Spring naar bijdragen

Ik lees mee


Lezer

Aanbevolen berichten

  • 1 month later...

En weer even een update. Drukke, onrustige periode gehad. En daarbij ook gelijk een enorme terugval. Heb de laatste zes weken zo veel gedronken, ben zo gefrustreerd. ik kan dit niet alleen, heb de stap naar de huisarts gemaakt. Zij heeft me een verwijzing gegeven, combinatie depressie/alcohol. Wel ergens anders dan 5 jaar geleden, toen was het echt op het minder drinken gericht. Aanstaande woensdag heb ik een intake gesprek. Ben bang, want ik weet dat minderen geen optie is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lezer,

Goed dat je hulp hebt gezocht.

Waar ben je bang voor? Helemaal stoppen? Dat waren wij ook. Want tja, hoe wordt je leven dan?

Ach, wat we hier zo vaak zeggen: bekijk het per dag.

Vandaag neem ik de eerste niet.

Kom maar vaak hier. Lezen en als het helpend is van je af schrijven.

Sterkte!

bewerkt door ProudMary
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lezer,

 

Mijn eerste poging ADB te worden was met hulp van een psycholoog.

Die vond het allemaal wel meevallen...dus minderen, met lijstjes en afspraken en zo...

Je voelt het al...onderhandelingsruimte voor mezelf..dus dat schoot niet op.

 

Later heb ik zelf besloten te stoppen..met ook die belangrijke zin, 'vandaag de eerste niet'.

Jij weet nu al dat minderen geen optie is, dus wat dat betreft kun je heel concreet zijn.

 

Alcohol en depressiviteit is geen goede combi...ik heb er veel minder last van dan toen ik nog wel dronk.

Tuurlijk echt wel mindere dagen, of sombere gevoelens, maar ik stop het niet weg, verdoof niet met drank en pak ze aan.

Dat is voor iedereen wellicht anders, maar ik hoop voor je dat je goede begeleiding zult krijgen in het stoptraject en dat 

het ook zijn positieve effect zal hebben op jouw depressiviteit.

 

Goed dat je hulp hebt gezocht en het aangaat!

Succes!

bewerkt door kruidenthee67
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lezer..goed dat je al weet dat minderen geen optie is.

Dan hoef je je daar al niet meer bezig te houden.

scheelt zoveel gediscuseer met jezelf

Ook mooi om te lezen dat je hulp hebt gezocht.

niet nodig om bang te zijn...ze zijn heel wat gewend.

wees eerlijk en doe jezelf niet groter voor..nergens voor nodig om te verbloemen.

verslaafd zijn is geen leven...stoppen biedt nieuwe kansen..gestopt blijven is de moeite waard

succes lezer..ook jij bent het waard

bewerkt door huttula
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben ik weer, ik maak van dit draadje maar een soort dagboek. Intake was fijn. Veel besproken. Alleen de uitkomst was anders dan ik had gedacht. Psycholoog vond gezien mijn achtergrond, draaideur patient voor wat betreft de hulpverlening, dat de behandeling zich moest richten op mijn gevoel en niet zo zeer op de alcohol, want dat was een gevolg van de onderliggende problemen.

Zijn voorstel was om mij voor therapie (welke heb ik niet eens onthouden) aan te melden op voorwaarde dat ik niet meer dan 2 a 3 glazen per dag mocht drinken tot die tijd, anders moet ik voordat de therapie start het traject van de verslavingszorg in.

Op dat moment heb ik er mee ingestemd, wetende dat 2 a 3 glazen niet kan. Of ik drink veel, of ik drink niet. Voor mezelf bedacht dat ik diezelfde dag zou stoppen. Dat is mij twee dagen gelukt. Wist van ellende niet waar ik het zoeken moest en de onrust vrijdag weggedronken. 

Nu heb ik besloten dat ik maandag ga bellen, want ik moet eerst de alcohol aanpakken, het beheerst en verziekt mijn leven .En niet minderen of een sociale drinker worden, dat heb ik 5 jaar geleden geprobeerd en dat resulteerde alleen maar in een hoop discussies met de verslavingsarts. Maar niks, het moet uit mijn leven. Ik wil medicatie zodat ik gewoonweg niet KAN drinken en al moet ik een jaar iedere week voor een gesprek, ik heb die begeleiding nodig, bij het stoppen, en vooral bij het gestopt blijven.

Ik ga ze bellen om aan te geven dat ik niet even te veel drink als gevolg van onderliggende problemen, maar dat het drinken een op zich zelf staand probleem is. Ja, ik ben verslaafd, ik wil zo graag maar kan het niet alleen.

En gezien ik volledig alleen sta qua wetenschap dat ik een probleem heb, heb ik ook besloten een selectief clubje mensen in te lichten. Niemand weet dat ik al jaren worstel, dat ik al eens in behandeling geweest ben ervoor. En dat als ik bij hen wegga na twee "gezellige" drankjes ik thuis doorga omdat ik aan die twee niet genoeg heb. Ik zie er onwijs tegen op, ik schaam me, maar ik moet wel, ik moet voor mezelf alle deuren dicht gooien, ik zal straks de alcoholist zijn, zo voelt het, terwijl ik dat natuurlijk al die tijd al was. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lezer,

Dit is hoe het met mij is gegaan.

Ik ben via de huisarts bij Tactus terecht gekomen, omdat ik verslaafd was aan alcohol.

Daar een programma gedaan (individueel) om te stoppen met drinken, wat mijn doel was.

Tijdens dat programma kwamen de onderliggende problemen vanzelf naar boven (ik wilde immers niet meer vluchten in drank), daar ben ik met behulp van een therapeut bij Tactus aan de slag gegaan.

Voor mij was dit geen gemakkelijke, maar wel de goede weg. Eerst stoppen met drinken, met hulp en ondersteuning en vervolgens de onderliggende problemen aanpakken. En ik moet zeggen dat dit bij Tactus heel goed is opgepakt.

Ook bij mij zou het niet hebben gewerkt; gecontroleerd drinken. Dan had ik alle shit dat tijdens de therapie naar boven kwam met gemak weg gaan drinken, omdat er geen drempel was.

Goed van je dat je het heft in eigen handen neemt en aangeeft wat jij nodig hebt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi lezer

Hier ook zo eentje...verslaafd worden doe je niet zomaar.

Bij tactus gestopt met drinken.

Er achterkomen dat ik wel heel verslavingsgevoelig ben.

Een alles of niets type ben

In therapie geweest...mezelf leren kennen

Moet zeggen heftige tijd maar zo de moeite waard

En nee ik zal nooit een sociale drinker worden

En eigenlijk waarom ook.

Van deze kant ik wens je heel veel succes en kracht

Je bent het waard

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Allereerst dank voor jullie reacties. Mijn Gerrit het klopt dat de intake bij een gewone hulpverleningsinstatie was, de huisarts had een verwijzing depressie/alcohol gemaakt.

Nu weet ik dat het een het ander in stand houdt, en als ik niet stop met drinken ik niet hoef te verwachten dat er verbetering komt of dat ik mij minder rot ga voelen. Ik ben bang dat als ik het programma van de verslaving in ga alles gericht is op het niet meer drinken. Fijn om jullie ervaringen te lezen dat bij jullie de onderliggende problemen aangepakt zijn vanuit de verslavingszorg.

Morgen ga ik bellen dat ik mij niet aan de voorwaarde (alleen in therapie als ik mijn alcoholgebruik kan terugbrengen naar 2 / 3 glazen per dag) kan houden. Anders hou ik uiteindelijk alleen mezelf voor de gek.

Ben benieuwd hoe snel ik terecht kan en pieker me suf over wat ik in de tussenliggende tijd doe, doordrinken of alvast zelf stoppen. Het is zo'n makkelijke escape.

Van de week moet ik opnieuw naar de huisarts, dit n.a.v. mijn eerdere gesprek daar, ze wil me eens per twee weken blijven zien hoe het met me gaat.

Misschien kan ik haar alvast vragen om Refusal of Antabus.

 

Wel gelijk de koe bij de horens gepakt over het inlichten van een aantal mensen. Nummer 1 is geweest, ik schaamde me werkelijk dood, goede vriend kwam eten. Het leek wel alsof ik leegliep, alles, maar dan ook echt alles eruit gegooid, na jaren en jaren voor het eerst iemand uit mijn persoonlijke omgeving ingelicht.

Hij was verbaast, hij vond het erg dat ik al zo lang worstel met mezelf en mijn alcoholgebruik, dat hij er niet voor me heeft kunnen zijn. Waar ik zo bang voor was gebeurde niet, geen oordeel, hij probeerde het ook niet af te zwakken. Hij vond het wel stom van me dat ik dit al die tijd in mijn eentje probeerde op te lossen.

Het gaat wel gevolgen hebben, omdat hij het nu weet wilde hij ook gelijk afspraken maken. Dat ik mijn mond open trek als ik het moeilijk heb, dat ik in zijn bijzijn niet meer mag drinken, hij zal ook geen alcohol meer drinken in mijn bijzijn, want hij gaat niet toezien dat ik mezelf de vernieling in help.

Ook wil hij betrokken worden tijdens mijn stoppen traject.

Aan de ene kant voelde het heel fijn, en aan de andere kant weet ik dat ik hiermee weer veel deuren sluit, wat ook moet en wat ook juist mijn bedoeling is, maar gevoelsmatig ligt het nog anders. Kan dat niet goed uitleggen, maar waarschijnlijk weten jullie wel wat ik ermee bedoel.

Gisteren heeft vriend de fles wijn die hij had meegebracht weer ongeopend mee naar huis genomen. Het was een heftige en emotionele avond, wat mijn verlangen naar enorm erg maakte, wil zo graag alle emoties afzwakken.

Volledig gefrustreerd naar bed gegaan, vanmorgen fijn wakker geworden, blij dat ik gister niet heb gedronken. Als ik dit gevoel wat ik nu heb, nou vast weet te houden. Dat als ik het moeilijk heb aan dit gevoel denk, hoe fijn het is om wakker te worden met het besef dat ik niet gedronken heb.

 

Stapje voor stapje, ik ga mezelf bevrijden, morgen gelijk bellen zodat ik naar verslavingsarts kan. Van de week mijn vriendin inlichten. Misschien is het juist wel goed dat mijn omgeving het weet. Dat vind ik het moeilijkste, dan is er geen weg meer terug, zo raar, ik wil zo graag stoppen en het idee van stoppen brengt zo veel angst met zich mee. Het is zo dubbel, het zou zo makkelijk zijn "als je iets niet wil, doe je het toch gewoon niet?"

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lezer, drank is geen escape, het is een uitsteller.

Het stelt je echt leven uit.

Ik ben erg geraakt door jouw stukje, wat een moed,

en wat een betrokkenheid van die vriend.

Dia mag je wel koesteren want weinig mensen pakken de koe

meteen bij de horens aan en hij wel dus.

Voor jou idd naast opluchting ook iets anders.

In mijn beleving is dat doodsangst. Angst om het leven, je verleden, heden en

toekomst echt aan te gaan. Waarschijnlijk gaat die angst omgezet worden in steeds

meer moed, en in het hier en nu zijn. Ook in positieve zin dus. Je gaat resultaat bereiken,

net als gisteren. Maar, En bedoel ik, het gaat niet vanzelf.

En dat is ook goed, het kan niet anders, of wat je al die jaren hebt uitgesteld, zich heeft gecumuleerd,

tot een berg aan emoties, gevoelens en weggestopte ervaringen. Jij, en die gevoelens hebben het recht

verwerkt, en ge-integreerd te gaan worden. En ook recht op oogsten daarvan.

Dit is een van de grote redenen dat ik hier nog steeds schrijf. Ik gun ook jou zo dat je aan dat oogsten toe gaat komen.

Ik heb zelf 21 jaar in therapie wereld vertoefd. Veel ondergaan, veel opleidingen gedaan, en alles in drinkjaren.

Het waren vaak waardevolle ervaringen. En sommigen zijn pas beklijfd (mooi woord eigenlijk) nadat ik ben gestopt.

Ik ben alsnog de diepte ingegaan met uitgestelde ervaringen. Therapie-kwartjes vielen toen pas echt.

Alles wat ik ervoor had geleerd en gedaan was als het ware voorwerk/voorspel haha. Nee hoor, hard werken.

En ik heb ervan geleerd dat ik niet alleen een sterk mens ben, een survivor, maar dat ik ook intens kan genieten.

Van hele simpele dingen meer nog dan van materiele. Terwijl ik het niet altijd zag toen ik nog dronk.

Niet opgeven Lezer, je bent van lezer/schrijver en belever geworden. Klasse!!!

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, deze dag had een rare wending. Begin vd middag kon ik niet meer. Wilde ik niet meer. Ik was volledig in paniek, heb mijn buurvrouw gebeld, die is hier samen met haar man geweest. Het lijkt wel alsof er iets open is gezet, alle ellende komt er uit. vreselijk, maar het was onvermijdelijk. Ik heb drie glazen wijn gedronken en wat kalmeringstabletten gehad. Ik ben nu moe, doodmoe, maar ik heb gehuild, na jaren, t zal wel deels door die pillen komen, maar ik voel me opgelucht, mijn plan is nog hetzelfde, morgen bellen met huisarts (moet nu sowieso omdat ik naar huisartsenpost ben geweest). En ja, nummer twee en drie zijn nu ook op de hoogte, anders dan hoe ik het voor me zag, maar dat is maar eenmaal zo. Nu ga ik maar slapen. Dat ik dit schtijf is meer voor mezelf, zodat ik morgen zie hoe het was, zonder dat ik het weer goed praat. Wel waardeloos, ik heb gedronken, ben blij dat mijn weekend voorbij is. Ik ga niet opgeven ook al roept alles in mij dat wel te doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pffff opgelucht en blij dat ik heb gebeld. Werd ook snel teruggebeld door een psycholoog. Blijkt dat ik het zelf niet helemaal juist had meegekregen. Ik ga een combinatiettaject in omdat alleen een behandeling voor alcohol niet zal werken ivm mijn persoonlijkheidsstoornis en een behandeling alleen gericht op de psychische problematiek gaat niet werken zolang ik overmatig drink. Ze heeft alles helemaal doorgenomen en ze kwam zelf tot de conclusie dat "even" mijn gebruik terugschroeven naar 2 a 3 op eigen houtje nogal kort door de bocht was. Ze ging kijken of daar een oplossing voor gevonden kon worden. En jawel, over 16 dagen start ik met een programma mbt de verslaving en dan stroom ik na 10 weken door naar het combinatietraject!

Heb me voorgenomen om over 16 dagen te melden dat ik 16 dagen niet heb gedronken.En daarmee is mijn vraag beantwoord wat ik gedurende de wachttijd doe!

De dag is nog niet voorbij, maar ik durf wel te zeggen dat de eerste dag binnen is!

Er is wel een last van mijn schouders gevallen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een heerlijk gevoel kan dat zijn! Een moment om te onthouden.

 

En een dapper en mooi voornemen voor de komende dagen. Je start straks zal er een stuk makkelijker en steviger door zijn, verwacht ik.

 

Je zult best de komende dagen moeilijke momenten hebben en die moet je zien te doorstaan. Het gevoel oproepen, dat je nu hebt, kan je misschien wel helpen.

Je bent al eerder tijden droog geweest, dus je weet waarschijnlijk hoe je de moeilijke momenten verder kunt doorstaan.

Ontzettend veel succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...