Vie Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Safi, begin hier maar eerst met je vega-haggis, want die is echt lekker! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
safidepafi Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Nou daar gaat ie dan!Een heerlijk vegetarisch gehaktbrood ook wel genoemd:Vegetarische'Schotse Haggis' Schotel..100 gr uien, in kleine stukjes gesneden1 eetlepel zonnebloemolie50 gr wortelen, heel fijn gesneden35 gr paddenstoelen, fijn gesneden50 gr rode linzen (te vinden bij AH bij de pot groenten)150 gr gele linzen(te vinden bij AH bij de pot groenten)600 ml groente bouillon25 gr rode kidneybonen, goed fijn prakken35 gr gemalen pinda's of walnoten30 ml shoyu (soya saus)1 eetlepel citroen sap11/2 eetlepels gedroogde tijm1 eetlepel rozemarijnhalve theelepel cayenne peper1 eetlepel komijnpoeder1/2 theelepel nootmuskaatgenoeg havervlokken om er een brij van te maken die niet vochtig meer isvers gemalen peper naar smaak1. Verwarm de oven voor op 180*C of gasstand 52. Fruit de uien in de olie voor 5 minuten , voeg dan de wortels en de paddenstoelen toe en fruit het nog voor 5 minuten3. voeg nu de linzen toe en 3/4 van de groenten bouillon 4. meng de geprakte kidneybonen met de rest van de bouillon en voeg daar de noten, citroensap en kruiden aan toe. Doe dit ook in de pan en laat het nog 10 tot 15 minuten matig koken5 Voeg nu de havervlokken toe en laat dit nog 10 minuten zachtjes pruttelen op een laag pitje. Voeg wat water toe als het te dik wordt.Beboter een bakblik en doe daar de massa in en bak in de oven voor 30 minuten.heerlijk met aardappels, koolraap en jus als jet echt op zijn schots wilt etenmaar ook met rodekool, andijvie stamppot, boerenkool stamppot etcOf als schijf gehakt, even gebakken bij macaronieJe kan het gehaktbrood in de koelkast wel 5 dagen bewaren en elke dag een plak afsnijden.Ook op brood is het heerlijk Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 12 januari 2008 Auteur Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Die koolraap gooi ik er altijd bij, dat 'ie meekookt. Ook gooi ik er verse bleekselderij bij, en knoflookteentjes. En soms ook cassave, maar dat vind ik zelf nogal melig. Is heel lekker met bruin stokbrood. En... een heel grote pan maken, want de volgende dag is het nog lekkerder, als je tenminste niet 's nachts uit je bed komt om alles op te snoepen.De snert van An moet er eigenlijk ook bij staan.Wat ik mis is een recept voor vega-haché, bestaat dat wel?Kook twee grote aardappelen in water en een boullonblokje. Laat ze even afkoelen totdat je je vingers niet meer brandt en snij ze open. Meng het kruim van de binnenkant met fijngesneden paprika, ui, knoflook en zure room of yoghurt. Wat zeezout en peper. Schep dit alles weer in de aardappels en wikkel ze in zilverfolie. Doe een half uur in de oven op de hoogste stand. Eet met een glimlach en drink er veel gekoelde thee bij. Serves two. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Cacao Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Hier issie dan!Vegetarische hacheeNodig voor 4 personen:1 bakje Quorn Fijngehakt Haché ( = 175 g), je kunt het ook klaarmaken met tofu roerbakreepjes3 grote uien1 bakje champignons3 teentjes knoflook1 pakje Honig Mix voor Hachee2 eetlepels olijfoliezwarte peper uit de molenkruidenbouillonpoeder naar smaakscheutje ketjap maniswatermaïzenaVoorbereiding:- uien pellen en fijn snijden- champignons schoon borstelen en in schijfjes snijden- knoflookteentjes pellenBereiding in de hapjespan:- Olie verhitten in de pan- Quorn ongeveer 5 minuten op hoog vuur bakken (pas op: kan behoorlijk spetteren)- Voeg de uien toe- Pers de knoflook erboven uit- Roerbak het geheel tot de uien glazig zijn- Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze bruin worden- Voeg de hacheemix met 750 ml water en een scheutje ketjap toe en roer dit goed door- Zet het gas laag en laat 1 uur sudderen met de deksel op de pan. Af en toe wel even omscheppen- Even proeven, voeg naar smaak versgemalen zwarte peper en tuinkruidenbouillonpoeder toe- Los 1 eetlepel maïzena op in water volgens de verpakking en voeg dit toe aan de hachee. Roer dit goed door en laat nog een paar minuten doorpruttelen.EET SMAKELIJK!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Een overheerlijke vega pasta.Tagiatelle,(ik neem altijd verse van AH)1 doosje cherrytomaten,1 stukje geitenkaas1doosje kastanjechampinons1 doosje portobellochampignons2 tenen knoflook1 uirode pestozak rucolaknoflookolijven.Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing(koken in bouillonblokje)ui fruiten in olijfolietomaten gehalveerd en champignons erbij knoflookolijven halveren en toeveoegenknoflook uitpersen en toevoegenrode pesto toevoegende gekookte pasta toevoegen en dan de rucula erbijalles goed doormengen en dan als laatste de geitenkaas erdoor laten smeltenNou als dat geen lekkere pasta isTina Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 12 januari 2008 Auteur Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Schlurrrpp Cacao, dat klinkt ook goed. Hmmm, heel erg goed. Ben nog heel benieuwd naar verdere gerechten. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
safidepafi Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Spinazie Pannenkoek met gerookte zalm en blauwe kaasBeslag voor de pannenkoeken maken, peper en zout toevoegenVoor twee personen 4 blokjes spinazie ontdooien en goed laten uitlekkenIn het vergiet overtollig water eruit persenTeentje knoflook persen en door het beslag gooien samen met de uitgelekte spinaziePannenkoeken bakken en vullen met gerookte zalm en blauwe kaasOprollen en smullen maar!De vulling kan je natuurlijk variëren met geitenkaas en tomaten en pestoTonijn en rode uien met brieOf wat je maar lekker lijkt Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 12 januari 2008 Auteur Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Hm? Bedoel je dat je de spinazie samen bakt met het deeg? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Dames,zo hoef ik de hele week niet meer na te denken over wat ik zal gaan eten, te lekker allemaal!!!!!!!:rose:Tina Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
safidepafi Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Snelle Schotse Wintersoep2 uien3 teentjes knoflook6 winter wortels6 grote aardappelshalve koolraap (hoeft niet perse) 2 blokjes kruiden bouillon per liter soepKopje rode linzenpeper/zout naar smaakAlle ingrediënten in kleine stukjes/blokjes snijden.Uien fruiten, knoflook erbijGroentes en linzen erbij doenBouillon blokjes en water tot dat alles ruim onderstaat.25 minuten koken, even aanstampen met de pureestamper tot een smeuige soepen klaar is je soep.Erg lekker met donker brood, dik besmeerd met room boter Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 safi,Wat zijn lentils?Tina Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
safidepafi Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Dat zijn rode linzen...net zoiets als spliterwten maar dan oranje van kleur...ik zal het even aanpassen Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
safidepafi Geplaatst 12 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2008 Ja Benthe je maakt een spinazie pannenkoek met vulling Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
animal Geplaatst 13 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 13 januari 2008 Dit is een heel gemakkelijk en smakelijk recept. Benodigdheden voor de Gado-Gado: - 1 Chinese kool - 1 komkommer - 1 bakje tauge - 300 gram boontjes - 4 eieren - 1 zakje Krupuk Emping. - 1 zakje of bakje gebakken uitjes Snij de kool in reepjes van 1 cm en leg dit op een mooie platte schaal met een opstaande rand. (je hoeft niet alles te gebruiken, het is al voldoende om een halfje te gebruiken.) Snij de komkommer in blokjes (snij de zaadlijsten eruit) Kook de boontjes beetgaar. Hussel nu de tauge, boontjes en de komkommer door elkaar en verspreid dat over de chinese kool heen. Kook de eieren 6 minuten en snij ze in partjes en garneer die langs de rand. Benodigdheden voor de pinda-saus 1 gesnipperd uitje 3 teentjes knoflook stukje verse gember (1cm) Bouillonblokje Halve pot pindakaas 2 eetlepels ketjap 1 theelepel sambal (of een vers gesneden rood pepertje)kopje water Doe in de keukenmachine de ui, knoflook en gember en flink malen. Doe een kopje water in een pannetje en doe er het bouillonblokje en je gepureerde massa erbij en laat ff lekker pruttelen. Doe de pindakaas erbij en de ketjap en de sambal (pepertje) Laat het geheel pruttelen (als het te dik wordt doe je er water bij en wordt het te dun doe je er nog wat pindakaas bij.) Giet dat mooi over de gado-gado heen en strooi de gebakken uitjes over de saus. Strooi de krupuk emping er overheen en Klaar is (vul je naam in ) Zeer snel te maken en heerlijk knapperig en smakelijk! Bewondering van je gasten is gegarandeerd! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Cacao Geplaatst 14 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 14 januari 2008 Eenpansgerecht CacaoOmschrijving:Makkelijk eenpansgerecht. Voor 3 a 4 personenBereidingstijd:30 a 45 minutenIngredienten:3 a 4 ongepaneerde schnitzels, 2 prei, 2 uien, 1 ons taugé, 4 grote tomaten, peterselie, bieslook, eventueel tijm, mespuntje, teentje knoflook, of knoflookpoeder, zout en peper, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap, in olie bakken b.v. in een wok. eten met rijst Bereiding:De tomaten in kokend water leggen voor het ontvellen....zogauw je ze kan ontvellen, uit het water halen en ontvellen, en zaad eruit halen. In stukjes snijden. Vlees in reepjes snijden, en even apart bakken. Snel de uien fruiten en de uitgeperste knoflook. Dan de prei en tauge erdoor en het vlees erbij doen. En als laatste de tomaten en de kruiden. Op smaak maken met peper en zout. En de ketjap en sambal...Eet smakelijk ! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Cacao Geplaatst 14 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 14 januari 2008 Rösti ovenschotelklontje boter 250 gram rundergehakt /vegetarisch gehakt2 eieren 2 eetlepels paneermeel snufje oregano 1 eetlepel basilicum (diepvries) 1 kleine ui of sjalot 1 paprika 1 eetlepel olie 300 gram (= halve zak) rösti (diepvries) 2 tomaten groot pakje boursin ½ deciliter melk geraspte kaas zout peper Bereidingswijze van Rösti ovenschotelÉén ei loskloppen. Ui snipperen. Paprika in halve plakjes snijden. Tomaten ontvellen, in plakjes snijden en vocht en pitjes verwijderen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Gehakt rul bakken in de boter. Uisnippers, de helft van het ei, paneermeel, ¼ theelepel oregano, basilicum en wat zout en peper erdoor scheppen. Intussen in andere pan parika in ca. 5 minuten lichtbruin bakken in de olie. Bestrooien met peper. Helft van rösti in ingevette ovenschaal doen. Achtereenvolgens plakjes tomaat, gehaktmengsel, paprika en rest van rösti erover verdelen. Boursin met het andere ei, melk en snufje oregano tot sausje kloppen en op smaak brengen met zout en peper. Sausje over rösti schenken en geraspte kaas erover strooien. Schotel ca. 40 minuten in de oven zetten.Eet smakelijk! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 14 januari 2008 Auteur Rapport Share Geplaatst 14 januari 2008 Krijgen jullie in de zomer ook wel eens zakken vol pruimen van kennissen waar je je bijna geen raad mee weet? Maak er pruimensoep van.1 kilo pruimensnuf zout1 glas sinaasappelsap1 eetlepel verse gember (geraspt)2 theelepels mosterd2 eetlepels honing2 kopjes yoghurt.Kook de pruimen in het sap met het zout 5 minuten. Laat afkoelen en haal de pitten er uit.Doe de rest van de ingrediënten erbij. Eventueel door de blender, ik hou zelf wel van stukjes en brokjes dus dat doe ik nooit. Eet met beboterde warme toast. Liefst bij ondergaande zomerzon. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 16 januari 2008 Auteur Rapport Share Geplaatst 16 januari 2008 Ingredienten2 rijpe bananen2 el citroensap2 teentjes knoflookolie4 el pindakaas1 kippenbouillontabletca 2 dl kokosmelksambal4 el gebakken uitjes BereidingPel de bananen. Snijd ½ banaan in plakjes en meng ze met 1 el citroensap. Pureer de rest van de bananen (of prak ze fijn) met de rest van het citroensap. Pel en pers de teentjes knoflook. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en roerbak de knoflook 1 min. Roer de pindakaas, ½ liter koud water, de bouillontablet, de kokosmelk en de gepureerde bananen erdoor en breng het al roerende aan de kook. Laat de soep 5 min koken. Voeg sambal naar smaak toe. Schep de soep in kommen en verdeel de plakjes banaan en de uitjes erover. Voor de balletjes ga ik nog even verder kijken. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
safidepafi Geplaatst 17 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 17 januari 2008 Veggie balletjes i.p.v gehaktballen1 klein blikje kikker erwten1 klein blikje witte bonen in tomatensaus4 augurken in kleine stukje1 uitje in kleine stukje1 tomaatje in kleine stukjesgehakt of shoarma kruiden1 eipaneermeelKikker erwten en bonen fijn prakken met een vorkuitjes, augurken, tomaatje, kruiden, ei erdoorgoed door elkaar mengenen dan voldoende paneermeel erbij om een balletje (ongeveer zo groot als een pingpong balletje)te kunnen draaien die stevig aanvoelt.Een uurtje in de koelkast met de balletjes, zodat ze stevig worden.Dan nog even weer in een mooie ronde vorm draaien voordat ze de pan in gaan.Ik gebruik een koekenpan en 50 gr boter en bak ze op een matig vuurtjeDraai ze voorzichtig om zodat aan alle kanten een mooi korstje komt.Ook heerlijk op brood! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
An Geplaatst 18 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 18 januari 2008 Safi: DIE Ballen ga ik dus vandaag maken. Nog nooit vegaballetjes gegeten. Dat eerste gerecht kan ik dus niet maken, want ik snap niet veel van dat engels.Cacao: wat is Quorn?Sambal, daar ben ik gek op!!!!!!Grote pot sambal oelek.Apart: uien en knoflook bakken,toevoegen naar smaak: suiker en ketjap en chinese kruiden zoals djinten, ketoembar...De sambal oelek toevoegen en zo lang laten sudderen dat het inkookt.Laten afkoelen en je hebt de heeeeeeeeeeeerlijkste sambal.Satehsaus, zalig!pot pindakaas in pan en dan : au bain marie zetten.Toevoegen koffiemelk, flinke scheut ketjap en wat van die sambal: goed blijven roeren en zonodig nog koffiemelk toevoegen totdat het de juiste dikte heeft en goed warm is.Knor knor, krijg er zelf honger van.aanpassen: bij de sateh saus de melk en ketjap heeeeeel langzaam toevoegen Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Cacao Geplaatst 18 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 18 januari 2008 An:http://www.quorn.com/nl/ Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 18 januari 2008 Auteur Rapport Share Geplaatst 18 januari 2008 Ik weet een manier waarmee je wel de lekkere smaak van de knof kan hebben, maar niet de adem waarvoor iedereen schijnt terug te deinzen. (Zelf vind ik dat bij een ander nooit erg, maar blijkbaar is dat voor sommigen afstotend.)Pel de knoflooktenen. Laat ze heel en kook ze tien minuten zacht in een kop melk en een kop water. Verwerk ze daarna zoals je gewend bent. Door het koken behoud je wel de smaak, maar verdwijnt het zwavel, wat die adem geeft.Verder nog een lekker dip-recept voor brood en selderijstengels en alles wat je dippen wil.Pel 20 teentjes knof. Kook ze in een kop melk en een eetlepel boter, op heel zacht vuur tien minuten, of zo lang tot de knoflook zacht wordt en je die fijn kan prakken.. Voeg er al roerend, langzaam een kop olijfolie aan toe. Niet te hard laten koken, dan wordt het bitter. Prak ondertussen een blikje ansjovis. Haal de dip van het vuur en roer er de geprakte ansjovis doorheen.Naar smaak aanvullen met sambal, currypoeder en als je het nog romiger wil, een bakje kwark, kookroom of zure room.Dit kun je op een réchaud op tafel zetten, maar ook koud serveren. Dip ze! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
An Geplaatst 18 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 18 januari 2008 Benthe: mjam, mjam. Het schijnt dat de knoflook nare luchtjes veroorzaakt als je ze door de knoflookpers haalt. Dus gewoon hakken of snijden en dan door het eten.Super snel, makkelijke, gezonde PATATAS:Neem mooie aardappelen, met mooie schil dunne schil.Heel goed wassen en eventuele lelijke plekjes weghalen. (schil laten zitten)Schijfjes snijden.Op een bakplaat en besprenkelen met olijfolieeen uur in de oven van 200 graden.En smikkelen maar. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Cacao Geplaatst 18 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 18 januari 2008 SURINAAMSE BAMI (2 Pers.)Ingredientenhalf pak dunne spaghetti 1 stukje trassi gekruimeld 2 flinke tenen knoflook, geperst, rapst of zoiets chinese zoute ketjap (yellow label blikje) geen asin da's anders 1 tl laos poeder 1/2 tl gemberpoeder 1 flinke handvol gare kouseband in stukjes 4 lenteuitjes in stukjes 100 gr. taugeh Eventueel wat gestoomde baby paksoy grof gesneden Naar keuze tahoe/tempeh, vlees, garnalen, kip, al gaar. Wat lekkerder en pittiger wordt het met een klein beetje madame jeanet sambal BereidingKook spaghetti gaar volgens verpakking. Bak de kouseband, lenteui, trassi, laos en gember en knoflook een beetje op, niet te hoog vuur. Voeg dan spaghetti toe en bak op hoog vuur. Voeg pas als het zo goed als klaar is vlees, garnalen toe en warm door. En smullen maar! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Cacao Geplaatst 18 januari 2008 Rapport Share Geplaatst 18 januari 2008 ZUURKOOLSCHOTEL (4Pers)Ingredienten1 pond zuurkool 1 pond (vegetarisch) gehakt uien knoflook sambal mosterd ananas aardappelpuree jus/boter (evt. gemalen kaas) BereidingIndien nog niet gekookt, de zuurkool koken. Gehakt rul bakken met uien, knoflook en sambal (hoeveelheid en evt. andere kruiden naar eigen smaak toevoegen). In een ovenschaal de ingredienten doen van boven naar beneden, zuurkool, gehakt, mosterd, ananas (in ringen of stukjes), aardappelpuree, dunne plakjes boter (of wat jus) en daar boven op evt. gemalen kaas of (kruiden)paneermeel. Wat betreft de mosterd, niet wat puntjes, maar gewoon een een laagje over het gehakt heen smeren. Ong. 45 minuten in de oven op 150 a 200 graden. EET SMAKELIJK! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden