Spring naar bijdragen

vrijdag 18 april


visje

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 227
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cheyenne, je zit op het verkeerde draadje!!
Maar het klinkt niet handig wat je zegt, een drankvoorraadje aanleggen en toch willen minderen....Klinkt alsof je niet wílt stoppen. In elk geval minderen.........mét drankvoorraad??????????
Probeer het eens jo, gewoon stoppen, de eerste dagen zijn het ergst, ok, maar als je echt wilt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sorry, ik zie het nu pas dat ik op de verkeerde plaats heb gepost... Daarom kopieer ik de tekst hierheen, en verwijder mijn tekst onder het andere topic. Het onderwerp van de zomermeeting stond bovenaan, vandaar dus...

Ik weet dat het dom is een drankvoorraad aan te leggen. Maar ik denk nu aan allerlei vernederende situaties die ik de laatste tijd heb meegemaakt wanneer ik drank bij wilde gaan halen terwijl ik al gedronken had. Bij de laatste confrontatie had ik niet eens veel gedronken, maar ik had schrale lippen een door een glas rode wijn had ik rode/paarse lippen. Toen kwam ik natuurlijk net een bekende tegen, en die vroeg heel afstandelijk hoe het ging. Nu, toppie toppie riep ik, terwijl ik wist dat ik er niet uitzag en misschien toch uit mijn mond rook.

Uit ervaring weet ik dat vooral de eerste dagen moeilijk zijn, vooral met vermoeidheid. Maar het is zo moeilijk om weer een begin te maken.


Toch wil ik het. In ieder geval wil ik door de week droog zijn, en in het weekend hooguit in totaal een fles wijn waar ik het hele weekend mee doe. Maar het allerbeste zou natuurlijk zijn als ik een tijdje helemaal niets zou drinken.


Hieronder staat mijn berichtje dat ik van het andere topic heb verwijderd.


Hallo allemaal,
Ik ben hier een tijd niet geweest, omdat het niet goed ging. Ook niet met mijn drinkgedrag. Alle stress rondom het ontslag, ik zat niet goed in mijn vel omdat ik op mijn leeftijd nog nooit een vriend heb gehad, toen kwam mijn verjaardag waar ik de laatste jaren altijd heel erg tegenop zie.

Ik wil nog steeds stoppen of minderen, maar ik ga een eerste stap zetten: nooit geen drank meer gaan bijhalen als ik al gedronken heb. De afgelopen tijd heb ik verschillende keren confrontaties gehad. Ik had al wat op, en ik ging naar de supermarkt, en ja hoor, ik kom bekenden tegen. Dan moet ik mezelf weer 'presenteren', en zij hebben heus wel door dat ik drank op heb.

Nu ga ik om te beginnen in de berging een 'noodvoorraadje' aanleggen zodat ik nooit meer met drank op de deur uitga.

Toch wil ik nog steeds in ieder geval gaan minderen. In ieder geval doordeweeks droog, zodat ik 's-ochtends met een fris hoofd opsta en fit naar mijn werk ga zonder me zorgen te hoeven maken of ze iets aan me merken of aan me ruiken.

De afgelopen tijd is erg moeilijk voor me geweest. Mijn verjaardag was helemaal triest. Overdag had ik een persoon uitgenodig voor koffie en een gebakje, omdat ik daar met goed fatsoen niet omheen kon. De rest van de dag heb ik maar wat rondgehangen, en in de avond ben ik met een enorme drankroes op de bank in slaap gevallen. Wat baalde ik later van mezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,

Na mijn pianoles ben ik een flinke wandeling gaan maken samen met mijn vriendin en daarna hebben we nog cryptogram ingevuld. Op die manier ben ik natuurlijk de erge middagtrek doorgekomen.

Ik ben wel de hele middag al erg hyper opgewonden. Ik begin er lichamelijk moe van te worden.
Ik heb een rood, verhit hoofd, mijn bovenarmen, schouders en nek protesteren tegen al de spanning die er nu al al die uren op zit.

Ik ga niet alles bijlezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Cheyenne, een "noodvoorraadje" aanleggen, daar kan ik met mijn verstand niet bij. Zelfs als de optie minderen is, lijken" noodvoorraadjes" mij een vreemde optie.
Eenmaal aan het "noodvoorraadje" begonnen, kan minderen, zo meerderen worden!
Als je eerst de deur uit moet, is er nog bedenktijd. Ik vind het triest dat je het zo moeilijk hebt, maar noodvoorraadjes, vind ik een "beetje" bizar.
Groet.

*** aanpassing, een dubbele R is netter!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ZO, nog 3 kwartier, dan zijn de winkels dicht.....Ja, heb het een klein beetje moeilijk, ook al weet ik dat ik toch niet ga drinken :D
Komt omdat ik alwéér alleen zit, de hele week al s ávonds, maar nu wordt het wel erg laat en dat was vaak een reden....
Maar goed, ik ga gewoon weer wat leuks verzinnen, beetje stoeien met mn forums, heerlijk dat html gedoe:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi, ben ik weer. 3e dag bijna om, humeur weer wat verbeterd!
Cheyenne, ik denk dat je het jezelf erg moeilijk maakt. Als je een half flesje op hebt, gaat misschien toch snel het vlgde glas en ach...nog eentje etc. erin. Maar als jij dat wel kunt is dat prima. In ieder geval sterkte!
Gem, afwachten nu maar en nu kan je de spanning even loslaten!
Hee Ferry, ligt je boot al te water? En hoe is het verder met je?
Nou, ik ga nog even op de bank, morgenvroeg alweer turnwedstrijden van de jongste dochter en in de middag nog allerlei toestanden, dus op tijd naar bed. Doei!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soothe,
Voorraden slonken zeer snel bij mij.

Charlie,
Zitten blijven voor je computer!
Hier een stalen :present: om die gremlins te lijf te gaan.

Visje,
Goed zo! Morgen maar weer allerlei dingen plannen rond de tijd van de grote trek. Je ziet dat het werkt!

Ik ben echt bekaf van het flipperen vandaag, echt een te veel juichende dag. Maar zo een dag is toch veel prettiger dan een waar ik steeds op de afgrond balanceer, wat overigens ook vermoeiend is.

Tijdens het wandelen hebben we het nog over verslavingen gehad.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh Cheyenne,

Ik moest toch even goed lezen, want ik dacht ik lees het vast verkeerd, een drankvoorraadje aanleggen
omdat je niet meer naar buiten wilt als je al hebt gedronken.
Dit lijkt mij toch het meest domme wat je kan doen, zo lukt het nooit.
Je weet zelf maar al te goed, na de 1e volgen er meer, en als je dan een voorraad hebt loopt het m.i. helemaal uit de hand.
Nee die voorraad aanleggen lijkt mij het slechtste wat je kan doen, maar dat weet je denk ik zelf ook wel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond saam!
Ik ben trots op mezelf: vers recept, verse refusal gehaald & geslikt! Voor mij voorlopig maar weer doorslikken! In hetzelfde kader dus tegen Aura: niet stoppen voor je het heel zeker weet.
Heel frappent vond ik het dat Anjo vorige week tegen mij zei: "weet je wel zeker dat je stopt? Het klinkt mij een beetje als een smoes!"
Kan je nagaan, anderen voelen eerder dan ikzelf aan dat ik er nog niet aan toe ben om te stoppen met refusal!

En Cheyenne, ik kan niets toevoegen aan wat de anderen ook al hebben gezegd! Waarom kom je hier niet wat vaker praten, misschien kunnen wij je wel helpen als je trek hebt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tina we zitten al bijna in Parijs...hebben al een voorraadje stokbrood en croissants ingeslagen. Normaal zou ik gelijk een tientalen liters Vie de Payas ingeslagen hebben maar dat geld kan ik me tegenwoordig besparen..wat een zegen. We gaan de bus stallen in het Schilderskwartier in Parijs. Daar heb je genoeg te bekijken Of bij de camping in Bois de Boulogne.
Morgen willen we in iedergal ergens bij Lyon terecht komen. daar ken ik een mooi natuurpark waar we een paar dagen blijven om even op adem te komen en te aclimatiseren. Comment a les vous???? tres Bien!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...