Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal ik lees al een tijdje mee en heb me nu toch maar ingeschreven, ik al best veel steun uit alle verhalen, ik heb nu een week geen alcohol gehad en dat voelt super, toch is het soms moeilijk, ik ga nu door een zware tijd en lig nu in een scheiding, wel op goeie voet en door mede mijn eigen keuze. Ik ben mij zelf jaren geleden verloren en steeds meer gaan drinken mijn vrouw (ex) straks lust ze ook wel maar heeft het meer onder controle. Op feestjes ging ik altijd weer te ver en lag ik daarna weer in coma op bed dat soort dingen.Er is natuurlijk veel meer aan de hand met de relatie maar mijn drank gebruik is natuurlijk ook een groot ding. Na een boel ellende had ik besloten om te stoppen met het huwelijk, ik heb het gevoel dat ik in deze omgeving mezelf niet meer kan terug vinden en dit is ook niet iets wat ik even in een maandje of 2 oplos. Kwa gevoel spelen er bij mij natuurlijk veel meer dingen. Ook een punt is dat ik haar ook asosieer met drinken dat deden we heel vaak samen. We hebben het er al zo vaak over gehad jaren gaat dit al zo met ups en downs. Maar nu hou ik het nog goed vol maar wat straks? Als ik een eigen plek heb alleen? Denk toch dat ik naar de dokter ga om te vragen voor medicatie(van die pillen dat als je drinkt je ziek word) sochtens heb ik mijn kop er wel bij smiddags of savonds is het soms zwaar. Hoe dan ook heb ik voor dat ik de knoop over mijn huwlijk heb door gehakt(en dat was nuchter) heb ik tegen mezelf gezegt wat er ook verder gebeurt ik moet stoppen anders kan ik zelf niet meer gelukkig worden. Laatste half jaar dronk ik zeker wel 6 flesjes op een avond middag mischien sommige dagen wel veel meer ik weet het niet heb nooit het lef gehad het in kaart te brengen. 

Nou ik heb het even van mijn hart lucht ook wel op 

Groetjes

bewerkt door Daan3

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom! Heel goed wat je gedaan hebt. De alcohol dan bedoel ik, de scheiding kan ik niet over oordelen, maar zo gauw je de alcohol weg haalt zie dat het vaak de oorzaak was van allerlei andere ellende. Sterkt met droog blijven. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dank je ik wil dit ook echt voor het eerst in mijn leven heb ik mijn kop de goeie kant op geen drank meer

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Welkom Daan , refusal kan je zeker heel goed helpen bij het stoppen.  Je haalt het 'onderhandelen' weg uit je hoofd, want je  kunt gewoon niet drinken . 

Bezoek aan de huisarts is sowieso verstandig.  Alle hulp is welkom . Stoppen moet je zelf doen , maar je hoeft het niet alleen te doen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2020 om 06:33 zei Daan3:

wat er ook verder gebeurt ik moet stoppen anders kan ik zelf niet meer gelukkig worden

Kijkesan. Dit is het belangrijkste inzicht. Hou het voor ogen. Ook als het 'goede gevoel' verdwijnt. Ook als je je nog eens zo klote voelt dat een pot bier gruwelijk verleidelijk wordt. Ook als je gek wordt van ellende door de scheiding. Die drank: het leek ooit zo onmisbaar. Toch is het vaak domweg een gewoonte die je moet afleren. Wel een heul diepgewortelde gewoonte, dus neem de tijd om nieuwe, gezondere gewoontes aan te leren. 

Succes ermee kerel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...