Spring naar bijdragen

Goede voornemens!?


Syertse

Aanbevolen berichten

De afgelopen decennia heb ik veel instanties afgelopen, ook verslavingszorg, maar het heeft niet mogen baten. Al mijn hele leven word ik gekweld door suïcidale gedachten, maar gek genoeg nu ik ‘god’ kan spelen over mijn lichaam wil ik niet dood. Waarom god spelen? Omdat mijn bloeddruk en hartslag zelfs met paardenmiddelen niet meer te beteugelen zijn. Neem ik ze niet, dan is de kans groot dat à la in de film Leaving Las Vegas mijn hart faalt als dat van de hoofdrolspeler. Begin volgend jaar dus cardioloog.

Maar dan? Het is me opgevallen dat als je er niet uitziet als een zwerver en ogenschijnlijk ‘normaal’ participeert in de samenleving, ze het niet eens voor kennisgeving willen aannemen. De huisarts, de cardioloog, de psycholoog, de verslavingszorg, zo laconiek, stuitend! Mijn verslavingsprobleem is zelden serieus genomen, alsof het taboe was.

Het klinkt stom, maar het is bijna een statement dat ik mijzelf zo heb ‘beschadigd’ dat de cardioloog straks een ingreep moet doen anders dan met pillen! Maar misschien legt het ook wel goed bloot dat ik niet goed voor mijzelf kan opkomen en dat ik voor mij slechte situaties niet kan laten ophouden te bestaan.

Dat is trouwens ook een bron voor stress, wat gaat er gebeuren bij/na de cardioloog? Stel dat ze stents of een pacemaker moet plaatsen, hoe ga ik dat communiceren naar de buitenwereld? Wil ik niet eens aan denken….

Vooruitlopend op een eventuele ingreep heb ik me op dit forum aangemeld om te wennen aan de gedachte dat het mooi zo is geweest. En dat ik het aan mijzelf verplicht ben te stoppen met zo’n allesvernietigende, ridicule leefstijl, maar vooral omdat ik van jullie wil leren hoe ‘te leven na de dood!’  ;)

 
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Syertse, welkom op dit forum :rose:

 

Volgens mij vraag je je af, hoe je leven eruit ziet als je stopt met het drinken van alcohol. Dat zal van persoon tot persoon verschillen, denk ik.

 

Ik ben nu goed 10 maanden gestopt na vele jaren van drinken en een aantal jaren met allerlei mislukte pogingen om minder te drinken of te stoppen.

Voor mij zijn er inderdaad een aantal verschillen met de periode, dat ik dronk.

 

Veel dingen komen zonder drank veel harder binnen en daar heb ik mee moeten leren omgaan.

Ik begin me weer verder te ontwikkelen, daar waar ik voorheen eigenlijk helemaal was stilgevallen.

Ik voel mezelf echter, completer, alerter. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel wat ik wil.

Ik voel mezelf gezonder, ik ben scherper in het dagelijks leven.

 

De eerste weken van niet meer drinken waren niet echt leuk. De eerste maanden waren hard werken om niet toch, zoals zo vaak, weer te gaan drinken. Nu begint het allemaal wat rustiger te worden, maar vereist nog steeds aandacht en inzet om dat zo te houden. Het is het echter waard.

 

Werd jij ook bij verslavingszorg niet serieus genomen? Of daar wel? En het heeft je niet geholpen om de drank te laten staan?

 

Veel succes hier, ik ga je lezen (als jij schrijft).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Gerrit,

 

Dank je.

Mijn profielnaam is trouwens fonetisch Russisch voor hart. Dit jaar ben ik begonnen met een cursus om het te leren en dat valt niet mee, maar ik vind het wel leuk. Die naam hart heb ik gekozen, omdat een 'klein hartje heb' en hart-/

aderproblemen versterkt door mijn alcohol- en bijbehorende rookverslaving.

Met het groeien van het besef van onmacht en de steeds verslechterende levenskwaliteit vind ik mijn bestaan al jaren zinloos geworden.

Ja, zelfs bij een verslavingszorg. Mogelijk is het mijn perceptie geweest, het is 10 jaar geleden en destijds had ik nog heel andere zorgen, maar ze zagen niet hoe erg is er last van had. Terwijl ik destijds toch in een therapiegroep zat, waar ik 3/4 jaar in heb gezeten, maar het waren gescheiden trajecten en daardoor niet effectief genoeg. Een veelgehoorde klacht heb ik begrepen.

Van de periodes dat ik niet dronk kan ik me herinneren dat ik dan niet meer bang was om een hartaanval te krijgen/ziek te worden.

Dat gevoel wil ik graag structureel hebben, echter voelen, leven!

 

Eerste stap is gezet, zo voelt het. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi сердце

 

In een periode van 10 jaar kan er veel veranderd zijn; zowel bij jezelf als in de verslavingszorg. Met dat laatste heb ik overigens geen ervaring over de jaren heen.

 

In februari van dit jaar was ik eindelijk zover, dat ik echt doorhad dat ik met mijn drankgebruik een probleem bij de kop had, dat ik zelf niet kon oplossen. Ik heb me ingeschreven voor de internetcursus van Tactus en dat heeft mij goed geholpen.

Ik heb heel gestructureerd in beeld gebracht in welke omstandigheden ik dronk; zowel de situationele (bijv. thuis komen uit mijn werk) als de emotionele (ge"rriteerd zijn, mijn zin niet krijgen). Voor de situationele heb ik "work arounds" bedacht, patronen doorbroken. Voor de emotionele ben ik gaan kijken, waarom ik daar nou zo'n last van had en er een voor mij logische verklaring voor kunnen vinden.

Ik ben begonnen door van dag tot dag te kijken, waar mijn triggers zouden zitten en wat ik dan zou doen. Iedere dag nam ik mij voor "Vandaag drink ik niet". Verder vooruit kijken vond ik benauwend in het begin dus deed ik dat ook niet. Struisvogel? Ja.

Langzaam maar zeker ben ik gekomen waar ik nu ben. Ik ben iedere dag hier op het forum te vinden. Eenmaal per week neem ik deel aan een zelfhulpgroep, een alternatieve AA. Deze activiteiten helpen mij om het vlammetje brandend te houden en alert te blijven. Het stemmetje is er af en toe nog en komt met steeds slimmere argumenten, dus het blijft opletten.

 

Hoe ga jij de verandering aanvliegen? Of ben je nog zoekende?

Veel lezen hier (dat doe je) en veel schrijven (je bent goed gestart) hebben mij dus erg veel geholpen.

Heel veel succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo сердце

 

Welkom hier. Wat leuk om een mede-cursist Russisch te begroeten. 

Ben net zoals jij ook met Russisch begonnen en dat is net zo moeilijk als stoppen met drinken. 

Stap voor stap dat is het belangrijkste. Vandaag niet. Met de dag gaan leven. Niet vooruit kijken. 

Afgelopen week heb ik geleerd dat vermijden zorgt dat je in het lijden komt. En voor het vermijden (voor vooral de emotionele gevoelens of dat nu boos / blij is) 

 

Angsten zijn ook van die gevoelens die vermijdgedrag oproepen waardoor je toch weer gaat drinken om die gevoelens te vermijden en zo is de cirkel weer rond. 

Zodra je dat kan doorbreken ben je goed op weg. Patronen doorbreken. Wat MijnGerrit schrijft is heel goed. 

 

Zet hem op 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag,

 

Da's toevallig, zoveel mensen voelen de behoefte Russisch te leren niet. Zitten we toevallig in dezelfde cursus? ;-)

Las net een bericht van iemand die al een tijd is gestopt en die het eigenlijk steeds moeilijker begint te vinden. Belooft nog wat...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk het niet dat jij in mijn cursus zit, of je moet boven de 50 zijn, dan zou het zo kunnen zijn. 

De behoefte om Russisch te leren is een toevallige. Ik kom het in mijn werk soms tegen. 

En toevallig werd er mee ge-adverteert dat er cursussen zouden beginnen. Deze was eerst in een ander dorp maar moest uitwijken omdat het dorpshuis ging sluiten. 

Ik ben nu mijn huiswerk aan het doen maar jemig, ik zit echt te worstelen. Vooral met de 4e naamval. 

Welk boek heb jij ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Goedemorgen,

 

Het is wat aan de late kant, maar ik wil iedereen hier een voorspoedig 2015 wensen.

 

Vlak voor o&n ben ik even uit de lucht geweest, mede door een griep (wie niet?) en aan het begin van het nieuwe jaar door een zware aanval van depressie (bipolaire stoornis...) Omdat mij dat niet vreemd is na de feestdagen had ik mijzelf een vakantie in het verschiet gesteld, morgen vlieg ik naar de zon, waar ik nog steeds meer tegenop zie dan naar uit kijk, maar dat zal vast anders zijn als ik eenmaal op het strand lig.

Een groot lichtpunt is wel dat ik wegens hoge bloeddrukklachten bij de cardioloog ben geweest en na voorlopig onderzoek er geen sprake lijkt te zijn van hartfalen en/of dichtgeslibde kransslagaderen te, ook al was dat wel het sterke vermoeden. Dus als nu ik ook nog weet te stoppen met roken, waar de vakantie mede voor is bedoeld en ik ga stevig afvallen, dan zal 2015 voor de verandering gerede hoop en wel levensvreugd met zich mee gaan brengen. En dat laatste wens ik iedereen, vooral de forumleden meer dan van harte toe.

 

Tot over enkele weken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijne vakantie Syertse!

 

Misschien hebben ze daar ook internet en kun je hier wat meelezen, of wat posten?

 

Hoe ben je trouwens de afgelopen periode doorgekomen? Lukt het een beetje?

Het is een flinke taakstelling die je zo even opschrijft voor 2015, met ook stoppen met roken en afvallen. Wel hele goede voornemens natuurlijk.

Ik wens je ontzetten veel succes daarmee en hoop je binnenkort weer te lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Goedemorgen,

 

Inmiddels ben ik weer terug uit de Cariben, waar het me lukte ook te stoppen met roken. Helaas kwam die slechte gewoonte stapje voor stapje weer terug, wat me deed beseffen dat de baan die ik heb echt niet voor mij geschikt is. Letterlijk en figuurlijk vervelend. Daarom ben ik ook met een job coach aan de slag gegaan om daar verandering in te brengen. De klachten die ik had voor de periode van rust waren het begin van burn-out. Dus het is echt goed geweest dat ik lang op vakantie ben geweest.

Wat me ook opvalt is dat ik veel moeite heb weer te aarden in Nederland, vast ook door de winter, maar ik vind het echt niets die koude en de manier van leven hier. Gelukkig schijnt de zon vandaag!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom terug! Ik ben wel een beetje jaloers op je met je vakantie.

 

Jammer dat je bij terugkomst dan toch weer gaat roken. Ik hoop dat je je kunt herpakken op dat gebied.

 

Drink je deze dagen nog, of heb je dat nu achter je gelaten? Daar lees ik eigenlijk niets over.

Ook heb je even gespeeld met de gedachte aan een zelfhulpgroep meen ik. Nog plannen in die richting?

 

Succes met het traject met de job coach!

Voor wat betreft het weer en klimaat hier in Nederland heb ik eigenlijk geen tips ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Hoi Gerrit,

 

Dank je, jullie allemaal trouwens.

 

Met het voorzichtig aanbreken van de lente lijkt het weer wat beter te gaan. Psychisch dan. Ik begin weer een beetje te leven, ga er weer op uit ipv als een kluizenaar binnen te zitten. Ook ben ik nog met de coach mijn gedrag en werk tegen het licht aan het houden. Op vakantie ben ik tegen het eind geheel gestopt met roken en drinken, maar eenmaal in Nederland sloop dat er weer langzaam in. Er was zelfs een periode in februari dat ik het weer lekker vond als jaren terug, toen ik (er nog van) kon genieten.

Fysieke problemen worden helaas niet minder. Ook al sport ik meer en heb ik vandaag voor het eerst (in Nederland dan) weer gejogd.

Ben nog niet bij de huisarts geweest. Ik kan me er niet toe zetten, maar ik heb nu wel een goede aanleiding helaas. Mijn voeten en onderbenen. Sinds een paar dagen branden/prikken ze hevig. Naar mijn idee is het polyneuropathie, zenuwbeschadiging door gebrek aan vitamine B12/intoxicatie door alcohol. Al jaren heb ik last van ontstoken maagslijmvlies door roken en drinken. Daar gebruik ik een maagzuurremmer tegen. Door al die factoren kan de maagwand dan nog maar moeizaam B12 opnemen met dat gevolg. Maar goed, ik ben geen arts, dus ik kan mezelf inlezen in allerlei materie. Dat ik verder niet doen, dat is aan de specialist!

Wel zit ik nu tegen de grote onrust aan. De onrust jullie welbekend of niet. De onrust dat het stoppen nu toch echt voorgoed moet zijn.... Echt heel eng, als het me al lukt.

Kortom de medische noodzaak om naar de huisarts te gaan is groot. B12 deficiëntie laten onderzoeken, als ik er dan eenmaal ben dan zal ik het balletje een flinke zet geven en dan gaat het rollen. Als hij de ernst maar inziet, hangt ook af van hoe ernstig ik het breng natuurlijk. Nog tips daarvoor?

 

Fijne avond

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Syertse,

 

Het weer wordt wat beter en jij voelt je beter. Toen ik dat las, vroeg ik me af of een daglichtlamp iets voor jou zou zijn?

In bepaalde gevallen wordt een lamp vergoed door zorgverzekeraars; het nut ervan is dus bewezen. Ik heb zelf in lichte mate last van een winterdip en heb in het najaar zo'n lamp aangeschaft. Ik vind dat het enig effect op me heeft; niet dat ik nou zoveel opgewekter ben, maar ik lijk de dagen wat makkelijker door te komen.

 

De grote onrust noem je het, als je ver vooruit kijkt. Ik herken dat maar al te goed. Ik heb daar de eerste maanden niet over nagedacht. Iedere keer als het in mijn gedachten naar boven kwam, dan drukte ik dat gewoon weg. 

Ik heb in het begin heel erg van dag tot dag gekeken en gedacht. Wel met het voornemen om die dag door te komen zonder drank en dan de volgende dag ook. Dus geen beloningen meer na een aantal dagen, omdat ik zo goed bezig was. Na verloop van tijd kon ik een week aan, later een maand, zonder me daar erg onrustig over te voelen. Niet te ver vooruit denken, misschien is dat een idee voor jou?

 

Tegen je huisarts zou ik zo eerlijk mogelijk zijn. Mijn ervaring is, dat als je zelf met een plan komt (ik wil dit of dat), dat de huisarts daar vaak in meegaat. Goed dat je dit binnenkort aangaat!

 

Zet hem op hoor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor de reacties!

 

Kon helaas niet eerder dan volgende week woensdag terecht, maar de afspraak staat. Ik was al bezig geweest met opschrijven waar ik voor langs wil komen. Dat heb ik mezelf aangeleerd, omdat ik te vaak na 10 min. consult buiten stond en daar dan een erg onbevredigend gevoel had overgehouden.

Heb trouwens al wel Campral gehad, jaren geleden. Tot twee keer toe zelfs. Huisarts gaf het op mijn aangeven, terwijl eerst leverwaarden gemeten moeten zijn alvorens je dat mag beginnen in te nemen...

Recentelijk is bloed op van alles en nog wat gecontroleerd en de waarden waren goed, lever, suiker, de hele riedel, maar vitamine, nee, die niet, dus dat kan ik wel nog laten testen.

En alle supplementen ten spijt, als de maag het niet kan opnemen zoals ook jij Darjeeling aangeeft, tja, dan kan ik slikken wat ik wil, maar da ga nie werken ;-)

De winterdip lijkt met de jaren wel erger te zijn geworden, maar daar heb ik een oplossing voor, naar de zon. En nu bijhouden met af en toe de vitamine D zonnebank om de hoek, blijf ik i.i.g. een gezond kleurtje houden. Zonder gekheid Gerrit, zo'n lamp is een goed idee!

 

Fijne avond!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...