Spring naar bijdragen

donderdag 25 april


Trees

Aanbevolen berichten

Hee mensen, hier ben ik weer.
Lieve Koh, wat een lief berichtje aan mij! Dank je wel! En ja, ik ben al naar de AA geweest!
God, wat moet ik ervan zeggen.. Het was heeeel genant, ik kwam mijn oude oppas tegen, die ging bloemschikken. Oeps, als zij weet wat voor programmas er zijn op die locatie.. dan is 1+1=2. Stond op het punt haar te vertellen van mijn probleem.. zag ik een patient die ik in het verleden behandeld heb, kon ik ook niet omheen! Oeps, ze vroeg wat ik hier kwam doen, gelukkig zei iemand anders iets, waardoor ik op een ander onderwerp over kon gaan. Oh hier was ik al bang voor!
Maar goed, de AA bijeenkomst, ik zat als enige vrouw met 4 mannen, niks mis mee hoor, oha kan ik het beter met mannen vinden..Bekende verhalen gehoord, sommige zeer schrijnend, maar ik had gehoopt op een sponser die mij kan begeleiden, want ik weet niet of ik hiermee verder kom: wil niet zeggen dat ik de vlgde keer niet meer ga. Okee, wat ik ermee moet weet ik niet, maar dit zaql mij niet droog houden. Ik zoek door! xxx Viswijffie!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 211
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

En nee ik was niet bang om naar de AA te gaan, want ik heb in de eerste plaats een aantal van jullie ontmoet, ten tweede zij zitten er voor hetzelfde probleem, en ten derde had ik drie glaasjes op om mij de moed te geven( trouwens, dat roken ze wel, maar ik heb eerlijk gezegd dat ik anders misschien niet was gekomen)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hé allemaal,
even langsgewipt omdat ik had beloofd dat ik zo nu en dan zou melden hoe het gaat in mijn nieuwe leven. nou dat gaat prima, lekker al meer dan een jaar nog steeds droog (behalve 3x per week als ik baantjes trek ;-) ) ik ben nog steeds blij dat ik het toen aandurfde om een poosje bij jullie op het forum te zijn. ik ben weer aan het werk, in een nieuwe baan, en heb weinig tijd, vooral ook omdat we na jaren latten weer samen wonen, dat kost wel tijd, heb ik gemerkt, maar heerlijke tijd.
ik kan niet alles nalezen van de afgelopen weken, maar zag wel een aantal bekende namen. allemaal de hartelijke groeten en hou het vol, het wordt elke dag gemakkelijker merk ik na 14 maanden.
veel liefs van bibelle

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Watjes bestaan niet! Ik had precies hetzelfde gevoel, doe mij de pil die mij uit mij lijden verlost. De vreugde niet de kwel..
Ik ging voor de vreugde en kwam de kwel tegen, maar die vervormd na een tijdje, het lijkt iets minder kwellerig soms. De vreugde is dieper.

Ik móet naar bed, ben voldaan maar uitgeput. mijn schouder wil ook niet meer, de kwelgeest!
Ik zie jullie morgen op de waterwagon op 't feestje van Soothe.... :D (je ontkomt er niet aan ouwe Amsterdammer)

Trusten.....!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Visje, meis.. ik ga nu (al) zeven weken naar vier verschillende AA en NA meetings per week in de regio.. Pas vorige week heb ik iemand gevraagd om mijn sponsor te worden.. en dat is misschien in AA kringen nog snel ook... je moet er wel even ingroeien, meis.. je moet goed om je heen kijken, ook vooral goed luisteren.. kies iemand die jou tot je verbeelding spreekt, die goed in de 12 stappen thuis is, en vraag dan.. geef het tijd, vis.. he hoeft niet morgen allemaal klaar te zijn.. dag voor dag, stap voor stap.... en ook die 12 Stappen hoeven niet in 12 keer... dat kan 12 weken duren, 12 maanden, zelfs 12 jaren.en om het getal 12 te doorbreken, het kan ook wel 4 weken duren of 8 maanden of 73 jaar.. maakt niet uit... als je intussen maar niet drinkt... want je moet ervan overtuigd zijn dat je niet meer wilt drinken...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Visje,
Toch hoop ik dat je een keer de goede hulp vindt en gebruikt.

Bibelle,
Blij om al dat goede nieuws van je te horen. Zo voortgaan.
Ik trek me eraan op, je bent net een opkikker voor me.
Weet je nog dat je aarzelend met die 50 dagen bezig was.
Het kan verkeren. Ik had nooit gedacht dat ik zou kunnenn leven zonder alcohol.

Mensen allemaal,
Ik val hier bijna om, ik heb mijn medicatie al meer dan een half uur geleden genomen en dat heeft toch effect.

Slaap lekker en tot morgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

derde keer goede keer ??
visje ik kom al bijna 2 1/2 jaar bij AA en ik heb geen sponser , het voornaamste is dat je mensen vindt waar je mee kan delen , en ja dat kan ik , ik bedoel met de mensen die ik via sites en AA leren kennen heb .
wat de 12 stappen betreft voor mij veranderd elke stap iedere keer , omdat ik er iedere keer anders tegen aan kijk , ik loop AA niet plat maar durf wel regelmatig in de boeken te lezen .
corinne klussen of kussen , klussen weet ik wat het is , kussen is al heel laaaaaaaaaaaaaaaaannng geleden , zou ik het nog kunnen ;)
charlie beterschap
pipke wandel ze met lam , lijkt mij leuk
luitjes ik duikel onder want heb niet siesta gedaan , in de plaats een vitrage genaaid , eentej van 3 meter breed is klaar , morgen avond de andere
slaap ze

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ach ja pipke , ondanks het feit dat het soms moeilijk kan zijn om niet te drinken door emoties ivm relatie en verwerken ma , ben ik een heel tevreden mens dat ik niet drink , want nu leef ik en als ik drink ben ik een zombie
dus zeg ik nu al dat ik er weer 24 uurtjes tegen aan plak

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Visje, dat moet je echt doen.. en dan nuchter.. leef ernaar toe.. zie de groep als je matras waar je 's avonds doodmoe op neervalt... gooi je leeg in je groep.. je zult merken dat je groep zich door jouw openheid ook steeds meer openstelt... en je zult merken dat andersom ook werkt: dat door de openheid van de groep jij ook steeds opener wordt.... Ik ben nu onder een soort van supervisie van mijn sponsor begonnen mijn levensverhaal te schrijven in verband met stap 4. Ik heb bijna dagelijks contact met m'n sponsor, hetzij via e-mail of telefoon of meetings... en hij zet mij wel aan het werk, maar dwingt me niet.. stelt zelfs, het rustig aan te doen... dat is nou net wat ik nodig heb.. niet te lang wachten, maar ook niet overhaasten... dag voor dag... kijk maar.... hou me op de hoogte... dat werkt voor mij erg goed.. en ondertussen geen drang om te drinken...

Vissewijffie, probeer nou eens je trots opzij te zetten, wees gewoon een hopeloze alcoholiste die hulp behoeft.. alsjeblieft meisje.. je bent zo'n mooi mens, eigenlijk te mooi om alcoholist te zijn.. geef jezelf de kans om die alco als niet vernietigend, als moordenaar te zijn... geef je over.. je weet nu wel ondertussen dat je machteloos bent ten opzichte van alcohol...geef je over, meis.. laat je meedrijven op de rivier van wateren die je leiden tot waar je komen moet. En concentreer je daardoor weer volledig op je gezin...


























E

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Visje, ik wens je oprecht veel sterkte en moed, kalmte en wijsheid...
Ach als zou het ook helemaal niks met 12 stappen te maken hebben, ik wens je een goede weg en ik wens je een nuchter leven... die 12 stappen hebben miljoenen mensen geholpen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze voor iedereen werken. Maar voor mij werkt het tot dusver wel, en ik moet daarbij zeggen dat ik na 16 maanden droogstaan en een periode van terugvallen gedurende een half jaar, nu met behulp van de AA/NA het gevoel heb dat ik aan een blijvend herstel aan het werk ben..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...