Spring naar bijdragen

Een paar tips over de werking van het forum.


Yvonne

Aanbevolen berichten

De indexpagina is deze: https://forum.verslavingdebaas.nl
Vanuit hier kun je alle onderwerpen vinden waarover geschreven is. 
Hieronder vind je alvast een paar tips. 

* Op de 'Ditjes, datjes & dagdraad' wordt elke ochtend een nieuw draadje met als titel de datum van die dag geopend. 
Je kunt dat draadje zien als een soort virtuele huiskamer: je kunt er even binnenwippen om te vertellen hoe het met je gaat, je kunt er even gewoon bijpraten over leuke en vervelende dingen. 
Maar je kunt er ook naar toe als je het heel moeilijk hebt op een bepaald moment en enorme trek krijgt.  Het helpt veel mensen om het dan even daar te schrijven, vaak is er wel iemand die zo'n noodkreet leest en even meedenkt, misschien een duwtje in de goede richting kan geven. 
kortom: een soort virtuele huiskamer waar je de grootste kans hebt een reactie te krijgen op wat jou bezighoudt, mag luchtig zijn, mag ernstig zijn. 
Er wordt ook dagelijks een dagpact op de betreffenden dagdraad aangemaakt: je geeft daarmee aan dat je het voornemen hebt, de belofte doet die dag niet te drinken.

De andere draden op 'Ditjes, datjes & dagdraad' zijn het weekpact, het maandpact, het jaarpact (inhoudt spreekt voor zichzelf), de Kilokiller, Woorddomino en 'Bij welke muziek houd jij het niet droog'. 

* Vragen aan de moderator vallen onder 'vraag het de hulpverlener' als het een alcoholgerelateerde vraag is. https://forum.verslavingdebaas.nl/forum/14-vraag-het-de-hulpverlener/
* Als het vragen betreft over hoe je iets kunt vinden zou je dat onder 'Algemene informatie = werking forum' kunnen doen https://forum.verslavingdebaas.nl/forum/10-werking-forum/

* Als je wilt weten wie een smiley heeft geplaatst dan log je even uit, uitgelogd kun je op de smiley klikken en dan zie je naam van de plaatser. 

* Een heel nieuw draadje plaatsen kun je als je ingelogd bent.
Waar je het plaatst is afhankelijk van het onderwerp. 
Kijk eens onder https://forum.verslavingdebaas.nl/forum/7-themas-rondom-alcohol/ of  https://forum.verslavingdebaas.nl/forum/8-tips-en-adviezen/ of https://forum.verslavingdebaas.nl/forum/15-zoek-een-maatje/... daar vind je veel andere onderwerpen en kun je ook naar hartenlust van alles plaatsen. 

En verder is het handig om eens lekker het hele forum te bekijken vanaf dit punt: https://forum.verslavingdebaas.nl/
Dan kun je alle mogelijke vertakkingen zien en er dieper in duiken.... 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 months later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...