Spring naar bijdragen

Mijn Zuid-Afrika draad


Gestopt

Aanbevolen berichten

  • 4 months later...
  • Antwoorden 78
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Hoi Myriam,

Ja, het lukt mij erg goed om mijn dagen te vullen. Dat is geen enkel probleem. Ik ervaar geen enkele behoefte aan vrijwilligerswerk of iets dergelijks. Ik merk ook dat ik mij kan concentreren op mijn studie HBO Medische Basiskennis en ben bezig mijn eigen website te bouwen. Ik vermaak mij prima.

Wel merk ik nu dat er behoefte begint te ontstaan aan werken, maar ik ga niet werken voor niks. Als ik werk dan zet ik mij in en daar wil ik dan wel inkomen voor ontvangen. Echter, ik acht mij nog niet sterk genoeg om een full time baan aan te gaan. Dan jaag ik mij zelf in no time over de kop en zit ik zo in een overspannen situatie. Maar het verlangen begint wel te komen. Ik wil in februari serieus gaan beginnen met een baan zoeken van 20 a 24 uur. Eerst eens kijken hoe mij dat afgaat. December en januari houd ik nog helemaal voor mijzelf om het e.e.a. binnen in mijzelf uit te werken. Maar er begint wel veel energie te ontstaan nu. Ik kan dingen veel makkelijker aan, goed afhandelen, overzien en ben echt stukken minder moe en veel actiever. Daardoor slaap ik 's nachts ook veel beter. De toename van energie wordt wel steeds meer, dus ik verwacht wel dat er binnenkort echt verveling aan gaat komen. De maatschappij en andere mensen hebben veel meer aan mij als ik start met werken vanuit een stevig basisfundament vanuit mijzelf in plaats van dat ik mijzelf over de kop jaag en mijzelf overschat. De psychiatrisch intensieve thuiszorg die langs kwam die stopt binnenkort en ik heb een case manager. Ik wil nog wel een vinger aan de pols hebben voorlopig in verband met praktische zaken regelen en ook dat ik afgeremd wordt indien nodig.

Twee weken geleden heb ik nog een traumasessie (jaar lang niet gedaan) ondergaan. Ik had hier zeer goed over nagedacht of ik het wel of niet zou moeten doen en of het goed zou zijn. Ik probeer mij zo min mogelijk met het verleden bezig te houden er was alleen een bepaald stuk dat mij lastig bleef vallen in het hier en nu en dat mij belemmerde. Ik ben vier dagen helemaal van het padje geweest na die traumasessie. Alleen maar op de bank gelegen, totaal knocked out en wat had ik er een spijt van dat ik het had gedaan. Ik aan het mekkeren.... 'zie je wel, je zit in de slachtofferrol, en ik kan het nooit meer loslaten en bla die bla, die blaaaaaaa'. Daarna trad er verbetering en genezing op en weer een stuk diepere rust en aarding en een stuk fysieke ontkramping. Nu wel blij dat ik het heb gedaan. Maar poe, dat was wel even schrikken weer van de heftigheid.

Ik ervaar geregeld nog wel innerlijke strijd en daar heb ik nog naar gezocht wat ik daarvoor kon doen. Want ik merkte dat ik erg negatief was in mijn denken. 5 % van je handelen wordt geleid door bewuste overtuigingen, 95 % door onbewuste overtuigingen. Bij mij was het alleen maar bagger en daardoor zat ik ook in zelfsabotage en zekers nog een stukje destructie. Alcohol hoorde daar ook bij toendertijd. Daarom heb ik afgelopen weekend meegedaan aan een workshop kernovertuigingen transformeren. Je zoekt een negatieve overtuiging op, dan ga je vervolgens daar een positieve overtuiging voor in de plaats zetten. Door middel van gekruiste bewegingen, dat is voor contact met beide hersenhelften, ga je de positieve overtuiging integreren in het onderbewustzijn. Hierdoor maak je contact met het onderbewustzijn. Het interessante vond ik dus het werken met de integratie, de hersenhelften en het onderbewustzijn. Je krijgt gereedschappen mee om thuis zelf deze herprogrammeringen te maken voor je zelf. Ik ben er nu fanatiek mee bezig om mijzelf te testen. Roken is nu ook een belangrijk item voor mij. Als ik mij zelf test dan test ik sterk op: 'Ik kan stoppen met roken.' 'Ik wil stoppen met roken.' Echter, ik test zwak op: 'Ik ben bereid te stoppen met roken.' Zo kan je allerlei dingen in jezelf onderzoeken en omzetten. Nu goed, net er mee begonnen.... maar het voelt goed aan hier mee bezig te zijn.

Zonder de alcohol ging het al niet goed met mij omdat ik volledig op de automatische piloot leefde. Met alcohol ging het nog slechter..... en nu gaat het voor het eerst in mijn leven werkelijk goed met mij. Maar ik heb er nog wel erg aan te wennen, ook dat ik een richting heb te zoeken nu.

Gestopt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...