Spring naar bijdragen

Niet nieuw, weer terug


Jessy

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, ik meld me ook weer om een update te geven.

Het gaat goed met mij. Overmorgen mag ik 6 maanden alcoholvrij op mijn naam schrijven, en ik ben er zo blij mee. Na heel veel vruchteloze pogingen om te stoppen, falen en weer opnieuw beginnen, vallen en overeind krabbelen. Maar 1 ding is voor mij zeker, dankzij de steun hier is het me de laatste keer gelukt. Door heel actief hier te lezen en te schrijven, mijn onzekerheid en angst te kunnen delen.

Het wordt steeds makkelijker, ik ben er niet meer dagelijks mee bezig. De euforie van het begin is er af, maar daar tegenover staat dat ik mij die brakke ochtenden nog zo heel goed kan herinneren. Nu als ik het druk heb en 's morgens moe wakker word, dan komt die euforie even terug. Dan schiet het door mijn hoofd: wat ben ik ontzettend blij dat ik niet meer drink want dan had ik me dus echt versleten gevoeld tot de middag. Ook geen zorgen meer om zwarte gaten in mijn geheugen. Ik weet alles van de avond ervoor.

Bij sommige gelegenheden vind ik het nog wel lastig en een soort van jammer dat ik geen wijntje mee kan drinken maar er is geen strijd in mijn hoofd. Omdat ik het eenvoudigweg niet durf. Ik voel me veel te goed om dit op te geven voor een wijntje want ik weet zeker dat 1 wijntje hem niet gaat worden. Dus blijft er een soort jammer/spijtgevoel over. Daar moet ik wel voor oppassen, heb ik zitten denken. Dat gevoel moet niet overgaan in een soort achteloosheid/onverschilligheid daar moet ik scherp op zijn.

Misschien is deze update ook een hart onder de riem voor nieuwe stoppers. Het kan, het is niet makkelijk maar het kan. En de vrijheid die je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi bericht Jessy en natuurlijk van harte gefeiliciteerd! Ik kan geen bosje bloemen plakken van waar ik nu ben, maar misschien doet iemand anders dat wel. 

 

Het gevoel van spijt ken ik wel, maar dat is bij mij zo goed als weg. En inderdaad, voor één glas doe ik het niet en de andere optie is niet bespreekbaar.

 

Ga zo door, blijf er scherp op! Als het gestopt zijn te ver naar de achtergrond zakt, zou je een risico kunnen gaan lopen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Een update van mij. Net terug van 2 weken vakantie naar de zon. Ik zag er wel een beetje tegenop, lekker weer, zon en natuurlijk overal terrasjes. Ik had me heel goed voorgenomen, ik drink niet. Ergens een vervelend gevoel. Waarom kan ik niet rustig genieten van een sapje, waarom zie ik overal die lachende mensen met die glazen wijn en voelt dat een soort van jaloers. Zo jammer. Ik moet wel zeggen dat ik dat gevoel vooral in het begin had, later werd dat minder. Voor mij wel duidelijk dat ik mijn alcoholprobleem niet moet laten versloffen. Het drankstemmetje zat gewoon weer een poosje op m'n schouder te klieren. ik had niet het gevoel van: zal ik? maar meer: waarom kan ik dat nou niet? Werd er een beetje chagrijnig van.

Ondertussen kan ik wel bijna 9 maanden alcoholloos op m'n naam schrijven, dat geeft wel weer een goed gevoel. Maar ik moet wel weer voor mezelf de voordelen van geen alcohol helder maken. En daar van genieten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jessy! Bijna 9 maanden, goed hoor! En je bent de vakantie ook goed doorgekomen, hoewel je wat last hebt gehad van het bekende stemmetje.

 

Ik denk dat het voor mij (ook) belangrijk is om het vlammetje brandend te houden. Dat is de belangrijkste reden voor mij om dagelijks op het forum te zijn en deel te nemen aan een zelfhulpgroep.

Hoe ga jij dat aanpakken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Gerrit, dat zit ik mezelf ook af te vragen. Hoe ga ik de voordelen van geen alcohol weer scherp krijgen. Jammer dat dat bijna euforische gevoel dat ik in de eerste maanden had, vervlakt. Wel is er nog steeds die sterke wil om niet te drinken, gelukkig. Maar het beïnvloedt mijn humeur in de vakantie en dat wil ik niet. 

 

Ik heb steeds nog meegelezen hier, maar wel veel minder als in het begin. Dit ga ik in elk geval weer oppakken, dagelijks hier lezen. 

 

Weet je wat het ook is, mijn omgeving is er inmiddels aan gewend dat ik niet meer drink en heeft er alle vertrouwen in. Tijdens mijn vakantie werd gezegd, joh een wijntje in de vakantie kan toch wel? Terwijl ik gewoon weet dat dat niet kan. Dan ben ik weer terug bij af. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oooh daar kan ik me zo boos over maken las dat ook net bij Harry en gister op een feestje tegen mij ook!! Maar ja ze weten niet beter!!! Of joh er zit maar 5 % in deze bubbels grrrrr

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 maand...Super :)

Het niet drinken..anderen zien drinken...heel heel langzaam trekt dat weg.

Zolang jij de eerste maar niet neemt.

Het word verleden tijd

Telkens het positieve naar boven halen..en wät wil ik niët meer.

1 drankje is niet zaligmakend..verslaving is niet tevreden met 1

Dat is een feit

bewerkt door huttula
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klopt Pumpkin, als je dan niet stevig in je schoenen staat, zou je in de verleiding kunnen komen. Gelukkig sta ik wat niet drinken betreft nog steeds stevig. Het is, zeg maar het gevoel. Soort jaloersheid of zo. Bozig op mezelf: waarom kan ik dat nou niet.

 

Hut, wat een fijn antwoord. Dat het verleden tijd wordt. Niet meer ermee bezig zijn als je een ander ziet drinken. 

 

Het overviel me ook een beetje. Hier in huis heb ik geen alcohol meer, sinds ik gestopt ben. Voor mij is dat makkelijker, hoef ik er ook niet over na te denken. In zo'n vakantie is dat anders, je leeft toch meer buiten en werkelijk overal is alcohol. Je wordt er meer mee geconfronteerd en dan komt toch je verslaving om het hoekje kijken en kan dus toch venijnig prikken. Voor mij wel een reminder!

bewerkt door Jessy
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jessy, je bent al 9 maanden clean. Dat is heel sterk. Ik herken heel sterk het gevoel: waarom kan ik dat nou niet? Als ik toch...............

Voor mijn gevoel is dat een vorm van: het anders willen dan het is. Niet willen accepteren, mezelf willen veranderen zodat ik weer zelf kan bepalen wat ik doe en hoe ik dat doe. Die weerstand kost onnodig energie. Feit: jij en ik kunnen dat niet. Net zoals jij en ik de TT in Assen niet gaan winnen. Dat kunnen wij niet, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het is pas een probleem als wij vinden dat wij dat moeten kunnen.

 

9 maanden

Daar zijn een heleboel gebruikers jaloers op. Die vragen zich misschien wel af: Waarom kan ik dat nou niet?

Jessy heb je énig idee hoeveel jij hebt om blij mee te zijn? Je hebt een stevige basis en je hebt zelfinzicht.

Gefeliciteerd met 9 maanden. Je gaat fantastisch.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt gelijk Monster. Het was niet het issue: zal ik wel of niet drinken. Ik wilde niet drinken, dat had ik helder. Het was (is) het niet willen accepteren dat ik (voor mijn gevoel) geen keuze heb. En daar op vakantie, met al die alcohol om me heen, mee geconfronteerd worden. Dat is iets om over na te denken hoe ik dat aan ga pakken en daar beter mee om te gaan.

 

Die 9 maanden, daar ben ik ontzettend blij mee! Vooral nu de vakantie voorbij is, weer aan het werk, vroeg mijn bed uit en geen brak gevoel of kater (want dat gevoel herinner ik me nog steeds). En dan ben ik intens gelukkig.

 

Na veel stoppogingen, terugvallen en weer overnieuw stoppen, er bijna niet meer in geloven dat ik het kon, ben ik nu bijna 9 maanden droog! Met behulp van jullie hier :D

 

Monster, bedankt voor het voorhouden van die spiegel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Hallo allemaal, klein berichtje van mijn kant. Mijn eerste jaar alcoholloos is vandaag een feit! En ik moet zeggen het wordt echt makkelijker. De trekmomenten zijn er niet meer dagelijks. Ik ben er ook niet meer dagelijks mee bezig. Vorig jaar om deze tijd wist ik niet of het me zou lukken. Ik had het al zo vaak geprobeerd maar viel telkens weer terug. Jaren van zeker een fles wijn per dag! Een dag zonder alcohol kwam (bijna) niet voor. En ik was echt bang voor de tijd die komen ging. Na die eerste moeilijke weken (en die zijn echt zwaar) kwamen de voordelen. Helder in je hoofd, je lijf gaat beter functioneren en vooral vrijheid! 

 

Ik besef terdege dat ik op moet blijven passen, zeker nu het zo goed gaat. Dat ik er niet te makkelijk over ga denken. 

 

Misschien is dit ook een opsteker voor mensen die net begonnen zijn met stoppen. Het kan echt, het is mij ook gelukt :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...