Spring naar bijdragen

Mauro

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    34
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

329 profielweergaven

Mauro's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Hallo iedereen, Ik sluit me ook aan bij het weekpact. Heb deze week goed doorstaan, en niet zo veel trekmomenten gehad. Maar ben dan ook een bingedrinker en had deze week mijn zoon. Moeilijker zal de komende week zijn, als ik met vriendinnen zal afspreken. Zal dan waarschijnlijk maar een antabusje nemen voor alle zekerheid. Weekpact 8-10-2012 Bollie Wijfie Gaby Mauro Veel sterkte Marcel, die negatieve spiraal kan echt rot voelen. Probeer het desondanks droog te houden
  2. Dag Joy, Heel interessant onderwerp, omdat ik daar ook heel vaak mee worstel. Ik denk niet dat échte vriendschappen puur en alleen door de alcohol kapot kunnen gaan. Echte vrienden, zoals reeds gezegd, zijn op één hand te tellen en meestal kennen die mensen je ook in nuchtere toestand. Als die personen echt om je geven blijven ze aan je zijde ook al zijn er dingen gebeurd onder invloed van alcohol die niet door de beugel kunnen. Natuurlijk kunnen ook die personen het vertrouwen in je verliezen als dronkemanstoestanden te frequent voorvallen. Je zal ze dan een tijdje misschien minder vaak horen of zien, maar zullen je wel nog een kans geven als ze zien hoe hard je je best doet en als ze zien dat je volhardt in je besluit om nuchter door het leven te gaan. En doen ze dat niet, dan zijn dat geen échte vrienden en weet je dat dan ook maar weer. Persoonlijk heb ik meer moeite met nieuwe, soms interessante mensen die op mijn pad komen en waarbij ik het al gelijk verpest omdat ze mij alleen maar kennen wanneer ik iets op heb. Ik geef ze dan ook niet de kans om de échte ik te leren kennen en kan het hen dan ook niet kwalijk nemen dat ze mijn gezelschap niet opzoeken. Zo manouvreer ik me telkens in een min of meer isolement waar ik absoluut niet gelukkiger van wordt. Daarom dat we onszelf een heel mooi cadeau schenken door een nuchter leven aan te gaan. Op die manier kunnen we ons open stellen, zijn wie we echt zijn, als vriendelijk en warm mens toe naar onze medemensen. Is dat niet genoeg voor bepaalde mensen dan is dat maar zo. We kunnen nooit voor iedereen goed doen, maar dan hebben we onszelf tenminste niks te verwijten. Dan hoeven we ons niet schuldig te voelen over wat we al dan niet gedaan of gezegd hebben naar hen toe als de drankduivel weer maar eens de overmacht heeft genomen over ons persoontje. En mettertijd zullen er misschien mensen zijn die je tegenkomt en die je leren kennen als nuchter persoon die blijven hangen. Probeer ook niet te lang te blijven hangen in het verleden en wat er allemaal gebeurd is.Je hebt misschien mensen gekwetst, maar daar kunnen we niets aan veranderen. We kunnen enkel proberen om ons te herpakken en vandaag alvast nuchter te zijn en dit dag voor dag. Zoals reeds gezegd zullen je echte vrienden wel weer geloof in je krijgen en je vergeven. Zouden wij toch zelf ook doen, niet? Veel liefs, Mauro
  3. Mauro

    zondag 7 oktober

    Dank je Diesel! Als ik niet drink kan ik meestal wel gemakkelijk inslapen en dan ook doorslapen. Ik probeer dan ook om gedurende de dag zo veel mogelijk bezig te zijn met van alles en nog wat. Opruimen en poetsen, want door mijn chaotische persoonlijkheid liggen al mijn spullen in het rond waardoor ik constant bezig ben met opruimen. Maar dat geeft me dan telkens ook wat te doen. Wanneer ik drink, ligt dat anders. Dan kom ik wakker op het zogenaamde leveruurtje en lig dan uren te draaien waardoor ik overdag als een zombie erbij loop... Gisterenochtend wel een heel leuke ervaring gehad. Ik kwam wakker en dacht dus echt dat ik een kater had. Tot ik besefte: jeetje, dat kan helemaal niet want drink niet meer. Was heel bevrijdend :-)
  4. Mauro

    zondag 7 oktober

    hoeiemorgen Diesel en A, Klinkt heerlijk dat ontbijtbuffet, maar zal het bij kopje koffie en stukje cake houden die ik gisteren heb gebakken met de zoon. Was deze keer niet aangebrand :-). Val telkens in slaap tussen 21h en 22h en ben dan telkens wakker om 06h. Zal ik ook wel te maken hebben dat ik mijn ritme opnieuw moet vinden. Zo, weer een dagje voor de boeg in het teken van de voetbal voor de zoon en mss deze namiddag naar zee met een vriendin. Zal maar flink starten met een dagpact DAGPACT: Mauro Wie doet er mee? Zo wens jullie een fijne en ADB-dag toe!
  5. Mauro

    zaterdag 6 oktober

    Oei, proficiat Jane4 dus :-)
  6. Mauro

    zaterdag 6 oktober

    Goedemorgen iedereen, Wat kan een kopje koffie toch smaken op een nuchtere maag en met idem hoofd :-). proficiat Adam en Jan!!! Vandaag moet ik met de zoon naar de voetbal en dan met ma gaan winkelen. Zal haar meteen ook maar vertellen dat ik opnieuw gestopt ben, want zij lust er ook wel ééntje op zijn tijd. Dagpact: Hanneke Mauro
  7. Hallo Jane4, Zoveel herkenning en wijsheid in je verwoording van je eigen ervaringen. Het is inderdaad zo dat, als ik een paar dagen niet drink, ik dit nog niet echt als een overwinning zie omdat ik meestal niet dagelijks drink. Doordeweeks drink ik weinig tot niks omdat ik nu eenmaal moet gaan werken en ik er thuis sowieso (meestal) niet echt zin in heb. De grote en échte uitdaging zit er voor mij telkens in om nuchter het leven aan te gaan in al zijn facetten. Ik ben best wel iemand die graag en veel werkt en daar functioneer ik dan ook prima, tenminste als ik geen kater heb. De problemen komen naar boven als ik buiten het werk het leven aanga. Door mijn drinken heb ik al veel sociale contacten naar de vaantjes geholpen en ben ik nu op een punt aanbeland dat ik écht het gevoel heb dat mensen me mijden om wie ik ben. Om wie ik ben in labiele periodes wel te verstaan. Het is dan telkens weer puin ruimen en opnieuw beginnen, met andere mensen rondom mij. Best wel vermoeiend en niet constructief. Het goede aan al mijn hervallen is dat ik weet dat ik mezelf wel een heel mooi cadeau schenk als ik nuchter blijf. De kans op een 'nieuw leven' waarin ik heel veel aankan en alles kan doen wat ik maar wil. Laat ik daar maar weer opnieuw voor gaan en vanavond kruip ik alvast nuchter mijn bed in.
  8. Mauro

    vrijdag 5 oktober

    Goeiemorgen luitjes, Geen tijd gehad om bij te lezen, want ik kom vlug even binnenpiepen van op het werk. Ik sluit me aan bij het dagpact: DAGPACT: Hanneke Albert Lytse Marc Tatum Apple Serra Mauro Tot later allemaal en maak er een fijne dag van!!!
  9. Hallo A3, Bedankt voor de tips! Vooral die tweede zal ik stevig vasthouden. Niet drinken is inderdaad een stuk makkelijker dan minderen. Dat eeuwige dilemma van al dan niet nog ééntje erbij en tuurlijk kies ik dan altijd voor toch nog dat ééntje. Met daarna het voornemen om nooit, maar dan ook nooit meer te drinken. Tot de volgende keer... Zo uitputtend en vermoeiend telkens weer. Van detox heb ik niet zoveel last omdat ik gelukkig een lijfje heb die wonderbaarlijk goed hersteld, maar dat zou natuurlijk ook niet zo blijven. Veel meer moeite heb ik met de psychische ontwenning, want ik heb al mijn ganse volwassen leven mijn emoties verdoofd met het goedje. Tijdens mijn 3 maand nuchterzijn eerder dit jaar kwamen er heel veel gevoelens los die niet zomaar opgelost werden door niet te drinken. Voor mezelf heb ik daar achteraf wel uit geleerd dat ik niet kan verwachten dat veel van de problemen die ik heb veroorzaakt door het drinken niet op 1 week opgelost worden door eventjes niet te drinken. Vandaar dat ik mij terdege bewust ben dat het geduld en volharding vergt om de mens te worden die ik zou willen zijn. Perfect zal ik nooit worden, maar een nuchtere ik zou toch al mmoi zijn :-)
  10. Mauro

    donderdag 4 oktober

    Goeiemorgen iedereen, Ben al vroeg wakker en zowat 3 x de herhaling van het journaal herbekeken intussen. Dan maar opstaan zeker :-). Intussen al kopje koffie gezet en zal maar de rest van de strijk van gisteren wegwerken. Ik zou me graag aansluiten op het dagpast. Doe ik dat op de dagdraad? Indien ja, dan drink ik vandaag niet. Zo die is eruit en zullen we dan ook waarmaken :-). Fijne dag gewenst aan iedereen!
  11. Hallo iedereen, Dag drie bijna achter de rug, straks nog een mandje strijk wegwerken :-). Echt waar, bedankt allemaal voor de lieve en bemoedigende reacties. Het verbaasd me telkens hoe jullie klaar staan voor elkaar met bemoedigende woorden, advies en steun. Ik hoop dat ik mettertijd ook mijn ervaringen kan delen en tot hulp kan zijn van anderen. Momenteel heb ik nog niet echt trek, maar ben dan ook een bingedrinker. Dagen niks en éénmaal dat ééntje of zelfs maar die éne slok binnen, is die rem inderdaad weg. Bij mijn laatste drinkbachanaal voelde ik na één slok dat het niet goed zou komen en dat deed het dan ook niet. Maar in plaats van te stoppen... Neen hoor... Raar hoe ons lichaam reageert op alcohol. Ik heb ergens gelezen dat het drinken van alcohol als een soort van allergische reactie kan gezien worden en voor mezelf geloof ik daar wel in. Mijn lichaam zegt al bij een minimale hoeveelheid 'meissie ik wil dit niet en je kunt het niet' en toch overheerst dan telkens weer die dwangmatigheid. Stoppen is dan wel de enige weg voor mij. Er zijn inderdaad maar twee opties Lavendel: verzuipen of stoppen, of toch telkens proberen. Treffend verwoord. Bang ben ik ook Serra en vooral doorhet feit dat ik op dat gebied alle vertrouwen in mezelf heb verloren. Ik durf ik dan ook niet te zeggen dat ik nu nooit meer zal drinken, gewoon omdat ik dat al hmmmm... 330 keer heb gezegd in mijn drinkend leven :-( Vandaar Jane 4 dat ik voor mezelf tijdsblokken zal opleggen deze maal. Beginnend met één maand. Als die maand voorbij is, plak ik er meteen 2 maand aan om aan de drie te komen en zo gaan we verder. @Gwen: mijn zoon een kado gegeven. Dat kereltje verdient echt wel om met een stabiele mama op te groeien. Toen ik nog thuis woonde heb ik 1000x mijn eigen ma verwenst omdat ze zo labiel was en had ik me voorgenomen dat ik dat mijn eigen kinderen nooit zo aandoen. Aardig bezig om dezelfde weg op te gaan me dunkt. Lytse, Coco: met vallen en opstaan, inderdaad. Iedere nuchtere periode en herval leert ons iets bij. Vooral dat sociaal drinken niet voor ons is weggelegd. Toegeven dat we niet met alcohol kunnen omgaan en het gevecht niet blijven voeren met de drankduivel want winnen doen we nooit. Behalve als we de confrontatie niet aangaan. @Apple: ook veel succes aan jou, het is niet onmogelijk want er zijn er ons al veel voorgegaan. Laten we dit voor ogen houden. Zo, lieverdjes zal wat aan de strijk beginnen en keer straks effe terug. Wens jullie allen een nuchtere avond toe!
  12. Dag Gwen, Bedankt voor je reactie, heel lief van je om te reageren. Hoe zet je precies de stopdatum onder de postings, ik vind het niet onmiddellijk terug. Momenteel ben ik aan dag twee, maar ben zodanig down en teleurgesteld in mezelf dat ik gewoon niet meer durf zeggen dat het me zal lukken. Heb al zoveel pogingen ondernomen... Wat moet er nog allemaal gebeuren vooraleer ik er definitief mee zal kunnen kappen? Vandaag heb ik dus de eerste niet genomen en morgen ook niet. Stapje per stapje dan maar, zullen we zeggen.
  13. Hallo iedereen, Ik ben een beetje bang om mij nogmaals voor te stellen op de 'wie is wie', want dit is al de derde keer. Laat ons hopen dat 'derde keer, goede keer' ook voor mij zal gelden. Ik denk dat ik mij de eerste keer heb aangemeld in 2008, dan nog eens enkele jaren later en nu dus nog eens. Een actieve frummer ben ik nooit geweest, maar heb wel al veel meegelezen. Voor de zoveelste keer heb ik met scha en schande moeten ondervinden dat ik niet met alcohol kan omgaan. Nooit gekund en zal het waarschijnlijk ook nooit kunnen. Al van in het begin ondervond ik dat ik anders dan normaal reageer op alcohol, precies of er een ander persoon bezit van mij neemt onder invloed. Begin dit jaar heb ik opnieuw een serieuze stoppoging ondernomen. Meer dan drie maanden, was de eerste keer dat ik zo lang niet gedronken had sinds mijn 16de of zo, mijn zwangerschapsperiode niet meegerekend weliswaar. Tijdens die drie maanden had ik mezelf en mijn leventje aardig onder controle. Bijna geen angsten meer, geen stomme stoten, geen blackouts, geen schaamtegevoel 'the days after'. En wat was ik trots op mezelf. Dit alles is weer naar de vaantjes omdat ik het toch maar weer nodig vond om te zien of ik kon meedraaien in onze alcoholnuttigende maatschappij. Niet dus, want na een paar maanden ben ik terug naar af, zoniet nog dieper weggezonken dan vóór mijn laatste stoppoging. Dus hier gaan we dan opnieuw... Zal het opnieuw dag per dag aanpakken en heb voor mezelf nu opgelegd om deze maand al niet te drinken. Lijkt me makkelijker en haalbaarder om in blokken te gaan werken. Oh ja, ik ben 32, alleenstaand en zoontje van 6 in co-oudershap. Vele lieve groetjes aan jullie allemaal en veel succes toegewenst met jullie nuchterzijn. Mauro
  14. Goede avond allemaal, Ik wil jullie gewoon laten weten dat ik vandaag 10 dagen droog ben en best wel een beetje trots op mezelf. Is al een lange tijd geleden dat me dat nog is gelukt, maar we gaan verder. Een termijn heb ik nog niet voor mezelf opgelegd, want ik bekijk het dag per dag. Zo lang mogelijk dus zullen we zeggen. Heb gisteren al mjn eerste 'test' doorstaan. Nieuwjaarslunch met het werk doorgebracht op water. Het is wel mijn plan om risicosituaties en -plekken in het begin te vermijden omdat mijn vlees veel te zwak is gebleken in het verleden :-) Zo, ik wens jullie een prettige avond toe en hartstikke proficiat aan Snoepje! Wauw, een volledig jaar. Petje af! Aan de anderen: hang in there, i know i will!! Veel liefs, Mauro
  15. Mauro

    zondag 8 januari

    Goeiemorgen allemaal! Heb geslapen tot 10h deze morgen en ben zo fris als een hoentje. Is de eerste zondag in lange tijd. Goed hoor Gabby! Wauw een jaar, blijven volhouden zou ik zeggen @Madelief: sterkte zou ik zeggen, maar blijf geloven in jezelf en de toekomst. Eind deze maand verhuis ik ook. Maar voor mij voelt het als een opluchting, het is de tweede keer dat we samen zijn want we hebben een zoontje samen maar als koppel lukt het echt niet. Ik denk dat het alleen zijn mij zelfs zal helpen in mijn herstelproces want de spanningen waren hier soms zo te snijden dat ik na het werk spontaan een fles opendeed om niet geconfronteerd te moeten zijn met de problemen in huis. Liefs Mauro
×
×
  • Nieuwe aanmaken...