Spring naar bijdragen

Dinsdag, 10 juli


Gem

Aanbevolen berichten

Kohtje,
Knap hoe je hiermee gisteren omgegaan bent! Emotionele 'tsunami's' horen bij het leven vrees ik en als het goed is leer je er steeds beter mee opgaan. Hartstikke goed om snel te herstellen van een uitglijder!

Aanpassing nav BamBam: dat drinken tegen trillen was me even ontgaan - niet verstandig vrees ik!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 134
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

De eerste laten staan Koh, altijd de eerste laten staan.

En ja ik weet het wel; ik heb makkelijk ******. Maar er is geen andere manier. En de vraag stellen is de vraag beantwoorden Koh. Je weet welke weg je wilt bewandelen. En morgen is een nieuwe dag en kun je opnieuw de keus maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Allemaal,

Ik heb net alles even snel doorgelezen van de afgelopen dag. Best heftig, dat verhaal van Kohtje, maar het laatste bericht van kho begrijp ik niet zo goed. Is dit een grap of heb je inderdaad wat genomen?

Vandaag heb ik 2 trekmomenten gehad. Vanmiddag om 16.00 uur kreeg ik trek, kopje thee met een chocolaatje genomen.
Vanavond uit eten geweest met een vriendin, zij bestelde een witte wijn. Oh jee dacht ik even, maar ik heb een spa rood genomen.
In ieder geval is het me vandaag gelukt om geen alcohol te drinken. Gisteren ook niet dus ik voel me best trots.

Voor alle volhouders: van harte gefeliciteerd!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohtje, lees je je eigen onderschrift nog eens goed?!
trillen gaat ook weer over zonder extra drank!!

Zooitje jij ook, niet meteen weer alles bij gaan drinken wat je vandaag uitgespaard hebt, Ik heb op een gegeven moment op aanraden van een vriend terwijl ik aan het drinken was en het me niks meer kon schelen toch die fles leeggegooid.. het was een gore martini die ik echt vies vind maar het maakte me toen niks meer uit als er maar alcohol inzat.. het leeggieten van die fles toen is wel uitgelopen op een periode netjes met alcohol omgaan. Het is dan idd die knop die omgaat, en die avond heb ik de ogen uit mijn kop gejankt weet ik nog... was een zeer emotioneel afscheid van de alcohol.

Wat onherkenbaarheid betreft, tja, ik ben ooit op TV geweest bij Nova over alcohol de baas en heb toen eigenlijk mijn onherkenbaarheid wat opgegeven, nooit spijt van gehad hoor, wel van het weer gaan drinken want als 'toenmalig boegbeeld' voor AdB is het nogal ****** als je dan toch weer terugvalt in oud gedrag... Ik kan zelf dan ook echt niet meer naar die uitzending terugkijken.

bijna iedereen in mijn omgeving weet dat ik bij tijd en wijle problemen heb met alcohol, ben daar heel open over en moet zeggen dat dat het een stuk makkelijker maakt. Ook op die uitzending toen heb ik voornamelijk positieve reacties gehad, mensen die ik ken van het hondenuitlaten die even lieten blijken dat ze het gezien hadden en hun duim opstaken... mensen die gaan vertellen over ouders die teveel dronken, of dat ze zelf het ook moeilijk vinden om met alcohol om te gaan. Als je het onderwerp openbreekt zal je merken dat mensen er graag over willen praten...

Je wordt er ook overal mee geconfronteerd... op tv bij talkshows ofzo staat de wijn op tafel, kijk naar de pfaffs, die zuipen behoorlijk, in elke aflevering zit drank, ga de stad in en je wordt er mee geconfronteerd want het is gewoon overal.. kijk eens in de supermarkt hoeveel mensen langs het drankpad lopen, kratten pils inslaan, wijn, noem maar op

alcohol is allang geen persoonlijk probleem meer maar vooral ook een maatschappelijk probleem...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je stelde je vraag aan Ziza Kohtje, dus excuseer dat ik in zijn plaats antwoord.

Natuurlijk kun je een tsunami niet de baas zijn, je drijft met de vloed mee en probeert op tijd boven te komen om lucht te happen. Hetzelfde geldt voor een tsunami aan gevoelens: je kunt er niet op anticiperen, je kunt het niet de baas worden, je kunt je alleen mee laten voeren in de vloedgolf, en kijken waar je terecht komt. Er is bij mijn weten nog nooit iemand dood gegaan aan een vloedgolf van gevoelens, maar wel aan teveel drank.

Hoe kun je de baas zijn over de toekomst? Dat kan niet, daar is het de toekomst voor. Gelukkig maar, ik moet er niet aan denken dat ik met al mijn onvolkomenheden, kortzichtigheid en twijfels in staat zou zijn de toekomst te bepalen! Dat zou rampzalig zijn.
Ik kan slechts proberen zo eerlijk mogelijk open te staan voor wat er nog komen gaat, en daar het beste van maken wat binnen mijn mogelijkheden ligt.

Denk je dat je met drank op beter in staat bent te zien waarheen de vloedgolf te meeneemt, of open te staan voor de mogelijkheden die de toekomst je biedt Koh? Jij weet het antwoord net zo goed als ik. Luister naar BamBam, en KAP ERMEE!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ha Zooitje,
ik heb een eerste stap gezet door me te registreren op dit forum en ook heb ik contact gezocht met de AA. Heel wat, voor mij! Maaaarrrrr: ik ga overmorgen op vakantie en die ga ik nog gewoon drinkend doorbrengen, heb ik besloten, slap hè?! Wel heb ik de afspraak met de AA-man die mij terugbelde dat ik 30 juli naar een meeting ga, bbrrrr! Maar ik ga het wel doen.
Jou, Zooitje, wens ik alle sterkte. Als ik de verhalen op dit forum lees, moet het kunnen en als anderen slagen, waarom jij dan niet? Kom op en kop op! Ik meld me na de vakantie weer en ben heel benieuwd hoe het jou dan vergaan is!
roosje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

avond iederen ,
charlie ik spring op jouw berichtje kan maar moeilijk aan mijn eigen schrijven he ;-((
ik wil jullie allemaal danken voor jullie woordjes van steun want dat is wat ze voor mij zijn .
kohtje ik wens jou veel kmw , knieen afkuisen en morgen met ons weer verder rijden he , kohtje vallen is niet erg blijven liggen wel .
ik ben geestelijk nog altijd kapot maar het zal ook weer over gaan zoals altijd , mijn schuivers hebben mij al een zaak geleerd en dat is dat het hierdoor niet verdwijnt maar in tegendeel morgen dubbel en dik terug zou komen indien ik zou gaan drinken .
ik wens jullie en uiteraard mijn eigen een fijne nacht rust toe .
ik zeg nooit nooit wat het terug drinken betreft alleen vandaag drink ik niet .
slaapzacht groetjes blacky

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tapas,
Goed van je dat je omgeving het weet. Het klinkt allemaal zo eenvoudig, het gewoon vertellen of op TV komen natuurlijk!
Ik heb zelf echt het lef niet. Ik schaam me gewoon teveel voor mijn probleem. Zelfs aan goede vriendinnen, die echt goede vriendinnen van me zijn, durf ik het niet te vertellen. waarom niet? Omdat ik bang ben voor wat men van mij denkt.
terwijl ik alleen maar op mijn beurt, als iemand het mij zou vertellen, alleen maar diepe bewondering voor diegene zou hebben. Dus bij deze ook voor jou...
Misschien dat ik ooit nog de moed heb.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohtje,

Ik heb enorm veel aan jou steun te danken!
Maar nu verdien je echt een schop onder je ---!!!!!!!!!!!

Bij deze dus!
Ik had al eerder een vaag vermoeden....
nu heb je het bevestigd!
Verdorie, je hebt mij zo vaak opgeraapt, en voorzichtig
doch zeer duidelijk verteld waar het op stond!
Mij is verteld dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken.....
en misschien zit daar een kern van waarheid in!

Hou op met jezelf te kwellen, stop ermee!
Je bent nu blijkbaar net zo dwars als ik ooit naar jou was....
Ha, dat had ik niet verwacht ooit nog te beleven!
Fijn vind ik het niet, maar die schop onder je --- krijg je wel!
De jouwe hielp mij ook!!!!

Ergens voel ik me nu heel hypocriet nu ik je dit schrijf,
jij en alle anderen weten waarom......
Jij was en bent hier mijn grote voorbeeld.......
en de afgelopen dagen heb je daarbij laten zien dat je feilbaar bent.
Dat maakt je voor mij alleen meer tot voorbeeld!
Je bent menselijk in elk opzicht! Maar kieper alsjeblief alle drank weg wil je!

Je bent nu mijn smoezen aan het opnoemen, ik drink om het trillen tegen te gaan...
Ja dat deed ik elke morgen!
Het heeft me echt niks wijzer gemaakt! Alleen verslaafder!
Verdorie Koh, je kent deze weg beter dan ik hem ken!
Doe het nou niet, neem die afslag niet...........!

Mijn verhaal is een stuk langer, maar de strekking is hetzelfde
als die van Bambam.........Kappen Koh! KAPPEN!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt Corrine,
Wat vervelend dat je die baan hebt gemist, volgende keer beter.
Beterschap gewenst.

Bedankt Blacky.

Iedere dag is er een.

Voor zo dadelijk, welterusten allemaal.

Deze wil ik jullie allemaal nog even meegeven voor de nacht.



BETER GEK IN OVEREENSTEMMING MET JEZELF, DAN NORMAAL IN DE OGEN VAN ANDEREN.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kohtje,

Het enige wat ik weet en probeer toe te passen is dat ik vandaag de best mogelijke persoon probeer te zijn ... ik ben niet de baas van de toekomst en ik ambieer het ook niet.. weet ik veel wat er morgen gaat gebeuren... maar ik heb wel geleerd om verantwoording te nemen voor mijn emotionele en geestelijke gezondheid...ik kan mijzelf niet ontkennen...dat heb ik jarenlang gedaan met alle gevolgen vandien.. de enige manier om nuchter te blijven is voor mij hulp vragen als ik het moeilijk heb en stapje voor stapje leren om te gaan met wat er op dat moment aan de hand is... en als ik ineens overspoeld word met allerlei negatieve emoties dan zit er iets van binnen niet goed... nogmaals mijn stijl was er een van verdringen en de goede sier maken en intussen van binnen kapot gaan..en ik heb de rekening betaalt...en om eerlijk te zijn ik wist het ook niet hoe het moest...waar het aan ligt is niet belangrijk voor mij...de vraag voor mij is ; wat kan ik doen om er wel mee om te gaan ?
Ik schaamde me om hulp te vragen , mijn niet aflatende trots hield mij weg van geluk... en ergens van te genieten... mijn manier van leven en denken hield me gevangen in schimmelend luchtkasteel...en ik zeg niet dat jij hetzelfde bent maar dat dit slechts mijn ervaring is...

Misschien is het een interessantere vraag om voor jezelf te kijken wat je plan wordt Kohtje...
Bambam en Anna hebben gelijk dat drinken niets oplost...
Probeer niet te veel na te denken... and dont beat yourself up...
Je bent er nog steeds en ook jij hebt alle mogelijkheden om ook dit weer te boven te komen...

Love and peace

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gem. zouden die goeie vriendinnen eigenlijk allang niet weten dat je een probleem hebt? als het goeie vriendinnen zijn weten ze dat, en sterker nog, dan willen ze dat ook weten want dat hoort ook bij de vriendschap..

joann, die schop onder Kohtjes kont wilde ik ook al geven, gelukkig doe jij dat nu en nog wat anderen... en terecht!!

Blacky, ik begrijp dat je nogal een traumatische ervaring hebt gehad, dat is zwaar en nu je zo te lezen midden in de verwerking daarvan zit vind ik het heel knap dat je de drank er voor laat staan.. niet meer wegdrinken en de confrontatie aangaan, janken in een weiland, dan zijn honden toch wel fijn he...

Heel veel sterkte met al die heftige gevoelens, ze gaan een keer over (of worden vooral wat minder heftig ooit )en dan komt er wat meer rust... geduld en tijd kost dat helaas wel... hou vol he!

Ik ga slapen, ben bekaf!!

ot moarn dan maar he!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gem,

Ook ik schaamde me erg......
Toch heb ik uiteindelijk 1 van mijn vriendinnen ingelicht!
Ze bleek er niet eens raar van op te kijken, had al een vermoeden.......(auwa!)
Maar het mooiste was dat zij mij in vertrouwen nam over haar verslaving, ze blijkt namelijk
dagelijks te blowen. En daar ook niet zonder te kunnen !
Nu zal alcohol en wiet vast niet te vergelijken zijn (ik weet het echt niet, want daar heb ik me altijd verre van gehouden!)
Maar de herkenning in het probleem van van iets afhankelijk zijn heeft ons beiden gesteund, en nu durven we er ook veel opener over te praten!
Voor mij was het de eerste keer dat ik er met iemand buiten het forum over sprak, en het hoeft dus helemaal niet zo'n doemscenario te zijn!
Jou zus heeft er toch ook goed op gereageerd! De mijne doet hetzelfde.....ze steunt me waar ze kan!
En weet je, de woorden van mijn kleine zusje........'ik ben trots op jou'
die vergeet ik nooit weer! Ze sprak die woorden na mijn biecht hier.........!
Maar ik weet nu ook dat als ik een terugval zou krijgen ik bij haar dag en nacht terecht kan,
en dat voelt gewoon fijn!
Ik wens jou hetzelfde gevoel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Joann,
Het was al een enorme stap om het tegen mijn zus te zeggen. Bij haar kon ik er ook niet omheen, wantr zij wist het van mij al hadden we er nooit zo heel openlijk over gesproken.
Ik heb dus mijn zus, mijn man en natuurlijk jullie. Dat is voor mij wel even genoeg. Kan ik later altijd nog zien, als ik sterker in mijn schoenen sta.

Roosje,
Het klinkt als uitstelgedrag en dat is het ook! Ik ga fijn in de vakantie door met drinken, want ik heb al een afspraak met de AA gemaakt na de vakantie. Ik hoop voor jou dat je na de vakantie sterk genoeg bent om je aan deze afspraak te houden want zulke afspraken heb je natuurlijk al eerder met jezelf gemaakt. lukte het toen ook?
De vakantie kan bij uitstek het moment zijn om te stoppen. ik geef toe, voor mij staat vakantie ook gelijk aan een glaasje. toch zal ik over een aantal weken ondervinden hoe het is om zonder alcohol vakantie te vieren, hoe groot te verleiding ook is, ik wil proberen vol te houden!
Laat uitstel geen langdurig afstel worden!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...