Spring naar bijdragen

Maandag 24 december 2007


CPAS

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 221
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Benthe

quote:


Rare dromen vannacht, ik ben bang voor van alles. En weet je, er is zo vaak gezegd hier, maak nou niet overal grapjes van, laat nou ook eens zien wat je dwarszit.

Nou, ik ben vanavond bang. Ik weet niet hoe de toekomst is, ik ben bang dat ik weer ga drinken, ik ben bang dat ik niet zal voldoen in mijn nieuwe leven, en dat is eigenlijk het meeste: zal ik voldoen?

Ik weet dat het een onzinvraag is en dat het wel weer allemaal goed komt.

En vooral dat ik niet drink. Maar wel dat ik bang en onzeker ben.



Wat zou er kunnen zijn waar jij niet aan zou kunnen voldoen dat zo verschrikkelijk zou zijn dat jullie relatie niet goed zou zijn.
Ik denk inderdaad dat je de trouwerij zenuwen hebt en vooral nu je lief zo ver weg is en het kerstavond is zonder je aanstaande en dus extra emotioneel. Maar vergeet niet dat dit je laatste Kerst alleen zal zijn en probeer er nog van te genieten en op deze kerst je 'lekker in je eentje bestaantje' langzaam als een soort afscheid feestje te zien. Je gaat straks op de polder heerlijke kerstfeesten vieren met je lief en je vrienden of met de kippen en de honden en katten.
Kijk gewoon met open ogen naar deze emoties en ben er niet bang voor maar geef ze een plekje dan is het straks makkelijker om ze uit een laadje te halen en er weer met plezier en niet verlangen naar terug te kijken.
Ik wens je een hele fijne kerst, vandaag met max en morgen met vrienden als ik het goed begrepen heb!
Je bent een bovenbest dapper krijgertje en je laat de eerste gewoon staan want dit wordt jouw eerste alcoholvrije Kerst...GENIET ERVAN!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Estrella...ik drink meestal gewoon kraanwater en kruidenthee of Bambu koffie. Fris ben ik niet echt dol op en in het begin heb ik wel eens alcoholvrij bier gedronken. Als ik uit zou gaan zou ik dat waarschijnlijk ook wel doen maar dan wel Bitburger, de rest vind ik maar vies. Men heeft hier wel eens geschreven dat je door alcoholvrij bier te drinken de link legt met alcohol en daar zit natuurlijk wel een aspect van waarheid in. Maar aan de andere kant hoeft het natuurlijk ook niet allemaal zo zwart wit te zijn. Als je maar geen alcohol drinkt. En dat doe je eigenlijk wel met alcoholvrij bier. Er zit nl nog steeds 0.01% in en voor sommigen is dat genoeg om een tic (zie Cirkels van van Dijk bij Tips en adviezen) in je hoofd te activeren. Waar door het voor sommigen een terugval zou kunnen betekenen.
Ik zou met name geen redbull drinken omdat ik daar niet van zou kunnen slapen. En aangezien alcohol je slaap ritme al die tijd verstoort heeft wil ik liever een zo natuurlijk mogelijke slaap hebben omdat ik denk dat je je lichaam voornamelijk geneest en hersteld in je slaap.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Slaap lekker pippi :)

@ safi: als ik later op de dag red bull drink, heb ik ook moeite met slapen. maar als ik 's ochtends word, begin ik de dag met een blikje red bull en een sigaretje om wakker te worden.
ook helpt het bij het uitgaan: vroeger kreeg ik door de alcohol meer energie in de stad, maar nu blijf ik dansen door de red bull ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maf ze Pippi!

Ik lees net ergens dat als je niet moet wensen wat je wilt maar dat je moet vertrouwen en in jezelf moet geloven om het te laten gebeuren
Dat je wel weet wat je jezelf wenst maar dat je vaak niet weet wat je diep van binnen gelooft.
Dat je vaak wel een paar negatieve gedachten over jezelf in je meedraagt en die dan zodra er een crisis is weer laat afspelen. Dat je moet proberen erachter te komen wat je nog meer over jezelf gelooft zodat je niet altijd gelijk naar de negatieve kanten kijkt als er wat op je pad komt. Wat je over jezelf gelooft spiegel je ook uit naar buiten. Dus ga positieve dingen over jezelf geloven zodat je dat naar buiten gaat brengen.
Wat een mooie kerstgedachte...ik wens iedereen hier op het forum dat vertrouwen in zichzelf toe toe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag lieve mensen! Ik ben eindelijk van de partij, ben een uur druk in de lijn geweest!

Haddock! Heb je gemist gedurende ruim 12 uur, heb je lekker geslapen? Of was je druk vandaag?

Tapas, komisch verhaal met de katten :D Vandaag thuis een levende muis gevangen in mijn val, misschien ook tijd voor een kat in ons huis.

Wie gaan er nog even tegenaan? Want ik ga nog werken tot 8 uur in de ochtend. Kan ik eindelijk eens gezellig meedoen en jullie wat beter leren kennen, hoop dat het dan wel wat rustiger word.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Drink nu lekker water, thee vooral earl grey, cola, taksi, spa rood en soms koffie. Koffie is echt voor op het werk.

en als ik uitga lekker Casis, dat komt bijna nooit van een postmix af, zo uit de fles en dat is dan mijn verwen drankje.

Tja, nog niet zo nagedacht over mocktails nu ik alcoholvrij door het leven ga. Hmm...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn buurman is net een halfuurtje weg. Het was best wel een fijne avond, maar ik voel me een beetje misselijk van het eten. Mijn maag is niet bestand tegen bladerdeeg, geloof ik. Weet ik eigenlijk al veel langer, maar ze zijn zó lekker ook, die ovenhapjes. Daarna kaasschotel (ik heb het gemakkelijk gehouden) en dan koffie met taart. Dus nu wat misselijk. Er zat zo'n mini-ananasje bij de kaas, en daar zijn mijn lippen nu helemaal kapot van. Smeren dus maar.

Ik vond het best wel een moeilijke dag vandaag. Zag mensen op het forum zo'n beetje de balans opmaken van 2007, en dat raakte me wel. Ik miste ook mijn ouders vandaag. Wenste dat ik nog heel even met ze kon praten over het voorbije jaar en de voorbije jaren. Al was het maar een uurtje of zo. Misschien had mijn moeder best wel de gevoelens begrepen waar ik nu mee worstel. En had ik met mijn vader over weer andere dingen kunnen praten. Maar ja, ze zijn er niet meer.

Hoe was 2007 voor mij? Vooral verwarrend en vermoeiend en pijnlijk en eenzaam. Maar ook leerrijk. En ik heb natuurlijk ook momenten van geluk en echte verbondenheid gevoeld. Al zit ik ook niet te wachten op nog een jaar van dat soort leerrijkheid. Wat meer rust zou heel erg welkom zijn.

Morgen ga ik bij mijn zus. Even langs het kerkhof, dan taart en koffie met de familie, die intussen wel erg klein geworden is. Gelukkig is de relatie met mijn ene zus veel verbeterd de laatste tijd. Ben ik wel blij om. En ik heb er een vriendin bij. Is ook leuk. En ik ben tot over mijn oren verliefd geworden en daar is niks van gekomen. Is minder leuk, maar iets waar ik me moet bij neerleggen. Al vind ik dat moeilijk. Soms gaat het wel, soms weer niet. Het is moeilijk om er een evenwicht in te vinden. Vandaag was het weer moeilijk. Morgen gaat het misschien weer beter. Ik zie wel. Ik weet het allemaal niet zo goed meer.

Ik kreeg zo'n heerlijk plasticine-animatiefilmpje toegemaild vandaag. Van diezelfde buurman. Heb ik nu al 5 keer bekeken en het maakt me blij en triest tegelijk. Ik zou ook wel dat soort van Barbapapa-achtige eigenschappen willen bezitten. Mezelf veranderen in wat ik maar wil...

Nou ja, tot zover mijn kerstbeschouwingen...


Koh, beste Vloh, houd je taai!

Anjo, ik hoop dat je op een of andere manier toch "fijne" kerstdagen hebt. Ik kan het niet goed uitdrukken, maar mooie herinneringen zijn ook iets om lang op te teren, dus die wens ik je toe.

Bammetje, het wordt ooit wel een keer beter. Het sal reg komme (of zoiets).

Iedereen een fijne Kerst en leuke eindejaarsfeesten.

Francesca

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Estrella,

ik werkte in de horeca, het was mijn droom om te werken in deze gezellige ambiance... tot ik merkte wat het me kost elke dag in contact te staan met alcohol.

Na negen jaar werken in de horeca heb ik mijn droom vervuld maar ik werd er niet gelukkig van. Vervelend dat je iets kan bereiken met keihard werken en na jaren terugkijkt en denkt... heb ik het daar allemaal voor gedaan?

Het mooie is... ik ben van de horeca het call center ingegaan op een nummer informatiedienst en die is 24 uur bezet en ik krijg lekker 200% uitbetaald. Het voordeel is dat ik zit, internet, eet, drink, geen alcohol ;) en ik krijg in tegenstelling van de horeca 18+ euries per uur een salaris wat ik nooit haalde ondanks jaren van super inzet, lange dagen van regelmatig 16 uur en altijd ondankbare managers, of leidinggevende. Nee, bedankt! Ik ga liever de rooklucht uit, ontwijk de naborrels wel met dit saaie werk.

Verder, ik slaap heel slecht, ben een nachtmens en ik kan er nog niet goed tegen om in het juiste slaap ritme te komen, slaap dus wel eens wat overdag bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Francesca,

het is moeilijk als jouw ouders er niet meer zijn. Dan schruift de generatie op en krijg je meer 'verantwoordelijkheid'. Vind de gedachte eng dat ik over dik 10, 15 jaar ook die taak op me ga nemen.

Hoe lang is jouw moeder al overleden, als ik dat vragen mag? Weet verder jouw verhaal niet, maar wel sterkte toegewenst.

Het is fijn dat je een zus hebt in elk geval waarmee je hopelijk jouw gevoel kan delen!

Leeuw

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...