Spring naar bijdragen

donderdag 28 december


cato39

Aanbevolen berichten

Rudy,

Hoe herkenbaar is je verhaal. Het stomme is dat je je problemen pas tegenkomt als je ze leest op een forum zoals dit. Het is voor mij zo herkenbaar en ikzelf schaam me ervoor omdat ik dacht dat ik de enige was met al deze problemen. Zelf ben ik van de oude stempel en ben opgegroeid in een wereld van stoere jongens. Dit internet gebeuren en dit forum vooral, is voor mij een heel nieuwe wereld.
Stel je mijn persoontje eens voor, een en al macho, een drank probleem en hulpzoekend bij een Forum, onvoorstelbaar. Ben ik gezegend met 3 bloedmooie dochters, een fantastische vrouw en toch nog een probleem.
Ik heb mezelf aardig leren kennen de afgelopen 2 maanden en of ik er blij mee ben ???? kweetniet. Niet dat ik er een eind aan wil maken, integendeel, ik heb weer eens leren waarderen dat m'n gezin van me houdt zoals ik ben, ondanks m'n probleem, ons probleem, wat dat is het, en met ons bedoel ik m'n gezin.
Ik heb het er effe verrekte moeilijk mee op dit moment. Weet niet wat de dag nog brengt, maar ben er bang voor.
En ook hier komen we weer lachend uit, of is dat jezelf voor de gek houden ????
Heb effe een dippie, een terugval na een week van drinken en herkenning, sorry lieve mensen.
Zit nu te tobben om op"Op Discussie antwoorden te sturen", maar doe het toch, ben het zat al die drank, heb jullie nodig, nogmaals, dat is de kracht van dit forum en ik ben trots op jullie allen !!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 233
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

quote:


Het antwoord op mijn drankgebruik lag voor mijn voeten en telkens als ik het wilde pakken schopte ik het weer een eind voor me uit. Het antwoord stond naast me aan het aanrecht, lag naast me in bed.

Het antwoord was liefde..



Je hebt gelijk Rudy ;)

Mijn liefde ligt nu ook nog te pitten...........en ik laat me gewoon meeslepen! Stom !!!!! Misschien moet ík maar eens het voorbeeld zijn, in plaats van hem als voorbeeld te nemen? :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeeman, wat een openhartig en mooi compliment aan dit forum. Je begon hier op het forum met een hoop geburp van alle Spa. Heb je nu ook zo'n overlevingskrat bij de hand? Geneer je niet om hier je moeilijke momenten kenbaar te maken en erken het kleine hartje in dat macho lijf van je. Uiteindelijk kijken mensen dwars door het grootste en indrukwekkendste lijf heen en prikken alle luchtbalonnen door om het wonder van een warm hart te aanschouwen en ervan te genieten. Dus wees jezelf en laat je zien...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoy Rudy,

Suggestie is misschien een 4e stap hierover schrijven ?? Je eigen aandeel in de pijn bekijken ??

Wat jij beschrijft over je vader is exact dat wat bij ons thuis gebeurde....mijn vader wilde ieder gesprek "winnen".... ik haatte de man grondig...ook vond ik dat ie mijn moeder slecht behandelde......

Vandaag weet ik dat mijn vader ook "ziek" is en zijn eigen problemen heeft....zoals in ons boek staat "als iemand ziek in bed ligt wordt door ons goed en liefdevol behandeld maar wat als iemand emotioneel/spiritueel ziek is ? Moeten we hem/haar dan niet op dezelfde liefdevolle manier behandelen ?

"we asked God to help us show them the same tolerance , pity and patience that we would cheerfully grant a sick friend. When a person offended us we said to ourselves "this is a sick man. How can i be helpful to him ? God save me from being angry. Thy will be done..." pagina 67 BB

Bovenstaande heeft mij enorm geholpen om deze kwaadheid te verwerken...ook ben ik er achter gekomen dat ik naarmate ik ouder werd een aandeel heb gehad in deze situatie....ik maakte het nog erger dan het al was..Mijn vader heeft zijn best gedaan..hij is geen slecht mens...hij handelde naar zijn beste inzicht ook al was dat pijnlijk en niet leuk...ik moet er maar van uit gaan dat ie niet beter wist anders had ie het wel anders gedaan....dat zijn de inzichten die vandaag heb....en gelukkig maar want anders liep ik nog steeds rond in het donker...en af ten toe komt het naar boven maar niet meer in de gradatie zoals het was....

In de 11de stap staat een stuk over het vragen van de juiste aktie op een gegeven moment....even stil zijn en bidden (hoeft echt niet lang te zijn)

Vanaf de eerste dag ik clean/nuchter ben ..ben ik voor hem gaan bidden en voor iedereen waar ik een hekel aan had.... God i pray for my dad that he may find peace of mind and happiness in his life..
En eerst meende ik er geen moer van maar vandaag kan ik weer van hem houden....
en het heeft mij enorm geholpen.... discipline is het magische woord....

Gr.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Stien,

Familie, Ik kann er een boek over schrijven, waar komen al die grappen änders vandaan ? Gewoon het mensje uitnodigen, misschien haar laatste jaar ik weet niet hoe oud ze is, maar gewoon uitnodigen. Zelfde probleem hier, maar ja, ze zijn toch familie en soms "doodgoed" en dat is als grap bedoeld en alvast excuses aan diegenenen die hier aanstoot aan nemen.
Mijn eigen vader en moeder al 20 jaar niet gezien, reden: Koppiggheid en eigenwijs van beide kanten. Straks is "sorry" te laat, DOEN !!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeeman, in het verleden had ik ook de band verbroken. Maar ook dat knaagde net zo hard, heb toen zelf maar weer het kontakt weer opgenomen. En ja, ze wordt volgend jaar 78 maar zoals het er nu eruit ziet zal ze nog vele jaren meegaan. Het punt is compromi tussen schoonmoeder en schoonzoon te vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Koh,

Dank je voor je oppepper, had ik net nodig. Vanmorgen een gesprek gehad met m'dochter van bijna 20 jaar. Studeert aan de hogeschool in Rotterdam, nu 2e jaars studente "sociaal pedagogisch werk" of zoiets. Ze zag me met tranen in de ogen achter m'n PC zitten. Ik had de tranen in m'n ogen en een brok in m'n keel. Nogmaals thuis praten we vrij over alles wat ons dwars zit, en ook zij besefte dat het met Papa de afgelopen week niet goed ging. En wederom geen fout woord, alleen maar een positief woord van: "je kan het wel en gooi die bijna 7 weken niet weg." Ooit heb ik haar in een kwaaie bui "verweten" dat ze het voorbeeld voor haar opleiding thuis had, en toch komt ze weer met liefde naat je toe. ONVOORSTELBAAR !!!!!!! Teringlijer die ik al die jaren ben geweest. Maar nogmaals, dit forum heeft mij geweldig geholpen en een week niet op dit forum aanwezig zijn heeft mij gebracht tot de ellende waar ik nu weer in zit. Maar we gaan er weer voor, "bad as usual" en we blijven lachen, ook hier valt weer humor uit te halen, al moet ik dit keer wel heeeeeeeeel erg diep graven, ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bambam en Stien het lijkt of de situatie waarin men een periode verkeert ook een bepaald gedrag met zich meebrengt.

Bij ons was het stilzwijgen of doodzwijgen en in die situatie ging ik op allerlei vreemde manieren om aandacht vragen.
Ik had er een flink pak slaag voor over om even aandacht te krijgen van een ouder.
Veel later weet ik niet hoe me normaal te gedragen.

Bambam zit in een situatie waar iedereen zich overschreeuwt om aandacht te krijgen.
Later herhaalt zich dat gedrag en drank is dan een welkome afleiding.

Ja Stien, was het uit medelijden dat je moeder hebt gevraagt, of ben je bang voor haar reactie wanneer je haar niet vraagt, heb je voordien overlegt met je man, allemaal vragen die me overvallen als ik je bericht lees.
Blijkbaar is moeders invloed op jou nog groot, terwijl ik denk dat als ouders werkelijk van hun kinderen houden zij hen los laten om verder ontwikkelingen niet in de weg staan.
Stien ik nam nooit beslissingen pas nadat ik niet meer dronk heb ik vaak een beslissing genomen terwijl ik de consequenties niet kon overzien.
Ik maakte keuzes en nam beslissingen uit angst en dan is het nadien op de tenen lopen.

Neem met je man de situatie nog eens door en maak het niet onnodig zwaar.
Zie het als een moment waaruit je kunt leren.
Sterkte Stien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stien,

over schoonmoeders kan ik een boek schrijven waarbij de statenbijbel niks is, maar,........ blijven lachen. En ik wens je man sterkte met z'n schoonmoeder, ach ja de humor is er "gelukkig" weer.
met mijn ouders ook getracht contact te zoeken, maar werd van hun kant niet gewaardeerd. Na het overlijden van m'n schoonvader was er van mijn kant weinig behoefte meer om contact met familie te zoeken. Ook die man had vroeger gevaren en heeft z'n dochter gewaarschuwd met me te trouwen, nu alweer ruim 25 jaar geleden, maar ja, ze was, en is nog steeds, eigenwijs. gelukkig voor mij !! ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hihi Zeeman, de statenbijbel, hoe kom je erop.
Heb je al een plan voor vandaag? Ga je het droog houden of zet je het op een zuipen. Graag voor die tijd ff melden, mischien kunnen we je van gedachten doen veranderen als je van plan bent naar de fles te grijpen.


Stien, misschien te simpel maar.. je hebt je moeder nu al uitgenodigd, waarschijnljk kun en wil je daar niet meer onderuit. Wat is er mis met dat jij haar zelf naar huis brengt?
En als dat niet kan laat maar een taxi komen. Heb je dat probleem alvast opgelost.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb niet eerst met mijn man overlegt, maar medegedeeld. Hij zou nooit ja gezegt hebben dat weet ik.
Mijn moeder is claimend en werkt op mijn gevoel, normaal kan ik goed nee zeggen, maar de feestdagen hebben mij week gemaakt. Kan beslissing niet meer terug draaien, vindt ik. Mijn man is bang dat ik aan de alco ga, terugval, juist door onverwerkte kinder,puber, familie perikelen. Hetgeen dan sterk omhoog komt als ze lang in mijn omgeving is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

BB, goeie. Mijn zoon is taxi chauffeur en werkt die avond, na 22.00 uur geen taxi meer te krijgen.
Mijn man moet gewoon tactus therapie volgen om van die 3 bie tjes af te komen tijdens het Oudjaar.
Dan kan hij rijen, ik heb alleen rollator rijbewijs en nog moeite met de bochten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op een rollator kom je er ook wel Stien, hihi.

Maar ff serieus, nou zadel jij je man op met iets wat jij geregeld hebt? Hoe ga je dat nu doen, zonder dat jij je genoodzaakt ziet naar de fles te grijpen. En zonder dat jij je man gaat verwijten dat hij nix voor je over heeft en nog meer van die flauwekul.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag,

Nou alweer aardig wat te lezen!! Vooral omdat ik er ook even niet was..
2e kerstdag ben ik uiteten geweest met wat collega,s en tja gedronken Jammer!! dat wel maar ach spijt heb ik niet misschien toch bewust voor gekozen om uit te gaan en te drinken. Ik sta weer op en ga weer verder gelukkig is het bijna Januari een saaie maand waar het makkelijker is om niets te doen....
Gisteren een echte katerdag en ja dan weet je wel weer waar je niet voor dronk je voelt je een stuk beter nuchter dan met een kater opstaan....
Het vreemde is ook dat ik echt aan mezelf heb gemerkt dat als ik wat mag drinken op zo,n avond er ook absoluut geen stop meer op zit net of het de laatste dag van m,n leven is.....dus is het me weer heel duidelijk geworden wat een probleem ik heb!!

Ik ga even verder lezen...

Vandaag drink ik niet!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een vraag aan allen:

Hoe oud zijn we eigenlijk? Vorige week ben ik 49 geworden en zit nu thuis. Zijn de verwachtingen van onze ouders te hoog gespannen of ervaren wij ze als te hoog gespannen ? Is dit een erfenis ?
Dit zijn vragen waar ik al langer mee kamp, is dit een reden om door te gaan om te drinken ? Als ik zo om me heen kijk zie ik legio mensen van mijn leeftijd met dezelfde problemen. Is dit de overgang, verkeerd Forum ? Dat laatste is niet verkeerd bedoeld, alsjeblieft begrijp me niet verkeerd, ik zet alleen maar zo m'n gedachten op "papier".
Alles is zo herkenbaar, er moet dan toch een verklaring voor te vinden zijn ? of zie ik het verkeerd ? We zijn met elkaar toch geen stelletje randdebielen ? Sorry, ik zie het effe niet meer zitten, maak er een einde aan, Moet weer lachen, aan dit bericht dus, en ben benieuwd naar jullie reacties.
heb zonet een gesprek gehad met m'n middelste dochter (19 jaar)n over Pa, ik dus. Zij had moeders een tijdje geleden al geawaarshuwd voor een terugval van pa, vandaar dus mijn eerdere bericht dat er, zij het tussen haakjes, luchtig werd gedaan over mijn terugval. En nu gaan we weer voor die meiden !!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Zeeman,

ik weet niet precies hoe het werkt.
Ik ben 41, bijna 42 en ik zie ook veel mensen om me heen met dezelfde problemen.
Vraagje, doel jij op het drinken of omgaan met ouders.

Met ouders heb ik zelf gemerkt dat ik mezlef vast hield in bepaalde patronen. Bang om ze te kwetsen, bang om eerlijk te zijn, bang om te zeggen wat ik ergens van vond.

Dat is een patroon wat doorbroken moet worden.
Maar ik moet eerst ff weten wat jij precies bedoeld.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

schoonmoeders??? pffffffft

tja, ... één van de valkuilen is wel dat mijn totale (!!!!) schoonfamilie hangt aan de drank... bier hier en daar, in de auto, bij een wandeling.......hoe gek kun je het maken?

Zo erg is mijn man niet.... gelukkig ;)

maar schoonma komt vanmiddag weer voor een aantal dagen (tot tenminste 1 januari)..... en dat maakt het er niet gemakkelijker op :(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

BB & ZZ

dank voor jullie antwoord.
Verwachtinegn tegenover ouders, het alom oude verhaal over de oorlog wel of niet meemaken, bij je eigen kinderen terugvallen in de geschiedenis, vroeger was alles beter, (net als je ouders) bij je jongere collega's ook die fout maken van een oude L*L zijn.Ik weet het allemaal niet, moeilijk, moeilijk. Overgang ??? Penopauze ??? Ik lig alweer bijna in een deuk, dat wil zeggen als het niet zo serieus was. Sorry voor de neerslachtige woorden. Ben gewoon op zoek naar antwoorden. Kap maar met deze discussie, er zijn meer echte problemen bij andere forumleden die de aandacht verdienen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
Zeeman

Hoe oud zijn we eigenlijk? Vorige week ben ik 49 geworden en zit nu thuis. Zijn de verwachtingen van onze ouders te hoog gespannen of ervaren wij ze als te hoog gespannen ? Is dit een erfenis ?




eerst maar eens een antwoord op deze vraag, Zeeman:
ik ben 47, zit na 33 jaar keihard ploeteren, lopend op al mijn teentjes, thuis (ik reken mijn overinspanning van de middelbare school even mee dus).
thuis
Als rechtgeaarde huismoeder.
Mag 1 dagje per week werken in loondienst, zodat ik me niet helemaal bizar hoef te voelen.
Ik kan voor mezelf wel zeggen dat mijn geïnvesteerde energie die van mijn ouders tezamen verre overtreft, zonder meer.
Keihard gewerkt heb ik, aan doelen veraf.
Nu alle doelen zijn ingestort moet ik me opnieuw oriënteren.
Dat maakt droevig, zeer droevig; ik ga het -D-woord niet noemen, maar daar komt het wel op neer.

Ben vlak voor kerst met mijn medicatie weer gestart, moest toch al van de psychiater, zeker 1 jaar en ik zat nog niet op 1/2 jaar. Maar deze flinke, sterke, verstandige mevrouw dacht wel weer meer te kunnen dan iedereen verwacht.
Ik neem mezelf al zo lang zo ernstig in de maling, leg latten op een hoogte die ik niet denk te bereiken, maar toch doe.
ALs ik ga sporten, met veel tegenzin, neem ik me voor: een uurtje, geen grenzen verleggen, en dan?
zeker anderhalf uur en zo ver dat ik over alle denkbare grenzen ga.
Genoeg is nooit genoeg.
En dan ben ik weer trots dat ik mezelf weer overtroffen heb.

Deze mentaliteit hadden mijn ouders beiden niet, die hebben geprofiteerd van de stijging van het economisch peil en de voortuitgang die vanzelf zich aandiende. Gingen trouw naar hun werk en het kwam vanzelf goed.
Maar in mijn werkomgeving gaat het om beter zijn dan je collega's, meer aanzien, meer publiceren en ben je een loser als je geen ambitie hebt. Dat niveau heb ik niet (meer). Ik ben op.

En het is de uitdaging om dat te accepteren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeeman ik denk dat het niets met leeftijd te maken heeft....en misschien met je opvoeding maar dat is ook wel weer erg makkelijk om dat de schuld te geven!!
Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven dus het probleem zit in je zelf!! Alleen erachter komen waarom en waarvoor jij wel(ik wel) en een ander niet het antwoord heb je zelf denk ik!!??


Ik ga aan de bak helaas moet ik werken bah!!

Ik drink vandaag niet!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...