoriet is toch wel Yarba Maté denk ik. Met brandnetel en rozemarijn. Rooibos vind ik ook erg lekker; al is een schepje suiker of honing om het écht lekker te maken, daarbij wel verleidelijk. En dat moet ook best kunnen. Dan heb ik ook in mijn keukenkastje ook nog 'lekker slapen' theetjes, die ook erg lekker smaken. Groene en witte thee hou ik ook van. Wel als er een lekker smaakje aan toe is gevoegd. Ik drink dat ook wel vooral om de gezonde effecten die eraan worden toegeschreven.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...