Spring naar bijdragen

nieuw hier. Ik wil zo graag stoppen!


mikki

Aanbevolen berichten

Mikki, minderen en stoppen is niet makkelijk. Het is een periode waar je doorheen moet.

Je kunt somber worden van het idee te gaan stoppen. En als je dan mindert en stopt, dan kan dat nog wat erger worden.

Maar...

Je kunt een kick krijgen van het idee dat het je gaat lukken.

Met wat mazzel voel je je na de eerste week wat beter, na twee weken weer wat beter en na drie weken heb je het ergste gehad.

Ben je er dan? nee, want dan moet je volhouden. Als je het filmpje van Els Noorlander bekijk (hier via het forum of op YouTube) dan kun je goed zien hoe verslaving en alcohol werken. En dat het wel drie maanden kan duren voordat je weer wat dingen gewoon leuk gaat vinden.

Het is te doen. Niet leuk. Maar mijn persoonlijke ervaring is dat het ontzettend veel oplevert. Het is het meer dan waard en ik wil nooit meer terug naar waar ik vandaan kwam.

 

Blijf schrijven hier Mikki. En veel sterkte en succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen.

Gisteren weer vervallen in een fles wijn (gelukkig nog steeds niet de oude 2...)

Vanochtend terug naar mijn huisarts gegaan en mijn ontzettende moeite besproken.

Zij heeft mij gezegd dat we het traject omgooien. Een verwijzing gekregen voor een verslavings ggz behandeling..

Haar advies is nu niet te beginnen met de Refusal, maar dat traject aan te gaan. Tot nu toe heb ik hier steeds nee tegen gezegd; " ik? naar een verslavingsarts?"

Ik zie nu ook wel in dat er toch echt niks anders op zit. Ja, ik ben verslaafd aan alcohol. En, nee, het lukt mij niet om zo te stoppen.

Ik heb meteen een afspraak gemaakt voor 1 maart. In de tussentijd blijf ik proberen te minderen naar stoppen.

Het zijn kleine stapjes, maar blijkbaar moet ik het grondiger aanpakken dan gewoon te stoppen en heb ik hulp en begeleiding nodig.

Ik vind het spannend, het maakt me onzeker en ik heb geen flauw benul waar dit allemaal naar toe gaan...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste mikki,

 

ik ben ook een tijd aan het minderen geweest, maar het bleef elke dag een kwelling, toen heb ik een on-line cursus gevolgd, bij Novadic-kentron, ook kwam er iemand van hun regelmatig aan huis, voor gesprekken. Dit alles en dit forum hebben me enorm geholpen!

Ik gebruik nog een halve refusal per dag, meer als stok achter de deur, want zucht heb ik nietmeer,inmiddels lukt het me al ruim 7 maanden, om er af te blijven en het kost me ook geen moeite meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Mikki, de eerste stappen heb je gemaakt. Het leven zonder alcohol is eng ( voor mij heel herkenbaar) toch wil ik er voor gaan, en ik merk jij ook. Ik doe de online training van tactus, tot nog toe met resultaat. Sta nu een aantal dagen achter elkaar droog. Ook het delen met anderen doet mij goed.

 

Gisteren een moeilijk moment en goed geholpen hier. Wees welkom, en als ik je kan helpen hoor ik het graag.

 

Moppie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen.

Helaas wel gedronken het weekend. Wel minder dan voorheen, maar toch gedronken.

Deze keer wil ik dan niet afhaken en weer in mijn oude gedrag vervallen, zoals ik dat gewend ben, maar doorgaan met minderen en uiteindelijk toch echt stoppen.

Het weekend is dus het meest lastig blijkbaar.

Dank je Moppie. Ik zal zeker gebruik maken van jou aanbod.

En Monster; Waar staat deze posting waar jij naar verwijst?

 

Vandaag weer een poging en zo zullen er nog vele volgen, maar de aanhouder wint etc etc.

Afgelopen weekend steken in mijn leverstreek . Mijn lever vind het maar niets die wijn.

Vandaag weer verder met minderen en de draad weer verder oppikken.

Wat zou ik graag geen alcohol probleem hebben! Wat een gevecht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag weer een poging

Goeiemorgen,

Goed dat je besloten hebt om door te gaan en te blijven schrijven. Als ik je zo lees dan is mijn advies om het meer van dag tot dag te bezien. Vandaag weer een poging schrijf je. Een poging tot wat? Wat is je doel vandaag? En waarom noem je dat een poging. Ik weet zeker dat je het kan :).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mikki, vallen en opstaan hoort erbij. Tenminste, voor mij.

Tot het moment dat ik ging accepteren dat het niet linksom, niet rechtsom, niet alleen in het weekend etc etc. kon, zonder constante strijd, ellende en terugval.

 

Pas toen kon 'de knop' om, totaal beu om het drankmonster nog in mijn leven te laten bestaan, want wat kostte dat energie.

Dag voor dag heb ik besloten niet te drinken, en na verloop van een tijd kwam daar vrijheid voor terug. Onbetaalbaar, niet hoeven drinken, niet hoeven strijden. Want dat komt, met een wat langere adem.

Heel veel succes Mikki, stap voor stap   :rose:  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie. Ik ga de posting zo lezen.

Ja, het is vallen en opstaan; de ene dag lukt het mij mij aan mijn doel te houden. Dus bijvoorbeeld 4 wijntjes . De andere dag drink ik de hele fles op.

Ik probeer er ook naar te kijken dat het er nu al een tijdje geen 2 meer zijn en ik dus wel iets vooruit ben gegaan. Ik zie ook onder ogen dat mijn probleem erger is dan voorheen, toen kon ik wel naar nul.

Ik sta nog steeds helemaal achter mijn beslissing om hulp te accepteren vanuit de verslavingszorg. En ik hoop dat ik daar over een week met hulp wel kan toewerken naar nul.

Ik haak niet af en probeer ook te accepteren dat het een proces is, ik verslaafd ben en ik het nu niet meer ga loslaten.

Wat het moeilijk maakt is dat nu ik al minder drink ik er ook minder last van ervaar. Dat is een valkuil. Gedachtens als: "zo valt er toch mee te leven" etc. steken de kop op. Maar ik weet dat er niet mee te leven valt en ik weet ook dat wanneer ik er niks aan doe ik wel weer terug val in slechter. Er komen weer moeilijkere periodes, waarbij ik dan denk: Ik verdien het nu toch? ik ben toch vrij morgen! etc etc.

Het is zaak mijn doel voor ogen te blijven houden: Ik heb een forse verslaving waar ik vrij van wil zijn.

Ik probeer hier veel te lezen en mezelf scherp te houden om hier het lijntje te houden en mijn doel van stoppen prioriteit in mijn leven te laten zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En wat de posting van Berdt betreft: mijn doel is niet minderen. mijn doel is stoppen. Helemaal!

Ik heb volgende week een afspraak bij een GGZ verslavings organisatie. Het lukt mij NU nog niet om helemaal te stoppen, maar het gaat mij wel lukken samen met de verslavingshulpverleners. Dat is mijn doel en daar ga ik voor! En dat laat ik niet meer los. Minderen heb ik al zo vaak geprobeerd. Dat gaat niet; het is alles of niets. Ik ken mezelf.

ik ben nu geminderd omdat ik het stoppen alleen niet durf en nog niet lukt.

Ik heb daar hulp bij nodig en dat accepteer ik. En emt hulp gaat het mij wel lukken. Als het moet ben ik een doorzetter.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Smart. Ja, ik denk zeker dat het gaat lukken met hulp. Ik durf nu ook gewoon nog niet helemaal te stoppen. Bang voor de nachtmerries, het zweten, de hartkloppingen..

Als ik maar 3 wijntjes drink heb ik dat al; het gevoel dood te zullen gaan. Ik ben er gewoon enorm angstig voor.

Tsja, praktisch gezien zou je dan zeggen: doe een wijntje per dag minder!

Tsja; praktisch gezien wel. Het is bij mij alleen helaas zo dat dat me dus nog niet lukt en blijf ik op de 4 hangen..

Ik hoop straks ook voor het helemaal stoppen wat ondersteunende medicatie te krijgen en mentale steun en tips. Volgens mij is het ook in groepsverband.

Dat zou ik voorheen nooit durven of dien, maar ik ga me er nu wel voor openstellen.

Ooit eerder groepstherapie gehad in een ver verleden. En ik moet eerlij kzeggen dat mij dat toen enorm heeft geholpen.

uiteindelijk moet ik het zelf doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pak maar door....

Mij hielp dat; het openlijk erkennen dat ik het niet alleen kan.

Die rust... als een basis waar vanuit heel veel mogelijk is.

 

Die angst komt mede voort door het doordrinken Mikki.

Dan hou je het mee in stand. Dat is de vicieuze cirkel ervan.

 

Nogmaals: toitoitoi!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Erg herkenbaar Mikki, afgelopen december was ik er zo slecht aan toe in mijn beleving, ik kreeg last van mijn benen/was duizelig waardoor ik onzeker op mijn benen stond in nuchtere toestand wel te verstaan, dat ik dacht dat mijn hart het zou gaan begeven. Daarop ben ik weer meer gaan bewegen, streven is 10.000 stappen per dag. Medisch onderzoek laten uitvoeren. Dat gaf rust, want hart was in orde.

Nu zijn die klachten weg en voel ik me ook psychisch stukken beter. Helemaal stoppen is me nog niet gelukt, maar er zijn nu wel per week enkele dagen dat ik schoon blijf en dat voelt heerlijk!

Ontwenning kan je tegengaan door 'slaapmiddelen' als anti-histamine (cetirizine) of diazepam, laagste dosis is al genoeg en kan je zo bij de huisarts krijgen en uiteraard ontspanningsoefeningen/mindfulness/hulpgroepen om je angst te ventileren en je gesteund te voelen, mogelijk het beste medicijn!

 

Succes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, mijn huisarts heeft mij de verwijzing gegeven.

Waar ik heen ga voor intake ga ik ook een verslavings arts en psycholoog zien.

Ik verwacht dat de verslavingsarts mij bij het stukje stoppen en de verschijnselen die daar uit voort komen kan helpen!

Gelukkig kan ik volgende week al terecht.

Dat is stap 1. Er zal een stuk veranderne van levensstyl bij gaan horen. En dan ga ik zeker dingen bekijken als yoga, mindfullnes op wat mij gaat helpen en passend is.

Maar eerst naar de intake en stoppen.

Ik heb er goede verwachtingen van en mijn huisarts heeft goede ervaringen bij deze organisatie. Gelukkig neemt zij mijn probleem serieus en gelukkig ben ik er toch toe gekomen steeds naar haar terug te gaan en uiteindelijk eerlijk te zijn over hoe fors mijn probleem is. Dat erkennen heb ik lang niet gedaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Krachtige stappen, Mikki. Geeft aan dat je het heel serieus neemt, en erkenning is het halve werk.

Wat heb ik mijn drinkgedrag lang 'goed gepraat'. Valt toch wel mee? Nee, het viel niet mee.

 

Vanaf dat ik dát onvoorwaardelijk erkende, kon ik verder.

En begon het te lukken, dag voor dag het spul te laten staan

Je kán het   :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je indigo.

Ik weet dat ik een serieus lang bestaand probleem heb. Ik weet ook dat ik mezelf al zo vaak in de maling heb genomen, maar ook zo vaak vol goede moed een paar maanden ben gestopt en weer terug gevallen.

Ik kan het niet alleen. Ik weet dat als het mij nu weer gaat lukken te stoppen dat ik weer de valkuilen tegen ga komen, weer mezelf wil gerust stellen met drank, me ga vervelen na een tijdje, mezelf het ga gunnen, het probleem als minder erg ga zien etc etc.

Of het me gaat lukken? ik weet het niet. Ik vertrouw mezelf en mijn wisselende emoties niet echt (die wisselende emoties is ook mijn reden tot drinken).

Het verschil; deze keer ben ik eerlijk tegen mijn huisarts. Deze keer ga ik die stomme groepstherapie doen met de angst bekende tegen te komen, te falen etc etc.

Deze keer ga ik het op alle vlakken aanpakken. En ik hoop, hoop, hoop en ga ervoor dat het mij gaat lukken. Wat ga ik dan trots zijn.

Nu lukt he nog niet. Maar ik ga niet afhaken, ik ga ook niet terug naar die 2 flessen en ik ga het aan tot dat het lukt. en ik blijf hier komen en lere nvan jullie!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren weer de mist in gegaan. De hele week me kunnen beperken tot 4 glaasjes, gisteren uit de bocht gevlogen.

Om moedeloos van te worden. Waarom is het zo moeilijk die schijnveiligheid los te laten? Waarom stop ik er niet gewoon helemaal mee.

Waarom ben ik zo bang?

Vandaag de draad maar weer oppikken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...