Spring naar bijdragen

Melaan

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Melaan geplaatst

  1. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    @Lynn46wat fijn om te horen dat je van dat opgejaagde gevoel af hebt! Heerlijk hoor. Bij mij is het op en af. Vandaag weer een pittige dag, maar doorgebeten. Ik heb een traject gevolgd via mijn werk, met psycholoog, fysiotherapeut en psychiater. Met theorie, individuele gesprekken en in groepsverband. Heel leerzaam. Ze volgen me het komende halfjaar nog om te kijken of ik niet in mijn oude gewoontes verval. Ook moest ik een werkhervattingsplan schrijven, maar dat ging me te snel. Daardoor heb ik een flinke stap terug gezet. Dus eerst goed herstellen.
  2. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    @gerda ik heb gisteren toevallig een poging gewaagd. Iets te veel waarschijnlijk. Beste is om te overleggen met je huisarts. Er zijn wisselende berichten over.
  3. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    @Lynn46 ja is gelukt! Heb het vorige week vrijdag in de ochtend voor het laatst genomen. Zijn wel dagen/momenten dat ik me erg opgejaagd voel. Weet niet of dat komt door de hoge cortisol ivm mijn burn-out, het stabiliseren van de Mirtazapine (bijna 6 weken verder) of mijn gedachten die alle kanten op schieten. Soms denk ik: reageert mijn lichaam niet averechts op de mediatie? De antidepressiva. Er zitten wel redelijke dagen en momenten tussen, maar maak me dan toch druk. Of ik zit gewoon te diep in m’n burn-out dat ik niet meer kan relativeren. Hoe gaat het met jou? Voel jij je onrustig of opgejaagd?
  4. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    Hoi @Lynn46, Dat is een goede tip! Ik slikte het slechts 11 weken voordat ik wilde stoppen. Nu inmiddels 5 maanden. Ik heb een lage dosering gekregen, 7,5 mg, voor eten en slapen. En ik ga er echt mijn tijd voor nemen als ik ga afbouwen. Eerst alles op peil inderdaad Ik heb de laatste 1,5 week af en toe een Alprazolam genomen. Afgelopen vrijdagochtend nog 1. Kan het zo zijn dat ik daar nu klachten van heb? Heb twee goede dagen gehad, maar vandaag weer erg nerveus. Zit natuurlijk ook nog in mijn burn-out, maar misschien moet ik even doorbijten en geen alprazolam meer slikken. Of een halfje. Dankjewel weer!
  5. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    Dankjewel voor je bericht @Lynn46 Fijn dat je je verhaal deelt. Je hebt ook helemaal gelijk. Ik kreeg alleen last nadat ik was gaan werken. Had al nachten slecht geslapen en voelde me niet top. Toch gegaan. Daarna kwam alles eruit. Heb bijna 1,5 week met enorme spanning in bed gelegen. Gelukkig gaat het nu iets beter. Denk een terugval. Ik heb nu afgesproken om vanuit huis te werken als het lukt ik ben nog zo instabiel in mijn herstel, dat ik per dag weet hoe het gaat. Dankjewel in elk geval. Jouw voorbeeld geeft hoop!
  6. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    @karel12 Je humor heb je in elk geval nog :-) Hoop echt dat je je snel beter zal voelen! Jij natuurlijk ook @Lynn46
  7. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    @karel12 Dat is heftig hoor. Mag ik vragen wat jouw lichamelijke klachten dan zijn? Kan het een burn-out zijn? Dat geeft een beetje dezelfde klachten tijdens afbouw. Zit ik ook nog middenin. Die lage dosis lorazepam zorgt er niet voor dat het averechts werkt? Heb je ook wel goede dagen? Ik heb tabletjes van 0,5mg, maar moest er nog 1 nemen, omdat mijn hartslag torenhoog bleef. Kan het niet zo zijn dat ik in dezelfde situatie kan blijven als jij? Dat ik ook niet stabiliseer. Hoop dat je snel opknapt!
  8. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    @karel12 Dat klinkt wel heftig. Dus jij voelt je nog niet ok? Kun je wel functioneren verder? Ik heb nog steeds last van de rommelige poging van de antidepressiva. Heb dinsdag echt een zware dag gehad, de spanning was enorm, niet te houden. Moest ook voor het eerst 2 uurtjes werken en sliep al dagen niet zo best. Hartslag ging niet meer omlaag, wist niet meer waar ik het moest zoeken. Heel de dag enorme spanning. Moe en opgejaagd tegelijk. Voelde me een wrak. Moest toen 1mg alprazolam innemen van de HAP. Toen pas werd mijn lichaam rustig. Woensdag trok ik het wel, maar donderdag weer heftig. Toen 0,5mg alprazolam genomen om tot rust te komen. Gisteren ging het weer, maar merk vandaag weer veel spanning. De huisarts had gezegd dat ik het 15 dagen moest slikken, inclusief afbouw, maar durf het niet. Het is behoorlijk doorbijten zeg. Hoop dat ik het trek vanavond en vannacht. Dus zo’n geluksvogel voel ik me momenteel niet :-) Ben jij niet bang om niet stabiel te worden? Ik ben zo bang dat ik me niet meer normaal ga voelen. Heb ook een burn-out, die klachten komen in alle hevigheid terug, maar lijken ook op die intrekkingen. Word er erg onzeker van. Wat te doen. Straks ook nog alprazolam afbouwen, maar moet wel kunnen functioneren. Jij ook sterkte hoor ik je proces! En dankjewel voor je verhaal.
  9. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    @karel12 Hoe gaat het met jou? Hoe bouw jij af en hoe voel je je?
  10. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    Hoi @karel12, Dankjewel voor je bericht! Je hebt gelijk, ik ben inderdaad te snel gegaan. Was op advies van psychiater en huisarts, want zat toch maar op een lage dosering... Na heel wat onderzoek weet ik inmiddels beter. Ik trek er rustig 3 jaar of langer voor uit om zo rustig mogelijk te gaan straks. Er zit inderdaad zo’n geel laagje over, misschien zodat je dan niet kunt vijlen. Ze zijn uitgekookt genoeg Het is inderdaad duurder als je meer pilletjes hebt per zakje, je betaalt per pilletje. Ik kwam eigenlijk zelf op het idee om het zo te gaan doen, want moest mijn tempo aanpassen en uit andere zakjes pilletjes halen om aan te gaan vullen. Toen dacht is: misschien kan ik zelf een geschikte combinatie maken. Omdat mijn lijf en geest de laatste weken een flinke optater hebben gekregen van het gerommel, wil ik eerst goed stabiel worden en herstellen van mijn burn-out. Ik moet genoeg kracht hebben. Ik hou graag van controle hebben en zo snel mogelijk, maar dat leer ik in deze processen wel af :-) Je hebt gelijk over de benzo’s. In principe neem ik het niet, heb pittige dagen en nachten doorstaan zonder. Vandaag ook weer ‘overleefd’. Maar misschien even twee dagen gebruiken om mijn lichaam rust te geven, goed te kunnen slapen en aan te sterken. Voel me een enorm wrak namelijk. Kiezen uit twee kwaden, hoop dat ik de beste keuze maak. Dankjewel voor de link, ken het inderdaad! Fijne avond!
  11. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    Hoi @karel12, Je kunt zelf bepalen hoe je wilt afbouwen en ook de tijd bepalen. Omdat O,1 mg per dag voor mij nog te snel ging, heb ik een dosis per zakje afgesproken en zelf ook gekozen voor de pillen die ik erin wilde hebben. Bijv: 10,8 mg (1x5/2x2/1x1/x0,5 enz) Ik heb alle pillen uit de zakjes gehaald en in 6 verschillende doosjes gestopt. Zo kan ik de volgende keer zelf mijn tempo bepalen en stabiliseren als dat nodig is. Vandaag enorm opgejaagd en hartkloppingen. Heb van de huisarts Alprazolam voorgeschreven gekregen, maar ben ik een beetje voorzichtig mee. Dinsdag moest ik wel 1mg slikken, omdat mijn lichaam de hele dag enorm op hol was en in de avond doorging. Was doodop.
  12. Dankjewel voor je reactie @bolletje! Ja, ik wacht af totdat ik stabiel ben. Na 3 weken nog niet, maar geef het de tijd. Ik ga daarna starten met 3% per maand om te kijken hoe mijn lichaam reageert. Liever heel rustig aan, want ben er nu al 8 weken ziek van (op en neer). Nogmaals dank!
  13. Hoi allemaal, @bolletjebegreeo van Lynn dat je ook AD aan het afbouwen bent? Ik ben zo’n beetje nieuw hier, dus weet niet of ik goed zit nu :-) Ik wilde ook AD afbouwen, maar 2x mislukt. Nu bijna 3 weken aan het stabiliseren. Ben benieuwd naar jouw aanpak een ervaring. Dankjewel alvast! Mooie dag!
  14. Melaan

    Lorazepam

    Hoi @Lynn46, Fijn dat je bent hersteld van de CT en bent gestabiliseerd van je laatste stap. Geeft mij ook weer hoop dat ‘het weer goedkomt :-) Dankjewel ook voor je tip, ik zal Bolletje opzoeken. Succes verder!
  15. Melaan

    Lorazepam

    Heb trouwens wel Alprazolam om het ergste op te vangen, maar heb ik nog niet genomen. Bijna 3 weken geleden voor het laatst, vlak voor ik weer terug ging naar 7,5 mg.
  16. Melaan

    Lorazepam

    Hoi @Lynn46, Wat fijn om te horen dat je je weer OK voelt! Ik slik een AD, Mirtazapine. Heb dit gekregen ivm mijn burn-out om beter te slapen en te eten. De eerste keer te snel gestopt. De tweede keer alsnog te snel gezakt, waardoor ik na 3 weken toch weer terug ben gegaan naar mijn oorspronkelijke dosis, 7,5mg. Nu bijna 3 weken verder, maar nog niet stabiel. Vraag me af hoe lang het nog duurt en of ik niet eea beschadigd hebt door op en neer te gaan. Is dat dan kindling? Ik heb vooral last van een branderig/drukkend gevoel in mijn hoofd en onrust in de ochtend. Eten gaat ook niet makkelijk. Ik het wel wat OK dagen gehad, maar nu weer 4 dagen naar. Denk wel dat het ook een mix is, omdat ik ook nog herstellende ben van mijn burn-out. Succes met je afbouw!
  17. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    Hoi @Bernice, Dankjewel voor je reactie! Ik heb de pillen via de taperingstrips. Vanaf hoeveel mg moest jij afbouwen? En wat was je laagste dosis voor het stippen? Hoop dat je je snel beter voelt!
  18. @Angsthaasja ik! Ben benieuwd hoe het met je gaat.
  19. Hoe gaat het @Angsthaas? Ik ben ook bezig met Mirt.
  20. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    Dankjewel trouwens!
  21. Melaan

    ONZE HUISKAMER

    Hoi @Bernice Hoe heb je de Mirt afgebouwd? En hoe snel? Ik probeer nu te stabiliseren op 7,5. Moest weer terug vanaf 7. Ben benieuwd wanneer ik stabiel ben. Nu 12 dagen onderweg.
  22. Melaan

    Lorazepam

    Hoi @lynn Was benieuwd of je al stabiel bent. Ik ben bezig om te stabiliseren op een AD. Heb wél Alprazolam om het op te vagen, maar probeer ik zo min mogelijk te gebruiken. Ben zo benieuwd hoe lang het nog duurt voor ik me beter voel. Nu 11 dagen verder. Succes!
  23. Over mij

    Eind december kreeg ik Mirtazapine ivm een burn-out  ik sliep en at slecht  

    in maart,  na 11 weken, besloot ik ermee te stoppen. De psychiater zei dat ik wel zo kon stoppen, ik slikte namelijk ‘slechts’ 7,5mg  Zelf besloot ik het te verdelen over 8 dagen, omdat ik wel had gelezen dat het lastig kon zijn. Dit was natuurlijk bijna CT en dat voelde ik twee weken later!

    Mirtazapine:

    START

    28 december 2020: 7,5 mg 

    BIJNA CT:

    9 maart 2021: 15 mg in 7 stukjes gesneden.

    15 maart 2021: laatste kleine stukje genomen

    WEER GESTART

    23 maart 2021: 7,5 mg

    ‘LANGZAME’ AFBOUW (-0,1MG PER DAG)

    29 maart 2021: 7,4 mg

    2 april 2021: 7,0 mg

    OPHOGING

    25 april 2021: 7,5 mg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...