Anna Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Je hebt het tegenwoordig ook van Pickwick Ferry, met een smaakje. Ik heb Pai Mu Tan thee uit China, losbladig. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
ferry Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Zo, ik ga, naar Bert Visscher kijken. Tot later. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Kohtje Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Ik weet dat je daar laatst wat over verteld hebt, Anna. Heet die thee witte thee omdat de blaadjes wit zijn of omdat het drankje wit is? En is het sterk van smaak?? Ja, ja, vragen, vragen. Probeer het dan zelf, zul je misschien zeggen, maar ik vraag toch maar even. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lady Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 quote: Originally posted by: AnnaJe hebt het tegenwoordig ook van Pickwick Ferry, met een smaakje. Ik heb Pai Mu Tan thee uit China, losbladig. Ik las 'losbandig'. Gna. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Anna Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Hihi, Lady.Nee, de blaadjes zijn niet wit maar groen Kohtje. Voor witte thee worden alleen de hele jonge bovenste blaadjes gebruikt, die zijn dus heel licht van kleur. En het wordt niet gebrand, zoals zwarte thee. De thee die je ervan zet blijft ook heel licht van kleur. Ik drink normale thee altijd heel slap, dus misschien vind ik het daarom lekker. Ik kan de smaak niet goed omschrijven. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Kohtje Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Ga ik toch eens proberen dan. Ik hou ook niet zo van die hele sterke thee. En ik hou van zoet. Koffie, thee, limonade, alles goed zoet. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Francesca Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Ik snap dat 'gna' niet goed. Lijkt wel alsof jullie een verstopte neus hebben. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Anna Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Ik doe meestal een heel klein beetje honing erin, lekker! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Kohtje Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Deeeh Fradzezzkahh, uhn vuhzdopde deuzz izz hut diet.. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Francesca Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Doet me denken aan een snuitende wielrenner. Neusgat dichtdrukken: GNA! Ander neusgat: GNA! Neusje weer vrij. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Kohtje Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Volgens mij lees je teveel strips, Fran. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Francesca Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Nee, hoor. Ik blijk wel iets te hebben met lichaamsfuncties. Is me gisteren ook al opgevallen.Ik log maar uit voor het niveau weer daalt. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lady Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 quote: Originally posted by: FrancescaIk snap dat 'gna' niet goed. Lijkt wel alsof jullie een verstopte neus hebben. Iedere morgen zo'n beetje; de verstopte neus!'Gna' staat voor mij als 'gniffel'.Een beetje leedvermaak, een beetje cynisme, een beetje zelfspot. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Kohtje Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Zover zullen we het toch niet twee keer achter elkaar laten komen?? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Anna Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Blij dat er toch ook nog een Nederlandse uitdrukking is die jij niet kent Fran. En je staat niet eens voor gek, net als ik gisteren met die wastafel.:$ Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Twan Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 @Koh:Ik wist het ook niet meer, dus heb het even voor ons opgezocht:WITTE THEEHerkomstWitte thee komt van origine uit China en heeft een geschiedenis die ouder is dan 1200 jaar. Deze theesoort werd vooral populair onder de heerser Huizhong, tijdens de Song-dynasty. Witte thee is lange tijd alleen in China bekend gebleven. Ze wordt hoofdzakelijk geproduceerd in de provincie Fujian. Tegenwoordig is witte thee wereldwijd bekend om haar verscheidene gezondheidsvoordelen.Witte thee wordt tegenwoordig ook wel in Sri Lanka en India geproduceerd. Oogst en bewerkingAan het begin van een nieuw groeiseizoen - eind maart tot begin april - worden de eerste jonge knoppen aan de theestruik geplukt. Deze knoppen zijn speciaal bestemd voor de witte thee. Ze koppen kunnen slechts gedurende een korte periode - maximaal twee weken - geoogst worden. Als het regenseizoen begint, groeien ze verder uit tot bladeren en geven ze niet meer de subtiele smaak van witte thee.Zodra de knoppen verschijnen, dienen ze binnen 48 uur geplukt te worden. De thee kan dus maar gedurende een paar ochtenden per jaar geoogst worden, als de dauw nog op de velden ligt en de knoppen nog dicht zitten. De knoppen hebben een grijs-achtig uiterlijk doordat ze geheel bedekt zijn met kleine donsachtige haartjes. Ze dienen zeer voorzichtig met de hand geplukt en behandeld te worden. Het behoeft geen verder uitleg dat witte thee zo schaars en kostbaar is.Na de pluk ondergaat witte thee een minimale bewerking. Ze wordt eerst verflenst, oftewel gedroogd in het zonlicht. Soms blijft het daarbij, maar als de natuurlijke omstandigheden niet droog genoeg zijn, wordt de thee nog gestoomd. Ze wordt in elk geval niet 'gevuurd' en dat waarborgt een hele delicate vorm en unieke smaak.Ten slotte worden de blaadjes zorgvuldig op uniformiteit gesorteerd.KenmerkenDe theeblaadjes zijn donsachtig en hebben zachte tinten grijs, wit en groen. Vandaar de naam 'witte' thee. Het aftreksel is heel lichtgeel, maar wordt donkerder naarmate de thee langer staat.Het aroma en de smaak van witte thee is zeer subtiel. U kunt er bloemige tonen in vinden en ook altijd zoetige elementen van gras en hooi.Polyphenolen, de verbinding die kanker tegengaat, is in witte thee nog meer aanwezig dan in groene thee.BereidingDeze thee kan het beste bereid worden met water van 80°C. Deze temperatuur kan makkelijk verkregen worden door 4 delen kokend water toe te voegen aan 1 deel koud water. Gebruik 4 à 5 gram thee per halve liter. Het is goed om de theeblaadjes eerst te 'wassen': even voorspoelen met water van de juiste temperatuur en vervolgens afgieten. Na het opnieuw opschenken kunt u de thee 4 tot 6 minuten laten trekken.De thee is meerdere malen op te schenken.Dat is waarschijnlijk meer dan je wilde weten, maar ja... Groet,Twan Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Kohtje Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Och Anna, je stond toch gisteren ook niet voor gek? Je paste naadloos in het gehele draadje.. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Francesca Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Tja, Anna, ik kon natuurlijk wel raden dat het een soort gegiechel was. Wij zijn daar simpeler in, bij ons is het hihi of hahaha. Niet echt veel nuances. Gna. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Francesca Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Ik werd 's nachts wakker omdat ik op de lamp moest, en toen heb ik nog liggen schuddebuiken over die wastafel. Hahahahaha. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Anna Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Jaja, lach maar, dit blijft me natuurlijk eeuwig achtervolgen. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Francesca Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Nee, hoor, lieverd. Jij of iemand anders zorgt wel weer voor een ander hilarisch misverstand. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Kohtje Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Nou Twan, bedankt voor dit uitgebreide epistel. Als je het zo leest snap je niet dat die witte thee nog betaalbaar is.. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Francesca Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Die wordt natuurlijk geplukt door arme Chinese kindjes. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lady Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Luitjes, ik ga afsluiten nu.Nog een heel fijne avond gewenst en tot de volgende keer.Een hartelijke groet, Lady. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Francesca Geplaatst 20 januari 2007 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2007 Doe de groeten aan de Vagebond!Fran Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden