Spring naar bijdragen

Wakker worden!!!


visje

Aanbevolen berichten

Heeee piet............er word je wat gevraagd, onbeleeft stuk vreten !!!!!!!!!


tssssssssss die virtuele gasten, je hebt er niks aan.

Maar ik zal spreken namens mij zelf, even lang droog als PP , ja, die kronkels verdwijnen maar nooit helemaal !!!!! (want als we die kronkels niet hadden zouden we ook niet leuk, grappig en aardig en lief kunnen zijn).

Vandaar.

Ik heb ze ook nog af en toe die kronkels alleen over roken doe ik hééééél neerbuigend: gatver, rook jij nog? Vind je dat zelf niet smerig????

En drinken zeg ik: nee ik drink al meer dan een jaar geen alcohol, bevalt me prima, heb je spa of cola light voor me? Of ik neem mijn eigen fles mee = nooit een rotexcuus om wel te drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 145
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ja, die kronkels verdwijnen wel een beetje bij me Bambam,

maar het is bij mij het kip en het ei verhaal. Volgens mij ben ik gaan drinken omdát ik zoveel piekerkronkels heb.

(piekerkronkel, dat is ook een woord dat jullie alleen kunnen snappen, daar moet ik in mijn dagelijks leven ook niet mee aankomen)

En omgekeerd, door te gaan piekeren gaf ik mezelf een alibi om te kunnen gaan zuipen. Zo van: mijn hoofd zit vol, ik mag een fles!

En die spiraal doorbreken is best moeilijk vind ik. Ik betrap mezelf toch nog vaak op piekers, niet helpende gedachten noemt Tactus ze.
Maar, zeker, het wordt minder, alleen al doordat je ze herkent. Maar als je een beetje moe bent, verval je snel terug in je oude gedrag vind ik.

Maar dat vind ik ook, 10 x stoppen met roken en na de elfde keer roept nog iedereen: jee, wat knap! En 3 x stoppen met drinken dan ben je de grootste looser van de straat. En daar zijn we dus gevoelig voor. Bang dat je een looser wordt gevonden.

En die Houtje, Bambam, die bluft de hele boel bij elkaar! dat weet je wel he. Dat is net zo'n piekeraar als ik

fijne dag

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even iets heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel iets anders.

Ik zit hier uren en uren te lezen, ik wind me op, maak me zorgen (ben een erg zorgelijk tiep) en vraag me af of ik niet beter gewoon weer wat afstand kan nemen.

Voor mezelf is het alsof ik (door het mee leven met dit soort dilemma;s >>> wel / niet drinken terug ben bij een vraag die ik al lang geleden voor mezelf heb beantwoord en me eigenlijk al 14 maanden prima lukt (ja niets gaat over rozen).

help ik ook mezelf nog door hier te schrijven?

De laatste tijd denk ik van niet. Ik heb weer erg last van de gremlins, en als ik optrek met mijn meer-dan-een-jaar-gestopte-lotgenoten is dat heel iets anders. Je komt in een nieuwe fase, maar anderszijds heb ik ook behoefte aan contact omdat ik door mijn depressieve stoornis (vergis je niet, ik ben behoorlijk ziek) het leven allemaal erg moeilijk vind en eergisteren zelfs (bijna) dacht: wat maak ik het mezelf toch moeilijk......... en dat wil ik niet meer voelen. Ik vond het juist een stuk makkelijker worden om er gewoon NIET mee bezig te zijn, en dat ben ik nu soms weer wel. Alsof de Gremlins in mijn pc zitten, de engerds.

Dus ik wil dolgraag met een grap en een grol (daar houd ik mijzelf mee overeind) het redden, maar misschien niet op dit forum meer. Veel mensen gaan na een bepaalde periode weg (Bino, (snik) en zijn Engelse maat, Satja, waar is Twan, Kaab, enz. enz.)

Ik had gisteren weer een bericht van de moderator, ik mag bepaalde namen niet noemen (dat mag voor iedereen duidelijk zijn) en dan denk ik: onderwater steken geven mag wél, maar ik mag niet open terugreageren. Daar kan ik niet tegen dus kan dan ik beter weggaan.

Met alle lof voor de moderator, ik heb het een beetje gehad ermee soms. En dat gedoe oudjaar en die arme Ferry ( waarvan we nu eindelijk weten waar hij zijn vertrouwen vandaag haalt gelukkig) ik trek me dat allemaal te erg aan en ben niet elke dag even sterk.

Ik hoop dat jullie dat snappen of althans je voor kunnen stellen. Verder kost dit forum eigenlijk te veel tijd per dag >>> schuldgevoel >>> te laat naar bed >>>> schuldgevoel en zo bouwt het op en breekt het mijn zelfvertrouwen af.

Spreek ik in raadselen???? Ik hoor het graag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Houtje, je spreekt voor mij niet in raadselen. Ik vind het leuk dat je meeschrijft. Ik hou van grappen en een beetje cynisme op z'n tijd. Tevens ben jij al een langere tijd gestopt en daar put ik inspiratie en moed uit. Net zoals ik het leuk vind als PP even van zich laat horen.

Als de Gremlins echter je computer hebben gekraakt(k*******n) dan moet je deelname hier gaan heroverwegen. Als je goed ging zonder forum lijkt de keus me niet zo moeilijk. Je vindt hier echter ook iets.
Dat meeleven herken ik. En dat het veel tijd kost ook. Het is lastig een evenwicht te vinden soms.
Maar nogmaals, als je trek toegenomen is door het meeschrijven hier lijkt dit een valkuil die je niet moet gaan opzoeken.
En als je behoefte hebt om sommige mensen wel te spreken kun je dat doen middels mail enzovoort. En dat doe je ook met je virtuele vriendjes die echt zijn geworden, toch?

Al met al lijkt het een lastige keuze maar toch ook weer niet. Je zult ons missen, dat durf ik wel te stellen, maar dat gevoel zal voorbij gaan.

Sterkte met het maken van je keus:present:

Warme groet BB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai mensen ik ben weer terug van de arbeid. ja, wat was ik vroeg he, maar begin ook om 8 uur met werken en wil daarvoor mijn admini wat op orde hebben. Tussen de patienten door te weinig tijd, dus ga altijd op tijd naar mijn werk .
Houtje ik snap je wel. Ik heb ook weleens gedacht: ben ik door het forum niet teveel met alco bezig. Nu ik pas gestopt ben leidt het me op bepaalde momenten ook wel weer af en vind het ook leuk om te lezen hoe het met iedereen gaat. Maar het gaat wel steeds meer mijn gedachtes opslokken, dus nou nog iets om over te piekeren hoe ik dit weer oplos.!!
Ik ga zo de boodschappen doen, want de klok van 4 uur is veel te gevaarlijk om de super in te gaan.
Tot laters!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede middag allemaal,

Houtje,dat is ieders eigen beslissing. In het begin (daar zit ik nu nog midden in) voelde het ook alsof ik hele dagen bezig was met alcohol. Ik bemerk dat dit toch wel minder wordt. En ja de P.c. daar kun je zelf een rooster voor maken, als je het niet in de hand kan houden. Ik heb een vast afspraak van tijden waarop ik naar bed ga, als ik b.v. moet werken of een vrije dag heb. Dan moet ie gewoon op een bepaalde tijd uit!!! Anderzijds zou ik de vele steun die ik best wel heb gehad in zo'n korte tijd hebben moeten missen. Want ook meelezen, daar leer ik van. Tevens als mensen schrijven hoe het er in het verleden toeging, van de trap rollen enz. Dat is herkenning en denk ik direkt, dat had ik ook. Maar ook, dat leventje wil ik absoluut niet meer terug!!!!
Al schrijf je maar af en toe, maakt toch niets uit? Je rolt er altijd wel weer in. Bovendien is er een vast span hier die het schrijven toch niet kan laten en is er altijd iets van herkenning.
Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Knuffie, zag vannacht dat je schreef. Kon helaas niet terug reageren daar ik op mijn werk was.
Ik sluit mij geheel aan bij Ziza en BamBam.
We zouden toch bij trek aan de bel trekken toch? Desnoods toen je terugkwam en mogelijk één pintje op had. Maar het lijkt mij wel heel erg sterk dat je pas om 3.00uur terugkwam.
Hoe gaat het et je zieke kind, in welke leeftijd is hij of zij???

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi.Ik ben net terug van de super en ja een klein flesje ww. ging mee. Waarom, ik wilde nu wel eens weten waar ik echt naar verlang. Normaal klokte ik dat spul naar binnen, zonder ook maar te proeven wat ik nu eigenlijk dronk. Nou, na veel moed drie slokken genomen en geproefd.... Nou, was dat het nou? Was dit nu zoveel lekkerder dan fris, nee dus!!! Heb gelijk het flesje leeg gegooid en mijn mond gespoeld met frisdank!
Wat is het dan vroeg ik mij af. Ja, de roes die ik kreeg en later gewoon nergens meer over te hoeven nadenken. Nou, daar zit ik dus ook niet meer op te wachten. Dus conclusie? Het is allemaal nepzooi!!!!
Nou, misschien raar dat ik dit heb gedaan, maar het was een weloverwogen keuze en iets waar ik nooit bij stil stond. Het was gewoon gieten met die handel en ookal smaakte het niet meer, gewoon doorgaan met die handel. Nu ik het het echt geproefd heb weet ik niet waarom. Hopelijk denk ik hieraan als ik het weer moeilijk heb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Knuffie, ik sluit me ook bij de vorige sprekers aan. En ben het ermee eens, het mooie is dat je vandaag weer opnieuw kunt beginnen, of verdergaan waar je gebleven was.

BamBam, je hebt het mooi omschreven, over eerlijkheid. Ik ben het met je overwegingen eens. Ik heb ook tegen bijna niemand gezegd dat ik gestopt ben met drinken, en ik zei ook tegen niemand dat ik teveel dronk. Mick, idem dito mee eens. Overigens maak ik wel een onderscheid tussen niet eerlijk zijn en iets niet zeggen. Het verschil is misschien niet erg groot, maar het is er wel. Als je ergens niet over praat, vertel je geen leugens, en ben je dus ook niet oneerlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Anna, dat ben ik met je eens. Niets zeggen is wat anders dan niet eerlijk.
Je kunt volgens mij niet een beetje eerlijk zijn of een beetje zwanger.

Oh Visje, ik vind het wel gedurfd, om zo een slok te nemen, gelukkig heb je het weggegooid.
Ik heb ook vele malen gedacht, het smaakt me niet meer.
Visje, ik denk dat je jezelf voor de gek houdt en nog ontzettend met alcohol bezig bent, want iemand die niet drinkt, gaat niet ff een slokje proberen.
Hou wel volhoor, want we zijn samen bezig met dag 5.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee, ik was absoluut niet van plan om aan dezuip te gaan, hoor, Dat vond ik zo jammer van die 5 dagen.
En ja , ik ben nog steeds veel bezig met die alco. rommel, maar ja dat lijkt me logisch als je zo kort gestopt bent. Zal het te maken hebben met het feit dat de knop nog niet volledig om is, ookal zou ik wel willen?
Nou ik ga nu aan de cup a soup hoor, geen zorgen maken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hihi, Bambam, The Sound of Music live in je eigen huis! Ben jij dan Maria, de zingende non? :D

Koh, bedankt voor je lichtbak. Kun je hem vanavond wel weer uitdoen als ik ga slapen? :P

Marieke, ben je bont en blauw? Of valt het wel mee?



Ik ben naar de Hema geweest vandaag. Had een nieuwe vulling voor mijn agende nodig. Vorig jaar heb ik niet eens mijn adressen overgeschreven. Zat toen in een heel slechte periode. En nu vind ik mijn agenda van 2006 nergens, zodat ik die nieuwe vulling er niet in kan stoppen. Aaarghhh! Nu ja, die komt nog wel boven water. Ik heb rondgekeken of ik geen KBOBB zag -- kwestie van te weten waarover jullie het eigenlijk hebben -- maar die zag ik nergens. Ik heb wel "opbergmateriaal" gekocht voor mijn steeds weelderiger wordende vrouwelijke vormen. :wacko: er bestaat namelijk niet alleen een bierbuik... En dat terwijl ik vroeger ook allemaal BB's had, maar de eerste B stond toen voor ballerina. Sniksnik. Eigen schuld, dikke bult, buik, billen en andere B's...

Met oudejaars was ik bij vrienden, en opnieuw had ik het gevoel dat ik in 2006 niet geleefd had. Iemand vroeg welke 3 dingen van 2006 we in een tijdcapsule zouden stoppen voor later. Ik kon niks bedenken, behalve zo'n kitscherige sneeuwbal met een Eiffeltorentje erin van mijn allereerste trip naar Parijs. Ik herinner me nog dat ik toen een vreselijke kick kreeg. Helemaal in mijn eentje rondlopen in Parijs, zonder een greintje angst en met kaarsrechte rug! Ik heb er weken op geteerd.

Die vrienden konden samen wel 100 tijdcapsules vullen. Interessante mensen, interessante levens. Zet je wel aan het denken.

In 2004-2005 was ik 8 kilo afgevallen door minder te drinken en gezond te eten. Toen vroeg ook iedereen me wat ik in godsnaam deed om zo af te vallen. Toen durfde ik ook niet te zeggen dat ik mijn alcoholgebruik min of meer onder controle had. Neenee, met rode kaken zeggen dat ik gezonder at, wat op zich wel waar was natuurlijk...

Ik vind niet dat je tegen iedereen eerlijk moet zijn daarover. Je krijgt meteen een stempel mee, en vooral in zakelijke contacten kan dat nefast zijn. Dus BB, ik geef je groot gelijk dat je het niet aan iedereen zegt. Ik heb ook ooit noodsignalen uitgezonden, maar mijn moeder en anderen zeiden dan: 'Je mag niet meer drinken'. Punt. Alsof ik dat zelf niet wist. Niet dat ik mensen een dergelijke reactie verwijt, hoor. Toen ik zelf nog niet dronk, stond ik ook heel negatief tegenover mensen die dronken. Nu weet ik hoe moeilijk het is, terwijl het tegelijk inderdaad poepsimpel is: gewoon niet meer drinken.

Fran

Link naar opmerking
Deel via andere websites

BB, nee, mijn baas weet het niet. Ik zit de boel hier af te ronden, en ben als de dood dat het vanavond thuis helemaal niet meer gaat lukken in te loggen. Het viel vandaag behoorlijk tegen moet ik zeggen. Blij dat het erop zit.

Houtje, ik begrijp je twijfels. Ik zou het jammer vinden je hier niet mee te lezen, want je hebt zinnige dingen te zeggen. En een beetje cynisme en humor op zijn tijd stel ik ook wel op prijs. Maar als jij weer teveel met alcohol bezig bent door hier regelmatig te zijn, moet je dat niet doen. Sterkte met je keuze. Je hoeft overigens niet definitief afscheid te nemen lijkt me. Je kunt toch proberen een bepaalde periode niet meer mee te schrijven en lezen, om te zien of dat beter bevalt? Of zoals een poos geleden alleen zo heel af en toe in te loggen?

Visje, geen slimme actie volgens mij. Ik denk dat je hiervoor nog te kort gestopt bent. Pas op voor de gremlins, ze kunnen zich ook voordoen als een weloverwogen gedachte!

Doeii

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He bolletje, hadden ze nog dingen in jouw maat dan, hihi.
Wat is nefast, Fran?

Ik ben trouwens afwisselend Maria, kapitein von Trapp en de spelende kinderen in die mooie pakjes in de boom:D

Visje, gevaaaarlijk!!!!
Maar goed van je dat je het weggeooid hebt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja. leuke woordspeling, maar iets waar ik geen zin in heb. Brr, niets of weinig meer weten van de vorige avond, of wat er gezegd is. De volgende dag denken, goh zal ik dit wel vertellen, misschien heb ik dat gister al gedaan? En de volgende dag moe, moe en nog eens moe. Nu voel ik mij ook nog niet toppie, maar dat zal wel weer komen denk ik. Of we op die grote knop moeten wachten weet ik niet. Zal wel niet.:angry:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...