Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo Trijsje,

nee, tava nederland bv. zegt mij niets maar maakt ook niet uit, het ging mij erom van wie jij het kreeg.

Waarschijnlijk ga je te snel en had je beter op 3 x 5mg kunnen blijven zitten, althans dat is mijn mening.

Je moet ook niet gaan verhogen als je nog last hebt van bijwerkingen.

Verder wat betreft `het niet zwanger raken` lees de bijsluiter eens,

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Kan ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?

Zwangerschap

Over het gebruik van dit middel tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend. Meld het in elk geval aan uw arts en apotheker zodra u zwanger bent of binnenkort wilt worden.

Borstvoeding

Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts. Dit middel komt in zeer kleine hoeveelheid in de moedermelk terecht. Met bepaalde voorzorgsmaatregelen, kunt u vaak toch borstvoeding geven. Raadpleeg hiervoor uw arts.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

is toch iets anders dan wat jij schrijft.

Kijk elk pilletje is teveel als je zwanger bent maar om zo de nadruk op Baclofen te leggen vind ik wel wat overdreven.

Wie is jouw begeleider met Baclofen of heb je die niet, ook geen arts.....tja..

Ik weet niet wanneer je verhoogt hebt maar ik zou toch nog even teruggaan naar 3 x 5mg.

Ge groetjes terug en sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha BB,

Volgens mij ga je een beetje tekort door de bocht met je advies aan Trijsje, beste kerel;).

Ik kan prima met je meegaan in je visie dat men een iets langere periode in acht kan nemen dan het voorschrift op de bijsluiter van 3 dagen. Maar denk je nu echt dat dat ook moet met de lage begindosissen. Zelf denk ik eerder aan in het begin het advies van de bijsluiter volgen met na elke 3 dagen verhogen tot bijvoorbeeld 60 mg pd en daarna elke 5 dagen of elke week de verhoogde dosis laten wennen. Met de lange opbouwperiode's met de lage begindosissen duurt de totale periode waarna de craving/trek weggenomen wordt door de baclofen ook veel langer. Mensen die met bacofen van de alcohol af willen komen kunnen dan weer gaan denken dat het bij hun niet werkt etc.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha BB,

Nog even dan:).

Starten met begindosissen in het begin van de opbouw met 4 dagen tot en met 60 mg pd en daarna met periode's van een week. Vanzelfsprekend in combinatie met goed luisteren naar het lichaam. Daar kan ik ook nog wel in meegaan.

Zelf heb ik tussentijds met na 3 dagen verhoogd, met de hogere dosissen van 90 mg pd en hoger pas langer opbouwperiode aangehouden. Dat heb ik ook gedaan met het afbouwen van de alcohol. Meteen in het begin wel meteen 2 borrels per dag en met de 90 mg naar 1 borrel gegaan. Ik had wel al het besluit vooraf genomen dat ik helemaal van de alcohol af wilde. Dus die borrels tijdens het opbouwen van de baclofen waren de laatste. Met de 120 mg pd de stap gemaakt naar alcoholvrij. Ik wou het zonder of alleen met heel lichte druk van mezelf. Ik wilde mezelf geen extra stress bezorgen en voor mij heeft dat goed uitgepakt. Ik maak hier meteen het voorbehoud bij dat dat voor anderen heel goed heel anders kan werken.

Maar ik blijf er echter bij dat meteen vanaf de start met baclofen stoppen met alcohol en dan daar bovenop nog eens lange opbouwperiode's met de lage startdosissen het een stuk moeilijker maakt voor de mensen dan volgens mij nodig is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb net het boek van de Franse cardioloog Olivier Ameisen gelezen. Die heeft zichzelf genezen van alcoholisme. Heel indrukwekkend boek, echt een aanrader. En je begrijpt ook meteen hoe Baclofen werkt. Hij dronk zelfs af en toe een glaasje mee, maar hunkerde niet meer naar de volgende. Wat een uitvinding!

Wel bezocht hij daarnaast nog de AA groepen. Lijkt mij ook verstandig, omdat alcoholisme niet alleen een lichamelijke ziekte is, heb ik bij de AA geleerd. Er hangt een heel scala van karaktereigenschappen mee samen.

In elk geval ga ik kijken wie het me voor wil schrijven. Wel zegt Ameisen dat voldoende dosering heel belangrijk is. Hangt af van je lichaamsgewicht, 3 mg per kg. In mijn geval zou dat meer dan 300 mg per dag zijn. Schijnt dat ze in Nederland slechts tot 180 mg gaan.

Dus daar zal ik nog strijd voor moeten leveren.

Trouwens, Ameisen is 10 dagen geleden overleden. Hartstilstand. Hopelijk heeft dat niets te maken met de Baclofen, het is tenslotte wel een spierverslapper en een hartstilstand was precies, waar Ameisen in het begin bang voor was.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach Dre dat bewijst maar weer hoe verschillend mensen kunnen zijn B)

wat is goed...

Ik zelf ben begonnen met 3 x 5mg. en had veel bijwerking in de vorm van duizeligheid, écht de

kamer zag ik wel 3x :) en dat hield maar aan (ik dronk er nog bij). Dag 7 dacht ik eraan het op te geven en s´avonds zei ik tegen m´n vrouw...ik stop ermee, het heeft geen zin, het werkt niet bij mij.

S´avonds laat toch maar die ene 5mg. ingenomen en wat denk je....de volgende dag pas in de

middag besefte ik pas dat ik nog niet gedronken had ! Ik stond de 8e dag DROOG !!! :D

Ja waar gebeurt, ik zweer het.

Ben toen nog 1 week doorgegaan op 5mg. en toen pas verhoogt naar 3 x 10mg. waar ik

maanden nog op heb gezeten.

Het heeft al met al zo´n jaar geduurd voordat ik op 60mg. zat, zal misschien iets minder zijn.

Dus je ziet zo kan het ook :) neem de tijd, resultaat kan je niet afdwingen en luister vooral

naar je lichaam, die geeft vanzelf aan wanneer je kan verhogen maar ook wanneer je te hoog zit ;) het voorkomt bijwerkingen, zeker als je er niet bij drinkt

Daarnaast voldoende motivatie en de pret kan beginnen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Monika, Als je goed gelezen hebt begint echt stoppen bij de proefdieren bij 1 mg per kg. Dit is echter individueel afhankelijk. Dit heb ik al eerder in dit draadje aangegeven.

De GGD arts en ik zijn het overeengekomen voorlopig na 60 mg naar 75 mg te gaan voor een langere periode. Met 75 mg heb ik nu vrijwel geen hunkeringen meer en is de druk van de ketel. De rest doe ik met veel sporten (Ik start morgen de fietstocht naar Berlijn en weer terug via Hamburg en Bremen) en een goede motivatie. Dit zal ik zeker een half jaar moeten volgen voor het beste effect. Uiteraard geen druppel meer! Gaat prima ik heb totaal geen bijwerkingen en voel me sinds jaren top. Overigens heb ik al veel wetenschappelijke artikelen gelezen waarin bv vanaf 95 mg wordt aanbevolen (Zie de referenties Dr. Neil Masson et al, University of Glasgow 2011) al staat daar in de summery helaas niet per kg aan gegeven. Zoals bb aangeeft luister naar je lichaam.

Ik ben morgen zeker 3 weken onderweg met de fiets en met Baclofen. Ik zal in een internetcafe onderweg wel eens wat laten horen.

Aan ieder hou je taai!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha BB,

Jouw verhaal maakt weer eens volkomen duidelijk dat de juiste dosering echt individueel bepaald moet worden. Ik vind het eigenlijk wel tekenend dat jij en ik een totaal verschillende opbouw en dosering hebben gehad in het begin en nu nog steeds. Want hoewel een totaal verschillende benadering, dosering en opbouw doet de baclofen bij ons allebei uitstekend zijn werk.

Ik denk beslist dat het zeer zinnig is dat je mensen hier er nadrukkelijk op wijst dat de dosering en opbouw op de bijsluiter niet zaligmakend is en er beter meer tijd voor genomen kan worden. Ook vind ik het heel goed dat je erop blijft hameren dat mensen heel goed naar hun lichaam moeten luisteren. Ik vind persoonlijk dat de mind daar ook best in meegenomen kan worden, dus ook opmerkzaam blijven hoe het middel op de mind effect heeft qua directe veranderingen).

Qua advies met dosering en opbouw begin ik het vermoeden te krijgen dat wat het beste voor iemand persoonlijk werkt geen eenduidig verhaal is. Het lijkt er nu op dat het aan de ene kant van het spectrum jouw benadering is en aan de andere kant het mijne en alles daartussen in.

Rest me nog te zeggen dat ik het wel goed van je vind om zo te benadrukken dat men meer tijd moet nemen dan de 3 dagen opbouw die in de bijsluiter staat. Als je dat niet zo consequent had gedaan had iedereen klakkeloos de 3 dagen opbouw in de bijsluiter gevolgd. Het enige waar je even bij stil zou kunnen staan in deze is dat er dus ook een aantal mensen zijn, zoals ik, die baat hebben bij een andere opbouw;).

Waarbij ik trouwens niet wil zeggen dat ik niets aan je tips cq waarschuwingen heb gehad. Met het opnieuw opbouwen voor de innerlijke rust neem ik nu voor de opbouw meer tijd.

Geniet van het mooie weer:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Dre,

Ik probeer de hele middag al een antwoord te geven maar het wil niet vlotten :D

Hopelijk neem je het mij niet kwalijk.

Het enigste wat ik kan bedenken is....je hebt gelijk :)

het is ook individueel, géén mens is hetzelfde.

erg he, ik heb gewoon m´n dag niet :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ok, ik ging uit van wat Olivier Ameisen schreef in zijn boek over de dosering.

Ik was vandaag erg enthousiast over alles wat ik nu weet over Baclofen. Ik wilde dat vertellen aan kennissen, waarvan de man zwaar alcololist is en de vrouw die er erg onder lijdt. Ik dacht dat ze wel blij zouden zijn met het nieuws. Maar wat denk je: ze reageren er beiden nauwelijks op.

Laat ik het dus maar bij mezelf houden en er eerst zelf mee starten...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha monika,

Erg teleurstellend als je je begaan toont met anderen en je daar een erg lauwe reactie op krijgt.

Wij zijn hier in elk geval wel happy dat jij met ons meedoet en nieuwsgierig naar jouw inbreng over je belevenis met baclofen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha allemaal,

Inmiddels ben ik weer aan het opbouwen met baclofen voor het verkrijgen van meer innerlijke onrust. Eerst heb ik opgebouwd naar 120 mg pd en op die dosis gestopt met alcohol, dat was op 9 juni. Daarna heb ik afgebouwd naar 60 mg pd. Tot ik weer last kreeg van innerlijke onrust. Ik ben ook met baclofen begonnen om innerlijke rust te krijgen. Afgelopen zondag een week geleden heb ik verhoogd naar 75 mg pd. De tweede dag lichte euforie, ik voelde me heel goed en heel rustig van binnen. Dat bleef een aantal dagen aanhouden en nam toen weer af. Zaterdag weer erg onrustig. Zondag verhoogd naar 90 mg pd. Zondag en maandag nog onrustig. Met hogere dosissen is dat niet zo vreemd, vorige keer werd ik toen ook onrustig. Het lijkt of de baclofen dan eerst wat moet inzinken, al was dat toen ook nog samen met 2 borrels.

Dus dat is nog even afwachten hoe dat nu gaat. Ik heb weer vaker een licht slaperig gevoel in handen en voeten. Dat gaat meteen over als ik ga bewegen, heeft dus te maken met verminderde bloedsomloop.

Ik hoop dat het snel beter wordt met de innerlijke rust door baclofen. Andres zit er niks anders op dan toch met lichte antidepressiva of een licht kalmeringsmiddel aan de gang te gaan. Dit dan samen met baclofen. Dat zou wel balen zijn. Ik heb me mijn hele leven verzet tegen die pillen. Of ik zou erst nog een tijd aan de gang kunnen gaan met het nadrukkelijke advies van bb. Eerst de onderhoudsdosis van 60 mg pd een lange periode de ruimte geven om in te laten zinken om op die manier de innerlijke rust te verkrijgen. Het is in elk geval een ontdekkingstocht die voor meer mensen hier volgens mij interessant is qua uitkomst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hela hola,

Tanx voor de antwoorden.. ik ga toch idd even terug naar 5 mg per x. even testen hoe ik me daarbij voel ;)

Ik heb zelf een zeer snelle verbranding..en reageer snel op medicatie..misschien heeft t daar mee te maken.

fijne dag verders

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goedemorgen allen.

Monika ik zou me der niet druk over maken, blijkbaar is het nog niet nodig en

is die man nog niet diep genoeg gezakt.

Laat hem lekker gaan, hij komt zichzelf wel tegen, jij hebt je best gedaan :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ho ho Dre´tje kalm aan he :), je zult het zelf moeten doen en hoe...ik kan jou

alleen adviseren maar dat wil niet zeggen dat ik gelijk heb.

Ik adviseer steeds `luister naar je lichaam` en dat moet je ook echt doen en wat

voor jou het beste is voel je zelf.

Als jij denkt, ik moet verhogen omdat jouw lichaam erom vraagt, dan moet je dat

doen en niet klakkeloos om de 3 dagen zoals de bijsluiter zegt.

Ik haal niks uit boekjes maar ga puur op m´n gevoel te werk ! en tot nu toe gaat

dat mij goed af B)

En daarnaast geef je lichaam een kans en laat Baclofen z´n werk doen. That´s all.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

en buiten dat, de grote voordelen komen pas na een half jaar, dus ook je rust.

Wees blij dat je de alcohol al onder controle hebt en de rest komt ook wel ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb contact gezocht met verslavingszorg Tactus, die hier in de regio zit. Zij schrijven principieel geen Baclofen voor enverwachten ook niet dat de huisartsen dat dan wel doen hier. Mijn huisarts is daarbij de komende 3 weken op vakantie. Volgens Tactus is het medicijn nog niet voldoende onderzocht.

Nou ja zeg, ik werd wel pissig. Overal wordt het voorgeschreven, maar niet hier in de regio tussen Almelo-Zwolle-Lelystad. Een groot gebied dus.De hulpverleenster van Tactus adviseerde mij, om jullie te vragen wie het wel voorschrijft in de omgeving. Daar zou ik dan ook naar toe kunnen.

Ikzelf woon in Harderwijk.

Graag tips en namen van verstrekkers!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...