Spring naar bijdragen

Anouk stelt zich voor


Anouk

Aanbevolen berichten

Lieve Anouk, dat ijzersterke 'voornemen' ken ik maar al te goed.... Er is een groot verschil tussen een voornemen aan het begin van de dag, of een besluit. Dat besluit houdt in dat ook al komen de stemmetjes je van alle kanten belagen in de loop van de middag, avond.... je bij het besluit blijft en niet meer naar de stemmetjes wilt luisteren.... Is net iets anders  ;)

Bijna dag 3 in the pocket!  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen,

 

Vol, Indigo en Gerrit, dank voor jullie reacties! Gisteren een goede 3e dag, het is goed gegaan. Wel een lastig gesprek in het ziekenhuis en daarna onderweg naar huis (om 16.30 :(, mijn rotmoment van de dag) schoot er even een gedachte door m'n hoofd: zal ik straks? Gelukkig heb ik het kunnen weerstaan door me af te vragen, wat ik daarmee oplos of verander. En toen ging het weer en thuis een AV biertje genomen.

 

Vandaag dus dag 4, tot nu toe heeft het me niet al teveel moeite gekost, maar het waren ook 'rimpelloze'  dagen. Ik realiseer me heel goed dat de moeilijke dagen en momenten nog zullen komen, daarmee bedoel ik feestjes, stress etc. Deze week heb ik weinig gewerkt, volgende week weer gewoon en dan was het altijd fijn om na een werkdag thuis een glas wijn te nemen. Nou ja, een 1e van heel veel.

 

Ik merk dat ik nu meer bezig ben met het niet drinken dat vroeger. Als ik dan 1 dag niets gedronken had, dacht ik (onbewust): zo nu ben ik er van af, ik kan het van me afzetten. Maar hierdoor is het tig keer mislukt. Ben trouwens heel benieuwd, welke Anouk er t.z.t. tevoorschijn komt, omdat ik hier regelmatig lees, dat je door het drinken verandert. Of eigenlijk niet, meer dat de echte persoon weer aanwezig is.

 

Lieve mensen, dank voor jullie steun, het doet me zoooo goed :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed gedaan! Het is een begin!

Ik ben nu zelf 60 dagen droog en merk inderdaad dat mijn eigen ik weer terug begint te komen. Terwijl ik dacht dat ik altijd mijzelf was. Geeft een heel lekker gevoel om jezelf weer te ontdekken!

Sterkte en hou vol! :rose:

bewerkt door NBWtje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn Anouk! Weer een dag erbij! Bewust blijven is voor mij de manier om niet weer te gaan bagatelliseren en toch weer ns eentje te pakken... En ja ik kom mezelf weer tegen, leerzaam en goed...Vind mezelf een fijner persoon als ik niet drink, alleen al omdat ik me aan mn eigen afspraken kan houden (eindelijk) lieve groet

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen lieve mensen,

 

Haddock, dank voor je uitnodiging, maar wil je het svp voor me vertalen? Dit red ik niet met mijn Engels ;) !

 

Ja Indigo, weer een dag erbij. Ik probeer het inderdaad per dag te bekijken. Al las ik het hier regelmatig van anderen, ik kon me er niet veel bij voorstellen en twijfelde of het werkte. Tot nu toe werkt het bij mij ook, als ik verder ga kijken, bijv. over x maanden of een jaar, word ik daar heel onzeker en depri van. Daarom denk ik er niet aan, ik zie wel hoe ver ik kom, voorlopig vandaag weer niets. We gaan straks voor een paar dagen weg, dat wordt dus een goede test, want: terrasjes + etentjes. En daar hoorde tot nu toe wijn bij, aardig wat wijn. Ik probeer me hier de komende dagen te melden en hoop zondag te kunnen zeggen, dat het een alcoholvrije trip was. Dat zou de eerste zijn na hele, hele lange tijd.

 

Fijne dag allemaal, het wordt mooi weer!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een paar dagen weg. Erg leuk natuurlijk, maar ook een lastige test.

Goed dat je vooruit aan het kijken bent en ik hoop dat je het droog kunt houden.

 

Wat mij in het begin wel geholpen heeft, is inderdaad het vooruit kijken. Ik bedacht dan ook vooraf op welk moment de vraag "wat wil je drinken" zou komen; en wat ik dan zou antwoorden of bestellen. Door dat vooraf een paar maal in gedachten door te nemen, trainde ik als het ware voor de echte situatie.

 

Alvast veel plezier en succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

We zijn weer thuis en hebben het heel fijn gehad. Het weer werkte ook mee, dus aardig wat gezien en gelopen. Maar het belangrijkste is dat ik geen wijn heb gedronken. Op de terrasjes en tijdens de etentjes was het met spa met citroen, thee en alcoholvrije bier ook heel gezellig. En dat terwijl om me heen de drank rijkelijk vloeide. Ik verkeer nog steeds in een soort 'roes' fase, omdat het vandaag al de 7e dag is, dat ik niets heb gedronken. Ik ben er heel blij mee, maar ben bang dat als de roes over is, het een stuk moeilijker zal zijn. Maar zoals het nu gaat is me heel veel waard!

Slapen gaat nog steeds niet goed, maar ik lees hier dat dat soms langer kan duren. Verder voel ik me nu al een stuk frisser en kijk helderder uit mijn ogen. En mijn darmproblemen, waar ik jaren mee tob, zijn sinds een paar dagen veel en veel minder. En dit allemaal al na 1 week. Wel merk ik dat dingen bij mij veel harder aangekomen dan eerst. Maar waarschijnlijk had ik dan gewoon een alcohol buffer om me heen.

Morgen op naar dag 8 zonder wijn

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt een pluim verdiend, Anouk, goed gedaan!

Zoiets is ook weer stimulerend voor de komende periode denk ik.

 

Frisser, helderder, minder problemen met je darmen, klopt allemaal met wat ik zelf heb meegemaakt.

Echter ook de andere zaken, dus het slapen en het doorklappen van een aantal zaken.

 

Mijn ervaring was, dat de uren die ik dan sliep, bijna dubbel telden. Ik kon het heel lang eigenlijk best goed volhouden. Af en toe pakte ik een uurtje extra als dat kon; 's ochtend wat langer doorslapen en heel soms een tukje op de bank. Ik ben in die periode ook yoga gaan doen en de ontspanningsoefeningen hielpen mij ook. Ik heb laatst iemand beloofd het kleine slaapdraadje hier even naar boven te halen en ben dat vergeten. Dat zal ik zo alsnog doen.

 

Zaken die nu zo hard binnenkomen zijn lastig. Ook daar heeft yoga me bij geholpen. Ook zaten er dingen tussen, waar ik wat mee moest ...

 

Hoe ziet je dag van morgen eruit? Waar zitten eventueel je moeilijke momenten en hoe kun je daar een alternatief voor bedenken?

 

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Al een week, de kop is ervan af! Een bloemetje waard!  :rose:  :rose:  :rose:  En je zult gestaag meer voordelen gaan ontdekken, mijn lijst wordt steeds groter.... Het 'helpt' niet bij moeilijke situaties, want die situatie blijft gewoon en mag je de volgende dag gewoon weer verder mee aan de slag pfff, 'feestvreugde' wordt niet groter, ja die kater, die wordt steeds groter. Het leven wordt steeds meer normaal zonder drinken. En vooral lekker per dag blijven leven, wat er ook op je af komt; vandaag niet... Inderdaad niet denken aan dat feest, of volgende maand, of volgend jaar, bij dat idee kreeg ik het spaans benauwd. Gewoon vandaag niet, punt. Gisteren is geweest, en morgen bestaat nog niet.... Wordt steeds meer 'a way of life'. Ik dacht ook ooit: hmm wat is dat nou voor suffe opsteker, per dag leven? Tjonge zat ik er even naast. En heb enorme 'trekmomenten' gehad, alsof er een groep hondsdolle apen op mijn nek zaten, de laatste keer zo sterk bij heftig rond drie maanden. Uren door het bos gewandeld om maar niet toe te geven aan die drang.... Maf hoe het kan werken, dat het zo heftig terug kan komen, ik blijf ogen in mijn rug houden. 

Maar ook toen: vandaag niet, dan maar op mijn tandvlees, en de volgende dag zo opgelucht dat ik niet had toegegeven want de trek was weer weg.

 

Wat mij ook helpt is de tip van een vriendin die al jaren droog staat, elke keer als 'het stemmetje' opkomt, visualiseer dan dat het niet jouw eigen stem is, niet jouw wil, maar de stem van de verslaving, een lelijk beest.... Ik vind het fijn om er dan mijn 'eigen stem' tegenover te zetten, zo van oh ben je er weer? Maar ik vertik het om naar je te luisteren hoor! Wil zelf baas zijn, niet jou de touwtjes in handen geven! En zo doet een ieder het op zijn/haar eigen manier haha. 

Op naar weer een dag erbij  Anouk, je gaat goed!  :present:  :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor jullie reacties, lieve mensen, ik had nooit gedacht dat dit forum zo belangrijk voor me zou zijn. Dankzij jullie voel ik me krachtig en ga vol goede moed naar dag 9. Nooit wilde ik geloven dat de stelling 'vandaag drinkt ik niet' zo effectief zou zijn.

De laatste dagen speelt er steeds de gedachte door mijn hoofd, waarom ik dit niet al veel eerder heb gedaan, als ik zie wat het me nu al heeft opgeleverd. Hoeveel tijd heb ik verloren? Maar wat is geweest kun je toch niet veranderen, dat heeft geen zin. Wel conclusies trekken en vooruit kijken. En dat gaat nog goed, al zit ik nog steeds in mijn overwinnings roes.

Gerrit, je hebt helemaal gelijk als je zegt dat de uren die je wel slaapt, van betere kwaliteit zijn. Ooit was ik een hele goede slaper, daardoor hoop ik dat er nog wat van over is in mijn genen en dat het daardoor goed komt Bedankt voor het omhoog halen van het slaapdraadje, daar stond ook een heel interessante laatste tip.

Ik ben van plan om het wonder matje van lady Jane aan te schaffen, ben heel benieuwd.

Jane, lig je erop in je blote velletje of heb je iets aan?

Royco, ik heb inderdaad gekeken hoeveel wijn ik anders in het afgelopen week zou hebben verzwolgen. Het is 7 x 1,75 fles = 12,25 flessen, zeg maar gerust 13! Vreselijk, maar vooral geweldig dat ik het deze week niet heb gedaan.

Indigo, ik ga jouw tip voor dat stemmetje zeker uitproberen, wel vreemd zo' n dialoog met jezelf. Maar alles wat helpt is welkom!

Het is een heerlijk vooruitzicht om te weten, dat ik morgen weer fris zal opstaan! Misschien niet helemaal goed geslapen, maar vooruit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed om te horen! En zo heel raar is het eigenlijk niet, dat 'stemmetje' kennen we allemaal denk ik... Ah joh, dit was zo'n - piep - dag nu heb je er eentje verdiend, ah joh, doe niet zo ongezellig, ah joh alleen vandaag even omdat het feest is, etc etc.....

 

Terwijl als je heel dicht bij jezelf blijft, er telkens de gedachte komt: ik wil het niet meer!

 

De verslaving trekt, en heeft vele manieren om je te willen doen geloven dat hij gelijk heeft, alles om te scoren.

Kan je vertellen dat na bijna een half jaar dat stemmetje er nog maar heel zelden is, en dat ik achteraf al die zaken al lang niet meer wilde, maar heel lang bleef geloven in al die 'drogredenen'. 

Dus feitelijk 'koppel' je jezelf even los, kijkt op een klein afstandje naar alles wat de verslaving je influistert. En maak je een keus of je nog wilt luisteren..... Als ik hem nu nog eens hoor, kijk ik even wat hij te zeggen heeft, maar er naar handelen?

Nope. Vandaag niet  ;)   Kijk maar of het voor jou werkt :  )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag dag 9, ging weer goed, nog steeds zonder 'kromme tenen'. En, ik heb vannacht iets beter geslapen. Vandaag ook het fakirmatje besteld, waar Lady Jane hier al het e.e.a. over geschreven heeft. Dus, over een poosje zal ik vast slapen als een blok :)

 

Royco, bedankt voor je tip. Ik ga de slechte momenten uit het verleden opschrijven. Ik ben nl. bang, dat als ik ze paraat moet hebben, mijn geheugen dan weleens selectief zou kunnen zijn.

 

Indigo, wat het stemmetje jou influistert, is ook het repertoire dat die voor mij bewaart. Vooral 'dat heb ik wel verdiend' is favoriet. Tot nu toe heb ik nog geen last van het stemmetje, maar ik weet dat die zich vroeg of laat aandient. En dan hoop ik het dialoog te kunnen aangaan, én met succes!

 

Op naar dag 10!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag tien gaat helemaal goed komen schat ik zo in  ;)  En ik slaap ook weer als een blok, als ik hier eea lees heb ik daar erg veel geluk mee gehad.. Fingers crossed dat het ook bij jou weer snel gaat lukken, benieuwd of Lady Jane's magische matje jou ook zo goed doet! 

 

flying-carpet.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 10 is gisteren goed gegaan, ondanks dat ik het op mijn werk behoorlijk druk heb gehad. Normaal nam ik dan thuis wijn, want dat had ik wel verdiend. Maar ik ben nog steeds in de overwinnings modus. Aan de ene kant ben ik er blij mee, aan de andere kant vind ik ook dat het tot nu toe te makkelijk gaat. En ik weet niet wat ik daarmee aanmoet.

Ik ben de laatste dagen wel heel moe en in de namiddag heel slaperig. Mijn ogen vallen dan nog net niet dicht. En dat terwijl ik de eerste 2 dagen juist meer energie had. Maar ik ben nog maar aan het begin, dus waar heb ik het over. Wat wel super is, ik ben zomaar 1,3 kg afgevallen! En dat terwijl ik er helemaal niets voor heb gedaan, alleen geen wijn gedronken ! Iets meer dan 1 kg lijkt niet spectaculair, maar ik worstel al zo lang met mijn gewicht.

Vandaag een hete dag, ik kan er helemaal niet tegen, dus we zien wel. Maar wat er ook gebeurt, geen wijn vandaag

Link naar opmerking
Deel via andere websites

te gemakkelijk

dat had ik ook, nog soms.

en intussen gaat je leven verder Anouk,

er komen heus mindere dagen/periodes

en die ga je nu zonder wijn aan, dus het zal ooit

best wel pittig wezen.

what doesn't kill you, makes you stronger.

voor nu dus reservekracht opbouwen

die heb je dan straks paraat. :rose::present::rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb me er ook weleens over verbaasd, dat er hele periodes waren waarin het niet drinken zo makkelijk ging. Helemaal als ik dan op die momenten de strijd van anderen hier las. Het is voor iedereen weer anders natuurlijk.

Je bent nu 10 dagen zonder. Dat is al heel lang, maar ook weer heel kort. Er kan nog van alles veranderen. En misschien blijft het voor jou wel makkelijk.

Het risico nu is misschien, dat je gaat denken "als het zo makkelijk gaat, dan ...". Snap je?

Ik was in het eerste aantal dagen ook een paar kilo afgevallen. Daarna ging ik meer snoepen en zaten ze er zo weer aan. Maar ook hier zal gelden dat het voor iedereen wat anders loopt.

 

Voorlopig doe je het ontzettend goed en die 10 dagen, die pakt niemand je meer af!

Ga goed, Anouk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Anouk, ik lees je voortgang.. we zijn beide ongeveer even ver met stoppen (ik zit inmiddels op 20 dagen) en wat ik voornamelijk herken is die vermoeidheid aan het einde van de dag.. ik heb dat ook. ik voel mijzelf de hele dag prima maar aan het begin van de avond stort ik in en moet ik echt even mijn ogen sluiten.. overigens gaat het na een powernapje van een half uurtje dan ook weer prima :) daarnaast slaap ik 's nachts weer keurig 8 uurtjes en voel ik me nog steeds heerlijk :) fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...