Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas
Tomasz

N2o verslaving

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen.

Mijn vriendin en ik zitten met een groot probleem, zij is namelijk ernstig verslaafd aan lachgas. Dit gaat ten koste van haar gezondheid, finianciën en onze mentale gesteldheid. Ze heeft verschillende opnames en veel hulpverleners gehad maar dit heeft allemaal geen effect gehad..

Mijn vraag aan jullie is of iemand ervaring heeft met deze verslaving en evt. kan adviseren wat wij het beste kunnen doen? Dit gaat namelijk ten koste van alles. 

Alvast bedankt!

Gr. Tom

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Tom,

Poeh,  dat is ook wat.  Ik denk eerlijk gezegd niet dat er hier op het forum mensen zijn die daar verstand van hebben.  Met ik adviseer je om onder het kopje 'ditjes en datjes' naar  de huiskamer te gaan. Daar komt iedereen zowat elke dag bij elkaar online en zien ze jouw vraag. Elke dag,  als het goed is,  wordt er een huiskamer geopend.  Schroom je niet! Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit is niet zo verschillend van bv een alcoholverslaving, afgezien van wat er biochemisch precies gebeurt natuurlijk.

Hoe ervan af te raken: allereerst moet de verslaafde erkennen dat ze een probleem heeft en er echt af willen. Zolang dat niet het geval is kan je als partner van alles proberen tot je een ons weegt, het is haar verslaving niet de jouwe.

Vervolgens is het een kwestie van t spul niet meer in huis halen en niet meer mee in aanraking komen. Iets anders gaan doen op het "lachgas moment". Slechte oude gewoonte eruit, nieuwe gezonde gewoonte erin. Is veel tijd bij nodig.

Vraag is natuurlijk waarom het tot nu toe nog niet gelukt is? Wat samenhangt met de vraag waarom ze het spul überhaupt gebruikt.

Ik zou zeker ff checken met de huisarts of je er zomaar mee kan stoppen of dat er risico's zijn. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...