Spring naar bijdragen

Bella

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    113
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

858 profielweergaven

Bella's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Bella

    Ai.....weer een kater

    Hoi NVM, Tjaaaaa van een wijntje komt een lijntje. Of andersom, ik ken het maar al te goed. Mijn persoonlijke ervaring is dat veel verslavingen inwisselbaar voor elkaar zijn/worden; als je niet drinkt dan neem je wel wat anders, of snoepen, enz enz. Coke en drank daarentegen zijn wel redelijk aanvullend aan elkaar, dus ik denk dat als je met de ene stopt of mindert, dat de ander vanzelf mee komt. Anders lig je maar te stuiteren in je bed he.... ben je snel zat. Het nuchtere stappen is in het begin van een avond even afzien, is mijn ervaring, maar naarmate zo'n avond vordert, word ik er zelf altijd energieker en fitter van, en kan me alsnog prima vermaken. Niet dat ik doorgaans nuchter ga stappen, maar het kán dus wel. Coke doet overigens wel wat met je gevoelsleven en vooral in combinatie met alcohol. Kan best zijn dat je jezelf hier en daar tegen gaat komen, maar uiteindelijk zul je de ware NVM, die nu ergens diep verstopt is, weer boven water vissen en dat is meer waard dan welke trip dan ook! Succes Bel.
  2. yes, ik ben dr nog regelmatig hoor, maar ik log niet altijd in. Ik lees zowieso altijd de wie is wie, om te kijken wie erbij gekomen is......
  3. Hey Ries, Super joh, je gaat maandag helemaal stoppen! Respect! Ik wens je heel veel succes. Lfs Bel
  4. Bella

    Nieuw!

    hey Ries, hoe gaat het hier? lukt het een beetje?
  5. Bella

    Ook even voorstellen.

    Ja kan ik me voorstellen, ben ook benieuwd voor jou! Laat je t weten? Fijn weekend1
  6. Hoi Martin, Om te beginnen ben ik nooit volledig gestopt (geweest) dus ik kan niet zeggen hoe het na 4 jaar AV voelt om weer wat te nemen. Ik ben wel regelmatig een aantal weken of een maand gestopt, als soort van "rehab" en "mocht" daarna weer drinken. Als je na een dergelijke periode weer begint zonder dat er echt sprake is van een change of mind, dan zit je binnen een paar weken weer op het oude niveau ja, kan ik uit ervaring ook wel zeggen. De eerste paar keer kun je de alcohol dan nog niet goed verdragen en ben je snel dronken, maar daar wen je zo weer aan. Het gaat dus om je instelling: ben je echt veranderd, en WIL je echt matig drinken? Als je dat niet ten diepste wilt, gaat het niet lukken ook. Van mezelf kan ik zeggen dat het in 2012 eigenlijk doorgaans heel goed lukt, met wel een aantal uitschieters van tussen de 15 en 25 eenheden per week. Het vergt constante alertheid en controle. Voor mij helpt het om de aantallen bij te houden, zodat ik weet hoeveel erin is gegaan, en een plan te hebben. Ik heb nu b.v. het plan: maximaal 7 per week, in te nemen op welk gewenst moment dan ook (in één x een hele fles wijn zou dus mogen, maar daarna verplicht 6 dagen nullen). Vorige week ging dat goed en deze week hopelijk ook. Maar de vraag is wel: wil je er wel zo dwangmatig mee bezig zijn. Succes, ben benieuwd wat het wordt! Bel.
  7. Bella

    Jeroen, ga het doen

    Hoi Lytse, Tis Jeroens draad, maar aangezien hij toch niet reageert zal ik je vraag maar gewoon hier beantwoorden dan.... gaat goed en op het moment weer steeds beter. Ik heb wel veel meegelezen hier, maar niet meer geschreven, mede gezien de kwestie die Bolletje aanroerde over de 2 kampen (stoppen/minderen) en ik vond het dagdraadje zo snel gaan, dat het voor mij lastig was om overal op te reageren en bij te blijven. Zit ook op een ander forum en daar wordt meestal geschreven in de draadjes van de personen zelf, en dat vind ik overzichtelijker; zo kun je makkelijker zien hoe het gaat met degenen die jij volgt. heb wel inzinkingen gehad, maar houd al maanden mijn aantallen bij, en per saldo zit er een dalende lijn in. Daar komt bij dat ik ook steeds mijn doel bij stel naar beneden. Toen ik eind 2010 bij Brijder begon was mijn doel max 14 per week, dat heb ik later bijgesteld naar 10 en inmiddels naar 7. Afgelopen week heb ik die 7 na maanden ploeteren voor het eerst gehaald. Dus ja, het minderen blijft wel ploeteren en hard werken, maar vooralsnog heb ik het er wel voor over. Van jou weet ik dat je uiteindelijk toch gestopt bent. Wie weet doe ik dat ook nog wel eens, maar nu nog niet. Het zou me wel wat waard zijn als ik het onder controle weet te houden tot max 7 per week. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik me fitter voel, meer energie heb, meer dingen aanpak, en ook een lagere tolerantie voor alcohol heb. Na een glas of 4 heb ik tegenwoordig de zakken wel vol. Lfs Bel.
  8. Bella

    Jeroen, ga het doen

    ben eigenlijk wel benieuwd of jeroen nog op het forum zit? hij is ongeveer tegelijk met mij aangemeld (half jaar geleden ofzo) en van mijn leeftijd. Ik herkende veel in hem en ben benieuwd hoe het met m gaat.
  9. Dan moet je hem ook zelf beantwoorden Ries :-)
  10. Bella

    wie is ook minderaar

    Originally posted by: sieraad Bella, je minderen is precies hoe ik het ook zou willen. Bij mij gaat het om de controle. Ik wil gewoon controle hebben over wat ik doe. In mijn geval heb ik nooit echt zelfcontrole gekend en was ik altijd grenzeloos. Nu wil ik zelf bepalen wat ik drink en hoeveel ik drink, ipv dat beloningscentrum. Ik hoor van anderen die gestopt zijn dat dat niet gaat werken en dat stoppen de enige manier is. Maar ik geloof dat ik me dan weer ruggegraatloos zou voelen... quote> Hoi Ries, Ik hoor wel regelmatig dat mensen stoppen idd makkelijker vinden dan minderen. Omdat je er dan helemaal niet meer aan hoeft te denken. Je zou het kunnen omschrijven als weglopen voor het probleem, hoewel ik dat heel erg tekort vind doen aan de voordelen die stoppen oplevert. Daarom vind ik stoppen helemaal prima, en een heel goede optie. Wellicht doe ik het zelf ook nog wel eens. Die controle kun je, is mijn ervaring, wel langzaam maar zeker krijgen, maar het is, zoals Bor en Jane ook over mijn lange verhaal schreven: wel een worsteling en veel gedoe. Je moet constant je aandacht erbij houden, want anders glijdt het van je weg. Voor mij helpt het door de aantallen te noteren en zoveel mogelijk dagen per week te nullen. Ik werk zelf met een weekmaximum, en hoe minder dagen je drinkt, des te makkelijker wordt het om binnen dat maximum te blijven. Daarnaast werk ik eraan om, zoals ik elders ook schreef, de laatste niet te nemen. Wel de eerste, maar niet de laatste. Dus tijdig stoppen. Dat gaat inmiddels heel goed, maar dat komt vooral ook doordat ik een partner heb aan wie ik een voorbeeld kan nemen. Als we genoeg gedronken hebben zet hij bv thee, en hij drinkt heel langzaam, waardoor ik uit fatsoen ook iets rustiger probeer te drinken. Daarmee heb ik nog niet bereikt dat ik het bij 1 drankje kan laten, of altijd maximaal 2, maar wel: regelmatig maximaal 2 en doorgaans niet meer dan 4. Dat klinkt toch al heel anders dan in het verleden minimaal 6. Dus ja, in mijn ogen is het mogelijk die controle te krijgen, maar ik zag net een heel mooi antwoord van Tactive op de vraag van Bolletje in het "Vraag het de hulpverlener" onderdeel. Wanneer je de meeste kans hebt om succesvol te minderen. Je zou voor je zelf de succesfactoren die Tactive daar noemt, eens kunnen langslopen.
  11. Mooi antwoord! En helder ook: zo kan een ieder zijn eigen succesfactoren inschatten. Ik ben zelf om de reden die Bolletje aanhaalt ook naar een ander forum gegaan (hier niet afgemeld hoor, en nog veel meegelezen, maar weinig meer gepost). Ik voelde me als minderaar een beetje veroordeeld in de trant van "dat lukt je toch niet, hoe haal je het in je hoofd". Ik denk dat het belangrijk is om te weten dat het voor een ieder een heel proces is, dat anders kan verlopen, en dat velen gedurende dat proces ook switchen tussen minderen en stoppen. Er zijn stoppers die later weer gematigd kunnen drinken, en er zijn minderaars die uiteindelijk toch stoppen. Dat besef maakt voor mij dat er niet zo'n groot verschil zou hoeven zijn tussen minderaars en stoppers; het zijn beiden stations op hetzelfde spoor van de trein die van A naar B rijdt, van Alcohol naar Baas :-) Maar het noemen van de succesfactoren vind ik heel concreet en handig. Als ik ze op mezelf van toepassing verklaar: - je jonger bent dan 40 jaar JA - in je familie geen verslaving voorkomt NEE, KOMT WEL VOOR, VAN VADERS KANT ALLEEN, EN OOK NIET DUSDANIG DAT HIJ (EN ZIJN VADER) NIET MEER FUNCTIONEREN. ECHTER WEL EEN BEPAALDE DWANGMATIGHEID IN HET DAGELIJKS MOETEN DRINKEN. - je geen last van ontwenningsverschijnselen hebt en dit vroeger ook nooit hebt gehad NOOIT GEHAD - je een vrouw bent JA - je minder dan 10 jaar een probleem met drinken hebt SPANT EROM, IK ZIE HET PAS 3 JAAR ALS PROBLEEM, MAAR DAARVOOR DRONK IK WEL REGELMATIG TEVEEL, ZONDER ER ERG IN TE HEBBEN DAT DAT NIET NORMAAL DANWEL PROBLEMATISCH WAS, DIT HELE TRAJECT BIJ ELKAAR IS WEL 10 JAAR. - je op andere gebieden géén grote problemen hebt, zoals bijvoorbeeld in je werk, op financieel gebied, in je gezinsleven, je liefdesleven, met huisvesting GEEN PROBLEMEN - je vroeger matig gedronken hebt. TOT JE 25E HELEMAAL NIET DRINKEN, TELT DAT OOK? :-) Voor mij helpt dit, maar voor een ander kan het mss wel teleurstellend zijn, omdat hij niet aan de criteria voldoet.
  12. Bella

    Nieuw!

    En, hoe gaat het hier? Jouw verhaal gelezen hebbend lijkt me "alles onder controle?" een goede vraag om aan jou te stellen?
  13. Bella

    waarom

    Heftig verhaal heb je, Nona. Ben benieuwd hoe het nu met je gaat?
  14. Bella

    Ook even voorstellen.

    Originally posted by: Nova Goh, dus daar komen al die tintellingen in mijn lichaam vandaan! Ik heb de voortdurende angst een of andere enge ziekte te krijgen door mijn alcohol gebruik. Ik droom daar ook geregeld over. Fijn vooruitzicht dat dit over een week weg is! quote> Heb ik ook regelmatig na teveel drinken: tintelingen, speldensteekjes in handen en voeten. Na bepaalde wijnen hartkloppingen. Dat dromen herken ik ook! Laatst droomde ik nog dat een collega cirrose had gekregen door 10 jaar overmatig drinken, enz enz. Heb je nog steeds zoveel klachten en steken in de lever, of wordt het minder? Ik hoop het! lfs Bel.
  15. ben benieuwd hoe het je vergaat, Liesje, houd ons op de hoogte! voor de rest zegt de posting van Jane het allemaal wel, dus dat ga ik niet herhalen. Herkenning alom!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...