Spring naar bijdragen

nieuw


flipper

Aanbevolen berichten

hallo, ik ben nieuw

 

ben 55 nu en 35 jaar geleden met succes afgekickt van heroine en andere drugs.

gaat al jaren goed met me, heb wel nog een (korte) periode van stevig drinken gehad en een (korte) periode van coke snuiven, maar sinds zo ongeveer het jaar 2000 gebruik ik niks meer, behalve 's avonds na het werk een lekkere trapist en 's avonds bij de tv nog één of twee, totaal geen problemen mee, fijn leventje, vrouw, twee kinderen, eindelijk rust gevonden in mijn leven.

TOTDAT vorig jaar mijn huisarts me na mijn jaarlijkse bloedcheck vertelde dat hij vreemde waardes had gevonden die hij nader wilde onderzoeken. Ik bleek hepatitis-c te hebben, waarschijnlijk al vanaf de periode dat ik met heroine heb geexperimenteerd door middel van een vuile naald opgelopen.

hepatitis-c is een zeer ernstige leverziekte die tot voor kort vrijwel ongeneeslijk was, de enige remedie die er is, is een zeer zware kuur van een jaar, die nog het best te vergelijken valt met een chemokuur, bijwerkingen o.a. een jaar lang zware griepverschijnselen, depressie, jeuk, slapeloosheid, psychoses.............., met een genezingspercentage onder de 50%

hepatitus-c kan op den duur leiden tot chirose en leverkanker, aangezien ik aanleg heb voor psychose en depressie was de conventionele medicatie voor mij niet geschikt, artsen raadden me aan te wachten op nieuwe medicatie, die er aan zat te komen en in amerika al getest werd, medicatie met veel minder bijwerkingen en kortere behandeltijd.

er werd me aangeraden vooral niet of erg weinig alcohol te drinken en af te wachten tot die medicatie beschikbaar zou komen, ook heeft mijn specialist me ingeschreven om mee te doen aan tests met nieuwe medicatie.

ik heb me zo goed en kwaad als het ging beheerst qua alcohol, maar dacht ook: als ik al 35 jaar alcohol heb gedronken tijdens die ziekte, kan dat laatste half jaar er ook nog wel bij en nogmaals, die twee drie trapistjes per dag zijn mij of mijn omgeving nooit tot last geweest.

vorige week werd ik opgebeld, ik mag meedoen aan een experiment met die nieuwe medicatie waarvan inmiddels al bekend is dat het prima werkt, een kuur van 12 weken, één pil per dag, vrijwel geen bijwerkingen en een genezingspercentage van 95%!!!!, het moet alleen overal getest worden, om het in het ziekenfonds te krijgen en goed te laten keuren door de medische instanties. 

pillen zijn nog erg duur, kosten 80.000 dollar per kuur!

 

anyway, volgende week woensdag ga ik beginnen, voorwaarde is dat ik volledig alcoholvrij ben en daar ga ik vandaag aan beginnen. ik moet zeggen dat ik er erg tegenop zie, ik ga die paar trapistjes missen, vooral die van vijf uur straks :)

 

pfft, geen idee waarom ik dit hier allemaal opschrijf, wellicht omdat het lekker anoniem is en ik kan het in mijn omgeving bijna met niemand delen, want je vertelt niet iedereen zomaar dat je vroeger heroine hebt gespoten hé?

 

bedankt voor de aandacht

bewerkt door flipper
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Flipper,

 

Jeetje, wat een verhaal,

Maar wat een geluk, dat je deel mag nemen aan een nieuwe kuur, die zoveel betere vooruitzichten heeft.

Dat is zeker de moeite waard, om je biertjes te laten staan.

Tuurlijk, is dat moeilijk, maar het zeker waard.

Gezien, dat je het geluk hebt, dat je deel mag nemen aan zo'n nieuwe, en erg dure kuur, zou ik daar alles voor over hebben.

Is 0% bier niets voor je.?

Sommige merken zijn niet van echt te onderscheiden!

In elk geval, veel succes gewenst

Link naar opmerking
Deel via andere websites

zo, de eerste moeilijke momenten overleefd

na thuiskomst snel begonnen met eten koken en na het eten lekker gaan mountainbiken

 

mijn vrouw heeft alle drank uit de keuken verwijderd :)

 

voor mij niet echt nodig, als ik wil stoppen, moet ik gewoon stoppen, drank is toch overal?

 

(maar wel lief natuurlijk)

 

toen ik stopte met roken 15 jaar geleden (twee pakjes per dag)  heb ik nog een maand met een pakje sigaretten op mijn dashboard rond gereden, de verleiding is overal, je moet gewoon sterk zijn

 

ben benieuwd hoe ik vannacht kan slapen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tjonge, je bent niet de eerste hier waar qua afspraken mee wordt gesold. Nou ja, bij jou gaat het om iets experimenteels toch?

Misschien heeft dat wat bijzonderheden.

Goed dat je ook onder deze omstandigheden droog bent gebleven. Moeilijk?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Het gaat wel goed, vind het keisaai om sapjes en theetjes te drinken, maar ik weet waar voor ik het doe, dus het kost me niet zo veel moeite. Ik dronk ook niet zo heel veel natuurlijk. Ik zit nog steeds te wachten op een telefoontje wanneer de kuur kan gaan beginnen en zal als ik volgende week maandag nog niks gehoord heb zelf maar eens gaan bellen om te vragen hoe het is.

Zo! Twee weken geen alcohol gedronken dat is echt heel lang geleden best eens goed om te doen en afhankelijk van de conditie van mijn lever misschien wel voor altijd, maar dat hoop ik eerlijk gezegd niet. Aan de andere kant wil ik, mocht ik ooit weer iets drinken, proberen minder (regelmatig)te drinken

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi Flipper, goed om weer even van je te horen. Bijna vier weken droog, dat is bijna 1 maand!

Hoe mooi, dan kun je hierna in maanden gaan tellen.

 

Is het nu makkelijker voor je geworden om niet te drinken? Zijn de spajes wat minder saai geworden?

 

Je bent goed bezig en aan je voorbereiding voor de behandeling kan het niet liggen. Dat moet je een rustig gevoel geven, denk ik.

Heel erg jammer en vervelend ook, dat je nog niets gehoord hebt. Ik wens je geduld toe en hoop dat er snel duidelijkheid komt.

 

Ga goed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...