Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Afbouwen lorazepam


Aanbevolen berichten

Hallo lieve kanjers, 

Ik ben op dit forum terecht gekomen en al vrij gerust gesteld dat ik niet de enige ben. 

Op 15 februari ben ik begonnen met 1mg Lorazepam voor het slapen. Dit omdat ik hiervoor eerst veel blowde maar hierdoor begon te hyperventileren. Hierna nog eens geblowd maar dit ging op de kop verkeerd. 
Binnen een paar dagen begonnen aan de lorazepam om rust te krijgen en goed te kunnen slapen. Eerder ook gehad in erg korte periodes maar nooit ervaren wat ik nu ervaar. Dit werkte de eerste tot 1,5e week natuurlijk fijn. Totdat ik overdag verward begon te raken en me niet goed voelde. Volgens internet had ik de ergste dingen met als gevolg dat ik dood zou gaan. Dit heeft mij nog verder padje af gebracht (alles gaat in het lichaam zitten) Uiteindelijk besef ik me dat een maand lang 1mg voor het slapen gaan geen goede verhouding was, de spiegel zakte overdag flink. Hierdoor overdag dus zo verward met als gevolg angstaanvallen, paniekaanvallen, hyperventilatie en de hele reutemeteut. Ook door m’n eigen gedachtengang. 
In de tussentijd Temazepam gebruikt die door mijn psychiater was voorgeschreven want inderdaad zsm stoppen met lorazepam. Past niet bij mij. 2 dagen ingenomen voor het inslapen maar hierdoor brandde mijn lichaam en stond het in vuur en vlam, ook doordat ik de lorazepam 2 dagen had laten liggen en erg angstig was. Kreeg de ergste gedachten en angsten naar voren. Hoofd draait door en door. Quetiapine 25mg 2 avonden gebruikt maar m’n hartslag ging naar 100. Ik vind medicatie helemaal niks!! 
Afgelopen maandag contact gehad met m’n psychiater dat ik echt wil en moet stoppen met de lorazepam, m’n lichaam is er namelijk al aan gewend. Slapeloze nachten, pijnlijk lichaam en m’n hersenpan gaat alle kanten uit. 
Nu bouw ik als volgt af: Maandag 1mg voor het slapen gaan gehad. Dinsdag in de ochtend 0,5 en voor het slapen 0,5. 
Woensdag ook ochtend 0,5 en avond 0,5 

Morgen alleen 0,5 voor het slapen gaan en vrijdag ook, 

zaterdag 0,25 en zondag 0,25.

Ik voel me best gedesoriënteerd en lichamelijke klachten verergeren, ook mede door mijn eigen gedachten en het steeds opzoeken op internet. Als ik dat moet geloven dan ben ik nu dood ziek. M’n hersenen hebben sowieso gewoon een klap gehad van alle drukte en adviezen, veel te veel geweest de afgelopen maand. Zoveel contact gehad met artsen, huisartsen en de psychologen. 
 

Ik zoek een maatje, of mensen die mij hierbij zouden kunnen ondersteunen. Mijn angst dat er lichamelijk wat is is best groot. Ik voel ook dat m’n botten en weefsel wat zwakker worden maar ik lees dat dit kan. ‘S nachts word ik wakker van de pijn in mijn lichaam, zenuwpijn met name. Er is al vanalles gecheckt, lever, nier, bloedonderzoek, tot nu toe was alles goed en geen afwijkingen. Suikerspiegel goed etc. 
Sinds gisteren en vandaag is m’n hartslag wel wat hoger, dit kan komen door de spanning en ontwenningsverschijnselen plus m’n hoofd die giert bonst en doet.
 

Eerlijk gezegd heb ik het ontzettend zwaar... ik ga hier zelf doorheen. Wel heb ik hele lieve familie en vrienden maar ook die weten geen raad meer. Ik kan ze wel opbellen maar ze zullen toch zeggen rustig blijven en pak je rust, het komt goed. Ze zijn er allemaal van overtuigd en ik zelf ook natuurlijk al is dit niet altijd zo te voelen. 
 

Zijn er mensen op dit forum die net als mij na een maand a 5 weken afbouwen met deze verschijnselen? 
 

Ik ben trouwens 25 jaar.

In ieder geval een dikke knuffel aan alle strijders in deze lastige tijd! 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Hey Lise, 

Hoe is het met jou ondertussen? Ik ben zelf ook aan het afbouwen van lorazepam, ik gebruik het al wel langer: heb  1 maand 1mg genomen, dan 3 maand 0,5mg en heb in maart proberen te minderen met 0,25 maar dat is mislukt, was blijkbaar te snel: ik kreeg enorm last van maagpijn, hyperventilatie en verkrampt middenrif, dus na 3 weken ben ik terug naar 0,25 gegaan. Nu wil ik opnieuw proberen te minderen met 0,10 per 2 weken of per maand. Ik ben al door een hele zware periode van post-ontwenning gegaan na abrupte stopzetten van flurazepam 8 jaren gebruikt om te slapen) omdat dat uit de handel was gehaald en ik geen idee had wat dat met iemand doet: paniekaanvallen, duizelingen, misselijkheid, spierpijn, depressie, continu angsten, haaruitval, tandvleesontsteking, mijn hoofd voelde alsof het zou ontploffen, tinnitus, nek-en schouders volledig in kramp... ik was op dat moment een echte hypochonder,  was er zeker van dat ik mijn brein had verziekt en was bij elke kwaal bang dat het chronisch zou worden. Ondertussen weet ik dat er vaak niet echt iets lichamelijks aan de hand is  dat het zenuwstelsel gewoon overprikkeld is en daardoor ook veel pijnprikkels geeft ...maar ook dat heelt met de tijd, ben nu 7 maanden verder en vele van die klachten zijn er nog steeds maar veel minder heftig. Ik neem nu ook wel een AD en die helpt zeker tegen depressie en angst, gevoelens die ik eerder trouwens nooit had beleefd... Maar heb me in die ellendige periode dus Lorazepam laten aanpraten, ik dacht dan stop ik daar wel mee als het beter gaat, nu gaat het beter maar stoppen blijkt niet zo simpel! Bij overstap van 0,50 naar 0,25 kreeg ik na 14 dagen last van hyperventilatie, hele lijf stond onder hoogspanning en het voelde of mijn middenrif pkatgeknepen werd..denk dat ik te snel ben gegaan en ben dan weer naar 0,50 mg teruggegaan. Wil nu afbouwen met 0,10 mg. Maar dat hoeft voor jou niet het geval te zijn: ik denk dat mijn zenuwstelsel sowieso ook al hypergevoelig is door eerdere ontwenning en dat mijn stressysteem ook wat op hol geslagen is. Ik probeer veel te gaan wandelen en fietsen, yoga en ademhalingsoefeningen te doen en mijn werk leidt me ook wel af, maar vraag me af of dat blijft lukken als ik verder afbouw.. afleiding werkt voor mij in elk geval het beste. Ik spreek ook voornamelijk met mijn vrienden en familie omdat het contact me goed doet en voor de afleiding, maar ik denk niet dat zijn echt kunnen begrijpen wat je doormaakt. Heel veel succes alvast en ik hoop dat je er snel van af raakt omdat je nog niet lang bezig bent...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...