Spring naar bijdragen

Zondag 20 Januari


Cacao

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 227
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Delta,

Door jouw inbreng wordt het welhaast onmogelijk nog op een open wijze aan dit forum deel te nemen.
Wat me erg van je tegenvalt, is dat je je zo slecht aan je woord houdt!
Je geeft aan, je van het forum te zullen ontdoen, maar we zien je iedere keer weer verschijnen, om aan te geven dat er iets is wat je niet bevalt!
Je zit bij voortduring mee te piepen, om weer van leer te kunnen trekken.

Het begint alle trekjes van een vaudeville theater te krijgen.

Je overtrokken taalgebruik, dat kil en ambtelijk aandoet, word mij zwaar te moede!
Laat de mensen hier de ruimte om te zeggen wat ze willen zeggen. Zit niet steeds als een bok op de haverkist. Dringt het niet tot je door dat men het zat is. Alles is relaxed, tot jij ten tonele verschijnt.

Hoe kan een mens zo leven? Het is mij een volstrekt raadsel.
Men kan niets zeggen of je bent gekrenkt. Doe gewoon of blijf weg, maar stop met dit uiterst puberaal gedrag!!

Soothe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve mensen, goedemorgen!
Ga straks het draadje van gisteren nog lezen. Safi,Ik ben trots op je wat je gisteren voor velen hebt betekent. Je doet het toch maar even.

Charlie, doorbreek je gewoonte nu 1 keer. je zult zien dat het dan steeds gemakkelijker wordt.

Delta, Safi, heeft echt niks vermeld over Benthe waar zij niet achter staat hoor.
Gelijk weer een kat uitdelen.

Ik dacht dat jij niet meer op het fotum zou komen. maar wel stiekem mee lezen.
Zodra jij verschijnt wordt de stemming weer stekelig.Hoe zou dat nu toch komen??
jammer dat je gisteren niet mee kon. ik denk dat we dan met een hele aardige man kennis hadden gemaakt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik weet dat velen van jullie niet AA minded zijn , maar toch wil ik het volgende met jullie delen.
ook ik geloof niet in een hogere macht , wel geloof ik dat wat hier onder beschreven staat ik dit in mijn eigen kan zoeken en vinden .
eigenlijk is het van toepassing op vandaag
20 Januari
WE RUSTEN EVEN....EN VRAGEN.
Als wij in de loop van de dag even rusten omdat wij opgewonden zijn of twijfelen, dan vragen wij om de juiste gedachten of daad.
Uit: Anonieme Alcoholisten. Hoofdstuk : Aan het werk.
Vandaag vraag ik mijn Hogere Macht nederig om de gave ruimte te vinden tussen mijn ingeving en daad; om een koel windje te laten waaien voordat ik verhit reageer ; om vurigheid te laten onderbreken door kalmte en vriendelijke rust ; om het moment te aanvaarden waarop veroordeling inzicht wordt ; om mij het zwijgen op te leggen wanneer mijn mond wil gaan aanvallen of verdedigen.
Ik beloof dat ik uit zal kijken naar iedere gelegenheid om mij tot mijn Hogere Macht te wenden voor leiding. Ik weet waar deze kracht ligt ; zij schuilt in mij, zo helder als een bergbeekje, verscholen in de heuvels.
Het is de onvermoede innerlijke bron.
Ik dank mijn Hogere Macht voor deze wereld van licht en waarheid indien ik Hem mijn visie laat leiden.
Vandaag heb ik vertrouwen in Hem en ik hoop dat Hij mij vertrouwt wanneer ik alle middelen aanwend om de juiste gedachten en daden te vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen, ben net mijn bed uit, schandelijk laat maar gelukkig met een positief gevoel. Al vond ik het allemaal hartstikke zwaar ik ben blij dat ik er gisteren bij geweest ben.
Safi, wees lief voor jezelf, je hebt het gisteren heel goed gedaan. Vergeet niet dat vergaderen over je eigen project iets anders is dan vergaderen over iemand anders project. Het boek is jouw kindje dus dat maakt je kwetsbaar. En dat vond ik zo fijn gisteren, dat we gewoon kwetsbaar mochten zijn. Dat ik gewoon mocht stuiteren want vandaag ben ik zoveel rustiger, wie weet krijgen jullie die kant ook nog eens in het echt te zien.

Delta, we maken ons allemaal heel veel zorgen over Benthe, ieder op zijn eigen manier, net zoals in het echte leven gaat iedereen daar anders mee om. Laat je zorgen zien, probeer eens je wat kwetsbaarder op te stellen, dan zul je hier veel medeleven vinden en ik denk dat dat ook wel is wat je eigenlijk graag wilt. Het steeds maar wijzen op dingen die jij niet gepast vind stoot mensen af en daarmee zet je jezelf buiten spel. Ik denk dat jij, maar ook wij, meer hebt aan medeleven en samen je zorgen delen zodat niemand buiten spel komt te staan. Ik zelf zou dat heel plezierig vinden! Sterkte met het verwerken van Benthe's ziekte, maar weet dat jij niet de enige bent die dat proces doormaakt.

Ik denk dat ik er vandaag maar eens een pyama-dagje van ga maken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees vaak 's morgens een spreuk uit een boekje dat ik een jaar geleden in de ramsch heb gekocht. Daar heb ik ook mijn uitzwaaier vandaan. Stom toevallig las ik vanochtend de volgende spreuk, die ik bij nader inzien wel heel erg toepasselijk vind vandaag.

"Met weerlegging, argument en tegenspraak
is menigeen druk en maakt zich dik;
maar alle winst die ik dan maak,
is dat hij anders denkt dan ik."

Johann Wolfgang von Goethe

Allemaal een mooie, vreedzame, en droge dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohtje...ik heb er ook met verbazing naar zitten kijken...dat rokershok met bijna de hele bijeenkomst op Houtje en mij na erin.......stelletje onmatigen:D
Gelukkig heb ik die kankerstokjes NIET gemist maar al die heerlijke gesprekken natuurlijk wel.
Ja en dan horen dat daar de echte meeting plaats vond.

Nee het is jullie vergeven hoor....hadden wij even rust en konden we ons er weer even heerlijk van bewust zijn hoe we DAAR in iedergeval niet meer aan verslaafd zijn.:P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een goedemorgen.
Ik log even in om te vertellen dat ik genoten heb van alle meetingverhalen. Wat fijn om te lezen dat het zo geslaagd was.
Gisteren heb ik er bewust niet veel aan gedacht, dan had ik zo de pest in gekregen dat ik er niet bij kon zijn. Maar ik kon het natuurlijk niet laten om vanmorgen toch even te lezen hoe het was geweest.
Als er foto's zijn: stuur asjeblieft op.

En verder wil ik iedereen sterkte wensen die het vandaag niet makkelijk heeft, met name natuurlijk Albi. Wat een strop, als je net weer aan het werk kon. Heb je al een truc gevonden om je door het huis te bewegen?
En voor de rest: hou het droog!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ook ik ben nogal bang voor het woord God, en Hogere macht... Ik heb hier dus op mijn schoorsteenmantel een Buddahbeeldje en een ezelbeeldje naast elkaar gezet.. het ezeltje eet uit de hand van de Buddah.. Dat ezeltje ben ik, uiteraard.. ik heb ook constant een kaarsje branden voor dat Buddahbeeldje.. dat brand om mij het gevoel te geven dat ik mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem steek. Je kunt het bijgeloof noemen, en zo ben ik ook wel... erg bijgelovig.... maar het lijkt toch ook wel erg op geloof in een hogere macht... ik heb mij daaraan overgegeven.. ik realiseer me dat ik maar een minkukeltje ben in het grote geheel... kan nog zoveel kletsen... ik ben soms machteloos en dan is het fijn om je onkundigheid maar heel goede wil, uit handen te geven... zodat je toch het gevoel hebt iets goeds te doen... vandaar mijn altaartje... Trouwens, die kaarsjes (waxinelichtjes) ... er brandt er ééntje constant voor een bepaald iemand... en soms branden er wel twee of zelfs drie tegelijk... Ieder die ik dat toedicht, heeft een eigen kaarsje... Momenteel branden er twee... Eentje uiteraard voor Knuffie, en de tweede, ook uiteraard, voor Benthe... en voor de kaarsjes die ik niet brandt geldt mijn gewone medeleven...

Liefs, Kohtje..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hihihi.. safi... ik zit ook maar wat te dollen hoor... Menig roker, waaronder ikzelf. zou heel graag niet-roker willen zijn... maar ja, je weet het, hè??? verslaving... zelfs mijn huisarts zei me van de week nog... doe nou eerst die alcohol maar eens je lijf uit... dat roken komt tzt wel...

Maar feit is wel dat in dat fietsenhok heel wat afgeklept is... en dat heb je dan toch mooi gemist...hihihi...:P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...