Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas
Ometon

Afbouwen clonazepam zoek iemand die kan helpen

Aanbevolen berichten

wend mij tot jullie omdat ik ten einde raad ben. Hopelijk kunt/wilt u mij helpen.
Ik woon in Thailand en kamp met grote en langdurige angst- en paniekaanvallen.
Hier in Thailand loop ik aan tegen de “onkunde” van psychiaters en zelf ben ik al 25 jaar niet meer werkzaam in de psychiatrie. Ook kan ik helaas niet meer mijn vader, die zenuwarts was, om hulp vragen.
Vandaar mijn hulpvraag aan u als specialist op dit gebied.
 
Ik reageer paradoxaal op velerlei medicatie zoals Valium, Alazopram, Amitriptiline, Prazolam. 
Gebruik sinds november i.v.m. angst-en paniekstoornis Clonazepam, 4x dgs 0.125mgr.
 
Heb al 4 maanden insomnia en slaap slechts rond de 3 A 4 uur per nacht.
Ben niet stabiel en voornamelijk in de ochtend angst, derealisatie, depersonalisatie, suïcidale gedachtes, depressief, motorische zware onrust. ‘s Middags rond 14.00 voel ik mij rustig, geen spanning, klachten weg tot volgende ochtend. Word rond 3.30 wakker en kan niet meer in slaap vallen.
Heb in november antidepressiva geprobeerd  es Citalopram met negatief resultaat en heb moeten stoppen wegens toenemende ondoenlijke bijverschijnselen.
Daarna Amitryptiline wat paradoxaal werkte en een paniekaanval triggerde.
Ondertussen gebruik ik Clonazepam bijna 4 maanden dus verslaafd geraakt.
Afbouwen moeilijk ivm angst-paniekstoornis welke niet uitgeblust is.
En geen tapering strips in Thailand of lagere dosering dan 0.5 MGR  te krijgen hier, zou daarvoor minimaal 0.125 MGR tabletten moeten hebben.
Vraag:
Wat kan ik doen om stabiel te worden en angstvrij? 2x ssri gebruikt welke ik heb moeten stoppen wegens toenemende bijverschijnselen.
Hoe  kan ik Clonazepam afbouwen als ik stabiel ben in mijn situatie?
 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@Ometon Je hebt je bericht onder ‘alcoholdebaas’ staan. Je kan beter dit bericht in de groep ‘benzodebaas’ zetten. Daar is ook een rubriek ‘ditjes en datjes’ , de zogenaamde huiskamer waarin je je dagelijkse beslommeringen kunt delen. Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste Ometon, 

je kan verschillende dingen proberen; 

- langzaam overschakelen naar valium en dat afbouwen. Vanwege de lange halfwaardetijd gaat dat soms beter. Google daarvoor de Ashton Manual. 
- micro tapering dmv een juweliers weegschaaltje elke dag een klein beetje gewicht van je pil afhalen en zodra het te heftig wordt even een pauze voordat je weer verder gaat. 
Of een liquid taper. Dit is je tablet oplossen in een vloeistof bijvoorbeeld water. En dan dan opdrinken en steeds wat weggooien. 
Als je dat opzoekt op Google kom je een heel eind; liquid taper benzo’s. Komt in beide gevallen wel wat rekenwerk aan te pas natuurlijk. 
 

of je nog kan stabiliseren voordat je begint met afbouwen betwijfel ik. Vanuit alles wat ik inmiddels zelf weet raad ik het eigenlijk niet aan om te beginnen met een anti depressiva. Je clonazepam is het probleem en dat gaat een ander pilletje niet verhelpen (al zijn er een hoop artsen die beweren van wel). Vooral omdat je al zoveel negatieve ervaringen hebt. 
 

wellicht heb je een afwijking in de Cytochroom p450 zoals bijvoorbeeld een CYP2D6 polymorfisme. Dit heeft veel met de omzetting te maken van voornamelijk psychische medicatie. Wat benzodiazepines op de Lange termijn doen in ons lichaam is nooit onderzocht. Maar het is niet veel goeds. Ik raad aan een langzame taper. 
 

voor vragen kan je het beste je vragen stellen in de huiskamer onder ditjes en datjes. Daar zit iedereen dagelijks en dan lezen de meesten het ook. 
veel sterkte en wijsheid 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hi Annie 87

Bedankt voor je reactie 

Ik reageer paradoxaal op valium krijg ik angst paniek van en derealiseren dus die optie ben ik kwijt 

Mensen na de 60 hebben vaak paradoxale reacties op medicijnen ilk heb de pech dat het bij mij meer regel als uitzondering is 

Heb weegschaal tot 0.001 maar dat ding werkt niet goed en gaat constant van de ene waarde naar de andere daar kan ilk niet opbouwen 

Gewicht pil is 0.150 later verandert die naar 0.152

Dan weer 0.156 

Ha nu een meer professionele kopen in de hoop dat ie beter laag  gewicht meet

Antidepressiva heb ik geprobeerd es citalopram was een ramp bij verschijnselen werden steeds meer er zelfs bij verschijnselen die onbekend waren zoals neuralgie op borst en handen te pijnlijk sliep niet meer 

Dus geen ssri voor mij 

Maar als van angst paniek stoornis gaat maar niet Echt weg ook niet door clonazepine wst wel wat helpt maar niet genoeg om het te voorkomen maar wil niet hoger dan 0.5 MGR gaan verdeeld over 4,x0.125mg per dag 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...