Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas
Mijnverhaal

Mijn verhaal

Aanbevolen berichten

Beste lezer,

 

Vandaag is de vierde dag, nadat ik één van de grootste fouten van mijn leven begaan heb. Ik had tot een maand gelegen alles goed voor elkaar. Een geweldige vriendin, eigen koophuis (wonen nog niet samen), goede vaste baan etc. wat niet verkeerd is voor een jongen van 26 jaar. Tevens geen studieschuld opgebouwd, omdat ik altijd hard gewerkt heb naast mijn studie en zuinig met mijn geld omgegaan ben.

 

Tot een maand geleden ging ik wel eens naar het casino (1-2x per jaar), maar daar vond ik €50 uitgeven al teveel. Totdat ik een maand geleden via een vriend van mij in aanraking kwam met het spelletje ‘Starburst’, wat mijn voorlopige ondergang even geweest is.

 

Samen met een aantal vrienden zitten we soms even bij iemand thuis. Borreltje erbij, en soms ook wat andere middeltjes om de avond wat door te brengen. Deze beruchte nacht heb ik toen ik op bed gegaan ben, mijn gehele spaarrekening á €12.000 euro vergokt met dat spelletje. En dat met de gedachte dat ik altijd heel zuinig ben geweest en elke cent spaarde voor een goede toekomst. Hoe ik me daarna voelde, is niet te omschrijven.

 

Aangezien er een grote reis gepland stond, moest ik een manier bedenken om (een gedeelte) van dat geld terug te krijgen. Ik heb een lening afgesloten, waarbij ik de terugbetaling binnen 2 jaar ben overeengekomen. Stond een paar dagen later op mijn rekening, dus kon met een gerust hart op reis.

 

Het verlies bleef aan mij knagen, dat ik voor een tweede keer aan het einde van de reis, begon aan dat spelletje. Uiteraard weer naar een wilde nacht, waarbij ik niet logisch na kon denken meer. Ik won €30.000, en ben gelijk gekapt. Wat een opluchting!

 

Ik ging slapen en de volgende dag werd ik rustig wakker. Helaas kon je op de site maar maximaal €7000 uit laten betalen (belachelijk eigenlijk), waardoor ik een plannetje gemaakt heb om dit per maand te doen. Eind goed, al goed.

 

Maar je zult het niet geloven. Dezelfde avond zat ik alweer aan dat spelletje, en ben ik in een flow alles verloren + mijn spaarrekening erdoorheen gejast (eigenlijk geld van de bank) En dat in 3x dat spelletje (Starburst), dit niet in nuchtere staat.

 

Dit was het moment dat ik wakker geworden ben, waar ik in vredesnaam mee bezig ben. Altijd zuinig met geld omgaan, en in een aantal weken tijd zoveel geld erdoorheen gejaagd. Ik heb het inmiddels met mijn broertje besproken, die niet snapt hoe ik dit gedaan heb (ik zelf ook niet). Dat maakt de situatie zo lastig, dat ik het idee heb dat ik het niet met mijn volle verstand gedaan heb.

 

Mensen, ik wil jullie waarschuwen voor het spelletje ‘Starburst’. Op 1 of andere manier ben ik tijdens het spelen van dit spel gewoon gehypnotiseerd. Echt gevaarlijk!

 

Ik wou gewoon heel graag mijn verhaal hier kwijt, en heb het (nog) niet aan mijn directe kring verteld, los van mijn broertje (ik doel hiermee op mijn ouders/vriendin). Gewoon omdat ik niet ben, wat ik de afgelopen weken veroorzaakt heb.

 

Ik heb naast de lening bij de bank, een paar 1000 euro van mijn broertje geleend om weer enigszins de weg terug te vinden. Ik heb mijn vrienden wel op de hoogte gebracht van de fout, en aangegeven dat ik de gezellige avondjes blijf doen, maar volledig nuchter zal blijven. Want in nuchtere staat ben ik nooit gaan gokken, en heb ik ook niet de drang om dit te gaan doen.

 

Ik ga ervanuit dat dit de eerste en de laatste keer geweest is, en ik sterk genoeg ben om nooit meer een site aan te raken. Ik geloof ook in het feit dat ieder mens getest wordt in het leven, en dat dit nu gebeurd is. Ik probeer positief te blijven, maar man, wat ben ik hier ziek van.

 

Ik heb een prima baan en geen betalingsachterstanden. Ik kan blijven leven zoals ik leefde (zonder gokken) maar even een tijdje niet meer sparen. Dat is mijn eigen schuld nu even.

Om nu dit verhaal hier te schrijven, en een plek gevonden te hebben waar dit even kan, lucht al enorm op. Ook wil ik mensen waarschuwen voor dat spel (maar natuurlijk over het gokken in het algemeen). Zijn er meer mensen die deze ervaringen hebben? Of met dit spel? Hoe zorgen jullie ervoor dat je weer wat positief in het leven staat? Ik kan mezelf wel schieten (letterlijk). Ook heb ik een aantal verhalen gelezen, waardoor ik besef hoe gevaarlijk gokken is. Hoe gaan jullie om met het vertellen aan bijv. je vriendin? Ik voel me tegenover haar heel schuldig (ondanks dat ze zelf geen hinder heeft van het feit, los van een keertje minder uit eten). 

Ik hoor graag van jullie :)

bewerkt door Mijnverhaal

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Heel herkenbaar je verhaal. Ben zelf ook heel erg spaarzaam en ga altijd heel zorgvuldig met m'n geld om. Tot dat ik een avond met wat vrienden gezellig iets ga drinken. Als ik aangeschoten ben krijg ik altijd zin om te gaan gokken vanwege de spanning vermoed ik. De eerste 300 euro gaat er al vrij snel doorheen met die slot machines. Dat is meestal het punt waar ik mezelf verlies. Constant bijstorten en hogere inzetten plaatsen. Vervolgens de volgende ochtend wakker en nagaan dat je al je spaargeld er doorheen heb gejaagd in een paar uur tijd. Dat voelt idd verschrikkelijk en het valt ook bijna niet te verwerken. 

Of het een verslaving is durf ik niet te zeggen. Het is meer een spannende manier van tijdverdrijf. Wat op een bepaald helemaal misloopt en dat probeer ik dan recht te zetten door nog meer te storten.

Wat jou is overkomen lijkt me ook lastig idd. Zoveel geld winnen en dan niet de mogelijkheid krijgen om het volledig uit te betalen. Op die manier blijf je met je gedachte bij dat gokken en kom je er niet los van.

Ik zelf probeer het nu los te laten en mezelf te herpakken. En weer opnieuw te beginnen met een normaal leven zonder gokken. Dat zo iets kleins je mentaal kapot kan maken in z'n korte periode is angstaanjagend. 

Wil je dan ook veel succes wensen en zie het als een eenmalige fout die je nog makkelijk kan herstellen!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Je verhaal zoals jij het beschrijft, is net of ik het zelf geschreven heb. Het doet me in ieder geval goed dat ik niet de enige ben! 

En inderdaad het feit, dat zoiets kleins in een paar uur mijn hele leven ontregeld heeft. Ik hoop inderdaad dat het eenmalig geweest is, en een fout die te herstellen is.  Ik hoop dat jij (net als ik) niet meer dezelfde fout maak. Jij ook veel succes en bedankt voor je input :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Goedemiddag, 

Ik ken het spelletje starbust niet, maar ik snap wel dat je in een maand tijd je volledig in de greep word genomen door zo'n spelletje. 

Ik heb dat met black jack, roulette of poker trekt me niet, maar met blackjack denk ik niet meer logisch na (aan de gevolgen), maar jaag je alles er doorheen. 

Weet niet of het aan drank en/of drugs gebruik ligt trouwens, kan me indenken dat het dan harder gaat, maar persoonlijk gok ik met drank op minder dan zonder, nuchter voel ik meer de kick ervan denk ik. 

Belangrijk is wel om je rekening nu in de gaten te laten houden door iemand die je vertrouwd, want ik verloor in een week ook megaveel en dacht het nooit meer te willen, en zei het direct tegen mijn ouders, waarna de kater kwam, maar nu 48 dagen later is de drang weer ontzettend om te gokken, maar dat kan niet omdat ik mijn rekening niet beheer, en dat scheelt enorm, geeft me ook meer rust omdat ik niet constant tegen mezelf hoef te strijden, want het kan toch niet... 

Sterkte met het herstel, en voor als je het deze week misschien somber in ziet. 

Tijd doet een hoop, verwerking gaat vanzelf (is mijn ervaring) 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ay ay ay! Starburst ken ik (helaas) zeker. Barretjes, 7’ens en de ‘wild’ sterren natuurlijk. Heb er in een nacht zo ook 6K doorheen genaaid. En dan ben je inderdaad heeel zuur. Ik denk dat dat verdomde spel zo hypnotiserend is omdat het ineens heel grof kan gooien, maar als ie ‘stopt’ kan ie ook gewoon 5k lang compleet leeg draaien, waardoor je natuurlijk vol hopeloosheid en boos doordrukt. 

Je gevoel herken ik dus zeker wel! Hiermee kappen is aan jou. Het is rot dat je die 30K ‘gewonnen’ hebt, want dat zal ergens in je achterhoofd blijven hangen en hoop geven dat het kan. Ik zal je meteen even uit de droom helpen; ik heb er in totaal wel 20K ingestopt, resultaat blijft 0, altijd 0. Hiermee stoppen is in de beginfase moeilijk, een aantal dagen/weken doorbijten! Daarna denk je er in vlagen aan en langzaam verdwijnt het naar een achtergrond. Ik gok nu zo’n 50 dagen niet en denk er bijna niet meer aan. Het is als het verliezen van iemand of einde relatie; het is lastig, pijnlijk, je zult er elke dag aan denken maar erna zul je langzaamaan jezelf herpakken. Kop op, die x aantal K is niks op een mensenleven, als je nu maar stopt. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ken Starburst. Is een van mn minder favoriete spellen, maar wel leuk om soms met grotere inzetten aan de gang te gaan. Vandaar ook waarschijnlijk je grote verlies.

Ik kan me voorstellen dat het gokken met een glaasje op nog veel heftiger is. Zelf drink ik niet en dan is het al moeilijk genoeg om te stoppen...

Dat verhaal van een withdrawal limiet komt me bekend voor. Zo had ik een keer met heel veel geluk mn balance opgebouwd van 500 naar 29000 euro. Kon ik maar 5000 euro per week uit laten betalen. Dag erna zat ik weer onder de 100 euro. Hit ik op het laatste moment een feature bij Jack and the Beanstalk. Dikke winst. Uiteindelijk na super veel geluk met roulette zat ik weer op 29000 euro. Echt een wonder als je het mij vraagt. Alvast 5000 klaargezet voor uit te betalen en de dag erna was de rest op :) Echt klote die limieten, maarja als ik het had laten uitbetalen, had ik het later toch wel weer teruggestort denk ik.

Ik wens je veel succes bij het stoppen. Denk wel dat het helpt om er met een familielid over te praten en je bankpas af te geven voor een tijdje. Heb ik inmiddels ook gedaan en ik sta ook op de wachtlijst voor therapie bij een verslavingskliniek.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×