Spring naar bijdragen

Vrijdag 27 oktober


Anna

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 169
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hallo allemaal,

Tja Cato als ik jouw stukje lees over wat er allemaal is gebeurd omdat je dronk kan ik wel huilen.....zoveel herkening.
Zelf komt het opeens over me heen of ik het wil of niet daar is het de herinneringen van al die jaren die ik waarschijnlijk veel beter had kunnen volbrengen als ik niet gedronken had en bewuster had geleeft...Nee joh ik wilde gewoon zuipen en feesten en niet nadenken.Nu moet ik het los laten m,n vertrouwde drankjes die m,n jaren lang hebben bij gestaan. Gisteren weer uit geweest en gedronken nu voel ik me meer alleen dan daarvoor verwachte het vertrouwde gevoel terug te krijgen maar het is er niet meer. Ik moet het los laten....Een nieuw leven beginnen poeh zo zwaar. Niks is meer vertrouwd het beangstigt me elke keer weer!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellie

De oorsprong van mijn verslaving ligt wel in m'n vroege jeugd. Ben al op heel jonge leeftijd in aanraking gekomen met de zelfkant van de maatschappij, ben een drop-out geweest, een wegloopjongere en moest letterlijk overleven op straat van m'n 13de tot m'n 17de. In die jaren is de basis gelegd voor mijn alcohol, en trouwens ook drugs, afhankelijkheid. Ik heb me nog wel redelijk weten te redden tot een jaar of 10-12 geleden, toen was schijnbaar de 'rek' eruit bij me en is het allemaal echt bergafwarts gegaan tot ik 2,5 jaar geleden wakker geschud werd. Ik was, letterlijk gevlucht, uit mijn toenmalige relatie en ik stond daardoor op straat met mijn rugzak. Vanaf toen ben ik voor mezelf opgekomen, ik had ook geen andere keus, ik stond al met een been in de goot, heb alarmfase 1 afgeroepen over mezelf en bij verslavingshulp aan de bel getrokken voor hulp, die ik gekregen heb en met beide handen aangepakt heb. Nou ja om een lang verhaal kort te maken, het heeft nog heel wat bloed, zweet en tranen gekost om te zijn waar ik nu ben, en alcohol ben ik pas sinds 3 weken echt de baas (drugs al 2 jaar). Maar alle ruines die er om me heen waren door dat verleden zijn inmiddels opgeruimd en ik kan nu gaan opbouwen. Mentaal gezien ga ik wel gelijk op met de rest heb ik het idee nu. Ik heb kans gezien om radicaal anders te gaan leven, andere stad, ander werk, 'vrienden' van toen zie of spreek ik niet meer, familiebanden heb ik aangehaald en ik heb het geluk gehad dat ook zij heel hard gewerkt hebben om anders over mij te gaan denken, en vooral weer vertrouwen te krijgen in hun dochter, en ik in hun trouwens.
Het is een verschrikkelijk moeilijke periode geweest, en dan bedoel ik niet eens alleen mezelf maar de gemeente en woningbouw die gewoon niet samenwerken met verslavingshulp. Maar goed, deze laatste jaren hebben de basis gelegd voor de toekomst. Ik heb doorgebeten, met bloedend tandvlees vaak maar ik heb gekregen waar ik recht op heb.

Ja, het is doodeng, alles loslaten, het is loodzwaar een nieuw leven beginnen, dat ook, maar ik verzeker je, als je je doel vast weet te houden en door alle wirwar en wanhoop je doel blijft zien zul je beloond worden. En na elk succes dat je boekt sterker worden en op een dag ben jij de persoon die je wilt dat je bent, waar je trots op bent, iemand die gezien en gehoord mag worden en is die realiteit je net zo vertrouwd als waar je nu (nog) in zit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Cato goed dat het lekker met je gaat! En dat je je vinger er op kunt liggen waar het bij jouw is fout gegaan....Daar ben ik nog zoekende naar.
Het vreemde is dat ik ook wel weet dat als ik verder kijk het ook best beter zal gaan maar dat los laten poeh...ik moet gewoon even hard zijn voor me zelf. Het ging ook 20 dagen perfect en toch die terug slag zal er wel bij horen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Cato het is zeker niet dat je wilt choqueren soms moet je je verhaal vertellen dat is alleen maar beter.

Denk dat we het zelfs vaker moeten doen vertel je verhaal!!! Ik vertel ook te weinig omdat ik dan vaak denk dat mensen me zielig gaan vinden of het tegen me gaan gebruiken enz...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een goeden avond,

Tja moeilijk te beginnen. Mijn eerste dag. Op dit moment haat ik de alcohol en neem maar even een bak koffie. Ik was echt te ver heen van de week dat ik nog misselijk ben. Wat een troep is het toch! Het idee niet te drinken kan ik me niet voorstellen ik zou willen dat ik al tijden niet gedronken heb. Maar eens moet de eerste dag zijn en dat is dus vandaag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Appelsientje.

Ook jij welkom. Het begin is inderdaad moeilijk en misschien wat onwerkelijk voor je. Maar volhouden is zo mogelijk nog moeilijker. Daar komt het op aan en dan is het denk ik wel makkelijker als je de weg naar je einddoel in hapklare brokjes verdeelt, dus zoals Katrien al aangaf per dag zeggen: vandaag drink ik niet.

Groet, Kohtje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellie,

Weet niet waarom ik vandaag teveel gedronken heb, je hebt gewoon van die dagen. Mijn man is ook al kwaad op me, zo voelt het maar hij zegt dat het niet zo is, hij is teleurgesteld dat ik mijn heil in alcohol zoek. Het kost heel wat inspanning om van die troep af te blijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Cato,

Jou leven maakt bij mij wel wat los, wat heb ik het dan altijd in mijn jeugd gemakkelijk gehad. Eigenlijk erg verwend, realiseer ik me nu. Ik krijg wel steeds meer bewondering voor je. En ga nu anders tegen drugsverslaafden en alcoholisten aan kijken. Ik kom regelmatig in Arnhem en parkeer dan de auto aan de Rijnkade. Daar ligt een boot genaamd DE BOEI, die is er voor drugs en alcoholverslaafden, die geen dak boven hun hoofd hebben. Ik zei altijd tegen mijn vrouw, kijk daar liggen onze belastingcenten. En die drugskikkers, doen niks roven en stelen en krijgen ook dat nog eens aangeboden. Ik moet mijn mening nu toch wel bij gaan stellen. En inzien dat ik het geluk heb gehad, niet in die situatie, ben terecht gekomen. Ai, ai, schaam, schaam. Dit is even slikken. Ook dit leer ik hier op het forum.

liefs Ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...