Spring naar bijdragen

Dinsdag, 10 juli


Gem

Aanbevolen berichten

Goedemorgen,
Weer een jubileum vandaag!
Marieke gefeliciteerd met 7 maanden alcoholvrij zijn!
Voor jou: :moon::moon::moon::moon::moon::moon::moon::moon::moon::moon::moon::moon:

Verder ben ik er blij mee dat het met zoveel mensen hier goed gaat, ondanks tegenslagen en andere strubbelingen. Hoop dat we hier nog veel jubilea mogen vieren!

Soothe/Ferry: nog even. Misschien vandaag of morgen al. Het zal fijn zijn jullie hier weer te spreken.

Stien, hoop dat je lekker hebt gewerkt.

Anne: een prettige dag vandaag, zie dat je bent ingelogd!

Corinne: goed dat je contact met Soothe had en fijn om te horen dat het goed met hem ging!

Luciene: waar ben je? Alles goed?

Marieke, hoe was je optreden? Toch gisteren of was het vanavond (op je jubleumdag)

Zooitje/Roosje: hoop dat het jullie vandaag lukt de eerste te laten staan!

Alle anderen: Mies, Miep, Tapas, Fran, Twan, Fran, Marje, Charlie, Anna, Jojo enz. jullie ook een goede dag vandaag! Hou het droog, doe ik het ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 134
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goedemorgen Gem,

Ik zie dat je er vroeg bij bent, net zoals ik. Jij ook een fijne dag vandaag.
Verder iedereen op het forum een fijne dag toegewenst. Ik reageer weliswaar niet veel op het forum, maar lees zoveel mogelijk alle berichtjes die langskomen.
Uit alle ervaringen die voorbij komen leer ik een hoop, mijn dank daarvoor.

Anne

Link naar opmerking
Deel via andere websites

morgen iedereen
als eerste aan marieke een hiep hiep ivm je 7 maanden :musicnote::present:
met mij alles goed zoals altijd als ik s´morgens zonder kater mag wakker worden , hi hi misschien wordt ik wel wakker met een kater maar dan zijn het de poesjes al ben ik daar nog niet uit of het vrouwkes of mannekes zijn ;-((
ik ga mijn douchen en klaar maken om te gaan werken
wens jullie allemaal een mooie fijne dag toe
groetjes blacky

Link naar opmerking
Deel via andere websites

:rose::rose::rose::rose:
Goedenmorgen allemaal!
Wauw 7 maanden Marieke gefeliciteerd!
Zie je dat er hier ook vroege vogels zijn.Ben zelf elke dag om 6.15 eruit.Broodje smeren en koffie zetten voor mijn mannetje en dat terwijl ik lekker uit zou kunnen slapen want de kinderen hebben vakantie.
Maar ik vind het wel lekker smorgens even lekker rustig wakker worden heeft ook wel wat.
Lekker he de zon schijnt weer.
Ik had nog een vraag las gisteren al zoiets maar is het zo als je drinkt je dan beter niet kan schrijven hier.En je zelfs geweerd kan worden.Als dat zo is dan vind ik dat alleen maar goed.Heb zelf een tijdje bij het viva forum meegeschreven maar werd daar helemaal kriegel van sommige die maar niet stopte met drinken,en heb daarom door mijn reactie daarop (die achteraf nooit goed is te praten)aardig wat tegenreacties gehad en ben daar daarom maar mee gestopt.Ik vond het geen stimulans en weet dat iedereen natuurlijk net als ik wel eens de fout in gaat en dan even wil schrijven met haar of zijn lotgenoten.Maar daar gingen de bewusten personen maanden achtermekaar door.Niet echt een stimulans voor degene die niet drinken.
Nog een fijne dag allemaal!
Groetjes jojo
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog een vraagje.
Heb net geprobeerd om me in te schrijven voor de behandeling maar bij de vragen lijst kom ik niet verder dan hoeveel heb je gedronken de afgelopen week.
Ik heb afgelopen week niks gedronken en kom dus niet verder omdat ik bij de dagen overal 0 heb ingevuld.Weten jullie hoe ik dan in aanmerking kom voor deze behandeling.
Groetjes jojo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jojo, het is eigenlijk simpel: dit forum is er om elkaar te steunen bij het stoppen of minderen met alcohol. Iedereen kan wel eens de fout in gaan, en daar doen we dan niet moeilijk over want we weten allemaal uit eigen ervaring hoe zwaar het soms kan zijn. We helpen elkaar weer overeind en we steunen elkaar als het even "heuvelop" moet gaan.
Dronkemanspraat en ruzies zijn niet echt stimulerend, dat klopt. Vandaar dat er hier wel een moderator is (Tactus) die desnoods iemand (tijdelijk) kan bannen. Voor de rest is het hier net als in het echte leven: er zijn mensen die je mag, en mensen die je misschien niet zo mag, maar we komen allemaal uit hetzelfde nest en we horen allemaal bij dezelfde club.
Voor mij is dit forum al maanden één grote peptalk om vol te houden... en het werkt! :D

Over de internet-behandeling weet ik niets want die doe ik niet. Die vraag laat ik even aan een ander over.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Allemaal,

Ik hoop dat iedereen een fijne dag mag hebben zonder alcohol. Gisteravond naar die documentaire gekeken, de rillingen liepen over mijn lijf.
Ik ga nu douchen, hond uitlaten en naar m'n werk.(vrijwilligerswerk in het ziekenhuis)

Tot vanmiddag en allemaal veel sterkte.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen iedereen,

Marieke gefeliciteeerd!
Knap gedaan.
Het weer ziet er goed uit, alleen de voorspellingen zijn geloof ik wat minder, we zullen het straks zien wat we kunnen verwachten als Twan onze weerman is langsgeweest.
Voor iedereen ouderwets gezegd: Een vreugdevolle arbeidsdag.
Doei!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geleidelijk stapelwolken en enkele (onweers)buien.

Aanvankelijk schijnt de zon geregeld, maar in het westen zijn de eerste onweersbuien tot ontwikkeling gekomen. Later vanochtend ontstaan ook meer landinwaarts stapelwolken, die geleidelijk uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien. De middagtemperatuur ligt rond 19 graden. De wind is zuidwestelijk en zwak of matig, rond kracht 3 en draait in de loop van de dag naar west tot noordwest. Komende nacht neemt van het noordwesten uit de bewolking toe. Tegen de ochtend valt in het noordwesten buiige neerslag, die zich geleidelijk naar het oosten uitbreidt. In het zuiden komen in de loop van de dag een paar buien tot ontwikkeling. De minima liggen omstreeks 11 graden, het maximum op ongeveer 18 graden. De wind is westelijk, draait in de loop van de dag naar noordwest en is matig, kracht 3 of 4, aan zee mogelijk krachtig, 6.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen allemaal.
Gelukkig kan ik er weer een adb dag bijtellen....zo gaat ie goed he mensen!!
Marieke gefeliciteerd hoor.
Jojo ik had de vragenlijst ingevuld op een moment dat er wel gedronken was,ik zou niet weten hoe het moet als je 0 kunt invullen.
Waar ging die documentaire over????Ik moet nog ff bijlezen,doe ik zometeen.
Allemaal een goede adb dag,Mies

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Marieke, ook van mij van harte gefeliciteerd! Zo zie je maar, de volhouder wint! :musicnote::present::moon:

Gem, ook gefeliciteerd met 7 weken ADB! :present:B):rose:

Mochten er nog meer mensen zijn die om wat voor reden dan ook een felicitatie verdienen: bij deze! :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedevandaag allemaal,

Maar weer eens een teken van leven mijnerzijds... Dit klinkt positiever dan het is. Zonder mensen te willen ontmoedigen of schrik aan te jagen, vind ik dat ik melding moet maken van het volgende: ik ben gisteren na 15 maanden droogte nat gegaan!

Ik zit al een tijdje in minder rooskleurige privé omstandigheden maar nuchter kon ik het allemaal redelijk aan, dacht ik... Gisteren vormde zich echter ineens, onaangekondigd, een soort van Tsunami bestaande uit Angst, Verdriet, Wrakhout uit het verleden, Schuldgevoel vermengd met Geluksgevoel, kortom, een overweldigende golf van emoties waar ik me geen raad mee wist. Ik zag de golf op me af komen en zag op dat moment geen vluchtweg, alleen een fles port om de onvermijdelijke onderdompeling mee te delen...

Op het moment dat ik de eerste slok nam kwam de golf over me heen.. Had ik die golf kunnen ontwijken door die eerste slok niet te nemen?? ik zal het nooit weten want ik nam die eerste slok wel. In eerste instantie leek m'n oude vriend alcohol weer een aangename en begripvolle metgezel. Door ervaring wist ik echter op hetzelfde moment ook dat ik helemaal verkeerd bezig was.. Ik heb hulplijnen uitgegooid (leve het verstand en ervaring!!), een sms gestuurd naar mijn vrouw die op haar werk was en bericht naar een goede kennis.. Daar kwam van beide kanten een reaktie waar ik wat mee kon. Geen beschuldigende vingertjes maar adviezen om te stoppen en hulp te zoeken. In gesprek gaan. Deze mensvriendelijke reakties werkten bij mij dusdanig dat ik me weer mens onder de mensen voelde, geen uitschot zoals dat in het verleden zo vaak het geval was. Waardoor ik in het verleden vaak nog dieper wegzonk in de alco-ellende. Nu hebben deze berichten mij ertoe gezet de rest van de fles (helft) weg te kieperen en me voor te bereiden op de (lichamelijke) gevolgen die mijn daad met zich mee zou brengen..

Ik had eerst het idee om van dit alles gisteren al melding te maken op dit forum maar realiseerde me gelukkig wel dat het beter is hier te schrijven als de (ergste) invloed van de alcohol is verdwenen.. Nu is dat het geval. Ik voel me wel brak maar kan mijn actie van gisteren nu weer overzien. Een ding is me duidelijk geworden: dit wil ik gewoon niet.... Dus ondanks m'n brakke gevoel heb ik mezelf weten te overtuigen dat ik nu niet meer moet drinken.

Duidelijk is me geworden dat ik altijd alcoholist zal blijven. Ikzelf ben de enige garantie dat ik nooit meer zal drinken, maar ik ben niet onfijlbaar dus die garantie is niet 100% te geven..

Natuurlijk is een "uitglijder" erg. Maar het is niet het eind van alles. Ik hoop dat het niet meer voor zal komen maar realiseer me ook dat het altijd "zomaar" toch weer kan gebeuren. Ok, ik krabbel weer op en ga verder.. ik ben dankbaar voor het feit dat ik nu weet dat het uitgooien van hulplijnen zijn nut kan hebben. Ik ben de mensen die deze hulplijnen oppikten dankbaar.. en ik ben mezelf dankbaar dat ik weer verder wil zonder die verraderlijke misleidende "vriend" alcohol..

Iedereen nog een fijne succesvolle droge dag toegewenst. Ik ga er weer voor. Nu ga ik weer wat schilderen.

Groetjes, Kohtje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohl, dat is geen uitglijder, maar een heel klein slippertje, want toen je nat ging heb je meteen hulp gezocht en verdorie zelfs de helft van de fles weggegooid... dat vraagt nogal wat, want meestal na 3 glaasjes kan het je niks meer schelen... jou kon het dus wel wat schelen!

Je bent gisteren ondanks die halve fles dus toch alcoholdebaas gebleven!! top!! Nu weet je ook de signalen en kun je een volgende keer als er weer zo'n 'paniek'golf aankomt misschien sneller om hulp vragen.. ik ben tenminste ongelofelijk trots op je en vergeef je je misstap, jij hopelijk zelf ook!
ik heb respect voor je eerlijkheid en voor je handelen!!

Met mij gaat het vandaag wat minder, al het werk van de afgelopen dagen, het verhuizen gisteren enzo het gaat me niet in de kouwe kleren zitten dus ben nu zo emotioneel lek als een mandje, paniek, huilen, alles kwijt, chaos... kennen jullie dat? zoek je een rolletje plakband en kan je het nergens vinden.. helemaal over de zeik.. wil je je jas aantrekken, jas weg, 2e sleutelbos zoek... nergens te vinden, boven niet en beneden niet.. dus eerst nu maar even diep ademhalen, door de buik natuurlijk.. even weer mijn voeten op de grond krijgen, paniek relativeren en dan vind ik het allemaal wel weer... zal toch echt wel op een logische plaats liggen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kohtje,
Ik ben zelf zoals je kunt zien nieuw hier.
Ik sluit me aan bij de woorden van Tapas, je hebt juist heel adequaat gereageerd!
Door de helft weg te kieperen heb je jezelf juist bevestigd in je streven Adb te blijven.
Ik zou het ook gewoon een klein slipppertje noemen. (of een zelftest?)
Toch ben je teleurgesteld in jezelf proef ik uit je tekst, ik vind juist dat je trots kunt zijn.
Je hoeft heus niet het idee te hebben dat vanaf nu die 15 maanden niet meer tellen, je kunt gewoon door tellen hoor je bent ADB gebleven.

Hoi Tapas,
Het zit niet mee vandaag lees ik, oh zo,n dag waarop niemand je voor de voeten moet lopen...
Sterkte meid!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Allemaal! Nou ik ga het proberen droog te houden vandaag! Om zo ook de rest van de dagen droog te houden. Heb net alleen een flinke regenbui over me heen gehad hihi.

Kus,
Zooitje

Owja Marieke, gefeliciteerd. Je bent een goed voorbeeld voor me.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je bent lief voor me, Tapas. Dat waardeer ik. Of dat terecht of onterecht is laat ik in het midden... Wel weet ik dat ik het stadium van mezelf vergeven al weer voorbij ben. Natuurlijk vind ik het voorafgaande niet leuk maar ik realiseer me ook dat dit bij het gegeven "alcoholist" hoort. Dit ben ik, zo zal ik altijd zijn. Een soort berusting in het feit. Wat niet wil zeggen dat ik nu het bijltje er bij neer gooi.. Ik ben alcoholist en zal me daar altijd van bewust moeten zijn en vechten tegen de verleidingen..Maar soms, heel soms en geniepig, komen die verleidingen zo spontaan op dat hetgeen ons alcoholist maakt het ons onmogelijk maakt er op dat moment tegen te vechten.. Daar ben ik me van bewust en het feit dat ik me neergelegd gelegd heb bij het feit alcoholist te zijn maakt het onnodig mezelf te vergeven. Tuurlijk zal ik er alles wat binnen mijn vermogen ligt aan doen om herhaling te voorkomen. Maar ik voel me niet meer schuldig. Ik ben alcoholist, mijn omgeving weet dat..en hoe vervelend ook, dit hoort bij mij. Tsunamies zijn dan misschien wel aan te kondigen, maar je ertegen wapenen is en blijft heel moeilijk... Altijd als je denkt veilig te zijn is er wel weer een onverwachte hoek vanwaar het gevaar een weg naar je toe weet te vinden. Ook daar berust ik in en hoop na overleven van zo'n onverwachte aanval ook daar weer een barrière op te kunnen werpen. Het is en blijft: leven. Met alle onverwachte wendingen die daarbij horen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...