Spring naar bijdragen

Vraag of cold turky stoppen


Roos1977

Aanbevolen berichten

Welkom Roos. Ik had nog niet eerder gereageerd maar wil wel iets zeggen over de kans op een delirium en wat je daarvan kunt verwachten. Voordat ik met alcohol stopte zat ik net als jij op een gemiddelde van zo'n 2 flessen wijn per dag. Ik heb toen met mijn huisarts overlegd over stoppen met alcohol. Die schatte in dat ik het wel cold turkey en zonder speciale medicijnen kon doen. Zo heb ik het ook gedaan en ik heb er geen nare afkickverschijnselen bij gehad. Het was wel wennen natuurlijk en er waren wel lichamelijke en mentale reacties maar daar zat niks onhanteerbaars bij.

Nu betekent dat niet dat het voor jouw precies zo zal zijn, want mensen verschillen natuurlijk. Je had het misschien ook met je huisarts kunnen bespreken, want ik begrijp dat je daar wel contact mee hebt gehad voor een doorverwijzing naar de Jellinek kliniek. Maar nu je al twee etmalen nuchter bent en je daar naar ik lees best prettig bij voelt zou ik me eerlijk gezegd geen zorgen meer maken dat er plotseling de komende etmalen iets heel raars gaat gebeuren. Ja, trekmomenten kun je verwachten en stemmingswisselingen die je voorheen mogelijk niet zo bewust meemaakte omdat je altijd een roesje bij de hand had, maar niet meer zo iets als een delirium tremens.

Ik heb voor dat ik stopte wel eens weekenden gehad waarbij ik nog veel heviger door bleef drinken dan dat gemiddelde van twee fessen wijn. Een keer heb ik toen in de 24 uur daarna, dus tijdens het ontnuchteren, iets meegemaakt wat (ook volgens mijn huisarts) waarschijnlijk een delirium is geweest. Ik ben er toen ook meer over gaan lezen. Achteraf was het best verklaarbaar en niet heel angstig. Ik zag overal kringels om mij heen en interpreteerde dat als rookslierten die in mijn huis zouden hangen omdat er ergens brand was. Daar heb ik een heel verhaal omheen gefantaseerd maar ik bleef er gelukkig redelijk kalm onder. De oorzaak bleek achteraf te zijn dat mijn zintuigen na de verdoving door drank in de periode daarna tijdens het ontnuchteren sterkere prikkels aan mijn hersenen doorgaven dan normaal. Zeg maar ruis op de lijn. Het hield een paar dagen aan, maar toen ik eenmaal wist wat het was kon ik het wegkrijgen door mijn zicht ter correctie te combineren met de tastzin. Als ik naar een witte muur keek zag ik daar allemaal kringeltjes op bewegen. Legde ik dan echter een hand tegen die muur dan verdween dat onmiddelijk. Na een paar nachten goed slapen was het weg.

Als je wilt kun je mijn ervaringen uitgebreider lezen op mijn eigen draadje via onderstaande link.

https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/9117-ging-stoppen-te-gemakkelijk/

 

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...