Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

Kijk Gaby daarom heb ik dus ook de refusal nodig, nu nog in ieder geval, omdat ik dus ga drinken als het leven tegen zit.Ik heb met mezelf afgesproken dat ik dat ik die tablet gewoon met mijn bloeddruk pil inneem en niet iedere dag daar een filosofische gedachten aan verspil.

Als ik geslikt heb, dan is er geen alcohol keus meer, dus moet ik met wat op mijn pad kom nuchter dealen,

Op 19 januari is mijn zwager overleden, plotseling en zat ik dus bij mijn zus om de begrafenis te regelen, welke dist, koffie met broodjes of koek, wat op de kaart en wanneer condoleren en begraven.

Het heeft me dagen van zere schouders en hoofdpijn bezorgd maar ook de trots op mezelf dat ik dit heb kunnen doen zonder drank, roes vergetelheid, dat is toch allemaal maar nep, je moet er hoe dan ook met aan de slag.

Ik vind het wel ook heel sterk van je dat je gewoon je refusal slikt en doorgaat, petje af.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie voor jullie reacties Pip en jani :present:

ik krijg idd ff veel voor mijn kiezen nu, maar goed, ik heb gehoord dat een ongeluk nooit alleen komt, maar dat er daarna ook weer goede tijden komen, zoiets van 7 magere en 7 vette jaren? :huh: dus daar hou ik me maar aan vast.

merk nu wel dat ik ''nieuw gedrag'' moet gaan aanleren, zoals bv vanmiddag, ik kwam terug uit mijn werk, dan is het zo rond 15u, en dan heb ik de rest van de dag nog voor me, ik had geen afspraken vandaag, voelde me niet lekker in mijn vel, en wat doe ik, gordijnen dicht, roken en alcoholvrij bier drinken (en stiekem balen en rekenen ,wanneer ik weer echt kan gaan drinken, hoe lang wachten na mijn laatste refu etc... :$ en dit was niet de eerste keer dat ik dit deed de laatste maand :$:$:o )

dan van ellende maar in bed gaan liggen, in slaap vallen, rond 20u weer wakker worden, balen dat het zo stinkt in huis, alle ramen en deuren tegen elkaar openzetten, gordijnen weer open, kleren in de wasmachine (stinken naar rook), eten maken, koffie zetten, merken dat ik mijn lijf GEEN plezier doe met dat roken, en dan i.i.g maar weer een beetje ''blij'' zijn dat het alcoholvrij bier was, meteen weer een hele refu geslikt, want hee, is dit nu wat ik wil? (maar dan met echte alcohol, dan had ik me nog beroerder gevoeld) Ik moet iets ondernemen, ik probeer elke dag iets te doen, soms gaat het goed, maar soms weet ik het gewoon allemaal niet meer, zit ik er doorheen, maar het is wat Jani zegt, nu moet ik wel nuchter dealen met wat op mijn pad komt!

Vanochtend kwam collegaatje van me op het werk, ze omhelsde me, en ik kon de drank nog ruiken, ze zegt lachend ''nog een beetje naar de piep van gister, feestje'' , (6 jaar geleden met haar voor het eerst naar de AA) dus ik vraag ''leuk feestje?'' antwoordt ze '' eigenlijk was er niets aan, maar inene na heel veel bier en whiskey werd het rond vier uur ineens heel leuk, wel heb ik nog geprobeerd de gastheer te zoenen, want zijn vrouw was al naar bed, maar die heeft me zachtjes het huis uit gezet, dus weer zo'n avond, ik lachtte, ergens een beetje jaloers, en toen zei ze tegen me, eigenlijk ben ik wel jaloers op jou, dat jij nog maar zelden drinkt, ik zeg, ja en het blijft moeilijk, ja beaamde ze....

waarop we nog wat leuke annekdotes uit onze gezamelijke zuipperiode ophaalden, die idd wel heel grappig zijn, maar waar ik nu toch echt wel te oud voor ben geworden, en dat vond zij toch eigenlijk ook wel...

ik ben er nog lang niet, maar mijn refu zit er weer in.

Liefs Gaby

Link naar opmerking
Deel via andere websites

met lichte tegenzin, maar ik heb hem geslikt, ik zit nu rond de 6 weken droog, en het lukt me vaak niet die 2 maanden te halen, in december ook de fout mee ingegaan, net weer gaan drinken voor mijn 2 mnd droog staan, en dan nog las ik hier laatst, ''tel de dagen dat je NIET drinkt'' en dan ga ik goed, maar ik wil nu weleens ervaren hoe ik er nuchter mee omga, hoewel nuchter, ik ben nog veels te vaak aan het rekenen en bedenken wanneer ik weer ''mag'' drinken, dus momenteel is die knop nog niet om :$:o:angry:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

, hoewel nuchter, ik ben nog veels te vaak aan het rekenen en bedenken wanneer ik weer ''mag'' drinken, dus momenteel is die knop nog niet om :$:o:angry:quote>

Oei Gabs, dat vond ik altijd hele gevaarlijke gedachten. Zodra bij mij die knop omging en ik een dag geprikt had om weer helemaal los te gaan, kwam er bij mij ook altijd een hele hoop spaningen, en een opgejaagd gevoel. Ook een soort blijheid omdat ik die knop opgedraaid had en eigenlijk goedgekeurd had dat ik weer mocht. Dat waren dan ook de dagen waarin ik bijna de hele dag weer bezig was met gaan drinken. Wat er voor de rest gebeurde om mij heen daar had ik geen ook meer voor. Het enigste dat dan voor mij telde was gaan zuipen.:(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Shahire , ik ben vandaag jarig, nog wel op mijn moeilijke dag.

Maar ik heb iedere avond trouw mijn refusal geslikt, dus geen keus.

Ik ga er vandaag een leuke dag van maken met mijn gezin en familie, verder blijf ik mezelf inschrijven voor het weekpact en ga ik over ongeveer 3,5 weken naar de huisarts terug en wil ik dan met hem bespreken wat ik meer nodig heb om 'droog" te blijven of dat refusal het hulpmiddel voor mij blijft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag bij HA geweest om even bij te praten hoe het met mij en de refusal gaat

op zich vond hij dat ik er momenteel zeer positief in sta, vind ik zelf ook, slik al enige tijd niets

de storm van een heftige stress periode is gaan liggen

zelf voel ik me af en toe tegen het randje aanzitten...de 'trek'rand

geen idee waar die af en toe zomaar vandaan komt

maar dat ben ik momenteel bij mezelf aan het achterhalen

sta zelf nog even in 2-strijd of ik weer gewoon even een halve zal slikken

een weekje of een paar dagen..

met het idee van 'dan weet ik heel zeker dat het niet mis kan gaan'

maar aan de andere kant gaat het niet mis want ik hoef die alcohol niet meer, zeg ik dan

soms zomaar ineens....de trek...tijden niets en zo is het er

maar meestal na een tijdje toch ook weer weg

nou ja, ik meld me als ik hem wel slik

in ieder geval ga ik niet drinken, dat is wat ik zeker weet!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Ik ben sinds gisteren begonnen na een hele moeilijke week met het slikken van Refusal.

Ik krijg overal uitslag (mijn huid is zowiezo erg gevoellig) en een soort van pukkels op mijn gezicht wat ik sinds mijn puberteit ook nooit meer heb gehad.

Tevens constante misselijkheid en het gevoel alsof iemand op mijn borst zit en tergend moe.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik van dinsdag tot donderdag avond flink had gedronken, maar wel erop had gelet dat ik de refusal niet meteen nam.

Ik stopte rond 1900 savonds en nam die 3 pillen rond half 1 smiddags op vrijdag.

Maar ik heb 2x daags 3 voorgeschreven gekregen en daarna 1als onderhouding ik las hier een aantal hoeveelheden qua iname en eigelijk is dit best veel toch ?

En toch blijf ik er ook flink mee zitten, ookal was het mijn eigen keuze.

Ook let ik nu echt flink erg op geen gezichtslotions met alcohol en ga zo maar door.

Het ging ook zo dramatisch slecht dat ik weer zo labiel werd en weer iedereen weg duwde ipv dat ik mezelf niet zo makkelijk liet terug vallen.

Altijd die nare achterdeurtjes die ik graag achter me dicht wil trekken maar die duivel in me houd zijn voet ertussen.

Nouja flink wennen iniedergeval!

Ik hoop dat ik geen drank misbruik meer door deze tijdelijke oplossing, zodat ik een manier kan vinden om emotioneel op de rit te blijven en een leefbare situatie kan realiseren voor mij zelf en mijn leef omgeving.

:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Vitaaltje26, je hebt jezelf geholpen door refusal te gaan slikken.

Ik weet niet veel over de bijwerkingen, heb alleen milde maagklachten, maar die had ik ook als ik dronk, dus dat streep ik tegen elkaar weg.

Ik was gisteren jarig en heb niet gedronken.

Aan het eind van de avond vond ik dat heel moeilijk, maar gelukkig voor mijzelf had ik geen keus, omdat ik refusal geslikt had.

Nu ben ik er wel weer blij mee, maar ook nog een beetje aan het bijkomen van alle spanningen die het niet kunnen drinken me gisteravond gebracht heeft, ik heb er speirpijn in mijn schouders van.

Maar wel weer de refusal gisteravond geslikt, het gaat me wel heel goed af om zonder na te denken die pil te slikken, zodat ik gewoon geen keus heb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Vitaaltje,

Dat is best heel erg veel wat je voorgeschreven hebt gekregen. Normaal is het dat je 3 maal daags 1 tablet moet slikken om een bloedspiegel op te bouwen en kun je daarna met veel minder doen. Zou toch eens ff gaan praten met de h.a. want het zou zo maar kunnen dat die pukkels komen van de refu.

Er is ook nog een ander middel n.l. Antabus. Mocht je er nu last van blijven houden kun je eens voorstellen om dat te gaan slikken.

Heb je ervaring met drank in combinatie met refu? Je kan een hoop vinden op internet.

Verder zou ik goed opletten met die druk op je borst, en zeker niet gaan drinken nu want die ervaringen zijn verschrikkelijk. bovendien lijd je hart enorm als je nu gaat drinken.

Heel veel suc6, en kom ook eens op de dagdraad.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het ging ook zo dramatisch slecht dat ik weer zo labiel werd en weer iedereen weg duwde ipv dat ik mezelf niet zo makkelijk liet terug vallen.

Altijd die nare achterdeurtjes die ik graag achter me dicht wil trekken maar die duivel in me houd zijn voet ertussen.

Hi Vitaaltje , dit omschrijft ook mijn hele gevecht, dus ik heb vandaag mijn refu weer geslikt :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja,

Ik heb wel duidelijk de aanwijzingen erbij gekregen maar dit is echt voor schut gewoon.

Ookal ben ik enerzijds blij dat ik het slik want verslaafd ben ik toch wel.

Vandaag gaat het al stukken beter, lichamelijk dan de heftige reactie op mijn huid is nog niet minder.

Maar maandag naar de dokter weer, dan zal ik het overleggen.

Ja die duivel laat me nog flink naar de drank smachten maar het is genoeg geweest.

ik hoop echt dat die huid klachten ZSM weggaan,,,

Groetjes (: een nuchter persoon,,

Ookal is het zonder vrij saai, het is nog veel erger/ saaier om alleen op de wereld te staan zonder je familie of vrienden!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bijna op pad voor een weekendje weg in eigen land.

Ik heb er zin in.

Vanmorgen vroeg de refusal geslikt, dat geeft meteen zoveel rust in het hoofd.

Ik hoef niet meer te wikken en te wegen, het kan niet klaar, duidelijk.

Dus alle ruimte om gewoon te beleven en genieten, zonder de kans te veel te drinken en me morgen weer rot te voelen en te schamen over mijn gedrag.

Heerlijk!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...