Spring naar bijdragen

Jeannette1960

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Jeannette1960 geplaatst

  1. Jeannette1960

    Afkickverschijnsel

    Sterkte Wilhelmina, ik hoop dat je je snel wat beter zult gaan voelen en dat je met iemand contact kunt opnemen als het niet gaat.
  2. Jeannette1960

    Afkickverschijnsel

    Dag Bart, na 20 jaar xanax zit ik in een langzaam afbouwtraject. Ik gebruikte dagelijks 1,75mg xanax in de vorm van retard- en gewone tabletten. Ik ben niet overgestapt op een ander medicijn maar bouw de xanax heel langzaam af. Ieder twee weken gaat er 0.125 (=halve tablet 0.25mg) van de dosis af. Ja en ik heb af en toe een vreselijk slechte dag, maar over het algemeen is alles te hanteren. Ik doe aan meditatie om rust in mijn hoofd te houden en neem visoliecapsules, verder ga ik in weer en wind naar buiten. 'Uit mijn hoofd gaan' noem ik dat. De regen op mijn hoofd helpt me daar goed bij. Ik ben er nog lang niet en zie enigszins op tegen de laatste dag dat ik deze gifpillen neem, ze waren een verraderlijke vriend(in) voor me. Veel sterkte en succes.
  3. Voor diegenen die problemen hebben met de ademhaling (luchthonger) kunnen de tips via bijgaande link een mogelijke oplossing bieden https://sochicken.nl/goed-leren-ademen
  4. Jeannette1960

    Xanax retard 0,5 mg

    @Roeltje31 ieder lichaam reageert op de eigen manier, blijf zoeken naar wat bij jou kan helpen. En zoek steun op dit forum dan merk je dat je er niet alleen voor staat.
  5. Jeannette1960

    Xanax retard 0,5 mg

    @Roeltje31ik weet niet of het door de visolie komt of door de meditatie of door beide, ik vind veel meer rust in mijn hoofd en dat is erg fijn (het boek 'leven met wind mee' van Jelle Hermus heeft me ook behoorlijk wat inzichten gegeven).
  6. Jeannette1960

    20 jaar Xanax

    @doorbijterik heb een andere berekening, en kom dan op iets minder dan 10mg. Belangrijk is voor me om me te focussen op het proces en in stappen te denken dan komt het einddoel er.
  7. Jeannette1960

    20 jaar Xanax

    @doorbijterdaar had ik op Google over gelezen voordat ik dit forum ontdekte. Mijn angst is om dan van de ene verslaving naar een andere te rollen. De afhankelijkheid ging zelfs zo ver dat ik alleen de Xanax van Pfizer vertrouwde, het huismerk alprazolam durfde ik niet. Ik denk dat de eerste stap voor mij was over te stappen op de alprazolam. Ik dacht (maar dat weet ik niet want ik heb het gevoel soms maar wat te doen) dat twee weken termijn voor verlaging met 0.125mg zou moeten kunnen.
  8. Jeannette1960

    Xanax retard 0,5 mg

    @Mik1naast de XanaxRetard neem ik ook gewone xanax om af te bouwen. Ik heb begrepen dat een Retard niet in twee kan omdat dan de 'retard-werking' verstoord is. Heb na overleg met de apotheker een recept bij de huisarts gevraagd en gekregen voor Xanax 0.5mg en die kun je dan in tweeën delen en dan afbouwen naar 0.25mg, dan hele tabletten van 0.25mg die je weer kunt splitsen in 0.125mg. Het is een wat langere weg, met af en toe een heel slechte dag lukt het me redelijk om stapje voor stapje van deze gifpillen af te komen. Een 'mantrameditatie' om de hersenen rust te geven, en capsules Visolie.
  9. Jeannette1960

    20 jaar Xanax

    @doorbijter dank je, ik heb zelf een schema gemaakt. Om de 2 weken gaat er ergens wat af. Met als volgende stap de XanaxR van 's morgens te vervangen door een gewone van 0.5mg, de 0.125mg van 7.00u verschuiven naar 12.00u en de 0.25 naar 21.00u. En dan eerst maar eens kijken hoe dat gaat. @Vallenenopstaan1ook hier een vreselijke cold turkey ervaring na een operatie van 10 uur waarbij ik de mensen op de IC smeekte om een xanax en die niet kreeg. Het is hier vandaag vallen en weer opstaan. Ik moest een aantal zaken regelen en heb een 0.125mg genomen omdat de ontwenningsverschijnselen maakten dat ik niet naar buiten kon. Gelukkig het weekend voor de deur, geen verplichtingen dus dan kan ik de ontwenningsverschijnselen gewoon laten komen. En nu nog even leren me niet schuldig te voelen door de inname van die halve tablet.
  10. Jeannette1960

    20 jaar Xanax

    Na meer dan 20 jaar xanax te hebben gebruikt ben ik bezig dit af te bouwen. Stapje voor stapje maar dan nog. De motivatie is er en ik ga doorzetten. De pillen roepen mij toe vanuit de kast. Neem mij maar dan ben je niet meer verdrietig, duizelig, heb je geen hoofdpijn meer en snauw je je partner niet af. De verleiding is soms echt groot. Ik ben kwaad op mezelf maar vooral ook op de artsen die mij al die jaren gewoon hebben laten 'shoppen'. Ik zal het in het begin misschien nodig gehad hebben; een burnout en een depressie maar raar reagerend op seroxat, dan maar xanax.... Ik ben bang dat ik het alleen niet red. Lotgenoten weten wat een benzo-verslaving betekent. Voor ik met de afbouw begon bestond mijn dagelijkse dosis uit: 7.00 uur 0.5 mg xanax, 8.00 uur 0.5mg Xanaxretard, 's middags rond 15.00 uur 0.25mg xanax, rond 20.00 uur 0.5mg Xanaxretard. Op dit moment zit ik op 7.00-0.125mg/8.00-0.5mgretard/20.00-0.25mg. Ik probeer op mijn manier een schema te hanteren dat logisch is. Angsten ervaar ik niet, het is mijn lichaam dat roept om xanax. Ik doen aan mantra-meditatie en dit helpt mij goed om wat meer rust in mijn hoofd te krijgen. Dank je voor het lezen van deze korte introductie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...