Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas
Kristallen

Even voorstellen

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben via Google op dit forum terechtgekomen. op deze thread van Timberland om precies te zijn:

Ben erg onder de indruk van de verhalen en wil mijn eigen verhaaltje ook even kwijt.

Ik ben zelf begonnen met gokken ongeveer 6 of 7 jaar geleden. Het begon doordat ik van een collega had gehoord over poker. Ik heb toen 35 euro gestort op een bekende pokersite. Ik begon met limit poker. Toen pot limit. Ik kan me nog herinneren dat ik bij pot limit uiteindelijk all-in was en een pot won van 75 euro. Dat was zo spannend. Ik wilde dat gevoel vaker beleven. Ik heb daarna meestal no limit holdem gespeeld. Keek ook alle video's van high stakes op youtube. Mijn hoogste balance in die tijd was rond de 1000 euro. Nooit iets laten uitbetalen. Ik verloor uiteindelijk de interesse in poker omdat ik merkte dat ik er totaal niet goed in was. Toen ontdekte ik roulette en slots. Hier is geen skill voor nodig (duh) en het gaat allemaal veel sneller (bij poker verlies ik altijd mijn geduld en daardoor ook mijn geld). De deposits werden in de loop der jaren steeds groter (tot 1000 per keer). De laatste maanden is het het ergst geworden. Daarom wil ik hier ook even dit verhaal kwijt, want ik merk eerlijk gezegd dat deze hobby problematisch begint te worden. Ik merk ook dat ik me ervoor schaam en het niet aan bekenden of familie duf te vertellen.

Ik heb gelukkig geen schulden gemaakt. Ik schat dat sinds ik ben begonnen met gokken ik ongeveer 5000 tot 6000 euro verloren heb. Dit valt nog mee vergeleken met wat anderen verloren hebben, maar het had makkelijk veel meer kunnen zijn. Ware het niet dat ik ook enkele keren geluk heb gehad en een bedrag heb laten uitbetalen. Om een lang verhaal kort te houden is mijn financiële situatie op dit moment in orde en dusdanig dat ik niet meer geld wil verliezen. Nogmaals ik heb geluk gehad dat ik niet zo diep in de shit verzeild geraakt ben als menig andere gokker. Ik ben hier dankbaar voor. Ik wilde dit alleen even van me af schrijven omdat ik merk dat ik in mijn hoofd veel met gokken bezig ben. Heb gisteravond tot diep in de nacht met oefengeld zitten gokken. Kost misschien geen geld, maar dit zegt wel wat. Heb me zojuist bij een site laten blokkeren voor een jaar en een andere site een maandelijkse limiet ingesteld. Ik overweeg nog om me daar ook helemaal uit te schrijven.

Als ik de verhalen hier lees denk ik dat ik nu op een punt sta dat ik nog terug kan voor het te laat is. Dit wilde ik even kwijt. Als je meer wilt weten dan vraag gerust.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Kristallen,

Welkom op het forum en mooi dat je deze stap genomen hebt. Valt me op dat je het bedrag aan verloren geld wat milder voor jezelf maakt door het te vergelijken met anderen die meer hebben verloren. Dat vergoeilijken is een eigenschap die de verslaving mede in stand houdt. Verder is een getal relatief begrip. Een multimiljardair met laten we zeggen 20 miljard op zijn spaarrekening die eur. 100.000,- verliest is niet zo heel spannend relatief gezien ( is slechts 0.0005% v. zijn spaargeld). Iemand met een beneden modaal inkomen met eur. 10.000,- spaargeld die eur. 6.000,- verliest is vele malen kwalijker (60% v. zijn spaargeld). Dit zul jezelf waarschijnlijk ook al wel bedacht hebben maar altijd goed er nog even realistisch naar te kijken :). Ik ben zelf nu ook alweer meerdere maanden gokvrij en voel een goede grip op het "niet gokken". Toch dacht ik onlangs van: mwah, met kerst gewoon even 1 x een casinobezoekje: waarom niet ?. En vrij snel daarna bedacht ik me ook: waarom wel ?

Als die ene keer weer even gokken of die bet plaatsen toch niet zoveel kwaad kan dan kun je het toch net zo goed niet doen ?. Ja, maar toch, heb er gewoon even zin in. Nee, nee ! Ik heb er niet gewoon even zin in, er is nog steeds gewoon een drang. Probeer dus bij jezelf te herkennen dat als de drang weer heel sterk daar is, je jezelf niet wijs gaat maken:" ach, die ene keer, gewoon eventjes, en daarna weer lekker door met mijn stoppoging". Uit ervaring: zo werkt het dus niet. Het is die ene keer weer gokken en er zullen weer een hoop ene keren achteraan komen en the next thing you know is dat je over 2 jaar weer op dit forum zit, maar dan met de mededeling dat je inmiddels -12.000,- hebt weggespeeld.

Tot zover even mijn positief waarschuwende reply. Nogmaals, super dat je je probleem onderkent en bewijs jezelf de grootste dienst: neem het stoppen bloedserieus. Maak doelen, en maak plannen voor wat je gaat doen als de drang niet te houden is en je maar 1 ding wilt: effe gokken. Zet hem op !

groet, lex

bewerkt door lex

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hi Kristallen,

Mooi dat mijn thread nog iets positiefs oplevert voor jou. Zit momenteel weer in hetzelfde schuitje als jij en ga mijn leven definitief een andere richting geven. Heb geen idee hoe dit verder eruit gaat zien en uitpakken. Maar heb zojuist de top van Lex ten harte genomen en het boek "the easy way to stop gambling van Allen Car" gedownload. Dit wordt vanaf vandaag mijn nieuwe bijbel en heb er zijn in. Lex heb je nog meer tips voor ons?

 

Tb

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben via precies dezelfde manier op dit forum terechtgekomen, en herken mezelf erg in jullie verhalen, ik heb zelf ook mijn eigen thread aangemaakt waarin ik mezelf voorstel. Samen komen we uit de put! sterker dan ooit tevoren. Timberland wordt hoop ik een inspiratiebron voor vele gokverslaafden op dit forum door er zo open en eerlijk over te zijn, wat ik ook ga proberen.

bewerkt door mathouwaart

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...