Spring naar bijdragen

Mijn verhaal over m'n gokverslaving


Anoniem126

Aanbevolen berichten

 

 

Mijn naam is Esther, 30 jaar. Altijd erg verstandig geweest met geld, een mooie spaarrekening.

 

Tot ik 2 jaar geleden via vrienden in aanraking kwam met voetbalweddenschappen. Het begon onschuldig met een paar euro, en aangezien je leuke bedragen wint ga je steeds meer inzetten.

 

Altijd open geweest erover naar m'n ouders. Die maakten zich wel wat zorgen, maar konden natuurlijk ook niet alles in de gaten houden. Toen online gokken legaal werd ging ik ook casino spelen. Van 1x in de maand, naar wekelijks en daarna zelfs dagelijks! Tot midden in de nacht gokken terwijl je de volgende dag vroeg moet werken.

 

Tot ik op het punt stond dat er weinig van m'n spaarrekening over was (gelukkig geen schulden). Ik heb alles aan m'n ouders verteld, en gelukkig steunden ze me wel. Uiteraard waren ze teleurgesteld maar ik heb beloofd me in te schrijven bij Cruks en niet meer te gokken. Dit meteen gedaan en ondertussen een maand gok vrij. Even was het moeilijk maar eigenlijk na een week niet meer mee bezig geweest.

 

Tot vanavond. Ik kreeg een mail van Toto dat ik 50 gratis spins kreeg. Uit nieuwsgierigheid ingelogd in m'n account en tot mn verbazing kon ik erin. Gebruikgemaakt van de gratis spins met het idee terug te storten en niks meer te doen.

Helaas toch laten verleiden om 10 euro te storten. Voel me er zo slecht onder. Had het aan m'n ouders en mezelf beloofd niet meer te doen. Echt vreselijk dat gevoel.

 

Net een bericht naar Toto gestuurd of ze Cruks wel goed gebruiken. Je staat er immers niet voor niks op.

Pff, nu weer ik opnieuw beginnen met gokvrij te worden. Wat een ellende deze verslaving.

Ik wou dit even van me afschrijven, en wie weet heeft iemand nog tips of herkenning!

Laten we met z'n allen deze ziekte slopen

bewerkt door Anoniem126
Link naar opmerking
Deel via andere websites

geen tips of herkenning maar wel een soort van haat
tegen dat online gokken en al die idiote reclames ervoor op tv.
ik ben bang dat de overheid er geld van opstrijkt, zo soepel zijn ze geworden.
heel veel sterkte, want welke verslaving dan ook, kan je slopen en het gvoel
van eigenwaarde vernielen. de 0 aanhouden dus maar weer!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei lady jane:


ik ben bang dat de overheid er geld van opstrijkt, zo soepel zijn ze geworden.

@lady jane,

Er bestaat zoiets als kansspelbelasting.
Of dat voor alle vormen van gokken geldt  weet ik niet.

Vroeger was dat 40%, misschien nog steeds.
Dat betekent dat je van iedere euro die je in een fruitautomaat gooit, gemiddeld maximaal 60 cent terug kunt winnen.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Bedankt allemaal voor de reacties! 

Even een kleine update. Helaas is het toch weer even misgegaan.

Heb gelukkig snel genoeg aan de bel getrokken en het m'n ouders verteld. Meteen daarna een afspraak gemaakt met de huisarts voor een doorverwijzing naar een verslavingskliniek. Heel fijn gesprek gehad met de huisarts. Ze was heel begripvol en belde tussendoor nog hoe het ging.

Vorige week intakegesprek gehad bij de verslavingskliniek, en wat viel dat mee zeg. Was al goed op weg in de tijd dat ik op de wachtlijst stond, en 5 sessies lijken voldoende te zijn. Hele lieve behandelaar en kan goed van gedachten wisselen.

 

Mag daar zelfs blijven na dit traject, om aan de slag te gaan als ervaringsdeskundige. Heel gaaf :)

Soms valt alles ineens op z'n plek!

 

Groetjes Esther

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Timberland!

Bedankt voor jouw reactie. Met de drive zit het zeker goed!

 

Ik weet inderdaad waar het ooit begonnen is. Een paar jaar geleden zat ik er helemaal doorheen. Ziekte van lyme en na het werk niks meer kunnen. Veel sociale contacten vielen toen weg, en zat veel thuis. Raakte controle over alles kwijt, en wou ergens controle over.

Ben toen uit verveling aan TOTO begonnen. Eerst met vrienden af en toe, maar dat werd steeds meer. Raakte in een isolement toen ik op mezelf ging wonen. Niemand had er meer controle op.

Gelukkig gaat het nu veel beter. Lyme is wel chronisch, maar kan m'n energie beter verdelen en zoek andere afleiding. Vrienden weten het nu ook, en steunen me :)

Ik denk dat de terugval kwam door toch een kleine opening te houden. 'Ik wil recreatief kunnen gokken, omdat het ook ontspanning geeft'. Dit gaf me in een iets mindere periode de ingang toen TOTO m'n account niet afgesloten bleek te hebben.

Heb nu 2 keer een individuele gesprek gehad bij een afkickkliniek, en ga wekelijks naar een praatgroep. Het helpt als je je verhaal kan vertellen, andere verhalen hoort en vooral kan zeggen dat je geen terugval hebt gehad.

Heb me voorgenomen het traject iets langer te laten duren, en daarna door te gaan om ervaringsdeskundige te worden. Iedereen verdient het om zich weer goed te voelen en een mooie en waardevolle uitdaging om er samen achter te komen waar het begonnen is en wat de triggers zijn.

 

Hoe gaat het met jou? Nog steeds zo goed bezig? Heel inspirerend om je verhaal te lezen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Duidelijk verhaal en ook een super vervelende situatie, weet niet hoe ik daar mee omgegaan zou zijn. Daarnaast is het zeker ook herkenbaar van het openhouden van een deurtje, aangezien gokken voor mij ook wel een ultiem foute manier is van afschakelen en het hoofd leegmaken. Je kan wel andere manieren vinden, maar van binnen weet je lichaam maar goed dat er eentje echt direct werkt. Dat blijft een risico waar je altijd alert voor moet blijven.

Fijn om te weten, dat het een inspirerend verhaal is. Gelukkig zijn er velen, al blijft het wel hard werken.

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inderdaad heel herkenbaar dat gokken de manier is je hoofd leeg te maken. 

Het geeft zoveel rust niet meer te gokken, ondanks de trek en verleiding. Het gedrag dat op zo'n moment naar buiten komt is vreselijk.

Belangrijk dat we beseffen dat we niet die persoon zijn, maar degene die er alles aan doet van de verslaving af te komen.

Het is wel rustig hier. Hopelijk omdat mensen die hier schreven niet meer aan gokken denken, en dus niet aan dit forum. Maar als je ziet hoe normaal gokken is geworden ben ik er bang voor dat het hier binnenkort druk gaat worden.

Gelukkig zijn er veel op de goede weg en hopelijk hebben veel mensen steun aan dit forum!

 

Groetjes Esther

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Weer een stap dichterbij herstel! Met m'n behandelaar tot de conclusie gekomen dat bij een goed herstel ook goed en genoeg slapen hoort. Aangezien ik er 's ochtends half 4 uit moet voor de ochtendkrant besloten daarmee te stoppen. Ga wel door met post bezorgen dus moest een aanvullende bijstandsuitkering aanvragen.

Gisteren gesprek gehad met de gemeente en inkomensconsulent en ze staan helemaal achter mijn herstelplan en daarna ervaringsdeskundige. Krijg alle ruimte om m'n leven weer op de rit te krijgen en daarna verder te gaan als ervaringsdeskundige. 

Wat een opluchting en ontzettend fijn dat ze zo met je meedenken.

Nu ruim 3 maanden gokvrij. Op naar een gokvrij leven!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wow, wat goed! Hoe heb je dat gedaan? Zelf of met hulp?

Inderdaad, dat gevoel is echt vreselijk. Kan me op dit moment ook niet meer voorstellen waarom ik gegokt heb, maar ben me er bewust van dat het nu allemaal goed loopt. Een tegenslag kan zorgen voor een terugval.

 

Op naar nog vele mooie gokvrije jaren :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heeft heel wat jaren geduurd kan ik je vertellen.Maar was het helemaal spuugzat alle teleurstellingen etc En tuurlijk blijft een terugval altijd mogelijk maar ik voel me nu zo gelukkig en zodra dr een moment komt dat ik het eventueel zou willlen dan denk ik aan alle negatieve dingen achteraf.Maar het mooiste is dat ik er gewoon helemaal niet meer mee bezig ben.Kijk hier nog wel vaak hoe het iedereen vergaat.Maar gebeurd weinig hier dus hopelijk is dat goed nieuws. Op naar vele gokvrije jaren inderdaad voor iedereen .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 5 weeks later...

Morgen een half jaar gokvrij. En wat kan er veel veranderen in relatief  korte tijd. Van de bodem bereiken en niet meer weten hoe alles op te lossen naar er helemaal bovenop komen en beter dan ooit voelen.

In zo'n behandeltraject kom je erachter hoe diep een verslaving kan zitten. De controle die je probeert te krijgen en daardoor helemaal verliest. Een heftig en zwaar, maar ook leerzaam en leuk proces. Jezelf leren kennen. De persoon naast de verslaving.

En dat het me zelfs een nieuwe baan kan opleveren is helemaal mooi. Loop nu stage bij een groep en ben bezig met een cursus om ervaringsdeskundige te worden.

Kan niet wachten deze nieuwe fase in te gaan, en van iets negatiefs iets heel moois te maken.

 

Hoe gaat het met jullie? Hopelijk zijn jullie ook gokvrij gebleven en zien er ook het positieve van :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
2 uur geleden zei Timberland:

Goed bezig, klinkt als een heel mooi verhaal.

Dankjewel! :)

Het is sneller gegaan dan verwacht. Ondertussen assistent groepsleidster bij 2 groepen.

M'n behandelaar vond het een goed idee me 1 keer per maand te blijven zien zodat ik m'n verhaal kwijt kan en ze me kan blijven begeleiden. Heel fijn!

EMDR heeft ook veel effect gehad. Niet verwacht dat het zo goed zou helpen.

Hoe gaat het met jou Timberland? Alles z'n gangetje? :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het bestrijden van elke vorm van verslaving is een grote uitdaging voor een persoon, maar het is heel goed mogelijk om verslaving te overwinnen. Praat met uw familie en vrienden over uw verslaving en vraag om hun steun. Steun van buitenaf kan een belangrijk onderdeel zijn van uw herstel. Ik heb onlangs geleerd dat het kijken naar porn zelfs voor veel mensen een manier van afleiding of ontspanning kan zijn, en dat het in sommige gevallen nuttig kan zijn, bijvoorbeeld bij het stoppen met bepaalde verslavingen.

bewerkt door Moslink
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Ondertussen al meer dan 10 maanden gokvrij, en het voelt goed!

Het was (en is nog steeds) een lange weg met ups en downs, maar heb hele fijne mensen om me heen. En begrip krijgen voor de reden waardoor je bent begonnen helpt ook. Een heel traject met gesprekken, EMDR, zelfhulpgroepen zorgt voor goede ondersteuning.

Morgen voor de 2e keer voorlichting geven. M'n verhaal over hoe m'n gokverslaving tot stand is gekomen. Blijft toch spannend, maar ook heel waardevol.

 

Hoe gaat het bij jullie? Hopelijk houden jullie ook vol! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...