Spring naar bijdragen

ook ik wil stoppen


postmodernisme

Aanbevolen berichten

hallo,
ik ben een 38 jarige vrouw die verder ook nog chronisch ziek is. de drank begon met een drankje, maar de ;laatste jaren is het een fles wijn of zelfs meer per dag. ik heb af en toe hartkloppingen. ik wil zo graag stoppen, vorige week dronk ik 5 dagen niet. Maar nu weer wel. Waar halen jullie de kracht vandaan om langer dan een week te stoppen? Ik schaam me voor mijzelf.

groeten en nu echt slapen van postmodernisme

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom op dit forum, ik weet niet aan welke chronische ziekte je lijdt,
neemt niet weg dat je dan ook aan een alcohol verslaving kan lijden.
Door hier mee te lezen of wel te schrijven kun je een steun in de rug krijgen,tips hoe mee om te gaan in moeilijke momenten. kortom schrijf mee en haal je voordeel eruit!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Karin,

Mag ik vragen waarom je als nickname postmodernisme gekozen hebt? Dat intrigeert me wel.

Drinken in combinatie met een chronische ziekte lijkt me nooit een goed idee. Goed van je dat je wil stoppen, en heel veel succes daarmee.

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Karin,

ik behoor tot de groep van mensen die je vooral zal aanraden het met je huisarts te bespreken en hulp te zoeken bij gespecialiseerde verslavingsinstellingen. Kijk ook eens op www.jellinek.nl, daar kun je desgewenst ook nog vragen mailen aan hulpverleners. Dit forum werkt uitstekend ter ondersteuning, maar als je er echt moiete mee hebt om in je eentje te stoppen is het bovenstaande zeker aanbevelingswaardig. Welkom en veel succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Karin,

Welkom hier op het forum.
Dat je ms hebt is heel naar. Een rotziekte. Maar je kunt voor jezelf het leven wel wat draaglijker maken door te stoppen met drinken. De alcoholroes lijkt de wereld wat aangenamer te maken, maar uiteindelijk bewerkstellig je door te drinken het tegendeel. De kracht om langer dan een week droog te staan zit geheel en al in jezelf. Ten eerste moet je motivatie top zijn en je moet willen en durven toegeven aan je gevoelens zonder alcoholroes.
Op dit forum is geen plek voor schaamte, zegt Sally. Ik vermoed dat hij bedoelt dat je je hier niet hoeft te schamen om over alles wat je bezighoudt te schrijven, ook over dingen waar je je voor schaamt. Die gevoelens kennen de meesten van ons hier wel en door erover te schrijven, door die gevoelens te delen zie je vaak dat dat als een soort opluchting ervaren wordt. Dat het delen van emoties veel prettiger is dan ze op te kroppen en weg te drinken.
Verder wil ik je aanraden om het advies dat Ben gaf ook in overweging te nemen.

Ik wens je veel sterkte en succes..

Groetjes, Kohtje.

Ik heb dit bericht aangepast omdat ik Sally een "ze" had genoemd. Na even teruglezen bij Wie is Wie herontdekte ik dat Sally een man is. Excuses, Sally...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dank je voor de reacties. Ik gebruik geen medicijnen en vecht op eigen kracht tegen de ms. Vechten is trouwens niet het goede woord: ik probeer me steeds weer te verzoenen met achteruitgang. Dat glaasje of 2 tot 6 ben ik als een beloning voor goed gedrag door de dag heen gaan zien. ik wil mezelf juist belonen met iets anders dan drank. snappen jullie dat?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Karin,

Dat je jezelf wilt belonen, dat snap ik wel.
Even weg met een roesje uit de sleur en de ellende van alledag,
vooral in jouw geval, als je MS hebt.
Ik weet niet of je nog een normaal leven kunt leiden, ondanks je ziekte,
Maar ik wel wel dat je geen normaal leven kunt leiden
met zoveel alcohol op een dag.
Hopelijk vind je de kracht en de motivatie om de alcohol te laten staan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...