Spring naar bijdragen

Paolo

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

341 profielweergaven

Paolo's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Hopelijk krijg je gelijk, Bellie, dat de hersens weer zelf de slaap regelen en vooral het vertrouwen bij mij terugkomt! We zijn in ieder geval lotgenoten wat de problematiek en medicatie betreft... Ik gebruik al temazepam vanaf half juli van dit jaar. Was zelfs al op 2,5 mg beland, maar toen trok ik het niet meer. Waarschijnlijk werkte het regelmatige gebruik overdag van oxazepam (10 mg) tegen. Nu probeer ik oxazepam er uit te houden, vandaag alweer de 5de dag zonder, dat gaat dus redelijk. Vannacht netto 7 uur geslapen, dat is ook redelijk. Groet, Paolo.
  2. Paolo

    Zopiclon

    Nog gecondoleerd met het overlijden van je moeder, Jeroen. Ik ben al een tijdje niet meer op dit forum geweest. Er wordt ook niet automatisch een bericht verzonden op reacties, denk ik. De warme dagen ben ik eigenlijk redelijk doorgekomen, met een luchtkoeler op mijn slaapkamer. De luchtvochtigheid was daarmee wel hoog, dat merkte ik aan de stukjes temazepam die ook op mijn slaapkamer lagen (ik zat toen zowaar onder de 10 mg), die verbrokkelden van het (warme) vocht! Dus daarna aangebroken temazepam in de koelkast bewaard. Op dit moment zit ik helaas weer op 10 mg temazepam, maar laat de oxazepam overdag (maximaal 10 mg) nu achterwege. Groet, Paolo.
  3. Hoi, Ben proberen aan het afbouwen van kalmerings/slaapmiddelen, ofwel respectievelijk oxazepam en temazepam, beide 10 mg per dag. In overleg met mijn huisarts. Omdat het slapen met temazepam niet altijd redelijk gaat en me dan onrustig/moe voel, gebruikte ik overdag wel eens (soms meerder dagen) oxazepam. ik ben nu gestopt met oxazepam, zoveel was dat ook weer niet, maar het kan wel juist tegen je werken. Even rustig liggen overdag of wegdoezelen lijkt er door oxazepam en temazepam niet meer in te zitten, helaas. Daar gaat mijn vraag eigenlijk over: komt dat na het afbouwen wel weer terug, dat je bijvoorbeeld in de trein of bij tv even heerlijk kunt wegdoezelen, dat mis ik! Ik slik al zo'n 3 jaar slaapmedicatie. Hiervoor ook mirtazapine in lage dosering gebruikt (ik had niet het idee dat dat veel hielp), zopiclon (af en toe nog als ik te lang niet goed heb geslapen). De komende 14 dagen ben ik op 10 mg temazepam gezet. Daarna zien of ik naar 5 mg kan. Tips en adviezen zijn welkom! Groet, Paolo.
  4. Paolo

    Zopiclon

    Dag Jeroen, Jammer dat je verder nog geen reactie hebt gekregen. Ik ben langzaam van een hele pil (7,5 mg) naar een kwart gegaan de afgelopen periode. Zopiclon gebruik ik al een paar jaar, de laatste periode elke dag. Het is inderdaad zwaar, vooral vanwege de vermoeidheid. Ik doe het in overleg met mijn huisarts (daar begint helaas iedereen over te zeuren als je dat niet vermeldt, hoewel huisartsen geen deskundigen zijn op dit gebied, helaas). Sinds 3 dagen gebruik ik 10 mg oxazepam in plaats van zopiclon. Als verdere afbouwstap. Ik heb net ook een vraag op dit forum gepost of even een stapje terug verstandig is of dat ik moet doorzetten. Ik vermoed toch het laatste....even door de zure appel heenbijten, en dat ik weer zelfstandig kan slapen en niet meer zo moe ben. Ik wens je veel sterkte met jouw afbouwtraject! Met vriendelijke groet, Paolo.
  5. Hoi, De afgelopen periode heb ik Zopiclon van 1 pil (7,5 mg) naar 1/4 pil afgebouwd. In overleg met mijn huisarts, uiteraard. De laatste drie nachten in plaats daarvan 10 mg Oxazepam gebruikt. Blijkbaar is dat even wennen. Slaap is wat onrustiger, wat minder. En ik ben overdag doodmoe. Wellicht zijn jullie bekend met DDD (Defined Daily Dose, in het Nederlands zoiets als Doorsnee Dag Dosis). Een 1/4 Zopiclon is 0,25 DDD en 10 mg Oxazepam is 0,2 DDD. Een mooie afbouwstap, denk ik. Mijn vraag is aan jullie ervaringsdeskundigen is: vanwege die hevige vermoeidheid, heeft het zin om vol te houden op deze afbouwstap, of een stapje terug naar een 1/4 of 1/2 Zopiclon om een nacht wat beter te slapen? Vriendelijke groet, Paolo.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...