Spring naar bijdragen

Zaterdag 26 januari!


Leeuw

Aanbevolen berichten

Nok Nok Nok
Het klopje van Houtje....

Corinne,
Een goede vriendin van mij (die ik via dit forum heb leren kennen) is ook nog steeds zoekende naar de reden waarom ze is gaan drinken en ze kan niets bedenken. Het is haar overigens gelukt redelijk sociaal te drinken > aha, nou weet ik de oplossing > ze is géén alcoholiste.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 295
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ik wil nog wel even verklaren wat Houtje bedoelt met; geen alcoholist.

Ik denk inmiddels dat ik een ´self abuser´ ben. Ik bedoel maar, ik doe mezelf gewoon pijn door dingen te doen die ik niet zou willen. Als je dan de drank onder controle hebt, kan het zomaar zijn dat je veel te veel gaat vreten of juist niets meer, of gaat gokken. Ofwel; toevallig ben ik 15 jaar zwaar aan de drank geweest maar het had ook wat anders kunnen zijn. Ik doe mezelf gewoon pijn omdat ik met onderliggende gevoelens geen raad weet.
Dat is wat ik denk ontdekt te hebben. Het was drank waar ik heel erg problemen door heb gekregen maar het had ook wat anders geweest kunnen zijn. Jezelf ´pesten´ kan op veel manieren.

Al goed om zover te zijn dat je dat beseft.

Goed, ik stap weer op, sorry dat ik inbrak, veel succes allemaal met ónze strijd.

groetjes

PP

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha, ha, ha, Houtje,
Leuk voor die vriendin, maar ik ga echt niet proberen of ik sociaal kan drinken. Ik ben alcoholiste. Helaas. En al weet ik niet waarom ik ben gaan drinken (ik ben ook niet gelijk grote hoeveelheden gaan drinken), ik heb het wel gedaan. Ik, de vrouw met een goed gezond verstand, die altijd haar zaakjes op orde had, altijd klaar voor anderen, zichzelf wegcijferend voor het goede doel, heb mijzelf verwaarloosd en verzopen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee Pietjepuk ik had het NIET over jou. Wijsneus !!!! Ik had het over Emsie, die kan ook niks vinden wat niet goed is gegaan, en het lukt haar om redelijk normaal te drinken. Nou ja, niet altijd misschien, maar dat weet ik niet. Daar vraag ik ook niet naar.
Pffffff......sommige mensen zijn ook OVERAL hè !!! Dag meis, doe je de groeten aan je mannnetje?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

oh, ik dacht dat je het over mij had

nou.... ik ben nu echt weer weg, maar ik denk dus van mezelf óók dat ik niet puur een alcoholist ben, maar iemand die op alle manieren de mist in kan gaan omdat ik mezelf bewust de afgrond in lijk te gooien. Maar goed, dat had ik al gezegd. Ik val in herhalingen.

doeoei, succes allemaal!!!

PP:sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hei PP, dat is lang geleden!! zit je nou in verweggistan? Leuk om iets van je te horen!

Ik heb de verjaardag met glans doorstaan, niet eens trek gehad, terwijl er echt wel de nodige biertjes en wijntjes over tafel gingen en ik ging zelfs als 1 van de laatsten weg. Meestal dronk ik omdat ik me ongemakkelijk voelde in gezelschap, nu ken ik dit gezelschap wel aardig goed maar toch is het een fijne ontdekking dat het zonder ook heel goed ging. Ben wel bekaf nu, nog steeds onrustig maar laat het maar stormen, die storm zal toch ook wel een keer gaan liggen toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi CPAS

ik had uiteraard ook over jou gehoord, en over veel anderen. Van Houtje en van af en toe toch nog meelezen met het forum. Ik vind dat jullie het onwijs goed doen! Dat wou ik dan nog even zeggen. Maar ik breek zo maar in, vandaar dat ik weer ´vertrek´. Het komt omdat ik écht dacht dat Houtje mij bedoelde en dat vond ik zo toevallig.

veel groetjes en heel veel succes met alles

doeoeoei

PP

en hoi Tapas. fijn dat het zo goed met je gaat

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk om PietjePuk te zien, dat is één van de aanstichters van onze "fietsclub" indertijd. We reden virtueel een "Tour" met als doel ADB te worden, en kwamen langs bergen en ravijnen, af en toe pletterde iemand van zijn rijwiel, daar komt ook de term van Blacky "knietjes afkuisen" vandaan, en soms ging er iemand een uurtje in de bezemwagen terwijl zijn/haar fiets gerepareerd werd. Aan het eind van de week werden er gele truien uitgedeeld, mét of zonder applicatie en altijd met een speciale motivatie. Maar niemand weet daar nu nog iets van, behalve Blacky denk ik. Op zaterdagmorgen naar beneden rennen naar de pc om te kijken wie de gele trui had (of een geel netshirt als het warm was, en voor de heren haakten we dan een stringetje erbij.......) ahhhhhhh heimwee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

en Tapas weet dat ook hoor. En BB! Maakt niet uit hoe je elkaar motiveert, als het maar helpt. Toch? Ja lollig was dat he Houtje. Het hielp ons écht toen. Maar ik weet dat er nog een aantal zijn die nog af en toe meelezen, en van de ´huidige generatie forummers´ steun blijft krijgen op die manier!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

meen je dat? over dat verder vertellen? Is dat niet heel vervelend juist?

wij deden alsof we de tour de france aan het fietsen waren met ons stoppen met drinken. We hadden zware colletjes die we moesten overwinnen en soms viel er een van zijn fiets (ging dus de mist in een avond) of als er een het heel moeilijk had riepen we dat zijn trapper aanliep ofzo. Het lijkt heel kinderachtig maar we hadden er lol in. En dan op zaterdag deelden we gele truien uit voor wie het beste ging. En bolletjestruien enz. Nogmaals, het lijkt kinderachtig maar het was erg lollig en de metaforen waren ook goed.
Dan kwam er weer een dat ie een slag in zijn wiel had maar m eruit had gekregen (was dan dus níet de mist in gegaan de avond te voren). Goed, dat waren tijden waarin een aantal van de forummers erin geslaagd zijn van hun probleem verlost te worden.
En daar.... gaat het uiteindelijk om

PP

veel liefs

maar nu ga ik écht weg. Wij moeten nog eten .....! doeoeoi, succes met alles... kanjers!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Leeuw!
Ik vond het best een leuke opening van je, vanmorgen. Da's weers eens wat anders, en volgens mij was het toch alleen maar een (uitgebreid, dat wel!) antwoord op Dani!
Niet dat ik er veel aan heb, want op een paar robecotjes die mijn vader ooit voor me heeft neergezet die ik er niet veel mee!

Verder moet ik zeggen dat ik hier vandaag op het forum weer heel veel stof tot nadenken heb gekregen.
BamBam, ik lees je altijd graag, maar zoals Benthe al zei, als je het over de vierde stap zet is het misschien handig als je in grote lijnen even erbij schrijft wat dat betekeent. Ik steek er toch iedere keer iets van op, ben zelfs al gaan kijken waar hier groepen in de buurt zijn, maar dat is me toch nog een stap te ver.

Albertina, mijn kaap de goede hoop zal ik nu herkennen als ik hem gepasseerd ben...

Corinne, jij hebt ook heel veel in me losgemaakt door wat je gisteren gezegd hebt. En door alle dingen die erover geschreven werden, van Blacky, van Rudy, is er in mijn hoofd ook een hoop in werking gezet.
Zoveel impact als gisteren en vandaag heeft het forum nog niet eerder op me gehad.
Ik voel me in een overdenkingsmaalstroom die wordt gevoed door jullie allemaal. Een ding is zeker: een nuchtere alcoholist wordt je niet in je eentje.

Ik ben een puzzel die ik aan het leggen ben, en af en toe leveren jullie me hele waardevolle, ontbrekende puzzelstukjes aan.
Ik wil jullie daar allemaal heel erg voor bedanken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lees ik net de voorschriften op dat potje melatonine nog eens goed... Voor ínslapen; 1 à 2 uur van te voren met water innemen, voor dóórslapen een half uur van te voren onder de tong... pfff, já dat dóórslapen lukte wel. Dien dus vanavond tussen 23.00 en 24.00 in bed te liggen, om ín te slapen!
Hahahahaaa... denk ook meteen weer in zo'n potje de oplossing van mijn probleem te hebben gevonden (tss, tis ook wat).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...