Spring naar bijdragen

bakkom

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    121
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

628 profielweergaven

bakkom's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. bakkom

    Minderen moeilijk

    Eigenlijk is minderen voor mij hetzelfde als stoppen. Je moet alleen wél keiharde afspraken maken met jezelf. Ik zit nu in maand 8 van mijn minderpoging en heb dit (op één avond na) nog altijd vol kunnen houden. Dit de afspraak die ik maakte met mezelf: Ma 0, Di 0, Wo 2 Do 0, Vr 2, Za 3, en Zo 2 glazen wijn. 9 is een magisch getal. Ik wíl perse de rest van mijn leven maximaal 9 glazen per week drinken. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik nu 5 keer per week in de sportschool zit en het roer totaal heb omgegooid. Bij het aanpakken van mijn alcohol verslaving, heb ik maar meteen korte metten gemaakt met mijn luie leven. Het leven lacht me nu toe en mijn werk gaat als vanzelf. Het regent complimenten omdat ik inmiddels 15 kilo ben afgevallen en ik heb mijn kledingstijl opgevrolijkt! (Wél heb ik de maand februari droog gestaan om mijn gewoonte te doorbreken. Dit was toen voor het eerst in 30 jaar dat ik zo lang geen druppel dronk.) Het is mijn eerste minderpoging en ik hoop de enige. Heel veel liefs en heel veel succes gewenst aan iedereen die wil stoppen en minderen van Bakkom!
  2. bakkom

    zomdag 25 juli

    Hé Marjo en Cathy, Ja klopt, de maand februari stond ik helemaal droog. Die heb ik geheel volbracht. En ja Cathy, ik had één keer een verjaardag waarbij de alcohol inname geheel uit de hand liep. Ik had een mega kater de volgende dag en wist meteen weer waarom ik niet meer zoveel wilde drinken. Hahaha, deze nare katers zijn me verder ook bespaard gebleven. Het is het me gewoon niet meer waard. Inmiddels ga ik 4 keer per week naar de sportschool wat me stukken beter bevalt dat dat eeuwige gedrink! Daar ben ik helemaal klaar mee.
  3. bakkom

    zomdag 25 juli

    Hoi allemaal, Voor wie mij nog herinnerd, ik was op 28-12-2009 met ADB begonnen en wil nog even laten weten dat het hartstikke goed gaat! De 10 glazen max per week houd ik braaf vol en ik voel me werkelijk geweldig. ADB is het beste wat me is overkomen. Voorlopig houd ik nog mijn dagboek bij maar in week 38 houd dit op. Dan heb ik nog een keer contact met mijn hulpverlener en zal ik op eigen kracht verder gaan. Ik wil iedereen die allang geslaagd is met hun minder/stop poging, maar ook de mensen die nog maar kort bezig zijn, ontzettend veel succes wensen en een ieder die mij in het verleden met raad en daad bij stond heeeeel erg bedanken! Ga ervoor, dan doe ik het ook. Liefs en groetjes van Bakkom.
  4. bakkom

    Even voorstellen, ik ben nieuw

    Hoi Anika! Allereerst mijn complimenten met je genomen besluit. Je schrijft een goed en eerlijk verhaal, dit is het begin van een flinke verandering. Ik dronk net als jij, dezelfde hoeveelheid. Zelf ben ik 45 jaar en ik heb echt heeeel erg veel gedronken. En ook al vanaf mijn 16e jaar. Naarmate ik ouder werd ging ik ook meer en meer drinken. Eind vorig jaar ben ik de ADB behandeling begonnen (misschien ook iets voor jou?) en met goed gevolg. Zelf ben ik een minderaar en drink nu al bijna 5 maanden uiterlijk 9 glazen per week. Het slapen in het begin was een hel! Soms duurde het wel 3 uur voor ik de slaap vatte. Dit liet ik echter maar gewoon toe en na drie weken begon ik sneller in slaap te komen. Uiteindelijk ging het beter en beter. Bovendien is de slaap die ik nu krijg, 10 keer beter dan de slaap die ik kreeg toen ik nog zo veel dronk. Ik wens je heel veel succes Anika en ik heb nog een leuk meevallertje voor je: Door het weinige drinken viel ik ook nog eens 10 kilo af en ga er steeds beter uitzien. Ik heb ook geen last van duizelingen meer. Probeer veel te gaan wandelen en je zal zien dat je steeds beter gaat slapen! Succes Meis!!!!!
  5. Wat lachen Carolien! Ik ken dat liedje nog wel, een gouwe ouwe!!!
  6. Hé Bolletje! Bedankt voor je lieve woorden, je bent een gaaf mens en zet die maar bij je goede eigenschappen!!! Ik besloot mijn man eens even langs de neus weg te vragen wat hij nu goede eigenschappen van mij vindt (slim he) en zei me, bovenop de eerder genoemde positieve eigenschappen: * goede kok * prettig gek en grappig, vooral met de katten * dapper met mijn aanpak van mijn drink probleem * super "home improver" Hij deed me blozen! Nu heb ik er zowaar 10!!!!!
  7. Ik red er geen tien maar misschien over een paar dagen wel?! * altijd op tijd * immer vrolijk * gek op dieren en kinderen * kan goed luisteren * engelen geduld * behulpzaam Verder moet ik nog even nadenken :$
  8. Voor mij was het ergste: dat lamlendige gevoel de volgende dag(en). En het: je schuldig voelen. Maar ook: je conditie en gezondheid die achteruitgaat om niet te spreken van je geheugen. Ik ben nog altijd in de race met mijn minderpoging en heb de begeleiding nu afgerond. Sinds de start heb ik nooit meer, méér dan 10 glazen alcohol per week gedronken. ADB is het beste wat me ooit is overkomen en ik ga dapper door. Het is gewoonweg geweldig dat ik nu al 4 en een halve maand geen kater meer heb gehad!
  9. Hihihi, Ja leuk. Ik doe ook mee: Naam: Monique 45 jaar Lang: 1.67 Postuur: Normaal Haar: Blond Kort beetje langer in de nek Geen snor en baard (hahaha) Ogen: blauw groen (als maria) Kleding: van alles en nog wat en gek op lange jasjes en dergelijke Kleur: Grijs en natuur kleur
  10. bakkom

    Moet er nu maar van komen

    Hoi Bekkie, Wat geweldig goed van je om je aan te melden. Mijn behandeling gaat volgende week aflopen en het is werkelijk het beste besluit wat ik ooit genomen heb. Deze behandeling heeft me gesterkt in mijn besluit de alcohol de baas te worden en het gaat me nu al 4 maanden zeer goed af! Ik hoop oprecht voor je dat je gaat slagen met dit lastige maar zeker op te lossen besluit.
  11. Hoi Coco, Oh, bedoelde je dat! Ja het is inderdaad echt lachen om saampjes lekker gek te doen. Het is zelfs zo gesteld, dat wanneer mijn man en ik staan te dansen, twee van mijn katten (ik heb er 5) er altijd bij gaan zitten kijken. Ze vinden het helemaal geweldig en komen er al aanrennen zodra de zumba muziek aangaat! Heb je geen man Coco? of heeft je man/vriend gewoon geen zin om gek mee te doen? De meeste mannen vinden dansen stom en ik was dan ook zeer verbaast dat die van mij (na een week of drie) spontaan begon mee te zwingen
  12. Hoi Witte! Goed zo! echt vasthouden hoor. Je weet dat je het kunt en ik weet het ook Hoi Coco, Wat goed van je! Zo doe ik het ook en inderdaad, dat dansen is geweldig en je kan het ook gerust in je uppie doen hoor, doe ik ook wel eens als mijn man geen zin heeft. Dan kan ik nog veel gekker doen zelfs Hahahaha!
  13. Hoi Witte! Geen paniek meissie. Ik weet niet welk dieet je doet maar probeer eens gewoon zoveel mogelijk eerlijke producten te eten, niet te veel koolhydraten en suikers en wat wandelen. Zelf doe ik geen dieet maar eet zoveel mogelijk goede eiwitten en verse groenten. Verder natuurlijk nauwelijks alcohol en zo min mogelijk koffie. Morgen ga ik voor het eerst zwemmen samen met mijn man. (Hij is al 15 kilo kwijt maar heeft er nog 15 te gaan en ikke ben er al 9 kwijt en nog 4 te gaan.) We wandelen s'avonds 3 kwartier en als het slecht weer is, gaan we lekker gek dansen. Ik ben de vorige maand maar één kilo afgevallen (in 4 weken dus) maar probeer me niet te laten ontmoedigen. Er zit nog altijd een laag vet rond mijn middel die maar niet weg wil!! Ik haat dit. Maar ik hou stug vol want op een gegeven moment móet dat vet toch een keertje weg? Ik ben bang dat dit heel lang gaat duren, mede omdat ik al 45 ben maar blijf me focussen op het feit dat ik me onwijs fit voel en er tien keer beter uitzie dan toen ik nog zo erg dronk. Het weinige drinken is voor mij vele malen belangrijker dan de laag spek om mijn middel. Maar ik hoop dat mijn taille langzaam maar zeker ook een gezonde omvang te krijgt. Oja! nog iets, probeer je niet blind te staren op de weegschaal, heb ik al afgeleerd. De weegschaal is een slecht meet instrument, ik kijk gewoon naar mijn kleren en sta heel sporadisch op de weegschaal. Ik hoop dat je er weer zin in krijgt Witte en groetjes van Monique
  14. Hoi Yvonne, Das goed om te horen! Ja, ik weet het. Zodra je een gewoonte wil doorbreken zoekt men al gauw naar een surrogaat. Zodra ik de alcohol goed de baas ben wil ook ik weer een poging gaan wagen met de rokelarij. Maar ik zeg je eerlijk: ik wil echt een jaar lang gefocust blijven op het doorbreken van mijn drinkprobleem. Ik ben vorig jaar gestopt met nagelbijten en dat is me erg goed gelukt. Nu het drinken en daarna.................. och we zien wel. Alles één voor één toch? Heel veel succes in ieder geval, ga zo door meissie!! Het wandelen en dansen op 'trekmomenten' hebben bij mij in ieder geval tot nog toe het meeste effect Toi toi!
  15. Ja! Ben ik het helemaal mee eens. Nu ik nauwelijks nog drink en meer beweeg voel ik me 10 keer beter. Ik vind dat ook belangrijker dan dik of dun zijn. Liever iets te dik (of dun) en fit, dan slank en belabberd. Maar deze draad is natuurlijk voor de afvallers, om steun en raad te vragen. Dat wel.......... Vroeger, voor mijn 25e was ik ook altijd te dun, op het enge af. Ik weet hoe vervelend dat is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...