Spring naar bijdragen

Niet nieuw, weer terug


Jessy

Aanbevolen berichten

Weer een ervaring rijker, met wisselende gedachtes tijdens de avond.. Ik kon soms genieten en de alcohol van me afzetten maar soms voelde het ook ronduit vervelend om mensen aan de wijn te zien. I

Ik probeerde daar een positieve gedachte tegenover te zetten zoals: morgenochtend ben ik zo blij en wil je het fijne gevoel van de afgelopen weken op het spel zetten (nee, echt niet) maar toch bleef het knagen. Ik ben ook eerder weggegaan met de smoes dat ik me niet lekker voelde.

Het lag niet aan de mensen vanavond die me alcohol aanboden of bleven aandringen. Ik zat mezelf gewoon fijn in de weg te zitten en was jaloers op degenen die wel een wijntje namen.

Ik ben er gewoon een beetje chagrijnig van. Ik moet dit toch anders aanpakken maar weet nog niet hoe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed gedaan Jessy!

Ik ben vaak ook eerder weg, als er om me heen flink wordt gedronken.

Het wordt trouwens wel steeds makkelijker allemaal. Ik hoop bij jou ook.

Morgen ben je weer helemaal blij!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja heel erg herkenbaar ! En knap dat je t volgehouden hebt.

Dat " jaloers zijn " gaat over echt ! Je gaat steeds meer de voordelen voelen en ervaren . De jaloezie gaat langzaam over in een berusting " het is goed"

Maar dat duurt wel even . Daar gaan wel een paar feestjes overheen zal ik maar zeggen .

Voor nu ... Super goed gedaan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gerrit, Skip, fijn te horen dat het overgaat of in ieder geval minder wordt. En ook een opluchting dat het herkenbaar is, en wie weet heeft nog iemand zich vanavond op het feest zitten verbijten. Mijn humeur begint al bij te trekken hoor, wat is het fijn om hier even mijn verhaal of eigenlijk mijn gevoel te vertellen.

Dank jullie wel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vanavond heb ik een feestje waar ik van de 35 mensen de enige ben die helemaal niets drink.

Als ik dan rond kijk en al die glazen zie

voel ik me tevreden en trots ook.

De zucht en de jaloezie zijn zo goed als weg.

En ik denk altijd alvast aan de volgende ochtend dat ik zo fris wakker zal worden want hoe lang ik ook niet drink dat brakke gevoel de morning after vergeet ik niet. Als ik nu aan mijn drank tijd denk dan plopt er eerder een brak gevoel op dan de roes die mij zogenaamd lekker liet voelen.

Misschien kun je je dat nu nog niet voorstellen maar het komt !

Hou vol Jes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik ga zelden naar feestjes Jessy

al zo'n 40 jaar probeer ik alleen

belangrijke feestjes/mensen of wat ik

zelf echt leuk vind, als er iets gedaan wordt bijv.

en niet alleen eten/drinken en oppervlakkige gezelligheid.

Nu ik langer niet drink en mijn buitenwereld weer wat groter wordt

zoek ik opnieuw naar wat/wie wel en niet. Best lastig want ik voel me

er voornamelijk ongemakkelijk. Toch leer ik er van. Milder worden

in mijn oordeel naar aangeschoten en dronken mensen. En toch

ook kritisch blijven want oh oh wat wordt er gezopen zeg. Het eten

is bij mij weer iets belangrijker geworden en daar zijn de drinkers

weer minder mee bezig, dus tja ieder nadeel hep sijn foordeel he.

Maar toen ik pas gestopt was ben ik soms juist om die tijden iets anders

gaan doen, filmpje pakken, saunadag, wandelen met een frummer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga ervoor en en hoop er in de toekomst net zo naar te kunnen kijken als jullie. Maar dat heeft tijd nodig dat realiseer ik me. Het voelt vanmorgen superfijn aan, gewoon helder en fris de dag beginnen

Ja Skip, dat ellendige gevoel 's morgens. Van mij mag het in mijn geheugen gegrift blijven staan. Als reminder!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Ik kom me ook weer even melden. Ik lees iedere dag mee hoor, maar weet niet altijd iets zinvols te schrijven.

 

De 8ste week is bijna binnen en ik vind het best moeilijk op het moment. Het is net of de alcohol deze week harder aan me trekt dan de weken hiervoor en dat maakt onrustig. Heel veel dingen vind ik even (hopelijk tijdelijk) niet leuk. Waarom denk ik dat een glas wijn het wel leuk maakt. Als ik puur verstandelijk denk dan weet ik dat dat niet zo is, en vooral de dag erna: het falen, het overnieuw beginnen, de schaamte, ik schiet er niks mee op. Maar mijn gevoel werkt niet mee, even kunnen ontspannen. Jaloers zijn op mensen die het wel bij 1 glas kunnen houden. Ik hoop dat dit niet heel lang duurt voordat mijn positieve gedachten weer de overhand nemen. Wat trouwens wel positief is, is dat mijn bloeddruk aanzienlijk gezakt is, die was veel te hoog en is nu op een normaal niveau en ik heb mijn leesbril bijna niet meer nodig. Iemand ook ervaring met ogen die verbeteren na het stoppen met drinken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jessy,

 

Met bloeddruk en zicht heb ik geen ervaring, maar als je er van uitgaat dat alcohol ook daar niet goed voor is, zit je veilig denk ik.

En één glas, ach, wat is nou één glas? Daar deden we het toch ook niet voor? Dan hoefde we misschien hier ook niet te zijn. Ook één glas lost trouwens niets op.

 

Je bent op een gegeven moment dingen gaan opschrijven voor jezelf. Kun je daarmee misschien een vinger krijgen naar wat er nou achter zit, dat je op dit moment zo onrustig maakt? Of is het het "stemmetje" dat zegt dat je nu toch bijna alweer achte weken droog staat, dus ...?

 

Ik hoop dat je onrust snel weer weg if, of beter: dat je de oorzaak kunt vinden en aanpakken.

 

Zet hem op Jessy!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lost ook niets op, dat weet ik. Misschien is het het alleen voelen, er niet meer bij horen. Even op verjaardag gaan, bijna iedereen heeft een wijntje of biertje, zo lijkt het tenminste. Dan voelt het een soort van alleen, zonder alcohol ben ik veel stiller, weet minder te kletsen, minder gezellig. Ik hoop dat dit gevoel overgaat

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 wekendip heb ik eerder gelezen,

en van de bloeddruk is ook bekend,

ik ben wel jaloers dat je ogen beter zijn geworden,

de mijne gaan gestaag achteruit nog steeds.

Jouw sociale vaardigheden ontwikkelen zich straks vast Jessy,

naarmate je je ook zekerder gaat voelen, oefen maar lekker hier met

schrijven, je hoeft niets bijzonders toe te voegen, gewoon er zijn

en contact maken is al genoeg.

Zo is het in het echt eigenlijk ook. heb vertrouwen meis.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Jesse,

 

Ook ik ben niet nieuw maar weer terug van weggeweest. Jouw verhaal is de mijne m.b.t. wijn drinken en stoppen.  Ik snap mezelf niet. Ben verder zo goed bezig. Druk met studie, leuke baan, leuke vrienden, lieve partner. En toch als.ik alleen ben, of uit eten, dan wil ik de "diepten" voelen door soms anderhalve fles wijn weg te drinken. Voor mij lijkt het alsof ik dan contact met mezelf heb. Het is zo makkelijk om dan de fles te pakken. Terwijl ik ook bekend ben met meditatie, therapie, emotioneel lichaamswerk. Toch blijft de hunkering. De gezellige fles die lonkt. Het bekende wijntje met een kaasje om na een paar glazen in een state of mind te belanden die spanningen, frustraties, de dagelijkse druk van "moetens" en allerlei overige onvrede naar de achtergrond doet verdwijnen.  De langste periode zonder alcohol is voor mij drie maanden geweest. In een vakantie dacht ik dat een biertje moest kunnen. Daar is het inderdaad een poosje bij gebleven. Langzaam maar zeker werd het ene biertje een wijntje om vervolgens weer op mijn oude behoefte patroon te komen.  

 

Ik probeer de draad weer op te pakken. Zeker sinds de overgang in mijn lijf is ingezet, voel ik aan alle kanten dat mijn lijf het niet verdraagt. En ben ook bang dat ik alles wat ik na jaren heb opgebouwd kan kwijtraken. 

 

So wish me luck en ook voor jou (en iedereen hier) heel veel succes en vertrouwen !

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jane, ik ga door maar moest even mijn negatieve gevoel kwijt. Ergens de angst om terug te vallen, terwijl ik dat niet wil. Overstag gaan. Terwijl dat op dit moment het laatste is wat ik wil. Fijn tegenstrijdig. Op mijn werk heb ik geen last van verlegenheid maar dat komt omdat ik daar weet waarover ik praat. Bij sociale gelegenheden kan ik stil zijn omdat ik dan gewoon niet weet wat ik moet zeggen. Ik hoop dat dit gevoel echt minder wordt en niet zo lang duurt.

Het is best moeilijk he Kwispel. Ik voel me ook goed en ga ook goed. En ik wil dit ook niet meer kwijt. Maar toch is er dat vervelende gevoel, die wijn die toch aan je trekt. Het lijkt soms ook saaier? of zoiets. Of is dat gewoon het aangaan en ervaren van het leven zoals het is? Hoe lang ben jij nu zonder alcohol? Volgende week mag ik 2 maanden op mijn conto schrijven en dat is wel iets waar ik ontzettend blij mee ben.

Eigenlijk wel maf, nu ik dit zo schrijf ga ik er gewoon vanuit dat ik die 2 maanden ga halen. Toen ik begon op 5 december vorig jaar was ik best bang dat ik de eerste 2 dagen alcoholvrij niet eens zou halen. Toch vooruitgang dus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je gaat goed Jessy! Ik herken je negatieve gevoel. Op feestjes was ik 'vroeger' ook veel spraakzamer.Ik denk dat stoppen met drinken in zekere zin ook lijkt op het stoppen met roken. De eerste maanden dat ik niet rookte waren weekenden, feestjes, vakanties e.d. me niets waard. Daarna werden ze langzamer steeds leuker en leuker. Zo zal het ook wel gaan met stoppen met drinken. Fijne avond!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jessy,

 

Het is inderdaad ook bij mij het gevoel van dat de "wijn aan mij trekt". Ik heb sinds eergisteren besloten om weer helemaal alcoholvrij door het leven te gaan. Inmiddels weet ik uit ervaring dat water en thee bij het eten als we uit eten gaan, niets aan gezelligheid inboet.  Ik weet het niet, maar de wijn begint te lonken als een soort verleider van zon, lekker eten, gezellige zomeravonden of donkere winteravonden.  Een spraakwatertje om bij te kunnen kletsen...wat uiteindelijk meer lallen wordt :-) 

 

Er is voldoende literatuur waarin deze verleider wordt verklaard. Ik kan voor mezelf duizenden redenen bedenken waarom ik dat wijntje wil. Maar ik kan er ook tegelijkertijd duizenden bedenken waarom ik het niet wil .  Wat voor mij werkt om mezelf af te vragen bij een "drinkgelegenheid", wat voegt dat wijntje toe? Aangezien ik op die vraag altijd het antwoord schuldig ben gebleven, is het antwoord waarschijnlijk dan ook : Niets. 

 

Ik ga niet zeggen ik drink nooit meer, of ik drink over een paar maanden weer. Voorlopig stop ik per dag :-)  

 

Fijn dat jij al twee maanden verlost bent. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Een update van mijn kant. Vandaag 3 maanden droog! En ik ben er ongelofelijk blij mee :-) Wel nog steeds vervelende en onverwachte momenten van trek, maar het wordt ook steeds normaler om niet te drinken. Hier lezen houdt me echt bij de les. Als dat opdringerige stemmetje zegt: echt nooit meer? Dan kruip ik weer op het forum en lees. En dan weet ik het weer zeker, ja, echt nooit meer. Wat ik nu heb is me te kostbaar om te proberen of ik het kan, 1 of 2 glazen wijn.

Dankzij jullie heb ik het voor elkaar gekregen, 3 maanden droog en ik ga door! Bedankt lieve mensen voor de steun! Ik blijf hier gewoon hoor maar ben niet zo'n schrijver meer een lezer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...