Spring naar bijdragen

Sally


ferry

Aanbevolen berichten

Mensen,

Mijn kwartjes zijn op, zijn allemaal gevallen. Het is een lange nacht en dag geweest. Een oudjaarsavond om nooit te vergeten. Maar ben hem toch droog door gekomen. En dat na al die jaren. Een goede levensles eraan gehad.

Ik ga het bed eens opzoeken. Welterusten en tot morgen.

Ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 109
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

De afgelopen week niet zonder kleerscheuren doorgekomen, vandaag ook niet, maar we gaan weer met een schone lei beginnen. Eerder is het ook bijna 7 weken gelukt, dus waarom nu niet nog een keer ?
Allen het tellen zit ik effe mee, we zien wel. Ik houd jullie op de hoogte. Zal nu de komende dagen eerst een gaan analyseren wat er nu precies en waar het mis is gegaan. Bij dat bekende eerste glas, weet ik, dat is het waar, blijft over het waarom ??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Visje, ja we zullen er weer gewoon voor moeten gaan. De batterijen opladen en gaan met die banaan. Volgende beproeving komt vrijdag, vieren we de verjaardag van m'n vrouw, zij wordt dan 50. Hoop visite, familie komt over, slapen allemaal ergens in de buurt in een hotelletje. Ik zal me maar als taxichauffeur opwerpen, weer de bekende stok achter de deur.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Die Zeeman,
Ja jongen soms zie je aan bakboord niet
waar het aan stuurboord misgaat

Dan slaan de Gremlins toe
en denk je verhip?????? waar ben ik overboord geslagen?

Maar wij zijn er nog, en je doet toch de Cactus?
Schwamm d'r über en opnieuw beginnen/verder gaan.

Tja, zeven weken droog en één niet,
ik zou zelf geneigd zijn te denken "dat is mislukt"
maar ik heb geleerd na 5 weken en een (kleine) uitglijer
te denken "ik heb een nieuwe valkuil leren kennen"
en dan ben je dus constructief bezig en telt het wel mee.

Ik kan niet zeggen (ik ben eerlijk) dat ik dacht
je zult jodelend de eindstreep bereiken zoals in het begin,
maar daarom is de schade misschien wel snel te herstellen,
met hulp van Cactus en van ons ????
Jij moet het willen, niet wij of iemand anders.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo houtje,
dank voor je opbeurende woorden. En zoals je zelf al schfijft, ook hier valt weer een les te leren. En ook hier zal ik achteraf wel weer kunnen lachen. Heb het effe weer mogen proeven inclusief een verschrikkelijke kater. Dat laatste is het boontje komt om zijn loontje. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh, wat een bizar verhaal.
Gelukkig werkt mijn intuitie toch goed. Ik vond het ook al heel erg verdacht, maar kon ook bijna niet geloven dat je zoiets verzint. Maar ja, dus toch.
Toch klopte het allemaal niet. Dat gemail na zijn overlijden heeft mij vandaag bezig gehouden. Vond dat wel raar... lijkt mij niet dat je daar nou "zin" in hebt. En dan ook de tijd, zo vlak voor 12en.. neh, dat is bijna net zo toevallig als dat ik gisteravond 10 miljoen had gewonnen. Ook zijn reactie een paar dagen geleden op Lady vond ik behoorlijk ziek. Ik dacht toen echt van "deze man is ziek." En dat is deze arme man, of vrouw....best wel heel ziek. Ik heb wel eens eerder zo'n soort geval mee gemaakt. Ik bedenk me maar, dat de persoon in kwestie zelf het grootste slachtoffer is.

Mijn vertrouwen in dit forum is zeker niet weg. Ik voel gelukkig meestal wel aan of iets klopt of niet. Tenminste.... dat denk ik. Ben zelf ook regelmatig de mist in gegaan. Wel ben ik voorzichtig, maar dat was ik al. Ook al schrijven niet alle "gekken" mee, ze kunnen wel meekijken.

Heel erg vind ik het voor degene die zich zo bekommerd hebben om deze arme man/vrouw. Maar goed, ik zal het een positieve draai geven en denken dat er gelukkig niemand echt dood is en je er (misschien) weer iets van geleerd hebt.

@zeeman:
Leuk dat je er weer bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Mick,

Inderdaad ik ben ook blij. Heb het Forum gemist en ben weer wezen drinken, kan toch niet buiten jullie. Ben een paar dingen proberen weer juist op de rails te zetten, geen tijd gehad voor het forum, druk druk druk en nu gezien waar dat toe heeft geleid ?
Wel gedronken de afgelopen week, meestal met mate, ik zou bijna willen zeggen ADB, ik kon immers nee zeggen, maar toch ook een keer flink in een dip gezeten en daar hebben een paar PB's van mede forum leden me gigantisch uit getrokken. Zal de komende dagen eens bij mezelf te rade gaan wat er m is is gegaan. Ben benieuwd of ik dat wel echt wil weten, LOL

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gedachte voor Ferry, Joann en Petra (en iedereen die erover denkt)

Vertrouwen en Wantrouwen, waar is de grens? Op een anonieme virtuele plek zoals hier? Ikzelf ben iemand die niet gauw iets slechts ander een ander zoekt, maar ik ben in de afgelopen 1,3 jaar dat ik hier schrijf wel kieskeuriger geworden in mijn reakties. Soms lees ik iets en dan denk ik: jaaaaaa dat heb ik ook, dat herken ik. Meestal zijn dat toch mensen die dezelfde soort situatie zitten als ik.

Maar daar kun je je akelig in vergissen. Wij zitten nu in de situatie dat wij iedere nieuweling 1. niet kunnen vertrouwen en ons afvragen of het een bekende is (wie, maakt niet uit). 2. ervan uitgaan dat een nieuweling, net zoals wij indertijd, een eerlijke kans krijgt hier zijn/haar plek te verwerven en zich thuis te blijven voelen zodat het forum een warm badje kan blijven.

Of de technische mensen van de Tactus daar iets aan moeten doen weet ik niet, je kunt (technisch) achterhalen van welk IP-adres een reactie komt, maar dat is iets wat op een openbaar forum als dit niet haalbaar is. Tenzij je een IP-tracker op een bepaalde gebruikersnaam zet, maar dan moet je een "reden hebben" iemand van misbruik te verdenken.

Dat kan en mag de bedoeling niet zijn. Ik weet dat mij vaak verweten is dat ik stiekum 3 namen gebruikte, maar nee, dat is dus niet zo. Ik ben Houten, Koekie en Houtje, en onder die laatste naam schrijf ik verder. Soms check ik mijn pb's bij Houten en Koekie (in- en uitloggen) en dan sta je nog 10 minuten als ingelogd, die centrale server is niet zo vlot. Dat is geen opzet, maar heb ik al meermaals uitgelegd, alleen niet iedereen heeft het gelezen en/of begrepen en daarom wordt mij soms kwaad opzet verweten.

Dat is jammer, want dat heb ik nooit gehad, nooit. Ik ben hier volkomen oprecht gekomen, de dag dat ik stopte met drinken, 28 oktober 2005, ik was al drie weken met de therapie bezig. Dan ben je toch wel een dag of zo bezig (zeker in het begin) om al die thema- en dagdraden te ontrafelen. In april 2006 is het forum door een groepje forum-leden min of meer in samenwerking met de webmaster van Tactus opnieuw gestructureerd met dagdraad, voorsteldraad, adviesdraad enz.

Natuurlijk heb ik ook wel eens mijn twijfel of deze of gene niet gedronken heeft (nou ja zo erg is het niet maar soms ontploffen mensen echt) en dan denk je goh..... is die wel echt nuchter???? Maar dat is geen vereiste om hier te schrijven. Je mag het elkaar niet aanraden, that's all.

Toch zijn er wantrouwende mensen, terecht of onterecht, die het gevoel hebben iedere nieuweling aan een onopvallend (wat heet) kruisverhoor te moeten onderwerpen, om te bezien of het niet een afgevallene is die zich opnieuw aanmeldt. Ach ja, ik denk dan, en wat dan nog? We zitten hier voor niemand behalve ons zelf, we krijgen geen punten, nog is er stiekum een webcam in deze site geïnstalleerd die jou bespiedt of je wel of niet drinkt......

Wat ik wel geleerd heb is dat ik met mijn liter ww (witte wijn) per dag niet eens (huh !!!) terwijl ik dacht van wel --- het allerergst mogelijke geval ben. Voor mensen die echt zwaar en veel en lang drinken, denk ik dat klinische hulp het beste is. Je moet deze therapie op afstand eigenlijk echt zelf willen, en ook serieus hier zijn, anders val je vanzelf door de mand. Of je verdwijnt gewoon, en dan weet niemand meer hoe het met je gaat. Dat moeten we ook loslaten, stel je voor dat ik morgen niet meer schrijf omdat ik het toch niet leuk vindt, dan weet niemand van jullie of ik in de goot lig, geëmigreergd ben, ziek ben of erger.

Dat risico is ingebakken en moeten we ons wel realiseren. Net zoals het risico dat een vrouw schrijft onder een mannennaam en niet getrouwd is en doet alsof wel. You name it, er is veel mogelijk.

Misschien is het goed dat we ons daar van weer eens bewust worden, en dat de banden van vertrouwen en steun die wij hier ervaren, vaak heel sterk zijn en soms ook heel dun. We zitten allemaal achter een toetsenbordje en een schermpje en tja, ik kan wel zeggen dat ik 1.80 meter ben en bruin haar heb, maar misschien ben ik een geblondeerde langharige hooggehakte juffrouw die helemaal geen 2 kinderen heeft alleen 2 poezen. Jullie zullen het nooit weten.

En dat moeten we ons realiseren. Deze wereld is echt, waar hij echt is en wij erin geloven. Soms geloven we in iets, dat niet echt is, en soms is iets niet echt, en geloven we het toch.

Tjeeee een nieuw onderschrift zeg !!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Landrotten,

Deze jongen gaat z'n mandje weer eens opzoeken, was afgelopen nacht niet echt laat, maar ja, vanmiddag toch ook effe op bed gelegen, moeders de vrouw gaat nu zo naar bed, dus die gebreide broek roept weer, ROFLMAO.

Ben blij jullie weer ontmoet te hebben, schip ahoy en tot morgen, echt !!
Kan blijkbaar toch niet zonder jullie, verslaving ??????

taalfoutcorrectie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...