Spring naar bijdragen

Loreana

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Loreana's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Loreana

    verslaafd

    Bij langdurig gebruik (en misbruik) van benzodiazepine kan er een verslaving ontstaan. Benzodiazepines zijn maar in weinig gevallen de favoriete binnen de verschillende soorten drugs van een gebruiker. In ongeveer 80% van de benzodiazepine-verslavingen zijn er nog andere middelen waaraan de persoon verslaafd of afhankelijk is. In de meeste gevallen is er dan tevens sprake van opiatengebruik (bijvoorbeeld heroïne). Het is van belang om je (huis)arts te contacteren om vast te stellen of het daadwerkelijk om een verslaving gaat en zo ja, welke stappen er ondernomen kunnen gaan worden( bijvoorbeeld de toepassing van verslavingszorg in een afkickkliniek).
  2. Loreana

    Verslaving

    Hoi Amber, Het is goed dat je in behandeling gaat bij een afkickkliniek. Maar ook dat je tekenen van een verslaving inziet. De combinatie van alcohol en medicijnen, in dit geval ritalin, zijn niet goed voor je gezondheid. Alcohol en medicijnen kunnen elkaars werking beïnvloeden. Zo kunnen medicijnen de afbraak van alcohol vertragen waardoor een giftig afbraakproduct van alcohol langer in het lichaam blijft. Dit kan zorgen voor misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn.
  3. Loreana

    N2o verslaving

    Beste Thomasz, Je doet er zeker verstandig aan om je huisarts in te schakelen, hij/zij weet hier wel raad mee. Het is belangrijk dat er gestopt wordt met lachgas, want wanneer je doorgaat dan neemt de kans op complicaties toe. Hierbij moet je denken aan zenuwschade doordat je een tekort aan vitamine B12 hebt. Dit is te herkennen aan: gevoelloze vingers en tenen, tintelingen, evenwichtsproblemen het verlies van controle over je bewegingen.
  4. Loreana

    Hoe kom ik hier van af?

    Beste Marlies, Wanneer je acuut moet stoppen met het gebruik van oxycodon, dan wordt de kans op afkickverschijnselen vergroot. Je kunt dan onder andere last krijgen van hartkloppingen, rillingen, onrust en misselijkheid. Mocht je niet kunnen stoppen met het gebruik van oxycodon, dan is er wellicht sprake van een verslaving die langzaamaan ontstaan is. Als dit zo is, dan is het verstandig om dit met je huisarts te bespreken. Het is mogelijk dat er dan geadviseerd wordt om een afkickkliniek te bezoeken. Hier werken mensen die gespecialiseerd zijn in verslavingszorg en die het doel hebben om het herstel van een verslaving in goede banen te leiden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...