Spring naar bijdragen

Donderdag 5 juni 2008


Sandra

Aanbevolen berichten

Bliksem, het kan ook als comfortabel overkomen dat je in ellende gaat zitten, dat is immers wat je gewend bent. Het bevestigen dat je het allemaal niet aankan maakt ook dat je geen pogingen onderneemt om eruit te komen. Tsja, je kunt als mens van alles verzinnen om maar niet te hoeven veranderen.
Het rare maar ook het mooie is, dat het eigenlijk maar een kleine stap is om daar aan te beginnen. Vul voor jezelf in wat je je graag toewenst en begin er gewoon aan. Kan ook zijn dat je jezelf gunt om eens even niets te doen, maar geniet er dan ook van en ga je niet schuldig voelen. Enfin, handvatten genoeg om jezelf voor te houden als je de tactusbehandeling gedaan hebt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 180
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Niet drinken is eigenlijk dood simpel, gewoon niet doen, tja ..........

Ik weet niet meer wie dat schreef gisteren, Har jij geloof ik, maar dat is de verslaving. Eraan gaan zitten denken. Ik hoop dat ik het vandaag ga redden, maar het wordt wel lastiger.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet doen, An! Neem die eerste nou niet. Morgen weer lekker fris op de fiets!!!
Weet je nog, hoe je gisteren zei hoe lekker je dat vond. een totaal ander mens! Denk daar even aan, hoe je na die eerste en...tigste morgen op de fiets zit! Kop op, hou vol. Je gaat superrrrr!!! :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dan zal ik het wel zijn geweest, die een positieve gedachtenspurt had... :D
Nou, doe je voordeel ermee, en drink niet! Kijken we morgen weer hoe het is bevallen! Ist wat?

Je hoeft de alcohol ook niet de baas te worden. De verslaving moet je loslaten!
Wees niet bang, An!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stel je voor, dat je tegen jezelf zegt, dit naderende onveilige weekend drink ik niet. Ik zoek een veilige plek (hier, in je hoofd, thuis) voor mezelf. Ik doe het niet. Door de bagger, lieslaarzen aan! Dan mág je maandag weer... Stel het maar even als verbod. Soms kun je even niet anders! Nou en!

Mooi haar Carolien! Ben jij dat? Het filmje doet het hier niet goed, hij stopt steeds. Maar ik kreeg een leuk beeld voorgeschoteld....:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo, ben ik weer.
Ik heb wel bijgelezen, geen puf om te reageren.
Vanmorgen veel gehuishoud, vanmiddag een vriendin, lekker bijgekletst, net was gevouwen, nu moe.
Leuke film Caro! en leuk je in het echt te zien!
An. Hou vol en denk aan moregenochtend, het weekend is nog niet aan de orde, DAG PER DAG TOCH?
Ik ga thee maken en opde bank hangen.
Fijne avond nog!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond,

Ik heb nog lang niet het hele draadje gelezen, maar als ik dat eerst doe weet ik straks niet meer wat ik allemaal heb gelezen, en waarop ik wilde reageren. Korsakopje of familiaire vergeetachtigheid? Ik geef de voorkeur aan het laatste.
In ieder geval reageer ik voor de verandering maar eens meteen, want ik las een paar dingen waarop ik graag wil inhaken.

quote:


Drank was niet de oorzaak van mijn problemen, door te gaan drinken had ik er een probleem bij.

Drank vergrote mijn problemen die hoofdzakelijk bestonden uit angst, uit.

Angst werd verlammende angst.

Drank voedde mijn wrok en wraakgedachten.

Drank deed mijn kwaadheid omslaan in woede.

Mijn jaloerse trekken werden ziekelijk.

Mijn onzekerheid nam toe en ik voeld me steeds minder waard.


Precies Rudy, ik ben nu bijna een jaar bezig te leren omgaan met deze karaktertrekken, en boek stapje voor stapje vooruitgang.

BamBam, proficiat! ;):present:

Orleando, heel knap van je, dat je de stap naar de kliniek hebt durven nemen. Ik heb geen ervaring met Campral, maar ik zou het in ieder geval proberen. En als het de onrust in je hoofd niet vermindert, praat daar dan over met je huisarts.
Je hebt gelijk als je zegt dat stoppen met drinken één ding is, gestopt blijven een heel ander. Ik weet niet of je in de kliniek een vorm van therapie hebt gehad, maar nu je weer thuis bent is het belangrijk andere manieren te vinden om met jouw moeilijke situaties om te gaan. Zoals je zelf al aangeeft: niet meer constant gaan lopen hollen om aan verwachtingen van anderen te beantwoorden. Bedenk wel, dat je die verwachtingen meestal zelf invult, en dat die ander misschien wel veel minder van je verwacht dan jij zelf denkt!
Als je onrustig bent andere manieren vinden om te ontspannen. Dingen voor jezelf doen, dat alles is belangrijk.

Marjo, heerlijk te lezen dat je vanochtend zo opgewekt was. Gefeliciteerd met 7 maanden alcoholvrij! :present: Goed van je dat je er alvast op bedacht bent dat dit een gevarenperiode voor je is. Ik had met zeven of acht maanden inderdaad ook weer even enkele moeilijke momenten. En uit ervaring kan ik je inmiddels zeggen (dat geldt voor iedereen) dat je niet de fout moet maken te denken dat je er met 1 jaar bent.

Ik weet nog dat Rufus me destijds vertelde dat hij iemand gesproken had die al enkele jaren droog stond, en die hem waarschuwde voor dat tweede jaar. Veel mensen laten tijdens dat tweede jaar hun aandacht verslappen, denken soms dat een keer een glaasje meedrinken inmiddels wel kan, en zitten binnen de kortste keren weer op hun oude niveau.
Ik ben blij dat ik toen die waarschuwing heb gehad. Ook ik betrap me er wel eens op dat ik me afvraag of ik het eigenlijk zou kunnen, één glaasje. En ik weet dat ik het niet kan uitproberen, want jarenlange ervaring heeft me geleerd dat ik het níet kan. Dus doe ik het niet.

Ferry, bedankt voor het nieuws over Knuffie, en fijn dat jij ook goed gaat!

Nou mensen, ik ben er even van tussen. Even een warme hap verzorgen voor een late thuiskomer na een lange dag. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

avond luitjes ,
vermits het het laatse is wat ik gezien heb , carolien mooie hond en mooie knappe dame ben jij ;) kan mij voorstellen dat je u hond mist , ik mis onze groten tosh ook nog iedere dag
enkele dagen geleden vroeg jij mij hoe het met mijn hondje was , ewel veel beter , deze namiddag hebben we zelf samen gedanst , raar hondje heb ik als ik spaans zing wil ze dansen ( komt door de tijd dat ik nog dronk en met haar danste )
ivm hoe men mails leest , ik had safi haar mail aan houtje als ondersteunend gelezen , maar ik denk dat inderdaad men leest hoe men zich voelt , dus de meest positieve mail kan negatief gelezen woorden als men zich negatief voelt .
pipke bij het lezen van je berichtje over pietje dacht ik mama mama kijk zonder handen ............ en zonder tanden grapje proficiaat met zijn 80 op 80 :present:
voor de rest heb ik weinig te vertellen , ik zit weer in mijn ik heb pijn om iets periode maar kan het hier niet meer kwijt , of het drank gedachten naar boven brengt neen niet bepaald al genoeg geprobeert die pijn te verzuipen maar hjet komt nadien toch terug
allez ben weg film kijken
doei doei

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

ik ben Madinda, sedert vandaag gestart met het onlineprogramma van ADB.
Natuurlijk was ik jullie postings een beetje aan het lezen, leuke groep samen, lijkt beter dan familie.
Wie kan mij helpen met het volgende, als ik uitlog dan doe ik dat zoals het hoort maar ik blijf blijkbaar altijd aangelogd.
raar.

groetjes,

Madinda

Link naar opmerking
Deel via andere websites

An, ik heb niet bijgelezen maar jouw kreet wel gehoord.

Niet gaan drinken hoor! Ook niet in het weekend.

Morgen had je een feest, toch? Was het ook morgen dat je geregeld had dat je de bob was?

Zaterdag viert mijn moeder haar verjaardag. Ook ik ga dan niet drinken.

Doen we samen lekker dwars :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Madinda,

Het duurt een hele tijd voordat op het forum te zien is dat je bent uitgelogd. Ik heb ook wel de indruk dat als je daarna mee blijft lezen de computer ook niet registreert dat je er niet meer bent.

Succes met het programma. Nog 1 opdracht en dan sluit ik hem af. Je zult er veel baat bij hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Rosan,

Ik sta nu 18 dagen droog. Ik heb wel geleerd dat 1 glas niet kan omdat ik dan doorsla naar twee flessen wijn. Ze hebben me bij Tactus zover gekregen dat ik - in het begin al - bijna drie weken droog stond. Daarna wel weer flink gaan drinken maar toch wist ik dat er ook een andere wereld bestond. En dat ikzelf de keuze had in welke wereld ik leven wilde.

Ik raakte met drinken notabene bijna mijn baan kwijt. Deed niets meer van wat ik leuk vond, op vrije dagen begon ik 's-ochtends al te drinken. En 's-middags niet veel verder komen dan je bed. Dat is het moment geweest dat ik naar dit forum ben gaan googelen. En via het forum kwam ik bij de internet-behandeling van Tactus.

Ik ben zeer zeker van plan om droog te blijven staan. Dat werkt veel beter dan "soms een beetje" willen drinken. Dat lukt niet en voor je het weet zit je weer met handen en voeten vastgebonden aan een verslaving.

IK WIL DAT NIET MEER.

Ik geef wel toe dat ik me ook met regelmaat wat zwak voel naar de alcohol en er wel aan denk. Ik hoop dat dat later wat minder word.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve mensen, ik ben nieuw hier,
Heb al veel gelezen
Vandaag de eerste dag, morgen de tweede dag, wil het een maand volhouden iig, (zodat ik me nog geen zorgen hoef te maken over kerst en verjaardag enzo)
Morgen naar mn vriend, die drinkt, ik ga het volhouden, dat weet ik zeker, ik ben het echt zo zat (leuke woordspeling haha) geworden, het lijkt me gewoon hartstikke stoer en prettig om bevrijdt te zijn van de verslaving. Ik weet nog dat ik gestopt was met doordeweeks te drinken, en dat voelde als zo'n enorme opluchting, dat zal nu helemaal het geval zijn !
Warme groet, Mariska

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Floortje,

Ik merk dat ik de afgelopen 2 weken terugglijd naar oude gewoonten....heb nu in 2 weken tijd tot 3x toe een uitglijder gehad terwijl ik daarvoor super gemotiveerd was en het gevoel had dat ik mijn alcoholgebruik in de hand had. Ik heb geen concrete verklaring voor mijn terugval, het is het trekgevoel dat ik niet kan weerstaan. Het is weer zelfs zo erg dat ik naar de winkel ga, 2 glazen drink en pas dan tot bezinning kom en de rest door de gootsteen spoel. Ik merk dat ik momenteel erg zwak sta op trekmomenten, terwijl je bij de internetbehandeling zoveel manieren leert om die te doorstaan. Ik vraag me af of dit ooit overgaat, zelfs als ik campral of refusal zou gaan gebruiken. Ook ik wil het allemaal niet meer (ik ken geen erger gevoel dan een kater gevoel), maar toch overkomt het me telkens weer. Had gehoopt dat ik hier bij de afronding van de behandeling beter om zou kunnen gaan.
Knap van je dat je nu al weer 18 dagen droog staat, het maximale dat ik tot nu toe heb gehaald is 2 weken, daarna kwam telkens weer het moment, ik kan nu wel een glaasje nemen en ja dan, het laat zich raden bij mij, is het hek van de dam,
ik baal van mezelf en mijn zwakte!
groetjes,
Rosan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo iedereen,

Ik laat even mijn neus zien.

Vandaag ben ik de hele dag al enigzins verstrooid, snel afgeleid en kan me niet concentreren. Dat heeft wel gekke effecten. Vanmorgen op mijn werk ging ik een paar keer iets pakken en wist vervolgens niet wat ik daar ging pakken. Ach, het is allemaal goed gekomen.

Vanochtend belde ik de apotheek om de stand van zaken en ja, de huisarts vond het wel zo verstandig om een maagzuurremmer te geven bij die antidepressivum. Vanmiddag heb ik de eerste ingenomen. Ik hoop dat alles goed loopt en dat ik er baat bij zal hebben. Maar ja, dat is pas na een week of 2-3 te merken. Ik heb ook een telefoonlijst gemaakt voor als het mis gaat. Dat adviseerde de psychiater. Ik hoop dat het niet nodig zal zijn om die te gebruiken. Alcoholisme is een gezinsziekte. Dat kun je van een depressie ook wel zeggen.

Ik heb ook goed nieuws: mijn alcoholcrisis is in hanteerbare trekmomenten veranderd. Ik ben wel blij met jullie, mijn Tactusbegeleidster en al de andere mensen die ik kon inschakelen. En dat stoppen met roken zal toch eventjes moeten wachten nu. Ik wil eerst enigzins in balans zijn en heb geen zin in een tweede crisis.

Dat is het voor nu. Mss tot later.

BamBam,
Gefeliciteerd met 1 jaar en 9 maanden :D:camera::clock:B):musicnote::heart::light::sun::moon::present::):rose::P

Marjo,
Van harte met 7 maanden :D:camera::clock:B):musicnote::heart::light::sun::moon::present::):rose::P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...